Elem, koaj je to bošnjačka elita? Bakir Izetbegović i Šaja? LMAO
Magazin SAFF
Moderator: anex
- Babsy
#101 Re: Magazin SAFF
Na forumima gdje inače svraćam, svako komentiranje rada osoblja se sankcionira vizom za banoviće.
-
Dobri Bosnjak
#102 Re: Magazin SAFF
Oprostite ako ste me pogresno shvatili. Nije mi bila namjera da komentarisem rad foruma i kako i na koji nacin oni banuju i da diskusiju odvedem u tom smjeru. Nekako, nisam mogao razdvojiti pitanje samog banovanja od pitanja sikaniranja onih koji se usude spomenuti rjec Serijat u afirmativnom smislu. Nego da se vratimo na temu Saffa, niste me razuvjerili u to da je Saff jedan kvalitetan bosnjacki casopis koji doprinosi kvalitetnijem i ispravnijem informiranju javnosti, i u tome da su spomenuti intelektualci koji pisu za Saff tek neki marginalci cija ocjena i pisanje nisu relevantni. Ko je to onda relevantan de nam recite, pa mozda se i on obrene u Saffu, sta znate!callmethebreeeze wrote:jel' se sad ova tema odjednom pretvori o diskusiju o razlozima banovanja compact-a? zar je dozvoljena javna diskusija na ovu temu? i, dobri bosnjo, budi dobar pa citaj sta covjek pise, nije on taj koji je donio odlulu da se lik banuje.
- seln
#103 Re: Magazin SAFF
Izvini, pamcenje mi slabi...kad sam ja tebi poslao punomoc da govoris u moje ime?Dobri Bosnjak wrote:
Ako je krscanima svejedno zbog ismijavanja sa Biblijom, Torom i njihovim vjerskim institucijama, nama muslimanima nije svejedno zbog vrjedjanja onoga koji nam je drazi od nas samih, nasih porodica, i djece, i koristit cemo sva dozvoljena sredstva da to sprijecimo, i da se protiv toga pobunimo. Nije mi drago sto oni imaju takav odnos prema vlastitim vjerskim vrjednostima, volio bih da ih postuju, ali u nase vrjednosti niko nece dirati, a da mi to muslimani mirno posmatramo.
- seln
#104 Re: Magazin SAFF
Siguran sam da je gomila plebejaca u RS uvjerena kako je "Glas Srpske" kvalitetan i objektivan casopis.Dobri Bosnjak wrote:Oprostite ako ste me pogresno shvatili. Nije mi bila namjera da komentarisem rad foruma i kako i na koji nacin oni banuju i da diskusiju odvedem u tom smjeru. Nekako, nisam mogao razdvojiti pitanje samog banovanja od pitanja sikaniranja onih koji se usude spomenuti rjec Serijat u afirmativnom smislu. Nego da se vratimo na temu Saffa, niste me razuvjerili u to da je Saff jedan kvalitetan bosnjacki casopis koji doprinosi kvalitetnijem i ispravnijem informiranju javnosti, i u tome da su spomenuti intelektualci koji pisu za Saff tek neki marginalci cija ocjena i pisanje nisu relevantni. Ko je to onda relevantan de nam recite, pa mozda se i on obrene u Saffu, sta znate!callmethebreeeze wrote:jel' se sad ova tema odjednom pretvori o diskusiju o razlozima banovanja compact-a? zar je dozvoljena javna diskusija na ovu temu? i, dobri bosnjo, budi dobar pa citaj sta covjek pise, nije on taj koji je donio odlulu da se lik banuje.
