Zagor Vs Blek

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Ko je jaci, Zagor ili Blek?

zagor
123
68%
blek
37
20%
samo chetvrtkom odgovaram na 'vakva pitanja
22
12%

Total votes: 182

horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

#101 Re: Zagor Vs Blek

Post by horns&drums »

Dadada Kit Willer. Ali crtali su ga skoro isto kao i Telera, haman da mu je brat blizanac.

Hehehehe, uvijek sam govorio nekome kad hocu da kazem "Evo ti ku..c" , umjesto toga kazem "Evo ti Kit Karson" :D

jos dodam i ono "Vojni izvidjac" :D:D:D

Karson uvijek u onoj jakni sa resama, bradica stroga
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

#102 Re: Zagor Vs Blek

Post by horns&drums »

I stvarni lik je, evo ga. Samo sto je bio pukovnik u stvarnom zivotu, Colonel Chrispoher "Kit" Carson

Image
zijancer

#103 Re: Zagor Vs Blek

Post by zijancer »

Image
:| nadam se da nije istina :D
vjerovatno mi se pricinjava
Last edited by zijancer on 31/03/2009 21:56, edited 1 time in total.
Arminovski

#104 Re: Zagor Vs Blek

Post by Arminovski »

stochar wrote:
karanana wrote:
seln wrote:Hajmo malo trivia:
Kako je Blek postao revolucionar?
crveni mundiri su mu ubili familiju i zapalili kucu a on je kao beba nekako prezivio i odgojen je od strane trapera koji su kasnije postali glavni borci.
jao, traperi! kako je meni to bila opicena rijec... :)
Kako se kaze traper? Je li trapeeeeer ili trapper?

O tome smo se svadjali kao djeca. Ja bi danas rekao da se zove trapper.
zijancer

#105 Re: Zagor Vs Blek

Post by zijancer »

Gandalf wrote: Ne, zabunio si se - Kit Willer je sin Tex Willera , A Kit Teller je zasebni strip junak , a pomoćnik Texa je Kit Karson.
hajd opet? :skoljka: :D
upravnik

#106 Re: Zagor Vs Blek

Post by upravnik »

triper
oldplague

#107 Re: Zagor Vs Blek

Post by oldplague »

upravnik wrote:
triper
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: E bog će ti platit što me nasmija.
Gandalf

#108 Re: Zagor Vs Blek

Post by Gandalf »

Al' to su bili dani - hrpa romana i opleti po Zagoru , Mister NO-u , Bleku , Kit Teleru , Texu i naravno super ludom Alan Fordu - Ma živili romani :thumbup: :thumbup: :thumbup:
A-ZO

#109 Re: Zagor Vs Blek

Post by A-ZO »

Image
a jes' napeto, hljebu dragi :wink:

Image
zijancer

#110 Re: Zagor Vs Blek

Post by zijancer »

Image not yeT
seln

#111 Re: Zagor Vs Blek

Post by seln »

Tex mi je uvijek pomalo vukao na fasizam sa svojim metodama. Cak je i Zagor imao tamnu stranu.
Apsolutne dobrice su bili Blek i Komandant Mark, ali su stripovi bili naivni do bola.
Bodkin

#112 Re: Zagor Vs Blek

Post by Bodkin »

seln wrote:Tex mi je uvijek pomalo vukao na fasizam sa svojim metodama. Cak je i Zagor imao tamnu stranu.
Apsolutne dobrice su bili Blek i Komandant Mark, ali su stripovi bili naivni do bola.
jos nesto,Blek je uvijek sve rjesavao nekako prelagano.prebije ih sve jednim udarcem dok se zagor nekad morao pomuciti i primiti par udaraca :-D
Lesli Eldridž

#113 Re: Zagor Vs Blek

Post by Lesli Eldridž »

