Haram im bilo.....
- shibonja
#101 Re: Haram im bilo.....
sad citam i gusi me,dajte ziro racun ako ste otvorili,zelim da pomognem koliko mogu
- frfi.
#102 Re: Haram im bilo.....
registrovala sam se na forum zbog ove teme... takodjer ne mogu veceras, mislim da je taj racun dobra ideja, s tim da tu ucestvuju barem 2-3 covjeka, (npr. ko se veceras nadje) jer uvijek kad su pare u pitanju treba barem 3 biti tu. jedan koji ce otvoriti racun i pratiti stanje, i druga dva koja ce biti tu cisto kao svjedoci...
ne govorim da ce neko nesto ukrasti, jednostavno tako se radi i kad su najveca povjerenja u pitanju....
ja ne mogu dati neku veliku svotu, ali da svi damo po petaka, nakupice se, barem privremena pomoc, ili barem jedna ovca:), aBd....
ne govorim da ce neko nesto ukrasti, jednostavno tako se radi i kad su najveca povjerenja u pitanju....
ja ne mogu dati neku veliku svotu, ali da svi damo po petaka, nakupice se, barem privremena pomoc, ili barem jedna ovca:), aBd....
- atko
#103 Re: Haram im bilo.....
Ama u redu je, ovo je samo prvi najhitniji dio pomoci ko stigne neka se odazove ... nastavi sa aktivnostima koje si zapoceo za da se prikupi i drugi dio pomoci u naredni 7-10 danakurty wrote:ja nikako veceras nemogu do Sarajeva...
- kurty
#104 Re: Haram im bilo.....
OK....sutra otvaram racun...i bit cete obavjesteni o svemu ....poz iz Breze
- amrica
#105 Re: Haram im bilo.....
atko wrote:Ama u redu je, ovo je samo prvi najhitniji dio pomoci ko stigne neka se odazove ... nastavi sa aktivnostima koje si zapoceo za da se prikupi i drugi dio pomoci u naredni 7-10 danakurty wrote:ja nikako veceras nemogu do Sarajeva...
Bicemo sigurno nas 3-4, nacicemo se i otici kupiti ovo najnuznije, koliko love skupimo za prvu pomoc. Najvaznije da imamo covjeka koji ce to odmah sutra odvuci tamo.
Super, to ce biti akcija koja ce trajati malo duze i koja ce (nadam se) obezbijediti lovu za ovcu -e.kurty wrote:OK....sutra otvaram racun...i bit cete obavjesteni o svemu ....poz iz Breze
@lolita, veceras u 19h kod tete razapete
- kurty
#106 Re: Haram im bilo.....
Znaci pored novcanih sredstava potrebna je i odjeca i sve ostale potrepstine
- amrica
#107 Re: Haram im bilo.....
Vjerovatno, ali slati nesto ovako nasllijepo bas nije konstruktivno, s obzirom da osim Ahmmeda niko nije gledao prilog.
Sutra cemo imati info iz prve ruke od 5ar 5 da nam napise sta je najpotrebnije, kako ljudi izgledaju, mislim, ako je decko visok 160 cm i ima 65 kg ne mogu mu stvari od nekog dvometrasa od 120 kg...
Kucne potrepstine, i to ce nam reci, da li treba tanjira, serpi, posteljine... nemam pojma, lupam napamet...
Ali za to sve cemo imati vise vremena i uz prave info bice lakse sve to skupiti.
A veceras, ko moze doci, da nabavimo najvaznije, da se prezivi do prave pomoci.
Sutra cemo imati info iz prve ruke od 5ar 5 da nam napise sta je najpotrebnije, kako ljudi izgledaju, mislim, ako je decko visok 160 cm i ima 65 kg ne mogu mu stvari od nekog dvometrasa od 120 kg...
Kucne potrepstine, i to ce nam reci, da li treba tanjira, serpi, posteljine... nemam pojma, lupam napamet...
Ali za to sve cemo imati vise vremena i uz prave info bice lakse sve to skupiti.
A veceras, ko moze doci, da nabavimo najvaznije, da se prezivi do prave pomoci.
-
5ar5rovic
#108 Re: Haram im bilo.....
