A vi ste je napravili od toga sto zarade domace piljare jelde...hadzofield wrote:Ko je spomenuo da zemlja ovisi o pomoci naseg grada...nisam ja to rekao ...ili ti mislis da je sarajevo zemlja?:D:Dkaranana wrote: joj bas ste lovatori i bas cijela zemlja ovisi o vama i pomoci vaseg Grada. ko ti je izgradio tu termoelektranu i ko placa tu struju koju nam ti nalozis?
Nismo lovatori...
Al zarada TE ide u sarajevo zar ne?
Metro u Sarajevu
- zgembo_sa
#101 Re: Metro u Sarajevu
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#102 Re: Metro u Sarajevu
hadzofield wrote:Ko je spomenuo da zemlja ovisi o pomoci naseg grada...nisam ja to rekao ...ili ti mislis da je sarajevo zemlja?:D:Dkaranana wrote: joj bas ste lovatori i bas cijela zemlja ovisi o vama i pomoci vaseg Grada. ko ti je izgradio tu termoelektranu i ko placa tu struju koju nam ti nalozis?
Nismo lovatori...
- Amazonka27
#103 Re: Metro u Sarajevu
ovoje cist primjer medijskog trovanja 
-
hadzofield
#104 Re: Metro u Sarajevu
Ako mene truje ... red je da mi i nesto novaca ostavizgembo_sa wrote:A vi ste je napravili od toga sto zarade domace piljare jelde...hadzofield wrote:Ko je spomenuo da zemlja ovisi o pomoci naseg grada...nisam ja to rekao ...ili ti mislis da je sarajevo zemlja?:D:Dkaranana wrote: joj bas ste lovatori i bas cijela zemlja ovisi o vama i pomoci vaseg Grada. ko ti je izgradio tu termoelektranu i ko placa tu struju koju nam ti nalozis?
Nismo lovatori...
zar ne?
-
mIRCerka
#106 Re: Metro u Sarajevu
NE truje tebe, truje sve nas.hadzofield wrote: Ako mene truje ... red je da mi i nesto novaca ostavi
zar ne?
De mi reci koliko placas centralno tj parno grijanje?
Dalje, zar mislis stvarno da ce doci neko u Kakanj i oteti novac da bi se gradio metro u Sarajevu?
Dalje, i cementara i rudnik i TE su izgradjeni u vrijeme bivse Jugoslavije. Ili mozda imas dokaz da su Kakanjci zavrnuli rukave i sami sve to napravili?
-
hadzofield
#107 Re: Metro u Sarajevu
Meho Obradovic nije dosao u Kakanj ali je ipak oteo novac radi se o milion maraka koje je elektroprivreda do tada uplacivala na racun opcine...mIRCerka wrote:NE truje tebe, truje sve nas.hadzofield wrote: Ako mene truje ... red je da mi i nesto novaca ostavi
zar ne?
Dalje, zar mislis stvarno da ce doci neko u Kakanj i oteti novac da bi se gradio metro u Sarajevu?
Dalje, i cementara i rudnik i TE su izgradjeni u vrijeme bivse Jugoslavije. Ili mozda imas dokaz da su Kakanjci zavrnuli rukave i sami sve to napravili?
Uvijek i za vrijeme socijalizma a i do dolaska obradovica elektroprivreda je uplacivala odredjeni iznos na racun opcine
Sto ce tice parnog grijanja ... vjeruj da ga nemam...a zivim kod srednje skole u centru grada, grada koji ima TE a nema parno grijanje
-
mIRCerka
#108 Re: Metro u Sarajevu
cudi me da ti nemas, a Kolonija ima...hadzofield wrote:Meho Obradovic nije dosao u Kakanj ali je ipak oteo novac radi se o milion maraka koje je elektroprivreda do tada uplacivala na racun opcine...mIRCerka wrote:NE truje tebe, truje sve nas.hadzofield wrote: Ako mene truje ... red je da mi i nesto novaca ostavi
zar ne?