Bodkin wrote:
seln wrote:Tex mi je uvijek pomalo vukao na fasizam sa svojim metodama. Cak je i Zagor imao tamnu stranu.
jos nesto,Blek je uvijek sve rjesavao nekako prelagano.prebije ih sve jednim udarcem dok se zagor nekad morao pomuciti i primiti par udaraca :-D
Pa je zato realnije... :lol: Mr. No (alias Džeri Drejk) je legenda bio, vazda ga razbiju, pa ga nisam poštovao. Uvijek luzer bio... :D
Bodkin

#114 Re: Zagor Vs Blek

Post by Bodkin »

Lesli Eldridž wrote:
Bodkin wrote:
Pa je zato realnije... :lol: Mr. No (alias Džeri Drejk) je legenda bio, vazda ga razbiju, pa ga nisam poštovao. Uvijek luzer bio... :D
ma dobro nije sto je realnije nego ovaj ga stocira Blek ni glavu ne pomakne i onda kad ga ga zavali slomi mu vrat :D a fakat sam volio sve njih citati ali Mr.No-a sam dijelio 3 komada za jednog Zagora :D
Gandalf

#115 Re: Zagor Vs Blek

Post by Gandalf »

Al' je zato Mister No povalio više treba od svih Džems Bond agenata zajedno - čak su u nekim romanima sponzoruše ostavljale svoje tajkune samo za Mister Noov osmijeh - ali zato to i jesu romani :sax:
Bodkin

#116 Re: Zagor Vs Blek

Post by Bodkin »

Gandalf wrote:Al' je zato Mister No povalio više treba od svih Džems Bond agenata zajedno - čak su u nekim romanima sponzoruše ostavljale svoje tajkune samo za Mister Noov osmijeh - ali zato to i jesu romani :sax:
tad mi je bilo bitno da ih sve prebije a sad kad bih citao vjerovatno bih imao vise postovanja prema Mr.No-u :D
Last edited by Bodkin on 02/04/2009 00:01, edited 1 time in total.
karanana

#117 Re: Zagor Vs Blek

Post by karanana »

jos su bile brazilke i amazonke u pitanj, a brazilke su vrh. jeli bilo crteza golih zena u mr. noovim romanima? znam da je u alan fordovim bilo golotinje - topless.

ali i meni je no bio dosadan, i brzo sam listo te romanticne scene i gledo gdje je marisana, a sad kad skontam, bio je najrealniji i najbolji roman.
seln

#118 Re: Zagor Vs Blek

Post by seln »

karanana wrote:jos su bile brazilke i amazonke u pitanj, a brazilke su vrh. jeli bilo crteza golih zena u mr. noovim romanima? znam da je u alan fordovim bilo golotinje - topless.

ali i meni je no bio dosadan, i brzo sam listo te romanticne scene i gledo gdje je marisana, a sad kad skontam, bio je najrealniji i najbolji roman.
Meni je jos uvijek najrealniji Ken Parker. Nikakav supermen, covjek sa svojim nevoljama, slabostima, u biti zlatnog srca. Prije svega, radnja je bila pravo dramaticna, ne u nekom navucenom smislu, vec onako "zivot pise price". Ponekad su stripovi bili pravo brutalni, bilo je i golotinje, cak je i povalio poneku trebu.
Uzor za Parkera je inace bio Robert Redford i njegova uloga u "Jeremiah Johnson".
nosara

#119 Re: Zagor Vs Blek

Post by nosara »

seln wrote:
karanana wrote:jos su bile brazilke i amazonke u pitanj, a brazilke su vrh. jeli bilo crteza golih zena u mr. noovim romanima? znam da je u alan fordovim bilo golotinje - topless.