- Jazz_Junkie
#105 Re: Magazin SAFF
Te karikature su izasle u Danskoj, a ne u nekoj od islamskih zemalja. Ako mislis da ce se netko ovdje prilagoditi tvojim zahtjevima, grdno se varas.Dobri Bosnjak wrote:Ako je krscanima svejedno zbog ismijavanja sa Biblijom, Torom i njihovim vjerskim institucijama, nama muslimanima nije svejedno zbog vrjedjanja onoga koji nam je drazi od nas samih, nasih porodica, i djece, i koristit cemo sva dozvoljena sredstva da to sprijecimo, i da se protiv toga pobunimo. Nije mi drago sto oni imaju takav odnos prema vlastitim vjerskim vrjednostima, volio bih da ih postuju, ali u nase vrjednosti niko nece dirati, a da mi to muslimani mirno posmatramo.Jazz_Junkie wrote:Medju javnim osobama koje su pohvalile taj fasisticki sund zvani SAFF, ja ne vidim nijednog postenog covjeka, "Dobri Bosnjace". Vidim kukumaces zbog "Kujana" u Oslobodjenju i nazivas to fasizmom. Jbg, danas svatko fasizam tumaci kako mu odgovara da bi prikrio svoj fasizam kao ti i tvoja braca. Poslije se pitas sto bi bilo da su ismijavane Biblija i Tora..... pa da zivis na Zapadu, bio bi svjedok cestog posprdavanja sa Biblijom, Isusom, Papom i religijom generalno. To je vec decenijama sasvim normalna stvar i ovdje i kao slobodno pravo na kritiku vjere spada medju osnovne paragrafe demokratije. Druga je stvar sto su neki muslimani podivljali kada su izasle karikature u onom danskom listu, ali to ovdje nikog zivog ne zanima. Bradonje, to je vas problem sto vam demokratija toliko smeta, iako zivite u demokratskim zemljama i uzivate u njezinim slobodama. Sto se tice obracuna sa kriminalcima u tim "novinama" za bradonje iz strasti, kad je ubijen onaj decko Denis Mrnjavac, slucajno na internetu naletim na njihovu stranicu i sto vidim? Umjesto da pisu o kriminalu na ulicama Sarajeva ili pak samo zlocincima koji su ovo dijete ubili, oni pisu o tome kako se njegova rodbina s oceve strane buni sto je dijete sahranjeno na katolickom groblju.
-
Dobri Bosnjak
#106 Re: Magazin SAFF
Dobro, oprosti ako se ne osjecas dijelom sintagme ''nama muslimanima'', jer poznajem veliki broj drugih ljudi, muslimana koji su izrazili svoje negodovanje, e ja u njihovo ime govorim.seln wrote:Izvini, pamcenje mi slabi...kad sam ja tebi poslao punomoc da govoris u moje ime?Dobri Bosnjak wrote:
Ako je krscanima svejedno zbog ismijavanja sa Biblijom, Torom i njihovim vjerskim institucijama, nama muslimanima nije svejedno zbog vrjedjanja onoga koji nam je drazi od nas samih, nasih porodica, i djece, i koristit cemo sva dozvoljena sredstva da to sprijecimo, i da se protiv toga pobunimo. Nije mi drago sto oni imaju takav odnos prema vlastitim vjerskim vrjednostima, volio bih da ih postuju, ali u nase vrjednosti niko nece dirati, a da mi to muslimani mirno posmatramo.
-
callmethebreeeze
#107 Re: Magazin SAFF
pa i nije nam cilj da te razuvjerimo. sto se mene tice citaj saff dok ti oci ne ispadnu, a kad ti saff dosadi predji na nove horizonte.Dobri Bosnjak wrote:Oprostite ako ste me pogresno shvatili. Nije mi bila namjera da komentarisem rad foruma i kako i na koji nacin oni banuju i da diskusiju odvedem u tom smjeru. Nekako, nisam mogao razdvojiti pitanje samog banovanja od pitanja sikaniranja onih koji se usude spomenuti rjec Serijat u afirmativnom smislu. Nego da se vratimo na temu Saffa, niste me razuvjerili u to da je Saff jedan kvalitetan bosnjacki casopis koji doprinosi kvalitetnijem i ispravnijem informiranju javnosti, i u tome da su spomenuti intelektualci koji pisu za Saff tek neki marginalci cija ocjena i pisanje nisu relevantni. Ko je to onda relevantan de nam recite, pa mozda se i on obrene u Saffu, sta znate!callmethebreeeze wrote:jel' se sad ova tema odjednom pretvori o diskusiju o razlozima banovanja compact-a? zar je dozvoljena javna diskusija na ovu temu? i, dobri bosnjo, budi dobar pa citaj sta covjek pise, nije on taj koji je donio odlulu da se lik banuje.
