Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#101 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by grunt »

Postovao sam Cerica do recenice: "Molim vas da prenesete poruku svom narodu: Turska je naša mati, tako je bilo i tako će i ostati". (Mustafa Cerić, reisul-ulema Islamske zajednice BiH, 2008. godine) ,poslije toga ga vise ne cijenim.Ako sam zbog toga islamofob,onda neka sam,jer Turska nikada nece biti moja mati :bih: !
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#102 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by ladyblue18 »

grunt wrote:Postovao sam Cerica do recenice: "Molim vas da prenesete poruku svom narodu: Turska je naša mati, tako je bilo i tako će i ostati". (Mustafa Cerić, reisul-ulema Islamske zajednice BiH, 2008. godine) ,poslije toga ga vise ne cijenim.Ako sam zbog toga islamofob,onda neka sam,jer Turska nikada nece biti moja mati :bih: !
:thumbup: :bih:
Hoce li sloboda ...

#103 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by Hoce li sloboda ... »

ladyblue18 wrote:
Hoce li sloboda ... wrote: Iz tvojih postova se da naslutiti da si vrlo neobrazovana osoba koja o islamu nema pojma. Ja branim svog Reisa? Ja branim funkciju a ne osobu a ti sama sa sobom rijesi svoje probleme.

Ceric preplacen na mjesto Reisa? Imas li ti kao muslimanka ikakvog pojma o tome kakva je situacija u IZ?

Kao musliman moram postovati funkciju Reisa, kao gradjanin BiH moram postovati clanove Predsjednistva mada sam nisam glasao ni za Cerica ni za Silajdzica. Vrata su mi otvorena ako hocu da mijenjam vjeru ili drzavu, ali onim sto jesam dajem commitment ljudima na tim funkcijama.
covjece nemoj da lupas.
kako volim ove doktore po forumima, daju ti dijagnoza 100 i sliku stvore o tebi na osnovi tvojih postova.
sta je ba vama ljudi :mrgreen:
imam ja pojma o islamu mnogo vise nego sto ti mislis.
O mojoj (ne)obrazovanosti bojim se da nisi najkompetentiji da sudis, a nit se ja imam ovdje namjeru hvalit svojim (ne)obrazovanjem :wink:
A o situaciji u IZ znam mnogo vise nego ti meni se cini.
Ja kao gradjanin BiH ne moram postovati clanove predsjednistva, ja imam pravo na misljenje o njima.
Isto tako ne moram postovati reisa, ja postujem IZ kao ustanovu ali reisa ne postujem i nikada necu!
Ovoga reisa ne!
To je moje misljenje i ja imam pravo na njega, ne kosi se sa zakonom, ustavom, i ni sa cim. Cak sta vise.
Rekla sam vec i opet cu reci, kada reis se zaista bude zalagao za narod koji predstavlja, kada bude obavljao funkciju za koju je placen, da se brine o tom narodu, ja cu ga postovati, do tada on je nula od covjeka za mene.

Gdje je reis da se pobrine za porodicu iz Bratunca? Nema reisa, zaboli reisa za njima, nego obicni narod mora da se brine.

I vise nikada nemoj da bi mi rekao da ja takvog reisa moram postovati, jer ne moram i necu!

@hrasno38- i ja se moram sloziti sa postom tvojim :thumbup:
Vidim da si puno upucenija u seksualne teme jer su ti postovi na temi "Vaginalni orgazam" puno ozbiljniji.

