Fakultet u Goraždu...???

Svakodnevna dešavanja u Goraždu, Višegradu, Foči, Vlasenici, Han-Pijesku i ostalim mjestima regije.
Post Reply
BarbaDue

#101 Re: Fakultet u Goraždu...???

Post by BarbaDue »

Izgleda da ce se moje zelje ipak ostvariti. :D :thumbup:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#102 Re: Fakultet u Goraždu...???

Post by Toto »

BarbaDue wrote:Izgleda da ce se moje zelje ipak ostvariti. :D :thumbup:
pricaj!!!
BarbaDue

#103 Re: Fakultet u Goraždu...???

Post by BarbaDue »

OPĆINU GORAŽDE POSJETIO POMOĆNIK NAČELNIKA TURSKE OPĆINE KEĆIOREN
Petak, 29 Listopad 2010 05:34

Gosp. Resad Ozon pomoćnik načelnika turske Općine Kećioren, sa kojom se Općina Goražde zvanično bratimila u junu mjesecu ove godine, boravio je danas u Općini Goražde. Sastanku je prisustvovao i muftija goraždanski Hamed ef.Efendić. Prije sastanka u Općini Goražde pomoćnik načelnika gosp. Ozon najprije je posjetio Muftijstvo Goraždansko, gdje je razgovarano o projektu izgradnje islamskog edukativnog centra.

Na sastanku sa načelnikom Općine Goražde Muhamedom Ramovićem i muftijom Hamedom ef. Efendićem, zamjenik je najprije prenio tople pozdrave od načelnika Općine Kećioren Mustafe Aka i saradnika te potvrdio spremnost Općine Kećioren na saradnju sa Općinom Goražde. Ovom prilikom upućen je zvaničan poziv da delegacija Općine Goražde i Muftijstva goraždanskog već u mjesecu decembru posjeti Tursku tj. Kećioren. U razgovoru sa pomoćnikom Općine Kećioren najavljeno je da će delegacija Općine Goražde prilikom posjete Turskoj prezentirati i aplicirati projekat uređenja plaže ''Žanj'', a da će tom prilikom razgovarati i o projektu izgradnje zgrade za mlade i mogućnosti pokretanja internacionalnog fakulteta u Goraždu, kao i uspostavljanja saradnje na privrednom, sportskom , kulturnom i drugim vidovima saradnje...
poznanik

#104 Re: Fakultet u Goraždu...???

Post by poznanik »

BarbaDue wrote:OPĆINU GORAŽDE POSJETIO POMOĆNIK NAČELNIKA TURSKE OPĆINE KEĆIOREN
Gosp. Resad Ozon pomoćnik načelnika turske Općine Kećioren, sa kojom se Općina Goražde zvanično bratimila u junu mjesecu ove godine, boravio je danas u Općini Goražde. Sastanku je prisustvovao i muftija goraždanski Hamed ef.Efendić. Prije sastanka u Općini Goražde pomoćnik načelnika gosp. Ozon najprije je posjetio Muftijstvo Goraždansko, gdje je razgovarano o projektu izgradnje islamskog edukativnog centra...
Pa ko ima prioritet i veći značaj u međudržavnoj saradnji Goražda - vjerska vlast (muftija) ili civilna vlast (načelnik opštine)? :? :shock:

Ima li sekularizma u Goraždu ikako :-)
Odisej

#105 Re: Fakultet u Goraždu...???

Post by Odisej »

Sekularizam u Goraždu. Pitaj Muhameda Ramovića? Ko je zvao muftiju na sastanak i kakav to " internacionalni" fakultet on planira...
idealnaM

#106 Re: Fakultet u Goraždu...???

Post by idealnaM »

Samo mala ispravka @Barba Due...ne gosp. Ozon već Ozčan(Özcan)

Ova dva posljednja komentara...odaju samo vašu ljubomoru iliti zavist, dragi sugrađani...umjesto da se radujete svakoj markici i euru koji se investira i ulozi u ovu našu zabit, vama na pameti muftija i Ramović--pa šta ste to vi uradili za ovaj grad?Vi sekularisti?Gdje su te vaše fabrike (koje bi ste vi sigurno izgradili da imate love-a nebi ste ko pojedini pravili džamije)Deder te ,pofalite se, nemojte samo šupljak prosipati....Ali dok je takvih, sigurno je da nam je nazadak zagarantovan...nama daj samo kafana i kladionica..festivala...da se raja zabaljka...
Vi sekularisti..vi se bolan ospete od pomena na imenice tipa muftija, džamija, mezar...Vama nista sto ima veze sa religijom ne valja..
Sve mi se čini da će ponajprije biti da se vi stidite sami sebe...razumijem ja to, ali nemojte to podvlačiti pod tobožnji sekularizam...Hoću kazati da vam trud za badava, budući da je povratak religije u javnu sferu života očigledan....ta, jeli ovo demokratija ili nije... :bih: .
poznanik

#107 Re: Fakultet u Goraždu...???