-
Dobri Bosnjak
#108 Re: Magazin SAFF
Nema veze gdje su karikature izasle, i ta okolnost nije sprjecila milione muslimana da izvrse pritisak na svoje vlade i natjeraju ih na prekid bilateralnih odnosa sa Danskom. Koliko me pamcenje sluzi u Evropskom parlamentu je donesen zakljucak, da kada su u pitanju vjerske svetinje, evropske zemlje moraju pokazati veci stepen senzibilnosti od onoga sto se desilo u Danskoj. Ne znam da li ti je poznato, da je danska firma Arla, koja ima najvecu dobit upravo i Islamskom svijetu, bila prinudjena javno se izvinuti muslimanima i ograditi se od pisanja svojih zemljaka da bi sa njih bila skinuta anatema islamskih ucenjaka, jer su za samo mjesec dana pretprpjeli stetu od nevjerovatnih 28 milijardi eura. Vidis kako muslimani imaju oruzje da to sprijece!Jazz_Junkie wrote:Te karikature su izasle u Danskoj, a ne u nekoj od islamskih zemalja. Ako mislis da ce se netko ovdje prilagoditi tvojim zahtjevima, grdno se varas.Dobri Bosnjak wrote:Ako je krscanima svejedno zbog ismijavanja sa Biblijom, Torom i njihovim vjerskim institucijama, nama muslimanima nije svejedno zbog vrjedjanja onoga koji nam je drazi od nas samih, nasih porodica, i djece, i koristit cemo sva dozvoljena sredstva da to sprijecimo, i da se protiv toga pobunimo. Nije mi drago sto oni imaju takav odnos prema vlastitim vjerskim vrjednostima, volio bih da ih postuju, ali u nase vrjednosti niko nece dirati, a da mi to muslimani mirno posmatramo.Jazz_Junkie wrote:Medju javnim osobama koje su pohvalile taj fasisticki sund zvani SAFF, ja ne vidim nijednog postenog covjeka, "Dobri Bosnjace". Vidim kukumaces zbog "Kujana" u Oslobodjenju i nazivas to fasizmom. Jbg, danas svatko fasizam tumaci kako mu odgovara da bi prikrio svoj fasizam kao ti i tvoja braca. Poslije se pitas sto bi bilo da su ismijavane Biblija i Tora..... pa da zivis na Zapadu, bio bi svjedok cestog posprdavanja sa Biblijom, Isusom, Papom i religijom generalno. To je vec decenijama sasvim normalna stvar i ovdje i kao slobodno pravo na kritiku vjere spada medju osnovne paragrafe demokratije. Druga je stvar sto su neki muslimani podivljali kada su izasle karikature u onom danskom listu, ali to ovdje nikog zivog ne zanima. Bradonje, to je vas problem sto vam demokratija toliko smeta, iako zivite u demokratskim zemljama i uzivate u njezinim slobodama. Sto se tice obracuna sa kriminalcima u tim "novinama" za bradonje iz strasti, kad je ubijen onaj decko Denis Mrnjavac, slucajno na internetu naletim na njihovu stranicu i sto vidim? Umjesto da pisu o kriminalu na ulicama Sarajeva ili pak samo zlocincima koji su ovo dijete ubili, oni pisu o tome kako se njegova rodbina s oceve strane buni sto je dijete sahranjeno na katolickom groblju.
-
delightful
#109 Re: Magazin SAFF
dobri bosnjak, ako nisi do sada procitao pravila ovog foruma, savjetujem ti da to sto prije uradis.
compact je baniran zbog nekuluture dijaloga, sto je krsenje tih istih pravila. ono sto je njemu, kao i svima ostalim receno, govorim sada i tebi - ako ne znate iznijeti svoje misljenje na kulturan nacin, i bez vrijedjanja sagovornika, bolje je da ga ne iznosite nikako.
sve primjedbe na rad moderacije mozete svi slati na pp ili na e-mail, a sve drugo se smatra zachatavanjem teme. hvala.
compact je baniran zbog nekuluture dijaloga, sto je krsenje tih istih pravila. ono sto je njemu, kao i svima ostalim receno, govorim sada i tebi - ako ne znate iznijeti svoje misljenje na kulturan nacin, i bez vrijedjanja sagovornika, bolje je da ga ne iznosite nikako.
sve primjedbe na rad moderacije mozete svi slati na pp ili na e-mail, a sve drugo se smatra zachatavanjem teme. hvala.
-
Dobri Bosnjak
#110 Re: Magazin SAFF
Hvala Vam na ovoj informaciji, samo mozete li mi navesti citat u kojem sam nekoga uvrijedio. S druge strane, na moj i racun vjernika cije razmisljanje odstupa od onoga sto bi se na ovom forumu htjelo cuti, iznesena je salva uvreda, a niste reagovali.delightful wrote:dobri bosnjak, ako nisi do sada procitao pravila ovog foruma, savjetujem ti da to sto prije uradis.
