Golf je najbolje auto na svijetu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Lesli Eldridž

#101 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by Lesli Eldridž »

DoradO wrote:
ado-šampion wrote:Ko ti ba priča za P 307? Ja sam ga vozio po gradu i po gradu jeste tiši od Golfa IV. Ali ko je spomenuo Pežo?! Ti si svojim dosadašnjim postovima dokazao da mrziš Golf, a kao takav nisi kompetentan da pričaš o istom. Ja NIKAD ne pametujem o autu u koje nisam ni sjeo. Čuj Punto tiši od Golfa. Ti imaš nešto što psiholozi zovu Kompleks niže vrijednosti, a nisi ni jedini ovdje. Ti ne možeš priuštit ništa bolje o tog Punta i on je sad za tebe najbolje auto, jebo A6-icu. Ja koliko god preferirao neku auto-industriju ili neku marku, ako auto qrcu ne valja, ja ću reći da qrcu ne valja, ako neki japanac qrcu ne valja, ja ću reći, neki BMW - isto, ali priča kao ti, "svaki Talijan je san", molim te, nismo djeca :roll:

A to za jetru, jaro tebi možda u ovim postovima izgleda da se ja nerviram. Ja jesam temperamentan, zbog toga i takvi postovi, al da se nerviram, daleko od toga, jaro saburli sam kao rahmetli... neću da kažem, ne vole čovjeka svi, da ne pokrenem lavinu. :)
Ja tebe druze nikako ne razumijem ... al fakat ... sta se uopste trudis da komuniciras sa tim likom ... ili nije dobar ili je nenormalno bezobrazan, ne znam sta zakljuciti poslije njegovih izjava ...
Ti nisi dobar, a i bezobrazan si :D
ado-šampion

#102 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by ado-šampion »

Mora da 101 power ima velku kitu, dok ga Lesli spominje na svakoj temi :lol: Šta je u pitanju, to se vas dvojica nadjete pa drkate jedan drugom na moje postove :-) :shock: Leslie, Leslie, nisi samo otišao, nego si i homić :-) :run:
Lesli Eldridž

#103 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by Lesli Eldridž »

ado-šampion wrote:Mora da 101 power ima velku kitu, dok ga Lesli spominje na svakoj temi :lol: Šta je u pitanju, to se vas dvojica nadjete pa drkate jedan drugom na moje postove :-) :shock: Leslie, Leslie, nisi samo otišao, nego si i homić :-) :run:
Nerviraš se? :D Neka, neka, milo mi je da ti malo vadim živce. :D
DoradO

#104 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by DoradO »

Lesli Eldridž wrote:
DoradO wrote:
ado-šampion wrote:Ko ti ba priča za P 307? Ja sam ga vozio po gradu i po gradu jeste tiši od Golfa IV. Ali ko je spomenuo Pežo?! Ti si svojim dosadašnjim postovima dokazao da mrziš Golf, a kao takav nisi kompetentan da pričaš o istom. Ja NIKAD ne pametujem o autu u koje nisam ni sjeo. Čuj Punto tiši od Golfa. Ti imaš nešto što psiholozi zovu Kompleks niže vrijednosti, a nisi ni jedini ovdje. Ti ne možeš priuštit ništa bolje o tog Punta i on je sad za tebe najbolje auto, jebo A6-icu. Ja koliko god preferirao neku auto-industriju ili neku marku, ako auto qrcu ne valja, ja ću reći da qrcu ne valja, ako neki japanac qrcu ne valja, ja ću reći, neki BMW - isto, ali priča kao ti, "svaki Talijan je san", molim te, nismo djeca :roll:

A to za jetru, jaro tebi možda u ovim postovima izgleda da se ja nerviram. Ja jesam temperamentan, zbog toga i takvi postovi, al da se nerviram, daleko od toga, jaro saburli sam kao rahmetli... neću da kažem, ne vole čovjeka svi, da ne pokrenem lavinu. :)
Ja tebe druze nikako ne razumijem ... al fakat ... sta se uopste trudis da komuniciras sa tim likom ... ili nije dobar ili je nenormalno bezobrazan, ne znam sta zakljuciti poslije njegovih izjava ...
Ti nisi dobar, a i bezobrazan si :D
o leslie kako se ti nadje u svemu ovome :lol: :lol:
DoradO