Ako imas vremena izmedju orgazama da procitas knjigu Davora Marka "Zar na Zapadu postoji neki drugi Bog?" pa ces imati malo vise uvida u nesto o cemu nemas pojma ;-)

Nema potrebe da vrijedjas, meni je ova tema bliska koliko i tebi seks, ali ja ne idem na temu vaginalni orgazmi i ne ucim te sta je to pa nemoj ni ti mene uciti sta je islam
PalaSa Marsa

#104 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by PalaSa Marsa »

:lol: :lol: :lol: :lol: Izvin'te morala sam :lol: :lol: :D
weed

#105 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by weed »

ja.neron wrote:ja znam obadvojicu vlasnika pa šta onda treba da ja uradim :lol: :lol: :lol:
urgiraj da pedaliraju Zoom-a vehabiju, on je kriv za sve... i da NAPOKON Latina dobije ban... i da Mirci dobije boju koja joj odgovara - zelenu... i da ukinu podforum "Ljubav i Sex", jer sam daleko od svoje zene i tesko mi pada sve sto citam u istom... :mrgreen:

moRe li ovaj topic u BC, pa da i ja prozborim koju na temu istog!? :mrgreen:

p.s. obojicu... obadvojica su cetvorica... valjda... :mrgreen:

:sax:
JohnnyS

#106 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by JohnnyS »

Hoce li sloboda ... wrote:
ladyblue18 wrote:
Hoce li sloboda ... wrote: Biser. Ocito nemas orijentacije u sta uopste vjerujes.
eto nek ti imas :)
u cemu je problem?
ja ga nisam birala za svog vjerskog poglavara i onakvu hinju od covjeka nikada necu prihvatiti, za nekoga ko se dici titulom poglavara Bosnjaka, a iste te ljude ne zeli zastiti i ne obraca paznju na njih.
A vi i dalje vjerujte u vaseg poglavara.
A mene i slicne proglavajte islamofobom :wink:

Meni ne treba poglavar da bih bila muslimanka i volila svoju vjeru. :)
Ja znam ko sam, sta sam, i kome se molim i bez jednog Cerica
Evo klasicnog primjera kako ljudi izmisljaju islamofobiju

Ako covjek prihvati odredjenu vjeru onda prihvata i institucije te vjere. Ostalo je glupost. Privlači pražnju lijepim stvarima a ne glupostima
Što je to "institucija te vjere"? Svo zlo koje je proizašlo iz raznih vjerskih ratova, nije proizašlo iz religije same, nego iz tih famoznih institucija religije. Ja nisam praktični vjernik, ali nikad ne bih ismijavao nekoga tko slijedi pravila religije (a ta pravila btw i nije napisao Bog nego čovjek, al eto...) koliko god da je meni glupo što se posti za Veliki Petak, ja to neću nikome reći, ako ništa iz poštovanja prema mojim roditeljima koji prakticiraju. Ali kritizirat institucije kao što je Crkva, IZ, SPC uvijek i u svakom momentu kad nešto zajebu (a zajebu često). Kad oni sebi uzimaju za pravo da kritiziraju javnost, onda moraju prihvatiti mogućnost da će javnost kritizirati njih.
ja.neron

#107 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by ja.neron »

hladovina wrote:
ja.neron wrote:ja znam obadvojicu vlasnika pa šta onda treba da ja uradim :lol: :lol: :lol:
urgiraj da pedaliraju Zoom-a vehabiju, on je kriv za sve... i da NAPOKON Latina dobije ban... i da Mirci dobije boju koja joj odgovara - zelenu... i da ukinu podforum "Ljubav i Sex", jer sam daleko od svoje zene i tesko mi pada sve sto citam u istom... :mrgreen:

moRe li ovaj topic u BC, pa da i ja prozborim koju na temu istog!? :mrgreen:

p.s. obojicu... obadvojica su cetvorica... valjda... :mrgreen:

:sax:
obojica imaju naočale (sad koriste leće) pa su obadvojica tj. četvorica :lol: :lol: :lol: :lol:
ladyblue18

#108 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by ladyblue18 »

Vidim da si puno upucenija u seksualne teme jer su ti postovi na temi "Vaginalni orgazam" puno ozbiljniji.