- Jazz_Junkie
#111 Re: Magazin SAFF
Ipak je ovdje na Zapadu neka civilizacija. Naprimjer, kako je Nizozemska trebala reagovati nakon sto je islamski fundamentalist marokanskog porijekla u po bijela dana nozem izbo redatelja Thea Van Gogha u sopstvenoj zemlji? Opet je sve u javnosti bilo prikazano kao akt pojedinca i da ne treba optuzivati sve muslimane za zlocin jednog. To se zove demokratija i civilizacija. I autorima karikatura su pristizale prijetnje smrcu. Ti ljudi znaci trebaju da zive u strahu u sopstvenim zemljama, iako im ustavi matica garantuju slobodu govora, zbog ljudi koji su imigrirali ili zive nekoliko tisuca kilometara daleko? To sto su karikature za neke kompanije bile pogubne ne zanima nikoga zivog, jer njihov profit ne stoji iznad ustava jedne drzave.Dobri Bosnjak wrote: Nema veze gdje su karikature izasle, i ta okolnost nije sprjecila milione muslimana da izvrse pritisak na svoje vlade i natjeraju ih na prekid bilateralnih odnosa sa Danskom. Koliko me pamcenje sluzi u Evropskom parlamentu je donesen zakljucak, da kada su u pitanju vjerske svetinje, evropske zemlje moraju pokazati veci stepen senzibilnosti od onoga sto se desilo u Danskoj. Ne znam da li ti je poznato, da je danska firma Arla, koja ima najvecu dobit upravo i Islamskom svijetu, bila prinudjena javno se izvinuti muslimanima i ograditi se od pisanja svojih zemljaka da bi sa njih bila skinuta anatema islamskih ucenjaka, jer su za samo mjesec dana pretprpjeli stetu od nevjerovatnih 28 milijardi eura. Vidis kako muslimani imaju oruzje da to sprijece!
-
callmethebreeeze
#112 Re: Magazin SAFF
ja mislim da ovaj danski karikaturista i dan danas zivi pod zastitom, kao uostalom i ona somalijka ali koja ostro kritikuje islam.
- BarbaDue
#113 Re: Magazin SAFF
Na ovoj temi je izneseno i previse uvreda bez ikakvog razloga...
Ako i dalje nastavite sa uvredama i sa ovakvom raspravom koja je puna mrznje istu momentalno zakljucavam!
HVALA!
Ako i dalje nastavite sa uvredama i sa ovakvom raspravom koja je puna mrznje istu momentalno zakljucavam!
HVALA!
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#114 Re: Magazin SAFF
Evo da probam postavit neko razložno pitanje:
Na osnovu koliko pročitanih brojeva ,članaka i tema časopisa Saff iznosite svoja mišljenja?Da li potcjenjujete čitaoce tih novina paušalnim i vulgarnim ocjenama?
Jeli sva ova lava zapravo neki medijski mainstream gdje se sve gleda crno-bijelo
?
Ljudi,ja mislim da realno ima pretjerivanja glede te novine.Ja sam sa nekima vodio male diskusije oko pisanja Fatmira Alispahića, ili Semira Imamovića,nije bitno-došao sam do zaključka da je Alispahić definitivno ksenofobičan i koleričan lik, koji u svakoj kritici vidi zavjere iz brošura kojima je sebi oprao mozak.
O Semiru Imamoviću sam promijenio mišljenje kad sam vidjeo sa koliko strpljenja i pristojnosti trpi neurotične bezobrazluke od strane svojih nazovi kolega, počevši od bezidejne i bezbojne Duške Jurišić, pa do one silne hipokrizije oko napuhane važnosti njihove najave Queer festa.
Definitivno je bilo pretjerivanja.Dalje, nigdje još ne vidjeh smislen komentar ili analizu njihovih članaka o religiji,istoriji islama, o problemima o kojima oni pišu,o humanitarnim akcijama o bilo čemu ....osim o horskom osuđivanju njihove vjersko ideološke koncepcije časopisa.Pri tome ne vidim nikakav razlog da onaj ko o toj novini ne zna više od Fatmirovog fekalnog užasa, iznosi tolike uvrede.
Čita ga jedna ciljna skupina,zapravo dvije, koje su vjerni kupci novine.Znate li koje?
Prva su oni koje interesuje vjerski časopis(imam pregled nekih 50 tema iz Saffa), i ne interesuje ih oskudna i skromna tehnička oprema novine.Za svojih privatnih 3 KM kupuje novine po svojoj želji.
Drugi su jedna siva nevidljiva masa amorfnih birokrata prevodilaca silnih ambasada, NGO, EUFOR-a,službi za ovo&ono-vajnih analitičara ekstremističkih tekstova.Za iznos od 900 do 1800 € mjesečno, te osobe sjede u svojim malim kancelarijama i prevode sumanutog Fatka na njemački, engleski,francuski, kako bi njihovi šefovi imali k vragu neki uvid u pisanje jedne male novine koja stalno prstom u oko ubada.
