UniCredit lopovluk!

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
nineinchnails

#101 Re: UniCredit lopovluk!

Post by nineinchnails »

Her Flick wrote:ko vas hebe sto dizete kredite :evil:

moro sam

citam vas i sve se Bogu zahvlajujem sto nemam kredita
Eeeeee, blago se tebi jarane.
HAVANA

#102 Re: UniCredit lopovluk!

Post by HAVANA »

nineinchnails wrote:
swirl wrote:]
nineinchnails wrote:Ovim putem se zahvaljkujem UniCredit banci, njenim uposlenicima, a posebno sefovima i direktorima sto su se sjetili i za Uskrs mi poslali cestitku sa povecanjem kamate od 0.8% sto na moj kredit dodje jos dodatnih 6,000.00 KM.
Bas im od srca hvala. Kad je kamatna stopa padala, nisu se sjetili da mi tada "posalju cestitku", ali evo sada jesu :-D
Bas sam sretan zbog toga sto im mogu pomoci da imaju od sada malo vece plate.
Obrati se pismeno banci ako smatraš da imaš neke argumente.

Pa to je fol u svim bankama, prvo otplacujes kamatu, pa tek onda glavnicu. A poseban idiotluk imaju svi, kada zelis da prije vremena otplatis kredit, moras platiti od 3 do 5% (kako u kojoj banci) naknade za prijevremeno otplacivanje kredita.
To znam za prijevremeno zatvaranje kredita (jos jedan dodatni lopovluk).
Ja sam uzeo kredit od 90.000 KM sa kamatnom stopom od 7.5% na 15 godina, sto im dodje nevjerovatnih 60,000.00 KM kamata samo!!!
Ali eto, nije im dosta pa si mi dodali jos 6,000.00 KM kamata.

Dakle, zna li neko "koja banka bi mi ponudila kredit po povoljnijim uslovima" da ovo "cudo" odmah zatvaram i da se rijesim UniCredit Lopovluka za sva vremena? Anyone?[/quote]

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:-)
Ne isplati se ,sve sam ja to već radio i kombinovao.Samo zbog prijevremene otplate kredita uzeće ti 5% na ostatak duga.
Čak i da vratiš ne isplati se jer najveći dio kamate si isplatio u prve tri godine otplate kredita.NPR kredit od 145000km na 10 godina rata 1733km ,poslije tri godine otplate ostatak duga 120 000km.1733x36=62388 Znači 37388km :-) kamate su već izvukli u prve tri godine a ukupan iznos kamate za 10g je 62960km :twisted:
Najbolje je raditi sa njihovim parama a tu imam dva revolving kredita i to je super,koristiš samo kad ti treba i kad možeš pametno iskoristiti njihova sredstva a kamatu platiš mjesečno ,osnovicu kada želiš ili po isteku ugovora.
Sve u svemu najbolje se podnose ovi za poslovanje a ovi kao fizičko lice su veliki teret.
karanana

#103 Re: UniCredit lopovluk!

Post by karanana »

Her Flick wrote:HAVANA!!!

a zar ne dobijes ti svoju partiju na koju uplacujes rate kredita pa ako ranije otplatis to ti se skida sa te partije

npr kredit 1000KM koji si digao na 10 mjeseci, ti uplacujes 200KM na racun i ti si isplatio kredit za 5 mjeseci
jok, oni ti odmah uracunaju i kamatu. npr. kredit od 1000, kamata 200 = 1200. ti moras platiti 1200 platio ga ti za mjesec ili za 12 mjeseci. osim za revolving na koji ti mozes placati i otplacivati koliko hoces.

ovo nema ni u izraelu.
Last edited by karanana on 13/04/2009 14:40, edited 1 time in total.
nightmare

#104 Re: UniCredit lopovluk!

Post by nightmare »

Ja imam kredit u Volksbanci (7,99 kamata na kratkoročni), oni nisu nikako dizali kamate, hvala Bogu.