Uvijek i za vrijeme socijalizma a i do dolaska obradovica elektroprivreda je uplacivala odredjeni iznos na racun opcine
Sto ce tice parnog grijanja ... vjeruj da ga nemam...a zivim kod srednje skole u centru grada, grada koji ima TE a nema parno grijanje
-
hadzofield
#109 Re: Metro u Sarajevu
mah cudi i mene et 10 metara od skole ... al sta ces .. nemam ga namjeru ni uvoditi ovako mi je bolje kad sam lozim... sreca pa ima uglja jeftino hehemIRCerka wrote: cudi me da ti nemas, a Kolonija ima...
predlozit cu i ja metro u kaknju ... jeftiniji bi bio od sarajevskog posto su tuneli vec izradjeni mislim na one rudnicke
-
mIRCerka
#110 Re: Metro u Sarajevu
niste trebali dirati prugu, mogli ste napraviti trambelajhadzofield wrote:mah cudi i mene et 10 metara od skole ... al sta ces .. nemam ga namjeru ni uvoditi ovako mi je bolje kad sam lozim... sreca pa ima uglja jeftino hehemIRCerka wrote: cudi me da ti nemas, a Kolonija ima...
predlozit cu i ja metro u kaknju ... jeftiniji bi bio od sarajevskog posto su tuneli vec izradjeni mislim na one rudnicke
Pa lijepo od Jame do elektrane...
Nekad se po onom vozu mogao sat naviti...
-
hadzofield
#111 Re: Metro u Sarajevu
uh suti nek ga nema vise... nije mi nana mogla susiti ves heeh:)mIRCerka wrote:niste trebali dirati prugu, mogli ste napraviti trambelajhadzofield wrote:mah cudi i mene et 10 metara od skole ... al sta ces .. nemam ga namjeru ni uvoditi ovako mi je bolje kad sam lozim... sreca pa ima uglja jeftino hehemIRCerka wrote: cudi me da ti nemas, a Kolonija ima...
predlozit cu i ja metro u kaknju ... jeftiniji bi bio od sarajevskog posto su tuneli vec izradjeni mislim na one rudnickea mi bi vam donirali vozilicu
Pa lijepo od Jame do elektrane...
Nekad se po onom vozu mogao sat naviti...
sad je ljepse .. klupe, parkovi, stechci, ljuljacke, klackalice, zelenilo ...
Kakanjka si?
-
mIRCerka
#112 Re: Metro u Sarajevu
S mamine stranehadzofield wrote: uh suti nek ga nema vise... nije mi nana mogla susiti ves heeh:)
Kakanjka si?
zato te i pitah za parno grijanje ...gdje bagatelno placate centralno grijanje od hladjenja TE...i znam da vam niko pare ne otima... niti bi vam ko trazio pare za Metro/zicaru/klinacpalac u Sarajevu.
-
hadzofield
#113 Re: Metro u Sarajevu
bagatelno placa samo naselje termoelektranemIRCerka wrote:S mamine stranehadzofield wrote: uh suti nek ga nema vise... nije mi nana mogla susiti ves heeh:)
Kakanjka si?
zato te i pitah za parno grijanje ...gdje bagatelno placate centralno grijanje od hladjenja TE...i znam da vam niko pare ne otima... niti bi vam ko trazio pare za Metro/zicaru/klinacpalac u Sarajevu.
al otima se novac... naveo sam ti jedan primjer
hoces privatizaciju cementare?:D
-
hadzofield
#114 Re: Metro u Sarajevu
al et to nije tema pa necu vise o tome....
Metro ce mozda i biti moguc za jedno 50 godina...
dok se srebrenica, rogatice i ostali svi nasele u sarajevo ... jebo te....
al et mene tamo za koji dan opet moram rodni list vaditi
Metro ce mozda i biti moguc za jedno 50 godina...
dok se srebrenica, rogatice i ostali svi nasele u sarajevo ... jebo te....
al et mene tamo za koji dan opet moram rodni list vaditi
-
mIRCerka
#115 Re: Metro u Sarajevu
pa valjalo je do Centra dovuci cijevi , zato i jest skuplje ko je dalje od TEhadzofield wrote:bagatelno placa samo naselje termoelektranemIRCerka wrote:S mamine stranehadzofield wrote: uh suti nek ga nema vise... nije mi nana mogla susiti ves heeh:)
Kakanjka si?
al otima se novac... naveo sam ti jedan primjer
hoces privatizaciju cementare?:D
e sad, naci ce hiljadu i jednu manu zasto metro ne moze, a ja ti kazem da moze, eno ga ko bombona u Istanbulu,a to je strashno trusno podrucje....