Podsjeća me to na analiziranje Ferala od strane HIS-a Miroslava Tuđmana
.
Novac se mora zaraditi i mora se dati neka svrha tom besmislenom poslu, pa s te strane Saffovci imaju nekih dodatnih par stotina primjeraka prodane novine.
Licemjerno i isprazno, bar za mene lično.Nigdje još nisam vidio komentarisanje vjerskog članka, osim onih parodija od odgovora Vijeća za Fetve,koji mi ruku na srce izgledaju kao popunjavanje novine.Na koncu ih se svako malo sjete Dani pa objave u rubrici nalik greatest shits neku smijuriju jordanskih ili saudijskih učenjaka.Isto tako-da popune stranicu..
Ovdje opet kad čitam, sve se manje više svodi na pljuvanje pri samom pomenu da neko to uopšte čita.A to je opet ...ne znam...u najmanju ruku nefer..
Na osnovu koliko pročitanih brojeva ,članaka i tema časopisa Saff iznosite svoja mišljenja?Da li potcjenjujete čitaoce tih novina paušalnim i vulgarnim ocjenama?
Jeli sva ova lava zapravo neki medijski mainstream gdje se sve gleda crno-bijelo
Ljudi,ja mislim da realno ima pretjerivanja glede te novine.Ja sam sa nekima vodio male diskusije oko pisanja Fatmira Alispahića, ili Semira Imamovića,nije bitno-došao sam do zaključka da je Alispahić definitivno ksenofobičan i koleričan lik, koji u svakoj kritici vidi zavjere iz brošura kojima je sebi oprao mozak.
O Semiru Imamoviću sam promijenio mišljenje kad sam vidjeo sa koliko strpljenja i pristojnosti trpi neurotične bezobrazluke od strane svojih nazovi kolega, počevši od bezidejne i bezbojne Duške Jurišić, pa do one silne hipokrizije oko napuhane važnosti njihove najave Queer festa.
Definitivno je bilo pretjerivanja.Dalje, nigdje još ne vidjeh smislen komentar ili analizu njihovih članaka o religiji,istoriji islama, o problemima o kojima oni pišu,o humanitarnim akcijama o bilo čemu ....osim o horskom osuđivanju njihove vjersko ideološke koncepcije časopisa.Pri tome ne vidim nikakav razlog da onaj ko o toj novini ne zna više od Fatmirovog fekalnog užasa, iznosi tolike uvrede.
Čita ga jedna ciljna skupina,zapravo dvije, koje su vjerni kupci novine.Znate li koje?
Prva su oni koje interesuje vjerski časopis(imam pregled nekih 50 tema iz Saffa), i ne interesuje ih oskudna i skromna tehnička oprema novine.Za svojih privatnih 3 KM kupuje novine po svojoj želji.
Drugi su jedna siva nevidljiva masa amorfnih birokrata prevodilaca silnih ambasada, NGO, EUFOR-a,službi za ovo&ono-vajnih analitičara ekstremističkih tekstova.Za iznos od 900 do 1800 € mjesečno, te osobe sjede u svojim malim kancelarijama i prevode sumanutog Fatka na njemački, engleski,francuski, kako bi njihovi šefovi imali k vragu neki uvid u pisanje jedne male novine koja stalno prstom u oko ubada.
Podsjeća me to na analiziranje Ferala od strane HIS-a Miroslava Tuđmana
Novac se mora zaraditi i mora se dati neka svrha tom besmislenom poslu, pa s te strane Saffovci imaju nekih dodatnih par stotina primjeraka prodane novine.
Licemjerno i isprazno, bar za mene lično.Nigdje još nisam vidio komentarisanje vjerskog članka, osim onih parodija od odgovora Vijeća za Fetve,koji mi ruku na srce izgledaju kao popunjavanje novine.Na koncu ih se svako malo sjete Dani pa objave u rubrici nalik greatest shits neku smijuriju jordanskih ili saudijskih učenjaka.Isto tako-da popune stranicu..
Ovdje opet kad čitam, sve se manje više svodi na pljuvanje pri samom pomenu da neko to uopšte čita.A to je opet ...ne znam...u najmanju ruku nefer..