Post by poznanik »

A ko je zvao muftiju goraždanskog na zvaničan sastanak civilne vlasti i kakav to " internacionalni" fakultet on planira?
sharwoodforest

#108 Re: Fakultet u Goraždu...???

Post by sharwoodforest »

idealnaM wrote:Samo mala ispravka @Barba Due...ne gosp. Ozon već Ozčan(Özcan)

Ova dva posljednja komentara...odaju samo vašu ljubomoru iliti zavist, dragi sugrađani...umjesto da se radujete svakoj markici i euru koji se investira i ulozi u ovu našu zabit, vama na pameti muftija i Ramović--pa šta ste to vi uradili za ovaj grad?Vi sekularisti?Gdje su te vaše fabrike (koje bi ste vi sigurno izgradili da imate love-a nebi ste ko pojedini pravili džamije)Deder te ,pofalite se, nemojte samo šupljak prosipati....Ali dok je takvih, sigurno je da nam je nazadak zagarantovan...nama daj samo kafana i kladionica..festivala...da se raja zabaljka...
Vi sekularisti..vi se bolan ospete od pomena na imenice tipa muftija, džamija, mezar...Vama nista sto ima veze sa religijom ne valja..
Sve mi se čini da će ponajprije biti da se vi stidite sami sebe...razumijem ja to, ali nemojte to podvlačiti pod tobožnji sekularizam...Hoću kazati da vam trud za badava, budući da je povratak religije u javnu sferu života očigledan....ta, jeli ovo demokratija ili nije... :bih: .
bolje da sutis i da ponovis lekcije iz istorije koje si propustila u skoli.
idealnaM

#109 Re: Fakultet u Goraždu...???

Post by idealnaM »

:) a da..misliš na onu školu, koju si ti gledala iz kafane preko puta...i zaobilazila je u širokom luku... :thumbup:
Odisej

#110 Re: Fakultet u Goraždu...???

Post by Odisej »

Idealna ...hheheheeeee, ljutica!
poznanik

#111 Re: Fakultet u Goraždu...???

Post by poznanik »

Pa dajte Goraždaci, nek' nam neko da informaciju kakav se to internacionalni univerzitet planira za Goražde?
chelsea26

#112 Re: Fakultet u Goraždu...???

Post by chelsea26 »

Pa između ostalog, radilo se o projektima koji će se ponuditi ovoj turskoj općini da finansira ili dijelom finansira za Općinu Goražde. Iz tog razloga je i muftija bio pozvan, jer je predloženo (valjda iz Muftijstva) da se u sklopu džamije "Kayseri" napravi biblioteka, muftijin ured i štošta još. Ostali projekti su se odnosili na uređenje Žanja i izgradnju univerziteta (to je dio o kojem se razgovaralo sa Načelnikom).

Što se tiče Internacionalnog Univerziteta u Goraždu, o tome je bilo riječi čak i u aprilu, koliko me sjećanje služi, ali tada je to sve bilo "u zraku" i tek je na ovom sastanku zvanično potvrđeno.

Sami možemo procijeniti činjenicu da se, otkako je u Sarajevu otvoren Internacionalni Univerzitet, broj turskih građana u mnogome povećao; a da ne zaboravimo kako to utiče na turizam, otvaranje "Turkish Airlines"- a, "Turkish Zirat Bank"- e i još mnogo, mnogo drugih stvari koje, budimo realni, nisu uopšte naštetile gradu Sarajevu pa ko god da je ugovarao te sastanke i otvaranje tih univerziteta! ;-)
BarbaDue

#113 Re: Fakultet u Goraždu...???

Post by BarbaDue »

chelsea26, upravo tako...međutim nekim ljudima smeta napredak samo iz tog razloga što ga donosi turski narod.
ne znaju oni da recimo u srbiji najveca investicija danas je upravo od turskih investitora. ljudi vole napredak ma
ko ga donosio. mi ne!
poznanik

#114 Re: Fakultet u Goraždu...???