Ako imas vremena izmedju orgazama da procitas knjigu Davora Marka "Zar na Zapadu postoji neki drugi Bog?" pa ces imati malo vise uvida u nesto o cemu nemas pojma ;-)

Nema potrebe da vrijedjas, meni je ova tema bliska koliko i tebi seks, ali ja ne idem na temu vaginalni orgazmi i ne ucim te sta je to pa nemoj ni ti mene uciti sta je islam
o cemu ti :? mislim, ustvari ne, znam da si me 100% pomjesao sa nekim drugim :)
nisi ti dobar nikako
JThomas

#109 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by JThomas »

uljepša mi dan :lol: :lol: :lol:

ma hajde, ne može se insan u sve ni razumjeti :lol: :D :D
popajic

#110 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by popajic »

Postao/la JThomas dana 17 apr 2009, 13:26
ja sam x puta pitao na ovom forumu, šta je to tačno islamofob, koji su kriteriji?

ne zna niko, a svi se razbacuju k'o blatom...

jesam li ja islamofob ako mislim da je mustafa cerić kriminalac, ako mislim da nije primjereno ni svrsishodno učiti djecu od 3 godine vjeri u DRŽAVNOJ ustanovi, ako osuđujem gradnju džamija na dječijim igralištima?
Jasta si nego islamofob :D I ja,a mogu ti reci i moja nana !!! :)
@hoce li sloboda
Kao musliman moram postovati funkciju Reisa, kao gradjanin BiH moram postovati clanove Predsjednistva mada sam nisam glasao ni za Cerica ni za Silajdzica.
To je upravo problem sto se funkcija reisa brka sa animozitetom prema Cericu !Osobi - ne instituciji kojom se isti koristi i prikriva.
Sebe ni u snu ne smatram islamofobom,ali bi se moglo reci da sam Ceric-fob jer njegovo vjersko-politicko djelovanje steti drzavi BIH,a mozda najvise upravo muslimanima (od kojih mnogi to,na zalost,ne vide !

@adnan BIH,
sta je po tebi islamofobija ? Imas li bar ti vlastitu definiciju,jer ogromna vecina mlatara njom iz vrlo perfidnih razloga.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#111 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by Romeo 80 »

ladyblue18 wrote:
Hoce li sloboda ... wrote: Iz tvojih postova se da naslutiti da si vrlo neobrazovana osoba koja o islamu nema pojma. Ja branim svog Reisa? Ja branim funkciju a ne osobu a ti sama sa sobom rijesi svoje probleme.

Ceric preplacen na mjesto Reisa? Imas li ti kao muslimanka ikakvog pojma o tome kakva je situacija u IZ?

Kao musliman moram postovati funkciju Reisa, kao gradjanin BiH moram postovati clanove Predsjednistva mada sam nisam glasao ni za Cerica ni za Silajdzica. Vrata su mi otvorena ako hocu da mijenjam vjeru ili drzavu, ali onim sto jesam dajem commitment ljudima na tim funkcijama.
covjece nemoj da lupas.
kako volim ove doktore po forumima, daju ti dijagnoza 100 i sliku stvore o tebi na osnovi tvojih postova.
O mojoj (ne)obrazovanosti bojim se da nisi najkompetentiji da sudis, a nit se ja imam ovdje namjeru hvalit svojim (ne)obrazovanjem :wink:
Ja kao gradjanin BiH ne moram postovati clanove predsjednistva, ja imam pravo na misljenje o njima.
Isto tako ne moram postovati reisa, ja postujem IZ kao ustanovu ali reisa ne postujem i nikada necu!
Ovoga reisa ne!
To je moje misljenje i ja imam pravo na njega, ne kosi se sa zakonom, ustavom, i ni sa cim. Cak sta vise.
Rekla sam vec i opet cu reci, kada reis se zaista bude zalagao za narod koji predstavlja, kada bude obavljao funkciju za koju je placen, da se brine o tom narodu, ja cu ga postovati, do tada on je nula od covjeka za mene.

Gdje je reis da se pobrine za porodicu iz Bratunca? Nema reisa, zaboli reisa za njima, nego obicni narod mora da se brine.

I vise nikada nemoj da bi mi rekao da ja takvog reisa moram postovati, jer ne moram i necu!