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#115 Re: Magazin SAFF
Nije taj termin uopce problem u nasoj komunikaciji, ... zato sam ga i stavio naknadno u PS.Dobri Bosnjak wrote:
Nemoj da ovaj zargonski termin (pasha moj) bude najveci problem u nasoj komunikaciji. Izvini, nisam imao losu namjeru. Drago mi je da si priznao da je kolega compact poslan u banovice, i to ne prvi put, a najverovatnije zbog svog blagonaklonog stava prema IZ i SDA. U svom prethodnom postu si rekao: ‘’Podmeces neistine, ... nije @Compact banovan zbog price o serijatu, .... zna on to dobro, samo ti nije istinu prenio da je banovan zbog vrijedjana sugovornika na temi o BBI centru. banovan.’’, a sada kazes: ‘’Nemam ja ovlastenja da banujem, ali imam da predlozim ban, sto u @Compact-ovom slucaju nisam ucinio, ... to je bila odluka drugih iz adm/mod tima, ... tragove mozes naci na pomenutoj temi. Na tu temu o BBI nisam ni privirio do maloprije, kada sam trazio trag o njegovom banovanju. Radilo se o cisto tehnickom propustu, a nadam se da ce se administrator oglasiti o tome.’’, po cemu ispade da ni ti sam vise ne znas zbog cega je banovan, sto samo potvrdjuje moju prethodnu konstataciju da je banovan zbog Serijata.
Ne pada mi napamet, da od nemuslimana trazim postivanje Serijata i zvot u njegovom okrilju, kao i izrazavanje simpatija prema njemu, ono sto mi je zasmetalo jeste u kakav kontekst ti stavljas Serijat i sa cime ga poredis. Nego, odgovor na moje pitanje o Serijatu?
Znas, ... jedan od osnovnih komunikacijskih problema nastaje kad ljudi ne slusaju, kad ne pokusavaju razumjeti sto im se to govori, u ovom slucaju ... pishe. Evo vec drugi put ne citas kako je napisano i ne shvatam kako ne razumijes ovaj dio mog obrazlozenja oko @Compact-ovog banovanja. Ne mogu ja to ponovo objasnjavati. Pun si nekih pretpostavki o tome zasto je on banovan i insistiras da je zbog serijata, a sve ti je jasno objasnjeno i naveden ti je razlog. Procitaj ako zelis opet.
Bio je on i prije banovan, a tada sam ja insistirao na tome. Bio je par puta sa moje strane uctivo, putem PP-a zamoljen, sugerisano mu je da ne zachatava teme, ... off topicira, ali su njegovi odgovori bili u smislu, ... "ma ja sam tu svakako da se malo zezam". Neka bude posten i neka ti i to prenese.
I konacan odgovor na tvoja stalna insistiranja o serijatu, mada si i to misljenje vec dobio, .... ne interesira me takav sistem uredjenja drzave. Smatram ideju o njegovom uvodjenju, za ove nase balkanske uvjete, retrogradnim procesom. Smatram da bi bio represivan po bice bosanskog covjeka, pogotovo za pripadnike neislamskog gradjanstva. Smatram da se ni po cemu ne bi razlikovao od onoga sto cine i dva druga naroda u svojim atarima. To bi bio definitivan kraj Bosne i Hercegovine.
Kljuc od vrata BiH je ipak u rukama Bosnjaka, kao njenog najveceg naroda, a time i najodgovornijeg. Nadam se da ga nece okrenuti i zamandaliti nam sudbinu.
Selam ti je od kjafira.
Smrt fasizmu!
-
callmethebreeeze
#116 Re: Magazin SAFF
ja mogu pricati samo o sebi i vec sam to napisao. ne citam redovno, ali ono sto citam mi se ne svidja jer mi se ne svidja svjetonazor koji zagovara jedan takav list. ko hoce da cita nek' cita.dr.gog wrote:Evo da probam postavit neko razložno pitanje:
Jeli sva ova lava zapravo neki medijski mainstream gdje se sve gleda crno-bijelo?
Podsjeća me to na analiziranje Ferala od strane HIS-a Miroslava Tuđmana.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#117 Re: Magazin SAFF
Slažem se @Calmete.
I ja sam dosad naučio da razložno čitam, pa ako vidim da nešto ne štima, ili neću zamarati mozak sa tim,ili ću ako moram ili mislim da trebam poslati mail autoru sa kritikom ili pitanjem.Zašto da ne?.
Onaj ko zabrlja i pljuje u novinama-naravno da treba biti iseciran i iskkritikovan, od reakcija u vlastitim novinama, pa do ovih foruma.Samo bih dodao da je ipak fer kritikovati sa argumentima, a ne horski i osuđujuće.Ko nema živaca za suzdržanost-pa Bože moj- i to se ima istrpiti.
U istim novinama je i ovaj forum najcrnje popljuvan,od moderatora i admina , do komplet ekipe forumaša i njihovih građanskih inicijativa-imam to dokumentirano u obliku kopija tekstova.I svaki pu je u pitanju jedan neuravnoteženi čovjek koji svako malo traži slušaoce za svoje tirade paranoje i pomodnog traženja "neprijatelja nacije".