Večeras u 19 sati ćemo se sastati na 10 minuta i skupiti priloge, kupiti neophodno i ja sutra idem u Bratunac. Za ovo nema filozofije, hvala svakome ko dođe i da svoj doprinos ovoj hitnoj akciji. Ovce mogu sačekati malo, ali čovjek želi hljeba !!! Hljeba !!! Hljeb ne može čekati i nema vremena za mudrovanje, iskoristimo prostor u džipu i obradujmo ih.
Dođite (ili ne dođite) večeras u 19 !
Dođite (ili ne dođite) večeras u 19 !
- kurty
#110 Re: Haram im bilo.....
Sta devizni????
-
kone
#111 Re: Haram im bilo.....
Evo ljudi jos jedan,mislim bolji prijedlog.Citam ovu temu vec 2 dana i cekam ne bi li neko postavio broj racuna ili da Ahmed se javi i kaze odakle je momak tacno,ali eto jos nista.Najbolje bi bilo da neko za koga se zna na ovome forumu i koga zna vise osoba sa ovog foruma,ponudi svoj racun u banci za prvih par dana.Nakon toga,onaj koji ode do momka da mu uruci novac i ostalo,da ga fino odvede u neku banku u najblizi grad njegovom selu i otvori racun na njegovo ime.Kad se otvori racun na njegovo ime,taj isti racun postaviti na ovoj temi i da ljudi uplacuju kad mogu i koliko mogu.Samo se nadam da momak nece biti zaboravljen u narednom periodu,odnosno nakon ovog da tako nazovem prvog kruga.Ili bi bilo jos bolje,da taj koji ode do njega da vidi gdje momak zivi i sta bi mu trebalo,pa da taj sa tim informacijama baci na papir koliko bi to novca trebalo,pa da se taj momak dovede u tu situaciju da sam sebi moze obezbijediti neki dinar.Znaci da ima tih par ovaca koje bi mu obezbijedile kakvu takvu egzistenciju.I da onda mi skupimo taj iznos da mu se kupi sta treba,sve u zavisnosti od njegove situacije.
- lolita_xx
#112 Re: Haram im bilo.....
ja veceras stvarno ne mogu da dodjem :S
- kurty
#113 Re: Haram im bilo.....
Jedno pitanje za ekonomiste ili za one koji se razumiju...ustvari dva pitanja...
Jel se igdje na kartici moze vidjeti broj racuna ili je to samo moguce vidjeti na ugovoru koji sam dobio od banke????
a drugo je : neko je pitao sta je sa deviznim racunom??? Ja sam jedno vrijeme na jednom racunu imao novce u km , u eurima, i funtama...kada sam podizao novac mogao sam samo na banci da trazim recimo dajte mi toliko i toliko eura...a kad sam na bankomatu pokusavao dizati, samo sam KM mogao da dizem???
pitanje je-ja mislim da nema potrebe da se otvaraju i devizni i km racun...moze se samo jedan otvoriti i da se na njega sve uplacuje...DA LI SE SLAZETE???
Jel se igdje na kartici moze vidjeti broj racuna ili je to samo moguce vidjeti na ugovoru koji sam dobio od banke????
a drugo je : neko je pitao sta je sa deviznim racunom??? Ja sam jedno vrijeme na jednom racunu imao novce u km , u eurima, i funtama...kada sam podizao novac mogao sam samo na banci da trazim recimo dajte mi toliko i toliko eura...a kad sam na bankomatu pokusavao dizati, samo sam KM mogao da dizem???
pitanje je-ja mislim da nema potrebe da se otvaraju i devizni i km racun...moze se samo jedan otvoriti i da se na njega sve uplacuje...DA LI SE SLAZETE???
- kurty
#114 Re: Haram im bilo.....
Nek se neko javi kako j proslo sa sastanka kod tete????
- pustopoljina
#115 Re: Haram im bilo.....
pa devizni,da i oni koji su van bosne mogu sta dati?
ma svejedno-rekoh-moze se i autobusom poslati,ako ima ko da saceka u sa...
ali valjda se dogovorilo nesto,pa da znamo sta ce na kraju biti.
ma svejedno-rekoh-moze se i autobusom poslati,ako ima ko da saceka u sa...
ali valjda se dogovorilo nesto,pa da znamo sta ce na kraju biti.
- amrica
#116 Re: Haram im bilo.....
Kod tete se skupilo 7-8 ljudi, u startu se skupilo 330 KM, a posto je racun bio veci, 5ar je dodao ostatak.
