Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
raspolozena70

#101 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by raspolozena70 »

Centar po meni nije još dovršen-jos tamo građevinci rade ali su ga na silu otvorili 06.04.
Cijene žara :-)
Ali je pita u Boo Boo na 4 spratu mljac, mljac :thumbup:
oddodood

#102 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by oddodood »

hakazvaka wrote: nisam ja vlasnik nikakvih garaza :D :D
hakazvaka, izvini - nisam znao da si ti (?)BI.
fastmf

#103 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by fastmf »

HAVANA wrote:
i tome dodajmo još tradicionalnu podjelu sarajlija na manijake i pitare

bajno
pita_zeljanica

#104 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by pita_zeljanica »

....da je i meni vidjeti vise taj centar... :D
fastmf

#105 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by fastmf »

karanana wrote:najnovija vijest je da neki sverceri dole u garazi tushe raji alkohol i klempinu suhovinu iz gepeka.
ocam nije klempina neg* minđetova druga ruka visoko
HAVANA

#106 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by HAVANA »

fastmf wrote:
HAVANA wrote:
i tome dodajmo još tradicionalnu podjelu sarajlija na manijake i pitare

bajno

Manijak :thumbup: :-D
fastmf

#107 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by fastmf »

Banksy wrote:
♥ Julianna ♥ wrote: Kad se otvori Importanne, kod nas će doći do sukoba između pripadnika tržnih centara :roll:
Propašće i Importanne kao i ovaj, i svi ostali, jedan za drugim.
mi svi pretpostavljamo da će propast već godinama a oni svi rade

svi
oddodood

#108 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by oddodood »

pita_zeljanica wrote:....da je i meni vidjeti vise taj centar... :D
Vidjet ćeš pito_zeljanico, ali prvo moraš samu sebe smazati.
pita_zeljanica

#109 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by pita_zeljanica »

oddodood wrote:
pita_zeljanica wrote:....da je i meni vidjeti vise taj centar... :D
Vidjet ćeš pito_zeljanico, ali prvo moraš samu sebe smazati.
da sam kakva vrijednica..zacas bi napravila pitu..ali valja ustati i zasukati rukave.. :D
gdje se moze u tom centrom sta dobro pojesti? :D
oddodood

#110 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by oddodood »

Gluho bilo!
oddodood

#111 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by oddodood »

tamara* wrote:...
Kamo puste sreće da je islamski, da nije - klerofašistički! S njim se privodi kraju projekt: "Zbogom Bosno - odoh u Sarajevo."
Image
paral0c0

#112 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by paral0c0 »

Centar je divan i super!

Ponuda nije nesto: Samo Replay, Six i Tommy Hilfiger je novo.

Ocekivao sam i JAck & Jones, NewYorker, MC donalds, Costa Coffee, VeroModa, Zara i tako dalje.

Mislim da ce ovo^^ gore sve biti u Alti!
clav

#113 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by clav »

Pa ovo nije normalno kako se raja upali na pomen svinjetine, alkohola i kladionice. Da ona tema na vrijeme nije zakljucana garant bi prevazisla i asocijacije i kaladont.
oddodood

#114 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by oddodood »

clav wrote:Pa ovo nije normalno kako se raja upali na pomen svinjetine, alkohola i kladionice. Da ona tema na vrijeme nije zakljucana garant bi prevazisla i asocijacije i kaladont.
Normalno je, clav, radi se o objektu koji je u centru BiH, a čije koordinate su vrlo maglovite. Znači da raju zanima sudbina BiH. Kvislinzima je potreban uvijek neko sa strane, zato što oni ljudski i ne znaju živjeti. A sve mi se čini da su u igri baš oni.
Ti isti su na lokaciji Butmir - koja je među najstarijim evropskim civilizacijskim svjedočanstvima - također pod vrlo sumnjivim okolnostima dozvolili iugradnju nekoj slovenačkoj sorti. Ne čine li to samo zato da nam otmu i sjećanje na Bosnu?
Last edited by oddodood on 09/04/2009 19:21, edited 1 time in total.
oddodood

#115 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by oddodood »

tamara*

#116 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by tamara* »

Haveru niti jedan shopping centar recimo u Swedskoj ili Australiju ne sluzi alkohol a pogotovu nema kladionice..Cak naprotiv u swedskoj imas specijalne radnje gdje mozes kupiti alkohol
A iz kojeg razloga ga nemaju u ponudi? Ne bih rekla da je iz vjerskog razloga ili razloga segregacije.
Liker storovi po bijelom svijetu nemaju nikakve veze sa razlozima BBI centra iz kojeg zabranjuju alkohol i svinjsko meso.
Hoćeš li možda da kažeš da se po šoping centrima u Švedskoj i Australiji isto tako zabranjuje prodaja šunke?
cartman

#117 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by cartman »