Ovo je klasični primjer našeg "modernog vjernika po zadatku", osobe koja se okreće kako vjetar duva! :-)
Pravi primjer kulture dijaloga i poštovanja prema dami koju i ne poznaješ...Dijalog baš onako produhovljen i vjernički, po uzusu! :roll:
ladyblue18

#112 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by ladyblue18 »

Romeo 80 wrote: Ovo je klasični primjer našeg "modernog vjernika po zadatku", osobe koja se okreće kako vjetar duva! :-)
Pravi primjer kulture dijaloga i poštovanja prema dami koju i ne poznaješ...Dijalog baš onako produhovljen i vjernički, po uzusu! :roll:
ama nije problem ba :mrgreen:
ja se nisam nasla uvrijedjenom, jer lik je lupio samo tako.
Umjesto da klikne na moj nick pa vidi postove korisnicke, sto je najmanji problem, i tu ima uvid u sve i jedan moj post, on lupa kako ja pisem na toj temi :-) a ne znam ni da ima ta tema, eto koliko me zanima :mrgreen:
LadyBear

#113 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by LadyBear »

adnan.BIH wrote:Dakle, kao što naslov kaže, interesuje me zašto ni jedna jedina vijest o Islamu u muslimanima ne može da prođe bez uvredljivih komentara na račun Islama, muslimana, reisa itd. Evo, najbolji primjer za to jeste vijest o dizajneru odjeće za muslimanke, koja je popraćena sa bujicom ogavnih komentara. Šta se to toliko nakupilo ljudskog smeća na ovom portalu ? Zar je moguć toliki stepen netolerancije prema tako čistoj i divnoj vjeri, u državi gdje muslimani čine 40 % populacije ?
A kada ce vjernici poceti postovati nevjernike i sve ostalo sto ne spada u njihov svijetonazor, cast izuzetcima? Da li je posteno, da postovanje i tolerancija dolazi samo sa jedne strane, dok za vjernike ta pravila netrebaju da vaze? Sta spada pod Islamofobiju?
Blaka

#114 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by Blaka »

Ja ne znam kako se žene samo usuđuju da pišu o instituciji IZ i reisu, fino kaže @hoće li sloboda: "one su samo za sex" :mrgreen:

Nek odu u saudiarabiju pa da vide smiju li tamo pisnuti :lol:
weed

#115 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by weed »

Zar vjernicima nije "zabranjeno" da zalaze u "skakljive" sexualne teme... da ne govorim o video uratcima sa sexualnim sadrzajem!? :mrgreen:
JThomas

#116 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by JThomas »

ma nije on zalazio, to je slučajno vidio, htio na neku drugu temu, pa zalutao na onu o vaginalnom orgazmu :lol: :lol: :D

a uostalom, zar bi se vjera i vaginalni orgazam trebali isključivati? :wink:
ladyblue18

#117 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by ladyblue18 »

JThomas wrote:ma nije on zalazio, to je slučajno vidio, htio na neku drugu temu, pa zalutao na onu o vaginalnom orgazmu :lol: :lol: :D

ma nemoj tako da pricas, bogohulis :o
on je veliki vjernik, ne bi se njemu moglo desiti da zaluta na takvu bludnicku temu :shock:

a vidis i da je podvio rep kako se osramotio :P
sheilak

#118 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by sheilak »

@ ladyblue18

samo ignoriraj :wink:

Inace, nije mi nesto jasno - zbog cega slijede salve pljuvanja, uvreda, insinuacija cim neko ukaze na neku anomaliju odredjenog sistema? Zar nije duznost svakog muslimana ukazati na istu, ako je ocigledna, i ako kalja ugled Islama? takve reakcije su odraz rigidnih, totalitarnih rezima koji se boje gubitka moci i kontrole i koji su upravo te i takve anomalije i kreirali da bi ljude drzali pod kontrolom.