Post by poznanik »

chelsea26 wrote:Pa između ostalog, radilo se o projektima koji će se ponuditi ovoj turskoj općini da finansira ili dijelom finansira za Općinu Goražde. Iz tog razloga je i muftija bio pozvan, jer je predloženo (valjda iz Muftijstva) da se u sklopu džamije "Kayseri" napravi biblioteka, muftijin ured i štošta još. Ostali projekti su se odnosili na uređenje Žanja i izgradnju univerziteta (to je dio o kojem se razgovaralo sa Načelnikom).

Što se tiče Internacionalnog Univerziteta u Goraždu, o tome je bilo riječi čak i u aprilu, koliko me sjećanje služi, ali tada je to sve bilo "u zraku" i tek je na ovom sastanku zvanično potvrđeno.

Sami možemo procijeniti činjenicu da se, otkako je u Sarajevu otvoren Internacionalni Univerzitet, broj turskih građana u mnogome povećao; a da ne zaboravimo kako to utiče na turizam, otvaranje "Turkish Airlines"- a, "Turkish Zirat Bank"- e i još mnogo, mnogo drugih stvari koje, budimo realni, nisu uopšte naštetile gradu Sarajevu pa ko god da je ugovarao te sastanke i otvaranje tih univerziteta! ;-)
BarbaDue wrote: chelsea26, upravo tako...međutim nekim ljudima smeta napredak samo iz tog razloga što ga donosi turski narod.
ne znaju oni da recimo u srbiji najveca investicija danas je upravo od turskih investitora. ljudi vole napredak ma
ko ga donosio. mi ne!
Zašto da se lažemo, ne radi se ovdje o napretku, posebno se ne radi o investiciji stranog kapitala, već se radi o pokretanju islamske biblioteke, muftijstva i sl. islamskih objekata, u kojim će uživati samo jedan dio stanovništva Goražda. Još jedan čin indoktrinacije i ideologiziranja BiH stanovništva.

Zašto turski partner ne otvara "civilnu" biblioteku, zašto ne unosi kapital za izgradnju seoskih škola, obnovu porušenih i dotrajalih, zašto ne da novac za nabavku malih autobusa za prevoz učenika, zašto ne izgradi male kino dvorane po selima... zašto ne da dodatni novac za plaćanje učitelja da nam djeca ostanu na selima... ???

Još nema odgovora kakav je univerzitet planiran u Goraždu...

Poglavico, koje su to turske investicije po Srbiji kojim ih hvališ i porediš sa goraždanskim?
Odisej

#115 Re: Fakultet u Goraždu...???

Post by Odisej »

Barba će biti dekan!
chelsea26

#116 Re: Fakultet u Goraždu...???

Post by chelsea26 »

Ah, brate mili, pa postoji džamija, Muftija lijepo izašao sa prijedlogom dodatnog opremanja iste. Šta tu ima loše?
Uostalom, nije bila džamija tema sastanka. Vidiš da je tu i uređenje Žanja, pa i izgradnja univerziteta.

Niko ne osporava ni Vatikanu ako hoće, da gradi crkve. Bujrum!

Tačno smo proklet narod! Šta Tursku tjera da nam pomaže?! Ne kažem da to ne rade iz sebi poznatih razloga i sigurno ne bi da im ne odgovara, ali vala, hvala im gdje čuli i gdje ne čuli! 8-)
chelsea26

#117 Re: Fakultet u Goraždu...???

Post by chelsea26 »

Odisej wrote:Barba će biti dekan!
Rektor! :D
BarbaDue

#118 Re: Fakultet u Goraždu...???

