Fudbalski kurioziteti
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- windom earle
- Lakat Jebić
- respo
#104 Re: Fudbalski kurioziteti
ne zovu bivsu jugu bezveze europski brazilci
- scheph
- Zwanziger
#106 Re: Fudbalski kurioziteti
Evo danas se desio jedan kuriozitet na utakmici u Duisburgu. Da ne povjerujes sta je sudija svirao.
- cyprus
#107 Re: Fudbalski kurioziteti
Ma haj, prečka je sastavni dio golaZwanziger wrote:
Evo danas se desio jedan kuriozitet na utakmici u Duisburgu. Da ne povjerujes sta je sudija svirao.
PS Vidi Grlić još igra
- 11sumirp
#108 Re: Fudbalski kurioziteti
Ovo nije kuriozitet ovo je skandalozno sudjenje i zasluzuje,ne protjer iz fudbala/nogometa nego i par mjeseci robije...
cccc pa metar i po,haj glavni al linijski 
- Obuca9
#109 Re: Fudbalski kurioziteti
Prva tri je poništio jer su igrači napadačke ekipe prišli lopti na manje od 9,15 prije šuta, a uz to je i postignut gol (kod prvog su ušli u 16-erac, a kod drugog i trećeg su ona dvojica ušli u krug na 16-ercu).dzemmo wrote:
moze li neko objasniti razloge ponavljanja, ja sam ovo gledao na tv-u ali sam totalno zaboravio
Dok je četrvti i peti je poništio jer su igrači odbrambene ekipe narušili udaljenost, a iz penala nije postignut gol.
Sve u svemu luđak, držo se principa, ali kad bi se sve sudije ovako ponašale 95% penala ne bi bilo ispravno
I loša kopija istog, od strane Henrya i Piresaja.neron wrote:The best penalty in the world
- Djokej
#110 Re: Fudbalski kurioziteti
Neki dan gledam ovaj Futsal i imam šta da vidim, neki sudija blentovina čist gol
iz penala ljudima nije prizno, ludnica
iz penala ljudima nije prizno, ludnica
-
bio vani bilo dobro
#111 Re: Fudbalski kurioziteti
genijalno
-
Eborg
#112 Re: Fudbalski kurioziteti
I dan-danas odgovorno tvrdim da je u nekim momentima bio TITAN za Kahna, Buffona, Schmeichela i Casillasa zajedno na golu!
- ja.neron
- WizzMerlin
#114 Re: Fudbalski kurioziteti
"When the seagulls follow the trawler, it's because they think sardines will be thrown into the sea. Thank you very much."ja.neron wrote:
- Obuca9
#115 Re: Fudbalski kurioziteti
A što se tiče kurioziteta, definitvno najjači je iz kvalifikacija za Euro 1984, stari mi je o tome sto puta prico.
Uglavnom situacija je bila slijedeca, uoci zadnje utakmice u grupi, koja se igrala 21. decembra 1983. u Splitu između Jugoslavije i Bugarske, stanje na tabeli u toj grupi je bilo slijedeće:
1. Vels 7
2. Jugoslavija 6 (utakmica manje)
3. Bugarska 5 (utakmica manje)
4. Norveška 4
Treba napomenuti da se tada nisu igrale utakmice kao danas, svi istog dana, nego su Velšani kvalifikacije završili 7 dana ranije. A budući da je tad pobjeda nosila dva boda, situacija je bila takva da ko pobjedi u duelu Jugoslavije i Bugarske ide na EP, a ako bude nerijeseno, idu Velšani. I onda se utakmica raspliće na slijedeći način:
29' - 0:1 (dalje ide Bugarska)
31' - PAPE 1:1 (dalje ide Vels)
53' - PAPE 2:1 (dalje ide Jugoslavija)
60' - 2:2 (dalje ide Vels)
91' - 3:2 (dalje ide Jugoslavija)
S tim da je u 91. minuti Jugoslavija imala napad, Pape pokusava proci kroz trojicu, popracen sa cuvenim Delićevim komentarom "Ne sam Safete" gubi loptu, Bugari trče kontru, izlaze trojica pred golmana i umjesto da zabiju gol i odu u Francusku na EP, golman brani, baca loptu u kontru i Jugoslavija u 91. minuti postiže gol, popraćen još poznatijim Delićev komentarom "Ljudi moji, pa je li to moguće"...
Uglavnom situacija je bila slijedeca, uoci zadnje utakmice u grupi, koja se igrala 21. decembra 1983. u Splitu između Jugoslavije i Bugarske, stanje na tabeli u toj grupi je bilo slijedeće:
1. Vels 7
2. Jugoslavija 6 (utakmica manje)
3. Bugarska 5 (utakmica manje)
4. Norveška 4
Treba napomenuti da se tada nisu igrale utakmice kao danas, svi istog dana, nego su Velšani kvalifikacije završili 7 dana ranije. A budući da je tad pobjeda nosila dva boda, situacija je bila takva da ko pobjedi u duelu Jugoslavije i Bugarske ide na EP, a ako bude nerijeseno, idu Velšani. I onda se utakmica raspliće na slijedeći način:
29' - 0:1 (dalje ide Bugarska)
31' - PAPE 1:1 (dalje ide Vels)
53' - PAPE 2:1 (dalje ide Jugoslavija)
60' - 2:2 (dalje ide Vels)
91' - 3:2 (dalje ide Jugoslavija)
S tim da je u 91. minuti Jugoslavija imala napad, Pape pokusava proci kroz trojicu, popracen sa cuvenim Delićevim komentarom "Ne sam Safete" gubi loptu, Bugari trče kontru, izlaze trojica pred golmana i umjesto da zabiju gol i odu u Francusku na EP, golman brani, baca loptu u kontru i Jugoslavija u 91. minuti postiže gol, popraćen još poznatijim Delićev komentarom "Ljudi moji, pa je li to moguće"...
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
- Šibicar
#117 Re: Fudbalski kurioziteti
Uh jbt bubrezi mi otkazaše od smijeha...
-
elSaik
#118 Re: Fudbalski kurioziteti
Oplakasmo stari i ja.
- cyprus
#119 Re: Fudbalski kurioziteti
Jesi cool jbthuligan333 wrote:jao mama it GOLAAAAAAAAAAAAAAARmAn1i wrote:jao gola
De i meni tih boba
-
elSaik
#120 Re: Fudbalski kurioziteti