Dakle, nepravdu uvijek glasno i jasno istjerati na cistac.
Last edited by sheilak on 18/04/2009 15:40, edited 1 time in total.
HAVANA

#119 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by HAVANA »

Vaginalni orgazam je jako bitan i molim da se ne podcjenjuje. :D
Slobode ti,haj priznaj, zar te nimalo ne interesuje?
staza

#120 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by staza »

ladyblue18 wrote:

covjece nemoj da lupas.
Ovoga reisa ne!

Ako imas vremena da procitas knjigu Davora Marka "Zar na Zapadu postoji neki drugi Bog?" pa ces imati malo vise uvida u nesto o cemu nemas pojma
Ne znam navodiš li Davora Marka radi poantiranja u diskusiji: ili, on ima više reference od Reisa.
:thumbup:
Reis ima odlično školovanje, inteligentna je osoba, dobar orator, mudar i kulturan: vjerski poglavar kojim bi se i veliki broj zapadnih provenijencija ponosio. (Ovo odgovaram, jer si spomenuo u jednom svom prijašnjem postu i njegovo školovanje.)
To, što bi Indijci rekli, da li on to sprovodi na iskren način i da li je to univerzalna istina - priča je za neku drugu diskusiju.
U kontekstu toga naobrazba Davora Marka je odlična, a funkcija ACIPS-a za svaku pohvalu, pogotovo kada tako djeluje sinergijski.
No zaista autentične stvari uvijek su nevjerovatno tihe, a vječno referentne.
Ljudi se načitaše vehabijskih brošurica o nekonvergenciji islama i hinduizma: a niko ne prozbori o svj. relevantnom Mariju Morenu, koji je pisao o dhikru i ovaj je termin usput vezan za afganistanskoga mistika, koji je potpuno nepoznat živio uz afganistansku granicu.
Morena spominjen, jer je relevantno prvi u potpunosti opovrgnuo vezu između islamske i hinduističke tradicije.
:thumbup:
Vjerujem da uguglavši Davora Marka, ACIPS, Reisa, mogu naići na tisuće podataka: kao i za mnoge 10-naplative intelektualce multikulturne ili nacionalne bh. tradicije: i to je lijepo, i za poštivanje, ali govoriti o ozbiljnim stvarima, zahtijeva ako ne ozbiljne diskutante, a ono barem one koji su spremni na skroman dijalog i priliku da nešto nauče.
:bih:
JThomas

#121 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by JThomas »

ladyblue18 wrote:
JThomas wrote:ma nije on zalazio, to je slučajno vidio, htio na neku drugu temu, pa zalutao na onu o vaginalnom orgazmu :lol: :lol: :D

ma nemoj tako da pricas, bogohulis :o
on je veliki vjernik, ne bi se njemu moglo desiti da zaluta na takvu bludnicku temu :shock:

a vidis i da je podvio rep kako se osramotio :P
što je bludnička, sve to može i u propisnom braku? :wink:
arzuhal

#122 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by arzuhal »

O, Ummu Hurejra!

Haj, Žeeelje ti, podnesi prijedlog da se tri podforuma (Religija, Politika i Razne diskusije)ukinu i spoje u jedan i nazove: Reis Cerić. Malo je neka tamo All about tema...
callmethebreeeze

#123 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by callmethebreeeze »

HAVANA wrote:Vaginalni orgazam je jako bitan i molim da se ne podcjenjuje. :D
mene ne zanima. :oops: :oops: ja o sve znam o tome sto trebam znati. :D
Shoshana

#124 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by Shoshana »

NAucices jednog dana da se postovanje ne daje nikome. Postovanje se zasluzuje!
Onaj ko postovanje 'daje' zato sto se 'mora' - ne postuje, prvo sam sebe, pa onda ni ostale.
HAVANA

#125 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by HAVANA »

callmethebreeeze wrote:
HAVANA wrote:Vaginalni orgazam je jako bitan i molim da se ne podcjenjuje. :D
mene ne zanima. :oops: :oops: ja o sve znam o tome sto trebam znati. :D

Tebe ne zanima,ti si opsjednut. :lol:
Locked