Post by BarbaDue »

poznanik wrote: Poglavico, koje su to turske investicije po Srbiji kojim ih hvališ i porediš sa goraždanskim?
da nisi naucio da ti sve serviraju na gotovo mogao si i sam pronaci ali evo nije mi tesko.
da se bogdo mogu porediti...ali nismo mi te srece...upravo zbog takvih kao sto si ti.
Turska ulaže 1,6 mlrd. eura u Srbiju

Prvi ulagači usmjerit će se na turizam, preradu mesa, vune i kože, te proizvodnju sira i otkup ljekovitog bilja

Turska vlada je izrazila namjeru da u Srbiju investira čak 1,6 milijardi eura. Najveći dio tog iznosa uložio bi se u Sandžak gdje muslimani čine 80 posto stanovništva. Oko 690 milijuna eura odnosi se na investiranje u autocestu koja od Beograda, preko Sandžaka, vodi do Crne Gore. U planu je izgradnja čitavog grada u kojem bi živjelo 20.000 stanovnika zaposlenih u malim i srednjim poduzećima.

izvor: poslovni.hr
chelsea26 wrote:
Odisej wrote:Barba će biti dekan!
Rektor! :D
akobogda inšalah :thumbup:
poznanik

#119 Re: Fakultet u Goraždu...???

Post by poznanik »

BarbaDue wrote:
poznanik wrote: Poglavico, koje su to turske investicije po Srbiji kojim ih hvališ i porediš sa goraždanskim?
da nisi naucio da ti sve serviraju na gotovo mogao si i sam pronaci ali evo nije mi tesko.
da se bogdo mogu porediti...ali nismo mi te srece...upravo zbog takvih kao sto si ti.
Turska ulaže 1,6 mlrd. eura u Srbiju

Prvi ulagači usmjerit će se na turizam, preradu mesa, vune i kože, te proizvodnju sira i otkup ljekovitog bilja

Turska vlada je izrazila namjeru da u Srbiju investira čak 1,6 milijardi eura. Najveći dio tog iznosa uložio bi se u Sandžak gdje muslimani čine 80 posto stanovništva. Oko 690 milijuna eura odnosi se na investiranje u autocestu koja od Beograda, preko Sandžaka, vodi do Crne Gore. U planu je izgradnja čitavog grada u kojem bi živjelo 20.000 stanovnika zaposlenih u malim i srednjim poduzećima.
izvor: poslovni.hr
Tako je. A sada uporedi vašu - goraždansku investiciju sa prikazanom srbijanskom. Zaključak ostavi za sebe :oops:
BarbaDue

#120 Re: Fakultet u Goraždu...???

Post by BarbaDue »

sta ima tu da se upoređuje, jednostavno je ne uporedivo!

međutim ti i ovu malu pomoc smatras jadnom i vjerovatno je se stidis. ja ne ja se ponosim cak i malim stvarima, jer poklonu se ne gleda u zube. ja bi recimo bio ponosan da u gorazdu dođu kanađani pa naprave rekonstrukciju zgrade ili šveđani ulože u obnovu k. bolnice, zasto nebi izraelci napravili kampove pored drine...???????

brale moj to neces docekati za 1000 godina,

mozda ce ovo zvucati glupo ali je tako....turski narod cce nam pomoci onoliko koliko mu mi dozvolimo i koliko otvorimo svoje srce.
chelsea26

#121 Re: Fakultet u Goraždu...???

Post by chelsea26 »

Što si, bolan, negativac, "poznanik"?! :D
Ne radi se o upoređivanju nego o spremnosti Turske da ulaže i pomaže NAMA!

A ne sagledamo malo trenutnu situaciju u našem gradu (koja se već 15 godina bitno ne mijenja) - zaposlenost, ekonomski razvoj, silni nedostaci... Jok! Dobro nam je, odlično!

A jašta, kod nas je sve to zalutala gospoda. Živimo k'o na Manhattan- u, posla ima toliko da svi rade po 3 različita. Šta će nama pomoć od Turske... :zjev:
chelsea26

#122 Re: Fakultet u Goraždu...???

Post by chelsea26 »

Eto vize će biti ukinute od 15. decembra, pa neka se daju u bijeg "lezihljebovići"!
BarbaDue

#123 Re: Fakultet u Goraždu...???

Post by BarbaDue »

chelsea26 wrote:Eto vize će biti ukinute od 15. decembra, pa neka se daju u bijeg "lezihljebovići"!
pravi lezihljebovici ce ostati ovdje a oni krivi ce zbrisati trbuhom za kruhom, otici ce tamo gdje malo vise cijene njihov rad...
fidoremilienko

#124 Re: Fakultet u Goraždu...???

Post by fidoremilienko »

Jadan taj fakultet i njegovi studenti! :lol:
sodom

#125 Re: Fakultet u Goraždu...???

Post by sodom »

fidoremilienko wrote:Jadan taj fakultet i njegovi studenti! :lol:
pa kad mogu Pale, Travnik, Kiseljak...
Post Reply