Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
AMD wrote:Glupa vam je priča pravo. Mislim kažete da je nama Muslimanima svinjetina zabranjena, ok jeste, ali jesu li zabranjeni alkohol i sex prije braka? Nisu jel tako? Od vas buntovnika niko nikad nije popio pivu ili, nedo Bog, pogledo kakvu curu kad prođe pored vas. Ja ne jedem svinjetinu, ali to nije iz vjerskih razloga, ne jedem je zato jer mi je to pogana životinja. Neću sad sa pivom u ruci držat predavanje o svinjetini.
I na kraju krajeva, da li su kamate zabranjene po Islamu? Posluje li BBI sa kamatama? Nemožete tu neku vašu vjeru uzimati samo kada to vama odgovara. Ne živimo mi u Iranu ili S.Arabiji pa da nam se nešto zabranjuje. Živimo u demoktarskom društvu, svinjetine neka, ali neka je jede ko želi.
Na kraju krajeva, radi jebene igračke govoriti da je to kuća grijeha?
POTPISUJEM
Šta reći za prave muslimane BBI kad im Konzim drži poslugu tamo nema svinjetine?? Posluje li BBI sa kamatama? to je po Islamu jedan od najvećih grijehova nema vadione kakva svinjetina to je ništa naspram kamata
BBI ce se zatvoriti jer su Sa-x forumasi nezadovljni i tako se odreci godisnje vise miliona prihoda
Zvuci nevjerovatno, ali ipak, sa druge strane, drzi se do misljenja Sa-x forumasa..
maybelline wrote:Pitanje za one koji su procitali neke vjerske (islamske) knjige i bolje se razumiju u tematiku: sta ako se musliman nadje u situaciji da nema sta drugo da jede osim svinjetine? Hoce li umrijeti od gladi ili pojesti meso? Hvala.
Mlijecni put wrote:Kakve veze ima igracka majke ti!!!!! Nama muslimanima je zabranjeno da jedemo svinjsko meso ali nije zabranjeno prodavati igracku. Ima u nasoj Bosni i drugih osim muslimana. Nismo mi Islamska republika!!! Niko te ne tjera da ides tamo gdje ti se ne svidja. Sta bi trebali Indijci, da se zgrazaju na sve nas evropljane koji jedemo govedinu?
Boze primitivaca, pa ovo ni Afganistanu nema
malo sutra je zabranjeno, ja ih znam više koji jedu nego koji ne jedu, a o alkoholu da ne govorim.
Vela havle.
Prvi paglu a drugi pacenik...hronicni, i jedan i drugi.
AMD wrote:Nije poenta stopa kamate, poenta je da ne smije biti kamate.
pa i nema u bankama koje posluju po serijatu, a kako sam vidio BBI ima odjeljenje koje posluje na taj nacin
sto znaci da imaju odjeljenja sa kamatama i bez kamata, malo smjesno zvuci, al ispade tako
ok, evo hocu ja 100,000 na 10 godina da uzmem...
koliko cu vratiti bbi-ju...
i kako se zove ta razlika?
ako cu vratiti 100,000, idem odmah - uzmem i dugorocno orocim u komercijalnoj banci s nekih 6.5%
Koliko god da vratis to nije kamata nego im dajes "za na kafu" osim toga nije islamski varati islamsku banku jer bog gleda 24/7 (pogotovo islamske banke i biznise) a valja se sresti u cekaonici ( soba izmedju dzeneta i dzehenema...ma ne znas ti nevjernice, nije ni bitno) i objasniti svoje postupke. Stidi se.
ok, evo hocu ja 100,000 na 10 godina da uzmem...
koliko cu vratiti bbi-ju...
i kako se zove ta razlika?
ako cu vratiti 100,000, idem odmah - uzmem i dugorocno orocim u komercijalnoj banci s nekih 6.5%
Koliko god da vratis to nije kamata nego im dajes "za na kafu" osim toga nije islamski varati islamsku banku jer bog gleda 24/7 (pogotovo islamske banke i biznise) a valja se sresti u cekaonici ( soba izmedju dzeneta i dzehenema...ma ne znas ti nevjernice, nije ni bitno) i objasniti svoje postupke. Stidi se.
dajem im "za na kafu"? drugim rijecima placam pozajmljena sredstva... samo sto to nije kamata... vec je nako? drugim rijecima isto...
gdje sam rekao da bih varao "islamsku banku"? ako ljudi nude sredstva pod povoljnim uslovima, uzeo bi ih i obrtao kako ja zelim. sta je tu prevara?
Da da, i onda neko kaže da smo mi Evropa ili metropola....
Kad BBI-u ne smeta što uzima pare od Konzuma koji prodaje "haram" proizvode, neznam samo šta smeta pojedincima sa Sa-x. To je ipak dokaz da je biznis, ipak biznis.