Ja sam tri dana obilazila banke dok sam se odlučila gdje bih uzela (i to sve sa papirom, i trazila da mi printaju otplatne planove), i nisam ih slusala sta oni hoce da pricaju, nego sam ja postavljala pitanja.

I jos kada mi kazu da se sigurno nece dizati kamata (teta iz Unicredita pored katedrale)- trazila sam napismeno, kaze ne moze, pa reko jel kamata varijabilna ili fiksna, kaze varijabilna, pa reko ko onda materiju ne poznaje, uz duzno postovanje,.... naravno teta me mogla pojesti u jednom zalogaju, ali.... šmb :mrgreen: :mrgreen:

naravno sve ovo je moguce, ako ti nije frka za kredit, ako jeste.... :-?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#105 Re: UniCredit lopovluk!

Post by pici »

prošle godine u septembru kada sam gledao kredite u unioncredit banci na iznos od preko 15000 bilo je 9,nešto godišnje kamate a prije neki da sam bio 11, nešto je :shock: :? i cujem da hoce da dignu za jos 2%........ja glanČera mati moja mila :evil:
and

#106 Re: UniCredit lopovluk!

Post by and »

nadam se da neće imati obraza da mi dižu kamatu,jer su mi kredit dali po promotivnoj kamatnoj stopi od 11,99% :D
HAVANA

#107 Re: UniCredit lopovluk!

Post by HAVANA »

and wrote:nadam se da neće imati obraza da mi dižu kamatu,jer su mi kredit dali po promotivnoj kamatnoj stopi od 11,99% :D

Ja jebene promocije. :lol:
crnaguja

#108 Re: UniCredit lopovluk!

Post by crnaguja »

Dabogda propali, dabogda uzimali od drugih banaka kredite da se vade iz svog propadanja i to po Gašijevoj kamatnoj stopi. Lešinari lopovski , nemaju posla zbog visokih kamata pa skontali da zagrabe od raje :x :x :x
karanana

#109 Re: UniCredit lopovluk!

Post by karanana »

treba se organizovati (a to je za nas vec nemoguca misija) i u znak protesta da svako sa svoga racuna povuce po 100-200 maraka pa da vidimo kako ce se lihvari usrat.

neki dan na hayatu je izracunato da postoji barem 2 miliona racuna i kada bi se sa svakog izvadilo 100 maraka banke bi pushile 200 miliona pa da vidimo s cim ce onda lihvariti. a ja konj bio protiv one panike krajem godine kad je raja pocela vaditi lovu. da su bogdo svi izvadili a ustvari ne bi ni mogli sviju isplatiti pa bi ih onda raja zapalila.
amrica

#110 Re: UniCredit lopovluk!

Post by amrica »

nightmare wrote:Ja imam kredit u Volksbanci (7,99 kamata na kratkoročni), oni nisu nikako dizali kamate, hvala Bogu.

Ja sam tri dana obilazila banke dok sam se odlučila gdje bih uzela (i to sve sa papirom, i trazila da mi printaju otplatne planove), i nisam ih slusala sta oni hoce da pricaju, nego sam ja postavljala pitanja.

I jos kada mi kazu da se sigurno nece dizati kamata (teta iz Unicredita pored katedrale)- trazila sam napismeno, kaze ne moze, pa reko jel kamata varijabilna ili fiksna, kaze varijabilna, pa reko ko onda materiju ne poznaje, uz duzno postovanje,.... naravno teta me mogla pojesti u jednom zalogaju, ali.... šmb :mrgreen: :mrgreen:

naravno sve ovo je moguce, ako ti nije frka za kredit, ako jeste.... :-?
Lani su digli kamatne stope u VB, osjetila na svojoj kozi, imala 6,99 a sad 8,4%
Klodovik

#111 Re: UniCredit lopovluk!