Da završim-Saff nije samo Fatko
, kao što ni jedan pojedinačni forumaš nije sarajevo-x ili peti deseti portal..
I ja sam dosad naučio da razložno čitam, pa ako vidim da nešto ne štima, ili neću zamarati mozak sa tim,ili ću ako moram ili mislim da trebam poslati mail autoru sa kritikom ili pitanjem.Zašto da ne?.
Onaj ko zabrlja i pljuje u novinama-naravno da treba biti iseciran i iskkritikovan, od reakcija u vlastitim novinama, pa do ovih foruma.Samo bih dodao da je ipak fer kritikovati sa argumentima, a ne horski i osuđujuće.Ko nema živaca za suzdržanost-pa Bože moj- i to se ima istrpiti.
U istim novinama je i ovaj forum najcrnje popljuvan,od moderatora i admina , do komplet ekipe forumaša i njihovih građanskih inicijativa-imam to dokumentirano u obliku kopija tekstova.I svaki pu je u pitanju jedan neuravnoteženi čovjek koji svako malo traži slušaoce za svoje tirade paranoje i pomodnog traženja "neprijatelja nacije".
Da završim-Saff nije samo Fatko
-
Howitzer
#118 Re: Magazin SAFF
Jel vama ustvari smeta sto nakon svega sto su bosnjaci dozivili i pretrpili od svojih komsija i to vec stoljecima i to samo zbog vjere je to sto imaju jedan magazin u kojem se favorizuje vjera kao i bavljenje politikom u istom. Ako je sve to istina i ako je istina da smatrate da drugi ne treba da imaju svoj magazin kao sto imaju drugi slobodni narodi u svojim slobodnim normalnim demokratskim zemljama, da trebaju biti neki drugi koji ce njima govoriti kako da hodaju i jedu onda je to drustvo cisto teroristicko u kojem manjina govori vecini kako da se ponasa, DA LI CE MOCI ???
- Haris.ba
#119 Re: Magazin SAFF
Ponekad mi padne saka novina Saff. Nije odavno....dr.gog wrote:Na osnovu koliko pročitanih brojeva ,članaka i tema časopisa Saff iznosite svoja mišljenja?Da li potcjenjujete čitaoce tih novina paušalnim i vulgarnim ocjenama?
Mislim da je on jedan od rijetkih novinara koji je bio dokazano proskribiran za antisemitski tekst.... O njegovoj opsesiji fekalijama u tekstovima iz tog perioda necu. Ali to je sasvim dovoljno da odstrani nekoga iz djelokruga relevantnog.dr.gog wrote:Pri tome ne vidim nikakav razlog da onaj ko o toj novini ne zna više od Fatmirovog fekalnog užasa, iznosi tolike uvrede.
P.S.
Gore sam ti samo citirao dijelove moga teksta. Posto sam prvi spomenuo fekalije
Problem nasega drustva jeste sto ne uci(i mene naravno). Ali znam sta je "govor mrznje", sta je iznosenje neistina, nepostojanje cinjenica... Danas je dozvoljeno pisati manje-vise o svemu. U razvijenijim demokratijama uvijek postoje ekstremno desnicarski, centralisticki, ljevicarski mediji. Ako ne postoje to moze biti dobar pokazitelj nedemokraticnosti medija. Neka ih. Sve ima svoju publiku. Ali smatram porazom uzimati te medije za relevantne povodom demokraticnosti, ljudskih prava, logike, morala...
Ima li sada problema?
-
callmethebreeeze
#120 Re: Magazin SAFF
ne smeta, bar meni, sto bosnjaci muslimani imaju list koji je muslimanski. meni smeta sto se svaka kritika islama i muslimana tumaci kao islamofobija i uvijek koristim priliku da naglasim prednost sekularnog, istinsko demokratskog drustva, naspram drustvenog uredjenja koje se zasniva na vjeri. bez obzira o kojoj se vjeri radilo.Howitzer wrote:Jel vama ustvari smeta sto nakon svega sto su bosnjaci dozivili i pretrpili od svojih komsija i to vec stoljecima i to samo zbog vjere je to sto imaju jedan magazin u kojem se favorizuje vjera kao i bavljenje politikom u istom. Ako je sve to istina i ako je istina da smatrate da drugi ne treba da imaju svoj magazin kao sto imaju drugi slobodni narodi u svojim slobodnim normalnim demokratskim zemljama, da trebaju biti neki drugi koji ce njima govoriti kako da hodaju i jedu onda je to drustvo cisto teroristicko u kojem manjina govori vecini kako da se ponasa, DA LI CE MOCI ???