Pun dzip stvari, racun je dug metar.
Kasnije cu pokusati napisati sta smo sve kupili.
Inace, 5ar ce sutra sve uslikati i postaviti slike na forum, da se vidi stanje, kako ljudi izgledaju, kad poprica s njima da vidi sta i kako je najbolje....
Pun dzip stvari, racun je dug metar.
Kasnije cu pokusati napisati sta smo sve kupili.
Inace, 5ar ce sutra sve uslikati i postaviti slike na forum, da se vidi stanje, kako ljudi izgledaju, kad poprica s njima da vidi sta i kako je najbolje....
-
5ar5rovic
#117 Re: Haram im bilo.....
Hvala svima koji su došli kod tete razapete i onima koji su imali namjeru, a nisu mogli doći. Biće vremena i prilike u "drugom krugu pomoći". Prtljažnik je prepun, auto u garaži, spreman za start ujutro. Sutra naveče, po povratku u Sarajevo, izvijestit ću vas o svemu, rječju i slikom.
Lijep pozdrav svima, 55
Lijep pozdrav svima, 55
- kurty
#118 Re: Haram im bilo.....
lave sretan ti put sutra....
-
bosna123
#119 Re: Haram im bilo.....
Hvala i tebi sto si se potrudio prevesti namirnice...
Sretno i pozdrav...
Sretno i pozdrav...
- amrica
#120 Re: Haram im bilo.....
Spisak, ukratko:
ima metar racuna
brasno 50 kg, secer 10 kg, ulje 6 l, tjestenina, riba u konzervi, pastete, riza, so, luk, mrkva, vegeta, supe iz kese, cedevita, dzem, eurokrem, kafa, keks, cokolada, sir, mlijeko, med, ... deterdzent za ves, za sudje, sampon, sapun...
brasno 50 kg, secer 10 kg, ulje 6 l, tjestenina, riba u konzervi, pastete, riza, so, luk, mrkva, vegeta, supe iz kese, cedevita, dzem, eurokrem, kafa, keks, cokolada, sir, mlijeko, med, ... deterdzent za ves, za sudje, sampon, sapun...
- HAVANA
#121 Re: Haram im bilo.....
Javite šta treba i gdje mogu donijeti ili uplatiti.
- amrica
#122 Re: Haram im bilo.....
Bice sve ovdje, sutra kad kurty otvori racun i postavi ga ovdje i kad se 5 5 vrati od tamo i kaze kakvo je stanje na licinom mjestu i sta im treba.HAVANA wrote:Javite šta treba i gdje mogu donijeti ili uplatiti.
- pustopoljina
#123 Re: Haram im bilo.....
prava fasunga
podsjeti me na vrijeme kad je 10 kila brasna i litar ulja bilo citav svijet...a tamo nas predstavnik vlasti 2009 ne zna sta da naruci o drzavnom trosku...pa u dilemi dal'audi,dal'bmw,dal'....
kako smo mi ljudi blesavi...
podsjeti me na vrijeme kad je 10 kila brasna i litar ulja bilo citav svijet...a tamo nas predstavnik vlasti 2009 ne zna sta da naruci o drzavnom trosku...pa u dilemi dal'audi,dal'bmw,dal'....
kako smo mi ljudi blesavi...
- Mahalac
#124 Re: Haram im bilo.....
Kao i uviejk podrzavam akcije ovog tipa i sto se zna i sto se ne zna, uoastalom kao i mnogi od nas.
Ali zar ne mislite da bi se jednom umjesto ovoga trebalo nesto drugo poduzeti..dokle se nositi s posljedicama, njih ce uvijek biti.
Ali zar ne mislite da bi se jednom umjesto ovoga trebalo nesto drugo poduzeti..dokle se nositi s posljedicama, njih ce uvijek biti.
- Loulou
#125 Re: Haram im bilo.....
Treba se mnogo toga poduzeti, ali ovo je, u ovoj situaciji "prva pomoć", konkretan odgovor na urgentnu situaciju.Mahalac wrote:Kao i uviejk podrzavam akcije ovog tipa i sto se zna i sto se ne zna, uoastalom kao i mnogi od nas.
Čestitke i hvala @5ar5rovicu na inicijativi i poduzetnosti.