travar wrote:Kad baba ima masla i po ***** se maže!
Ko ima masla? Sta je u ovom primjeru maslo? O cemu govoris?
Ko je Darwin/Bruce Lee za nas, a ko smo mi Darwinu/Bruce Lee-u, da posvetimo jednu ulicu/spomenik baš njima!?
Osim činjenice da koristimo svaku priliku da se nekome uvučemo tamo gdje ne treba!
I slažem se, postoji puno veći proj prečih i značajnijih ličnosti za ovaj grad koji zaslužuju da im se posveti jedna ulica/spomenik!
Mi, Darwin, i Bruce Lee smo ljudska bica koja zive ZAJEDNO na ovoj planeti. Darwin je bio genij koji nam je pomogao da bolje razumijemo svijet. Bruce Lee je bio covjek koji je propagirao pozitivne vrijednosti casti, postenja, snage, ustrajnosti i hrabrosti.
I ne, ne govorim kao vjernik već kao građanin koji ne vidi smisao u ideji, sorry ali tako je, meni ni u džep ni iz džepa ako se dâ ime ulice po Darwinu, Harunu ili bilo kome drugom "anonimusu"!
Opet izjednacavanje Haruna Jahje i Darwina. Kao sto rekoh, Darwin je bio genij koji je studirao na jednom od najboljih svjetskih univerziteta tada i posvetio zivot ucenju na dalekim mjestima ("trazite znanje pa makar i u Kini"). Jahja je obicni prevarant i manipulator.
To je kao da poredis Semira Osmanagica i Alberta Ajnstajna. Molim te, iskoristi internet i nauci nesto o Darwinu.