Meni je jos uvijek najrealniji Ken Parker. Nikakav supermen, covjek sa svojim nevoljama, slabostima, u biti zlatnog srca. Prije svega, radnja je bila pravo dramaticna, ne u nekom navucenom smislu, vec onako "zivot pise price". Ponekad su stripovi bili pravo brutalni, bilo je i golotinje, cak je i povalio poneku trebu.
Uzor za Parkera je inace bio Robert Redford i njegova uloga u "Jeremiah Johnson".
A Corto...? :D Mozda malo prefilozofski... :D
The 51st State

#120 Re: Zagor Vs Blek

Post by The 51st State »

gigant i stripoteka su bili ozbiljni casopisi sa ozbiljnim romanima, modesti blejz, rip kirby, mandrak, celicna saka, corto malteze....
arzuhal

#121 Re: Zagor Vs Blek

Post by arzuhal »

Tex je ba legenda :D ...ako se radnja odvijala u dva-tri nastavka, onda u prvom romanu dolaze Tex i Karson u grad/utvrđenje, sjedaju u salon/kantinu i dok im lokalni šerif/komandant objašnjava šta se to, do vraga, događa, oni lagano žvaću brdo prženih krompirića, biftek debel dva prsta i zaljevaju velikom kriglom piva. Sve im bude jasno, a onda Tex jennu zapali, kaže svoje mišljenje odbijajući plavičaste kolute dima i tu se već završava prvi roman :lol: :thumbup:
seln

#122 Re: Zagor Vs Blek

Post by seln »

nosara wrote:
seln wrote:

A Corto...? :D Mozda malo prefilozofski... :D
Corto je vec visa matematika, jos uvijek ga ponekad pregledam. Trenutno pricamo o osnovnoskolskom nivou. :D
Zox

#123 Re: Zagor Vs Blek

Post by Zox »

Gandalf wrote: Ne, zabunio si se - Kit Willer je sin Tex Willera , A Kit Teller je zasebni strip junak , a pomoćnik Texa je Kit Karson. Crteži Texa jesu kriminalni u prvim epizodama , ali kasnije postaju sve bolji , a neke je nacrtao i sam Ferri autor Zagora :idea:
SVe si u pravu, ali Ferri nije nacrtao ni jednu epizodu Texa. Brkas sa Mister Noom.
A crtezi u Texu postaju definitivno bolji i bolji, jedan od najdetaljnijih crtaca u Italiji, Claudio Villa, trenutno crta naslovnice. Sad za Texa crtaju najbolji crtaci iz ostalih serija (medju kojima je i hrvat Goran Parlov koji je nacrtao jednu epizodu).

A inace, Zagor je jaci, borio se protiv ogromnih robota i titana i cudovista i cega sve ne, a Blek samo protiv mundira :!:
upravnik

#124 Re: Zagor Vs Blek

Post by upravnik »

Zox wrote:A inace, Zagor je jaci, borio se protiv ogromnih robota i titana i cudovista i cega sve ne, a Blek samo protiv mundira :!:
mundiri bi zagora razbili k'o dinju
pojedinac

#125 Re: Zagor Vs Blek

Post by pojedinac »

Malo off topic. Sorry. :mrgreen:

Da li je ko od vas čitao “pisane” romane Lun kralj ponoći?
Lun kralj ponoći, najopularniji jugoslovenski roto roman od šezdesetih godina naovamo, klasik je bez premca - špijunski triler u maniri najboljih avantura agenta 007, bez kojeg je bilo nezamislivo odmaranje nedjeljom popodne. Njegov autor, zagonetni Frederik Ešton, ustvari je Mitar Milošević (1924 - 1995), Crnogorac s prebivalištem u Novom Sadu, koji je svijet još zagonetnijeg Luna (Donalda Sikerta), poštenog borca protiv kriminala odgojenog od zločinačke ruke, majstora za prerušavanje čiji je pravi identitet poznavala tek priležnica mu Džejn, smjestio u London, grad u kojem nikad nije bio. Više od 50.000 ljudi gutalo je svaku epizodu, navijalo za mornara Semjuela Makfersona, dobroćudnog debeljka i vjernog pomoćnika, njegovu djevojku Brendu, te novinara Markinša.
Ja ni jedan nisam ispuštao iz ruku dok ga ne bih od korica do korica pročitao.

A Alan Ford je posebna priča.
Oni su bili bez premca.
Image
Post Reply