-
delightful
#121 Re: Magazin SAFF
ovo je sada opomena pred ban. kako rekoh, procitaj pravila.Dobri Bosnjak wrote:Hvala Vam na ovoj informaciji, samo mozete li mi navesti citat u kojem sam nekoga uvrijedio. S druge strane, na moj i racun vjernika cije razmisljanje odstupa od onoga sto bi se na ovom forumu htjelo cuti, iznesena je salva uvreda, a niste reagovali.delightful wrote:dobri bosnjak, ako nisi do sada procitao pravila ovog foruma, savjetujem ti da to sto prije uradis.
-
Howitzer
#122 Re: Magazin SAFF
Pa to je sasvim ok, ja razumijem tvoj stav i imas pravo na njega kao sto i ja i svako drugi ima pravo na svoje misljenje.callmethebreeeze wrote:ne smeta, bar meni, sto bosnjaci muslimani imaju list koji je muslimanski. meni smeta sto se svaka kritika islama i muslimana tumaci kao islamofobija i uvijek koristim priliku da naglasim prednost sekularnog, istinsko demokratskog drustva, naspram drustvenog uredjenja koje se zasniva na vjeri. bez obzira o kojoj se vjeri radilo.Howitzer wrote:Jel vama ustvari smeta sto nakon svega sto su bosnjaci dozivili i pretrpili od svojih komsija i to vec stoljecima i to samo zbog vjere je to sto imaju jedan magazin u kojem se favorizuje vjera kao i bavljenje politikom u istom. Ako je sve to istina i ako je istina da smatrate da drugi ne treba da imaju svoj magazin kao sto imaju drugi slobodni narodi u svojim slobodnim normalnim demokratskim zemljama, da trebaju biti neki drugi koji ce njima govoriti kako da hodaju i jedu onda je to drustvo cisto teroristicko u kojem manjina govori vecini kako da se ponasa, DA LI CE MOCI ???
Tu sad nastupa tolerancija koja treba da bude u svakom od nas, do one granice dok ne pocne drugi ubacivati smutnju u redove drugih e tu sad toleranciju mijenja suceljna sila i tako u krug.
- BarbaDue
#123 Re: Magazin SAFF
ali zasto kritika islama?callmethebreeeze wrote:ne smeta, bar meni, sto bosnjaci muslimani imaju list koji je muslimanski. meni smeta sto se svaka kritika islamai muslimana tumaci kao islamofobija i uvijek koristim priliku da naglasim prednost sekularnog, istinsko demokratskog drustva, naspram drustvenog uredjenja koje se zasniva na vjeri. bez obzira o kojoj se vjeri radilo.Howitzer wrote:Jel vama ustvari smeta sto nakon svega sto su bosnjaci dozivili i pretrpili od svojih komsija i to vec stoljecima i to samo zbog vjere je to sto imaju jedan magazin u kojem se favorizuje vjera kao i bavljenje politikom u istom. Ako je sve to istina i ako je istina da smatrate da drugi ne treba da imaju svoj magazin kao sto imaju drugi slobodni narodi u svojim slobodnim normalnim demokratskim zemljama, da trebaju biti neki drugi koji ce njima govoriti kako da hodaju i jedu onda je to drustvo cisto teroristicko u kojem manjina govori vecini kako da se ponasa, DA LI CE MOCI ???
svaka cast kritika muslimana, hrvata, srba ali kao pojedinca...ali ne kontam zasto kritikovati islam?
sta je to toliko lose u islamu, pa i u šerijatu kao modelu ponasanja od kojeg treba uzeti ono sto je
iskoristivo i provodljivo u ovoj zemlji?
P.S. izvinjavam se sto upadam u raspravu
-
callmethebreeeze
#124 Re: Magazin SAFF
zasto da ne? mislim, gledano iz sekularisticke perspektive islam je samo jedan u nizu svjetonazora. pa ako mozemo kritikovati liberalizam, marksizam, sto ne bi i islam. mnogi ljudi koji sebe nazivaju muslimanima ce reci da je islam sistem koji obuhvata kompletan zivot... i naravno da je za to podlozan kritici.
- BarbaDue
#125 Re: Magazin SAFF
gdje ces bolan porediti i stavljati u istu ravan Islam, kršćanstvo, judeizam i marksizam koji je samo politička ideologija temeljena na spisima njemačkog filozofa koja nije mogla da se odrzi ni 50 godina.