#105 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by DoradO »

Treba zakljucati ovu temu kao i svaku drugu gdje se javljaju ovi trkaci iz bantam kategorije i doslovno useru sve
Lesli Eldridž

#106 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by Lesli Eldridž »

Oooo pa đe si Clay. :lol:
johntra

#107 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by johntra »

tatoo wrote:
johntra wrote:prvo brkate dva osnovna pojma, ovo je svjetski izbor godine i nema nikakve veze sa evropskim, gdje je FIAT aposlutni vladar :D
ne ulazeći u vejrodostojnost današnjih izbora, izbori od prije 30 i kusur godina su znatno bili bolji, a tada je FIAT i osvojio većinu ovih nagrada...
želim samo podvući, da za sve one koji misle da je šestica nešto posebno i da je značajan napredak u odnosu na petu generaciju, varaju se...bolje im je sačekati sedmu generaciju, za jedno dvije ili tri godine...slažem se sa VR6, samo u jednoj stvari, napredak u dizelskoj tehnologiji...nažalost, to im je trebalo dugo da skontaju...vozio sam šesticu, i po meni, unutrašnjost me ničim ne opčinjava i samo se malo razlikuje od prethodnika...isto dosadno sivilo i melanholija na svakom ćošku, koja je pokušana razbiti sa raznim metalnim umecima...da ne spominjem da Octavia FL ima skoro identičnu unutrašnjost, tako da je mit o eksluzivnosti raspršen...vozne osobine su na nivou prethodnika i tu nema velikih iznenađenja...
prema mom mišljenju, mislim da će nova Astra potopiti Golfa...neće to dugo trajati, ali biće neko vrijeme ispred, kao što je bila i ova generacija...
@VR6..Lancia je bila 1,6 Mjet, zato i nije čudno da je nešto bučnija od testirane šestice, ja sam vozio 2.0 TDI sa 110 ks...
@Ado, Leslie se zna braniti i sam ;-)
:lol:
šta je smiješno, bauštelac?
imaš li kakav argument ili još svršavaš na vjekovni bošnjački san?
Lesli Eldridž

#108 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by Lesli Eldridž »

:lol: :thumbup:
whow

#109 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by whow »

sjebase svaku temu :?
Bullet Tooth Tony

#110 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by Bullet Tooth Tony »

hahahaha hahah :lol: :lol: :lol: :lol:
VR6

#111 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by VR6 »

Lesli je pravo cudo, nista nije vozio a tvrdi da nije bolje nesto od necega :D Bas sam te se nedavno sjetio kad sam sa sluzbenim Aveom 1.2 morao ici do Mostara, kako kazes da auto ne ide zato jer ga ljudi neznaju saltati, a nije to do konja. Onaj uspon sa 2 trake prvi kad pocinje, ja na pocetku na 60-ak km/h, u drugu i pun gas. Zuji auto li zuji, nista se skoro ne desava, do one prve desne krivine preko kilometar daleko nabrao 90 km/h, nece ono brze da ga ebes. Sa svojim autom bi do te krivine imao bar 140 km/h, a ovo "cudo" ubrzava ko jedrenjak. Nema tog vozaca koji ce mu pomoci da ide brze.

johntra i ja sam vozio 110 KS TDI. Nisam mislio samo na buku motora, nego i ostalog, prije svega ovjesa, koji kod Lancie previse lupa na svaku rupicu.
Lesli Eldridž

#112 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by Lesli Eldridž »