Post by Klodovik »

nineinchnails wrote:
Klodovik wrote:
nineinchnails wrote:Ovim putem se zahvaljkujem UniCredit banci, njenim uposlenicima, a posebno sefovima i direktorima sto su se sjetili i za Uskrs mi poslali cestitku sa povecanjem kamate od 0.8% sto na moj kredit dodje jos dodatnih 6,000.00 KM.
Bas im od srca hvala. Kad je kamatna stopa padala, nisu se sjetili da mi tada "posalju cestitku", ali evo sada jesu :-D
Obrati se pismeno banci ako smatraš da imaš neke argumente.
Jel' to radis za UniCredit???
Naravno da nemam argumente jer postoji klauzula gdje pise da "banka zadrzava pravo da ti jebe familiju kako god zeli i kako god hoce".
Stvar je u tome da: kada sam potpisivao ugovor o kreditu, kreditni referent rece da se kamatna stopa nece mijenjati jer pod tim uvjetima smo mi "htjeli" podici kredit pri njima, a da ta famozna "klauzula" stoji "eto nako-----to je standardna procedura".

Sad bih najradije zatvorio taj kredit ali bih ga morao podici u nekoj drugoj banci da bih zatvorio ovaj. A radi se o hipotekarnom kreditu na 15 godina koji sam podigao prije 2 godine. Do sada sam im otplatio 18 hiljada kamata i tek 2 hiljade glavnice (jer su to tako namjestili).
Ne radim za Unicredit. Taj savjet (pismeno obraćanje banci) sam čuo od više ljudi. Neki su se pozitivno iznenadili odgovorom banke.
davidigolijat

#112 Re: UniCredit lopovluk!

Post by davidigolijat »

Mora se bagri stati u kraj...vec mi je dosta te price..."visoko rizicno podrucje" pa onda sto si dosao, idi ulazi u Monte Carlo ,tamo sve niski rizik...

Meni je dosta ovih djubretara zelenaskih...u pravu ste...isto kao i Gasi samo legalan Gasi...
Ljudi kad dizu kredit od 3- 10 hiljada, logicno je da ce otic kod Gasija koji ne trazi ni priznanice ni potvrde, nego kod Uni-credita koji ce ti za obradu kredita od 2000 KM naplatiti 500 KM.

Nadam se da ce se uskoro uspostaviti regulativa i davanja i dobijanja kredita, a onda, ako treba i krivicno gonjenje....imam neke rodbine vani, tamo je svaka kamata preko 4% lihvarska, a ne ovih nasih 9-13 %. Ja shvatam da kod nas svaka bagra hoce kredit i da nema uvjete, ali brate, daj disciplinujte to malo!!!
Animal

#113 Re: UniCredit lopovluk!

Post by Animal »

Šta se ba ložite, pa sve su banke odavno digle kamate na postojeće kredite.. Unicredit je to uradila zadnja (znam da je mojoj mami došla čestitka od UPI-a prije par mjeseci a komšinici od Raffeisen-a..). Ako možete, ne koristite kartice i ne dižite kredite i eto vam rješenja.. Ako pak morate, gledaje da ne dižete velike kredite na dug period (jer dužina trajanja najviše utiče na ratu - na kredite do npr 10 hilj KM na 5 god razlika nakon povećanja može biti maksimalno 5-6 KM) te bolje se držati većih banaka jer su likvidnije pa ako bude kakvog s.ranja možete bar biti sigurne da njima neće prvima "padati glave"..

To što svugdje u svijetu padaju kamate a kod nas rastu, nema nikakve veze sa voljom domaćih banaka.. BiH spada u grupu zemalja sa velikim kreditnim rizikom, a ova finansijska kriza uvjetuje da se taj rizik još više povećava. EURIBOR tj njegova vrijednost (kao što mnogi misle) nema nikakve veze sa ovim i on može da bude i 1% kamate na kredite će opet ostati iste..

Helem, dobra banka ne postoji, postoje samo loše i manje loše.. Zato možete plakati al' tako nam je kako nam je.. Ja još nisam u tim jadim te se nadam da bolja vremena dolaze..
karanana

#114 Re: UniCredit lopovluk!