U Svedskoj se alkohol prodaje samo u posebnim radnjama zato jer drzava drzi monopol na alkohol, i u Svedskoj nema kladionica, al zato se mozes kladit u svakom malovecem granapu. Informacije iz prve ruke :D
ProbuseniDolar

#118 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by ProbuseniDolar »

Bio sam danas po prvi put i iskreno, nisam impresioniran ... Ok, centar nije jos zavrsen, ali ono sto je zavrseno mi izgleda kao sve, samo ne kao novo ... U Kaficu popio kafu, konobar neljubazan, uz kafu nije donio vodu ... Na moju molbu da donese vodu, on je htio da naplati kafu ... Naravno naplatio je, ali vodu ni nakon molbe nije donio ... Radnje nista specijalno i nista sto vec nema u Sa ... TH, obicna polo bijela majica 155 KM ... mislim WTF??? ... Najobicnija suskava ljetna kratka jaknica 475 KM ... Springfild dosta skup ... Majice od 45 KM pa navise ... U neke radnje nisam ni smio uci, bojeci se cijena ... Po mom misljenju nekomotne je skroz unutra, prostor dosta skucen, stropovi preniski ... Na samom ulazu te doceka dosta neorganizovanih standova, koji nemaju ni pocetka ni kraja, onaj prodaje satove, ona telefone, onaj cvijece, onaj nakit ... ko na buvljaku isto ... Iskreno, ocekivao sam vise, puno vise :)
MELBOURNE_SARAJEVO

#119 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by MELBOURNE_SARAJEVO »

tamara* wrote:
Haveru niti jedan shopping centar recimo u Swedskoj ili Australiju ne sluzi alkohol a pogotovu nema kladionice..Cak naprotiv u swedskoj imas specijalne radnje gdje mozes kupiti alkohol
A iz kojeg razloga ga nemaju u ponudi? Ne bih rekla da je iz vjerskog razloga ili razloga segregacije.
Liker storovi po bijelom svijetu nemaju nikakve veze sa razlozima BBI centra iz kojeg zabranjuju alkohol i svinjsko meso.
Hoćeš li možda da kažeš da se po šoping centrima u Švedskoj i Australiji isto tako zabranjuje prodaja šunke?
Da u mom komsiluku gdje sam zivio jedan arap je imao veliki supermarket i nisi mogao kupiti svinjetinu..Misli da je neko nesto rekao???ne ko hoce kupi klempu on ce ici na drugo mjesto..Kao sto rekoh to je sloboda, za svoje pare mozes da radis sta hoces..Ako ja kao vlasnik mislim da moj posao nece biti na gubitku zato sto nemam alkohol i svinjetinu onda je to moj problem..To nije diskriminacija a recimo da sam napisao da samo mogu uci muslimani e to bi bila diskriminacija....A sta cu ja prodavati u mom supermarketu to je moja stvar...Vidim konzum se pravo prepao cim je prihvatio uslove nema cuge nema klempe..Pricate gluposti fakat..
harisl

#120 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by harisl »

Govedina, teletina, junetina i tako to je "konstitutivna" hrana - svi je mogu jesti. Jel' treba sada zaredati u mesnice, restorane i tako to i zatvoriti sve sto ne prodaje i halal meso, a sve na bazi "ugrozenosti" i tako toga. Jel' se na svaki restoran koji servira svinjetinu treba gledati kao na provokaciju jer, Boze moj, pola zemlje ne jede tu hranu. Neki su jedva docekali da zagalame...
Mislim da bi daleko bolje bilo da je taj novac ulozen u nekakvu industriju, proizvodnju, nesto sto bi donijelo vise koristi BiH, al' eto. Sve u svemu, uglavnom presipanje iz supljeg u prazno, a nekima dobar izgovor da dizu galamu.
tamara*

#121 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by tamara* »

cartman wrote:U Svedskoj se alkohol prodaje samo u posebnim radnjama zato jer drzava drzi monopol na alkohol, i u Svedskoj nema kladionica, al zato se mozes kladit u svakom malovecem granapu. Informacije iz prve ruke :D
U to nisam ni sumnjala, nego MELBOURNE_SARAJEVO svjesno navodi bezvezne primjere...
MELBOURNE_SARAJEVO

#122 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by MELBOURNE_SARAJEVO »

tamara* wrote:
cartman wrote:U Svedskoj se alkohol prodaje samo u posebnim radnjama zato jer drzava drzi monopol na alkohol, i u Svedskoj nema kladionica, al zato se mozes kladit u svakom malovecem granapu. Informacije iz prve ruke :D
U to nisam ni sumnjala, nego MELBOURNE_SARAJEVO svjesno navodi bezvezne primjere...
A ti imas fobiju od islama ali dobro ne cudi me od tebe to..
tamara*

#123 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by tamara* »