VR6 wrote:Lesli je pravo cudo, nista nije vozio a tvrdi da nije bolje nesto od necega :D Bas sam te se nedavno sjetio kad sam sa sluzbenim Aveom 1.2 morao ici do Mostara, kako kazes da auto ne ide zato jer ga ljudi neznaju saltati, a nije to do konja. Onaj uspon sa 2 trake prvi kad pocinje, ja na pocetku na 60-ak km/h, u drugu i pun gas. Zuji auto li zuji, nista se skoro ne desava, do one prve desne krivine preko kilometar daleko nabrao 90 km/h, nece ono brze da ga ebes. Sa svojim autom bi do te krivine imao bar 140 km/h, a ovo "cudo" ubrzava ko jedrenjak. Nema tog vozaca koji ce mu pomoci da ide brze.

johntra i ja sam vozio 110 KS TDI. Nisam mislio samo na buku motora, nego i ostalog, prije svega ovjesa, koji kod Lancie previse lupa na svaku rupicu.
Ja pišem sve iz vlastitog iskustva.
johntra

#113 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by johntra »

VR6 wrote:Lesli je pravo cudo, nista nije vozio a tvrdi da nije bolje nesto od necega :D Bas sam te se nedavno sjetio kad sam sa sluzbenim Aveom 1.2 morao ici do Mostara, kako kazes da auto ne ide zato jer ga ljudi neznaju saltati, a nije to do konja. Onaj uspon sa 2 trake prvi kad pocinje, ja na pocetku na 60-ak km/h, u drugu i pun gas. Zuji auto li zuji, nista se skoro ne desava, do one prve desne krivine preko kilometar daleko nabrao 90 km/h, nece ono brze da ga ebes. Sa svojim autom bi do te krivine imao bar 140 km/h, a ovo "cudo" ubrzava ko jedrenjak. Nema tog vozaca koji ce mu pomoci da ide brze.

baš čudno, ja sam imao ista iskustva sa šesticom, pogotovo zbog kraćeg međuosovinskog razmaka i čuvene VW tvrdoće :-D
tatoo

#114 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by tatoo »

johntra wrote:
tatoo wrote:
johntra wrote:prvo brkate dva osnovna pojma, ovo je svjetski izbor godine i nema nikakve veze sa evropskim, gdje je FIAT aposlutni vladar :D
ne ulazeći u vejrodostojnost današnjih izbora, izbori od prije 30 i kusur godina su znatno bili bolji, a tada je FIAT i osvojio većinu ovih nagrada...
želim samo podvući, da za sve one koji misle da je šestica nešto posebno i da je značajan napredak u odnosu na petu generaciju, varaju se...bolje im je sačekati sedmu generaciju, za jedno dvije ili tri godine...slažem se sa VR6, samo u jednoj stvari, napredak u dizelskoj tehnologiji...nažalost, to im je trebalo dugo da skontaju...vozio sam šesticu, i po meni, unutrašnjost me ničim ne opčinjava i samo se malo razlikuje od prethodnika...isto dosadno sivilo i melanholija na svakom ćošku, koja je pokušana razbiti sa raznim metalnim umecima...da ne spominjem da Octavia FL ima skoro identičnu unutrašnjost, tako da je mit o eksluzivnosti raspršen...vozne osobine su na nivou prethodnika i tu nema velikih iznenađenja...
prema mom mišljenju, mislim da će nova Astra potopiti Golfa...neće to dugo trajati, ali biće neko vrijeme ispred, kao što je bila i ova generacija...
@VR6..Lancia je bila 1,6 Mjet, zato i nije čudno da je nešto bučnija od testirane šestice, ja sam vozio 2.0 TDI sa 110 ks...
@Ado, Leslie se zna braniti i sam ;-)
šta je smiješno, bauštelac?
imaš li kakav argument ili još svršavaš na vjekovni bošnjački san?
tatoo

#115 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by tatoo »

Lesli Eldridž wrote:

to sto ti neko da krug je strasno iskustvo :D ?
johntra

#116 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by johntra »

^^^^^^^^^^
glas za najsmiješnijeg lika foruma..čovjek veSeljak :lol:
Lesli Eldridž

#117 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by Lesli Eldridž »

tatoo wrote:
Lesli Eldridž wrote:

to sto ti neko da krug je strasno iskustvo :D ?
Pravi si veSeljak. :D
Bullet Tooth Tony

#118 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Hvala ljudi od srca ahahahahahhaha u ove sitne sate me nasmijete hahhahaha :lol: :lol: :lol: :lol:
tataratira

#119 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by tataratira »

BMW-ova dominacija u izboru za međunarodni motor godine prekinuta je. Novi laureat je Volkswagenov 1.4 TSI.