A čini se da ni u Gani gosti ne pobjeđuju tako često. Ajde, fino je vidjeti da nismo jedini.
edit: Čisto da se još bolje vidi taj moćni niz:

PS Zašto mene čudi da se i njihova liga zove Premijer ligom.
- cyprus
#121 Re: Fudbalski kurioziteti
Joj što je Chelsea vako nisko

- bruce lee
#122 Re: Fudbalski kurioziteti
ne brini, imaju utakmicu manjecyprus wrote:Joj što je Chelsea vako nisko![]()
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#123 Re: Fudbalski kurioziteti
U JAR-U bismo ovo ljeto (11. lipnja - 11. srpnja) mogli vidjeti prvi bratski obračun u povijesti svjetskih nogometnih prvenstava.
Postalo je to jasno nakon što je u petak izbornik ganske reprezentacije Milovan Rajevac objavio širi popis igrača za nastup na svjetskoj smotri.
Naime, na listi se našlo i ime Kevina Princea Boatenga, 23-godišnjeg veznjaka Portsmoutha. Svega dan ranije je, pak, na proširenom popisu njemačkog izbornika Joachima Loewa svoje ime ugledao Jerome Boateng, 21-godišnji branič HSV-a.
Braća Boateng su po ocu Ganci, a po majci Nijemci, a svaki se odlučio nastupati za zemlju drugog roditelja. Slučaj je htio da je ždrijeb Ganu i Njemačku smjestio u istu skupinu na SP-u, a njihova je utakmica na rasporedu 23. lipnja u Johannesburgu. Moglo bi se tako dogoditi da će se prvi put u povijesti svjetskih nogometnih prvenstava na suprotnim stranama naći dva brata.
Dakako, prije toga će se obojica morati naći na konačnom popisu svojih izbornika, a u slučaju Kevina Princea će svoje morati reći i Međunarodna nogometna federacija (FIFA). Naime, stariji je brat igrao za Njemačku u mlađim dobnim kategorijama, tako da njegov "transfer" još mora potvrditi i FIFA, ali Ganci tvrde da imaju sve potrebne dokumente.

Postalo je to jasno nakon što je u petak izbornik ganske reprezentacije Milovan Rajevac objavio širi popis igrača za nastup na svjetskoj smotri.
Naime, na listi se našlo i ime Kevina Princea Boatenga, 23-godišnjeg veznjaka Portsmoutha. Svega dan ranije je, pak, na proširenom popisu njemačkog izbornika Joachima Loewa svoje ime ugledao Jerome Boateng, 21-godišnji branič HSV-a.
Braća Boateng su po ocu Ganci, a po majci Nijemci, a svaki se odlučio nastupati za zemlju drugog roditelja. Slučaj je htio da je ždrijeb Ganu i Njemačku smjestio u istu skupinu na SP-u, a njihova je utakmica na rasporedu 23. lipnja u Johannesburgu. Moglo bi se tako dogoditi da će se prvi put u povijesti svjetskih nogometnih prvenstava na suprotnim stranama naći dva brata.
Dakako, prije toga će se obojica morati naći na konačnom popisu svojih izbornika, a u slučaju Kevina Princea će svoje morati reći i Međunarodna nogometna federacija (FIFA). Naime, stariji je brat igrao za Njemačku u mlađim dobnim kategorijama, tako da njegov "transfer" još mora potvrditi i FIFA, ali Ganci tvrde da imaju sve potrebne dokumente.
-
elSaik
#124 Re: Fudbalski kurioziteti

edit: Liga je 2. slovenačka.
-
elSaik
#125 Re: Fudbalski kurioziteti
PO PRVI PUT U HISTORIJI TURSKOG FUDBALA PRVAK NIJE EKIPA IZ VELIKE ČETVORKE TURSKE! BURSASPOR, ČESTITAMO!!!
U zadnjem kolu Bursa dobila Bešiktaša, a Fener igrao kući 1:1 sa Trabzonsporom, te je tako Bursa pretekla Fener.

edit: Ispravio prvobitni navod.
U zadnjem kolu Bursa dobila Bešiktaša, a Fener igrao kući 1:1 sa Trabzonsporom, te je tako Bursa pretekla Fener.
edit: Ispravio prvobitni navod.
Last edited by elSaik on 16/05/2010 22:34, edited 1 time in total.