-
hadzofield
#116 Re: Metro u Sarajevu
Ma sta je to danas nemoguce u gradjevini ... i u bilo cemu ...mIRCerka wrote: e sad, naci ce hiljadu i jednu manu zasto metro ne moze, a ja ti kazem da moze, eno ga ko bombona u Istanbulu,a to je strashno trusno podrucje....
metro moze ... cak ce mozda i trebati ako ne izmisle neka leteca auta za par godina:))
Sarajevo se jako brzo siri a saobracajna infrastruktura sporo razvija ...
kako god ... vecina bosanaca vise voli da se vozi u svom automobilu u prosjeku starijim preko 20 god iz kojeg se cuje glasna muzika, na cijim su prozorima crne folije ...
kakav metro, kakvi bakraci
- amortizer
#118 Re: Metro u Sarajevu
evo ja sam spreman finansirati i uloziti u ovaj projekat. Moja ulaganja bi bila od 1-2 000 000 €.
Ko je slijedeci?
Ko je slijedeci?
- sodom
#119 Re: Metro u Sarajevu
Tema je bolja od one o univerzitetu u gorazdu 
- Vitezanin
#120 Re: Metro u Sarajevu
nemoguće.
sarajevo je jednostavno premalen grad (11*2.8 km)
drugi je problem konfiguracija tla. sarajevo se baš i nema gdje širiti. drugo, gradu s 400.000 stanovnika ne treba metro. zagreb koji je 2.5 veći i ima oko 1.000.000 stanovnika se ne isplati metro pa je i odbijen na gradskoj skupštini kao neprofitabilan. ali zato imaju preko 20 tramvajskih linija. to sarajevu treba, mnogo bolja tramvajska mreža (mislim da sad ima 7 linija koje se sve svode na onu čaršija-ilidža i kad nešto zablokira cijelo sarajevo zablokira).
ja bih ukinuo one grozne trole, tu uveo tramvajksu liniju, zatim još jednu s istočnim sarajevo,još jednu prema koševu itd itd. to bi bilo super (mislim
)
jedini grad kod nas (milsim na regiju) koji treba metro je beograd. i mislim da već na tome uveliko rade.
sarajevo je jednostavno premalen grad (11*2.8 km)
drugi je problem konfiguracija tla. sarajevo se baš i nema gdje širiti. drugo, gradu s 400.000 stanovnika ne treba metro. zagreb koji je 2.5 veći i ima oko 1.000.000 stanovnika se ne isplati metro pa je i odbijen na gradskoj skupštini kao neprofitabilan. ali zato imaju preko 20 tramvajskih linija. to sarajevu treba, mnogo bolja tramvajska mreža (mislim da sad ima 7 linija koje se sve svode na onu čaršija-ilidža i kad nešto zablokira cijelo sarajevo zablokira).
ja bih ukinuo one grozne trole, tu uveo tramvajksu liniju, zatim još jednu s istočnim sarajevo,još jednu prema koševu itd itd. to bi bilo super (mislim
jedini grad kod nas (milsim na regiju) koji treba metro je beograd. i mislim da već na tome uveliko rade.
- aze
#121 Re: Metro u Sarajevu
Kakanj ili je Lukavachadzofield wrote:Bandierra Rossa wrote:Bilo bi pravo lijepo da nam kažeš iz kojeg grada ti šalješ pare za Sarajevo.hadzofield wrote:Super ... evo mi iz drugih gradova jedva cekamo da posaljemo pare u Sarajevo za metro ...
Samo gradite...
Hvala.
cementara, rudnik, termoelektrana.....
A inace te gluposti tipa ko kome salje pare - idi na sajt of vlade federacije i pogledaj koji kantoni obezbjedjuju koliko prihoda a koliko im se vraca/dodaje u budzet. Vidit ces da zapadno-hercegovacki i hercegovacko-neretvanski kanton primaju prilicno vise nego sto obezbjedjuju,sarajevo otprilike isto koliko i obezbjedjuje - znaci idi u mostar i siroki brijeg pa kukaj.
- Edin H.
#122 Re: Metro u Sarajevu
Ja jedva cekam

- hakazvaka
#123 Re: Metro u Sarajevu
ovo nesto ko McDonalds u Sarajevu

- Sunrise00
#124 Re: Metro u Sarajevu
Sta ce nama metro, imamo Grashakazvaka wrote:ovo nesto ko McDonalds u Sarajevu![]()
-
fixer
#125 Re: Metro u Sarajevu
samo jos fali ona tema o avionima i lovcimahakazvaka wrote:ovo nesto ko McDonalds u Sarajevu![]()