Mada niti BMW nije otišao praznih ruku, za najbolji motor 2009. godine žiri sastavljen od 65 automobilskih novinara iz 32 zemlje svijeta odabrao je motor koji osim što, obzirom na obim, nudi izvrsne performanse, raspolaže i hvalevrijednom ekonomičnošću.

1,4-litreni bi-turbo punjeni motor iz Volkswagena pretekao je drugoplasirani trolitreni redni šesterocilindrični biturbo benzinski motor iz BMW-a za svega četiri boda, osvojivši ih 354.

Najbolji novi motor: Porsche 3.8-liter 385 KS bokser
Najbolje performanse: Mercedes-AMG 6.2-litreni V8
Najbolji motor obima manjeg od litre: Toyota 1-litreni trocilindraš
1.8-2.0 l : Audi 2.0 TFSI
2.0-2.5 l: Mercedes-Benz Diesel 2.1-litre BlueEfficiency
2.5-3.9 l: BMW 3.0 Twin Turbo
3.0-4.0 l: BMW 4.0 V8
Iznad 4.0 l: Mercedes-AMG 6.2 V8

http://www.24sata.info
tataratira

#120 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by tataratira »

jefferson wrote:
vauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Kad budu imali 3-4 motora kao najbolja u svojim kategorijama ko BMW onda nek se jave :D
javljam se povodom oglasa :D :D
citroen

#121 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by citroen »

Tataratira to sto je 1.4 TSI pobijedio u kategoriji za najbolji motor ne mora nista znaciti.Koliko dugo se proizvodi taj motor,vrijeme ce pokazati njegove kvalitete.Tako mali motor sa dva turbo punjaca nece imati dug vijek .On je performansama super,a odrzavanje nekad poslije ce biti zara.Zato mislim da je najbolji motor iz VW stari provjereni 1.6 osam ventila sa 105KS koji je najizdrzljiviji VW benzinac.I svi ovi danasnji benzinci sa malim zapreminama motora,sa turbo punjacima imaju vrhunske performanse ali njihov vijek je kraci od stare koncepcije motora bez turbine i ostalih dzidza :bih:
Bullet Tooth Tony

#122 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

citroen wrote:Tataratira to sto je 1.4 TSI pobijedio u kategoriji za najbolji motor ne mora nista znaciti.Koliko dugo se proizvodi taj motor,vrijeme ce pokazati njegove kvalitete.Tako mali motor sa dva turbo punjaca nece imati dug vijek .On je performansama super,a odrzavanje nekad poslije ce biti zara.Zato mislim da je najbolji motor iz VW stari provjereni 1.6 osam ventila sa 105KS koji je najizdrzljiviji VW benzinac.I svi ovi danasnji benzinci sa malim zapreminama motora,sa turbo punjacima imaju vrhunske performanse ali njihov vijek je kraci od stare koncepcije motora bez turbine i ostalih dzidza :bih:
turbocharger i supercharger :)
citroen

#123 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by citroen »

U pravu si Beze Babicu,samo kakva je razlika i kako rade i jedan i drugi :thumbup:
Bullet Tooth Tony

#124 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

citroen wrote:U pravu si Beze Babicu,samo kakva je razlika i kako rade i jedan i drugi :thumbup:
jel ovo retoricko pitanje...ili da ti objasnim kako rade u ovom motoru :D
sa35

#125 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by sa35 »

jos ako je kancerogeni Golf 2 Diesel i ako iz njega dimi da ne mozes dahnut, onda fakat jeste najbolji na svijetu. Dabogda ih nestalo jednom zauvijek. Fuj!
ne mogu vjerovati da neko uopce moze povuci bilo kakvu paralelu izmedju Golfa i BMW-a. Pa j...ebem ti bosanski primitivizam :shock:
Post Reply