nije to poenta, poenta je koliki je zaista rizik za nepušače u okolini od duhanskog dima ili "pasivnog pušenja" kako se to kaže. Pušač je svjestan rizika pušenja, isto kao što je žderač hamburgera svjestan tog rizika, oni se svjesno upuštaju u to i šta sad? Dajte konkretne, relevantne podatke, istraživanja na naučnim osnovama kako i kome narušava zdravlje to pasivno pušenje.Erzsebet wrote: Rekao sam ti već da je to najveći uzročnik smrti u svijetu, direktno (rak pluća i grla) ili indirektno (srčani i moždani udari).
o toj emisiji sam pričao u svom prethodnom poslu... uglavnom, podaci kažu:TarikSA wrote:
Ne znam jel neko imao priliku da gleda neki dan na TV-u emisiju (magazin) koji se zove BullSh.t...gdje lijepo ljudi pricali o tome kako second hand smokers ili ti ga pasivni pusaci nisu uopste ugrozeni sto se tice dima, naravno iznijeli su i neke podatke pa recimo od 1000 ljudi 12,5 ima mogucnost da dobije neku plucnu bolest, sto je naravno svakako mogucnost i bez pusenja. Sve te studije koje su uradjene, tj jedna je uradjena je zasnovana na "nicemu" i svi se borci protiv pusenja na javnom mjestu pozivaju na istu...takodjer su neki predsjednici velikih zdravstvenih komora i doktori govorili o tome kako nikad nije uradjena studija koja bi to pokazala...
10 nepušača na 1.000.000 NEizloženih pasivnom pušenju umire
vs
12,5 nepušača na 1.000.000 izloženih pasivnom pušenju.