Post by karanana »

gdje se na internetu moze pogledati ta risk ljestvica i kako je na njoj BiH klasifikovana odnosno koja joj je ocjena kreditnog rizika dana, tako da mozemo vidjeti i kolika je premija koja ide na taj rizik?
davidigolijat

#115 Re: UniCredit lopovluk!

Post by davidigolijat »

Tvoja pirca je ista prica kao i lihvara koji iskoristavaju radnu snagu jadne djecice koja po Kambodji rade NIKE tene za 0,5 dolara na dan...jer su eto zemlja visokog rizika...

Znaju se tacno ekonomski parametri, opet ponavljam, ako ne zalis nemoj ni ulagati u BiH, Ja se slazem da ima bagre, kao kad su pocinjali mobilni telefoni, koja nema 10 KM u dzepu a hoce pretplatu pa da zove nekog.....

U onom komunizmu, ako nista nije valjalo, valjao je to sto te nije mogao svako gu**it ...

Kad drzava naostri zube, definirat ce se i kamate i svake godine donosit odluka o mogucnosti kamata u +- sektoru (pa drzava propise da kamata mora biti izmejdu 4,5 i 8,5 % ili nesec raditi u nasoj drzavi) pa onda lihvarske žbanke- flautajte ga lagano.... :)
Ridjobrki

#116 Re: UniCredit lopovluk!

Post by Ridjobrki »

davidigolijat wrote:Tvoja pirca je ista prica kao i lihvara koji iskoristavaju radnu snagu jadne djecice koja po Kambodji rade NIKE tene za 0,5 dolara na dan...jer su eto zemlja visokog rizika...

Znaju se tacno ekonomski parametri, opet ponavljam, ako ne zalis nemoj ni ulagati u BiH, Ja se slazem da ima bagre, kao kad su pocinjali mobilni telefoni, koja nema 10 KM u dzepu a hoce pretplatu pa da zove nekog.....

U onom komunizmu, ako nista nije valjalo, valjao je to sto te nije mogao svako gu**it ...

Kad drzava naostri zube, definirat ce se i kamate i svake godine donosit odluka o mogucnosti kamata u +- sektoru (pa drzava propise da kamata mora biti izmejdu 4,5 i 8,5 % ili nesec raditi u nasoj drzavi) pa onda lihvarske žbanke- flautajte ga lagano.... :)
:roll:

:lol: :lol: :lol:

Evo samo što nije...
davidigolijat

#117 Re: UniCredit lopovluk!

Post by davidigolijat »

Doci se i to vrijeme...

Nekako kad me ovako stave u sistem...shvatam Fidela Castra i ekipu...nece ljudi da ga flautaju, pa ako treba i propast---propast!!!!

A da ce doci red i na nase prostore...doci ce...tako su se smijali i kad je najvaljivan pdv i kad su najavljivane zajednicke tablice..

Sjecam se i kad se u mom naselju tamo '92. nasao lik kod kojeg je zavrsilo 10-ak tona mesa (sticajem okolnosti). E onda je on odlucio da se obogati pa se pohasio...pa je zavrsio u jarku...drzavi niko nije ostao duzan...narodu pogotovo niko nije ostao duzan... :)
sigicalo

#118 Re: UniCredit lopovluk!

Post by sigicalo »

Lani su digli kamatne stope u VB, osjetila na svojoj kozi, imala 6,99 a sad 8,4%[/quote]

I ja sam lani digla kredit u VB (bivsa Zepter), nenamjenski na 2 godine i nisu mi dizali kamatu koja je 7.99. Isla sam u banku kad su svi podigli kamate i pitala, kazu podigli su u VB Sarajevo ali ne i u VB a.d.Banja Luka. Samo se nadam da ce tako i ostati
kosmos

#119 Re: UniCredit lopovluk!