MELBOURNE_SARAJEVO wrote:Meni pravo dobra ova Teheranka samo steta sto nema zena sve muskarci a i ovo sto ima zena sve pokriveno :D :D Po shoppingu hodaju neki bradati sa stapovima oni su kao ono sex patrole nema diranja ljubljenja i tako to..Odmah po guzici udaraju..Na ulazu imam sunet detektor ko nije obrezan odmah svira i nema ulazka..Tako na ulazu ima detektor za laganje pitaju jedes li svinjetinu ako jedes odmah svira i nema ulaska...Po kaficima zene i muskarci su odvojeni znaci nema sjediti skupa a i gledanje je zabranjeno.. :D :D :D :D :D
:D :D :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#124 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by hrasno38 »

MELBOURNE_SARAJEVO wrote:A koji centar bi trebalo da pise??? Mozda katolicki i pravoslavni??? Pa ni jedan do sada ozbiljniji trgovacki centar nije napravio takve vrste segregacije i prodaju sve sto je logicno jer su trgovacki centri. A oni i meni je malo puniji sa onim MULTI-KULTI, Sarajevo centar Evrope, suzivot, itd itd a ono samo obrnuta situacije nego u RS-u i sve vise i vise totalna dominacija jednog naroda i jedne vjere. A stranci ne prave trgovacke centre za samo jednu gradjansku opciju nego za sve koji tu zive pa ti biraj sta hoces. A ako te interesuje i u razvijenom arapskom svijetu nemas ovakvih budalastina. Ja se ne bojim arapa ali se bojim ovih sto na silu hoce da postanu arapi pa se provaljuju na svakom cosku. Samo oni sto tome teze nikako da shvate da ne zive u okruzenju arapskog svijeta nego totalno suprotno tome i da takvo ponasanje vremenom moze donijeti antipatije i onih koji su bili vatreni simpatizeri.
Drag si mi kao prvo jer si zeljovac i to stari, ali vidi se da nisi bas vidio svijeta da ti je grbavica plafon cim tako pises...Haveru niti jedan shopping centar recimo u Swedskoj ili Australiju ne sluzi alkohol a pogotovu nema kladionice..Cak naprotiv u swedskoj imas specijalne radnje gdje mozes kupiti alkohol ..A vidi cuda nisu muslimanske zemlje ..Dobro je moj jedan drug rekao da bi znao sta pricas i o cemu pricas moras otici dalje od ilidze .....I jos nesto ja kao investiror mogu recimo u Australiji da sutra otvorim shopping centar i da kazem nema ni alkohola i ako ga nema inace i da kazem nema svinjetine..Niko ti nece nista reci to se zove sloboda ..Hoces li ti uci ili neces jebe se meni ima ko hoce..[/quote]

Da jesam zeljovac, stari i tu si u pravu ali si se zestoko prevario sto se tice plafona jer sam plafonirao kompletnu Evropu zajedno sa Rusijom, Indijom i Bliskim Istokom a sto se tice Skandinavije kompletnu sam plafonirao vec tri puta. Da tacno je da je tako u Skandinaviji ali u Norveskoj i Svedskoj iz razloga da maloljetnici ne mogu da se lese kada hoce. Zato i jedni i drugi vikendom trce u Dansku i ubijaju se do iznemoglosti po brodovima i po ulicama. Ali sve to nije bitno jer moja prica i nije asocirala na alkohol i na kladjenje jer u globalu jedno i drugo zaista zna napraviti velike probleme. Na kraju kad se preracunam ne radi se ni o ne-prodaji svinjetine nego iskljucivo o tome kako i na koji nacin je dobijen prostor za taj objekat i od kojih je para sagradjen i zasto je sruseno nesto sto je u globalu ostalo citavo u ratu a apravljeno je izmedju ostalog i mojim parama. I naravno kada u takvoj ustanovi napravis mesdzid a ne napravis recimo kapelicu onda to i jeste islamski centar i cisto zapisavanje teritorije. Jebe se i meni jer taj centar nije za moga dzepa u ni jednoj varijanti jer smatram kada bih tamo kupovao, jeo i kafu pio da bi se iskljucivo kurcio.
O BBI ekipi necu da ponavljam osim da je akcija Zima93 u Zapadnoj Evropi donijela ogromne pare i kilograme zlata Zivaljima, Cengicima i Bukvicima a ti si zajedno ovdje sa mnom pasao travu i cekao da te donacije stignu do nas. Ali kao sto ti kazes samo malo drukcije "jebe se meni kad ima toliko bekana koji uzivaju u onome sto je od njih samih uzeto".
popajic

#125 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by popajic »

@Melbourne
...Koji ste vi bjednici i jadnici pricate o staroj robnoj kuci kao zao vam je :D :D Sta je sljedece nisu trebali da prave ovaj novi komplex kina u bivsem dubrovniku trebali su ostaviti onaj jad i cemer da nas podsjeca na staro Sarajevo :D jadni ste vi pacenici
pogan jezik imas...mnogi ne mogu ( a i ne treba) zaboraviti staro Sarajevo.
Ne pitaj zasto...ne bih rekao da bi shvatio odgovor !
Locked