Post by kosmos »

pa valja isplatiti dug federacije iz kredita banaka, a banke nemaju novaca, tako da iz kamata isplacuju penzionere i invalide i mnoge mnoge mnoge mnoge
mnoge mnoge mnoge mnoge mnoge mnoge mnoge mnoge mnoge mnoge mnoge mnoge druge, samo sto ne uzmi kredit od BBI banke, dali bi im oni novac al u kurcu, oni su ovdje samo da zaradae a ne pomognu drzavi
karanana

#120 Re: UniCredit lopovluk!

Post by karanana »

i umjesto da olaksaju situaciju, vlada federacije dize kredit od 80 miliona sto dodatno zateze i smanjuje dotok novca obicnim gradjanima i banke imaju izgovor da drze ovako visoke kamate u nedostatku novca. naravno da je nedostatak novca kad su dali 80 miliona za kredit kojim se kupuje socijalni mir.....do juna. a od juna opet ce morati smisliti nesto da obezbjede plate sebi i hiljadama drugih, mozda jos neki kredit za "autoputeve" ili nesto slicno.
oni ce nas zive ukopat a i banke ce sa njima.
shalla

#121 Re: UniCredit lopovluk!

Post by shalla »

nineinchnails wrote:Ovim putem se zahvaljujem UniCredit banci, njenim uposlenicima, a posebno sefovima i direktorima sto su se sjetili i za Uskrs mi poslali cestitku sa povecanjem kamate od 0.8% sto na moj kredit dodje jos dodatnih 6,000.00 KM.
...
Last edited by shalla on 14/04/2009 10:21, edited 1 time in total.
BarbaDue

#122 Re: UniCredit lopovluk!

Post by BarbaDue »

Dvije teme "Unikredit" spojene u jednu... :)
Vertigo

#123 Re: UniCredit lopovluk!

Post by Vertigo »

Federacija BiH starim je deviznim štedišama dužna 1,45 milijardi maraka, a sa zateznim kamatama ovaj iznos se povećava za još 2,9 milijardi. 2001god.

dug prebacen na drzavu tj. nas i bit ce isplacen 2111god., banke ciste, a gradani...ma ko yebe pojedinca.
ako je u ovoj drzavi legalna kamata 36.66%, a jeste, sto sam pisao na jednoj drugoj temi, onda je jasno da ta ista drzava nikada nece stati iza zastite svojih gradana i to se ponovio u bezbroj raznih slucajeva.
Ovako, malo se izjadamo i ako sutra podignu rate i 100KM bit ce-Sve je po zakonu.
Drzava bez muda :oops:
amrica

#124 Re: UniCredit lopovluk!

Post by amrica »

Vertigo wrote:Federacija BiH starim je deviznim štedišama dužna 1,45 milijardi maraka, a sa zateznim kamatama ovaj iznos se povećava za još 2,9 milijardi. 2001god.

dug prebacen na drzavu tj. nas i bit ce isplacen 2111god., banke ciste, a gradani...ma ko yebe pojedinca.
ako je u ovoj drzavi legalna kamata 36.66%, a jeste, sto sam pisao na jednoj drugoj temi, onda je jasno da ta ista drzava nikada nece stati iza zastite svojih gradana i to se ponovio u bezbroj raznih slucajeva.
Ovako, malo se izjadamo i ako sutra podignu rate i 100KM bit ce-Sve je po zakonu.
Drzava bez muda :oops:

Drzava ima cojones, samo gradjani nemaju :D
davidigolijat

#125 Re: UniCredit lopovluk!

Post by davidigolijat »

Najveci...ali najveci supci su mi ovi koji rade u doticnim bankama, pa kazu " i nama su povecane kamate" a ovamo zardjuju bar jedno 2-3 puta vise neg obicni gradjani....

Ali onda nemojte cviliti kad vam kriminalci ukradu auto....takvi prvi dotrce meni i cvile, hajde drzava pomozi da se otkrije, pa mom puncu ukrali , audi a-6 ima li ovdje drzave-....e nema za lihvare...za obucne gradjane se i nadje, ali za lihvare nikako, nego idi na Pale, pa pitaj srpsku mafiju, gde je auto....
Locked