Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Erdogan pocasni gradjanin Sarajeva,da ili ne?

Da
62
65%
Ne
31
33%
ne znam
2
2%

Total votes: 95

darkpitar

#101 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by darkpitar »

F.G.R. wrote:Ovdje ima mnogo isfrustriranih likova, fakat..
niko vam ne valja na ovom svijetu, zalosni ste!
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
IBM

#102 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by IBM »

Banksy wrote:Bivši turski predsjednik i premijer Sulejman Demirel proglašen je počasnim građaninom Kantona Sarajevo.
To su u četvrtak odlučili poslanici kantonalne Skupštine, obrazloživši da se Demirelu ovo priznanje dodjeljuje za izuzetne zasluge u pružanju podrške u pravednoj borbi za odbranu Sarajeva i BiH, kao i za razvijanje dobrih odnosa među ljudima različitih nacija, vjera i kulture, na načelima demokratičnosti, humanosti i tolerancije.

OSLOBOĐENJE, 27/04/2007
Hvala. Kreteni ovo nisu stavili na website.
tranquil

#103 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by tranquil »

Za Davos svaka čast, ali sve dok se ne izmijeni politika prema Kurdima i promijeni odnos prema genocidu u Armeniji, niti jednog turskog političara ne smatram dostojnim bilo kakve nagrade. U pitanju su krupne stvari a ne zezancija za koju ćemo mu progledati kroz prste samo zato što je ispao faca u Davosu (osim toga, da je barem prekinuo vojnu saradnju sa Izraelom, njegove riječi bi donile na težini).

Inače, ovaj blagi animozitet ograničavam samo na turske političare, Turci kao Turci - :thumbup: (i ja imam nešto malo turskog porijekla pa me smatraju turkofilom jer stalno navijam za njih :lol: )
Bosanac sa dna kace

#104 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by Bosanac sa dna kace »

tranquil wrote:
Inače, ovaj blagi animozitet ograničavam samo na turske političare, Turci kao Turci - :thumbup: (i ja imam nešto malo turskog porijekla pa me smatraju turkofilom jer stalno navijam za njih :lol: )
a sve se shuti :-)
tranquil

#105 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by tranquil »

Bosanac sa dna kace wrote:
tranquil wrote:
a sve se shuti :-)
:lol:

Ne krijem, imam u daljem porijeklu pravih Turaka, ali ne piše mi to na čelu - nemam crvenu zastavu za mahanje gradom pri prigodnim utakmicama :lol:
k_c

#106 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by k_c »

Erdogan je zasigurno pravi lider ,covjek koji bi trebao biti primjer kako se vodi jedan narod..drzava! od njega nasi politicari mogu i moraju uciti!
paja_patak

#107 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by paja_patak »

nikad, cuj da ova turska seljacina bude pocasni gradjanin...
Prozor

#108 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by Prozor »

SVakako!
VjecitiStudent

#109 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by VjecitiStudent »

Sari Gelin, or "Blonde Bride", was commissioned by the Turkish General Staff and distributed in recent months by the education ministry.

It is an attempt to counter what Turkey calls "baseless" claims that Ottoman Turks committed genocide against the Armenians in 1915.

The DVD was sent to all elementary schools with a note instructing teachers to show it to pupils and report back.

At the school of Mr Kaya's daughter, children as young as six had to watch.

"This film is not fit for adults, let alone children," he says.

"They're promoting discrimination, branding certain people as 'others' and teaching children to do the same. My daughter will not be part of this enmity."

Mr Kaya has applied to the courts to sue Education Minister Huseyin Celik, arguing the film incites ethnic hatred against Armenians.

There are around 50,000 Turkish-Armenians left in Turkey, mostly in Istanbul.

In a statement last month, the ministry said it had stopped distributing the film and claimed it was never intended for children.

But teachers are still receiving official reminders to screen it.
Sari Gelin presents the Turkish state's case that the Armenians betrayed the benevolent Ottoman Empire during World War I, siding with invading foreign forces and massacring thousands of Turks.

The film says the Armenians were "relocated" as a result of their actions.

There is no mention of the hundreds of thousands who perished or were killed on the long march through the desert.

Instead, elderly men relate how Armenians cooked Turkish babies alive and used civilians as firewood.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7956056.stm
Uzor za ugledat se?
bice_bice

#110 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by bice_bice »

sto ga prekinuse hinje u Davos-u...

vjecni studentu, levy, imas jos koje prezime slicno, matere ti? isti ste vi svi....
Atun

#111 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by Atun »

almin-78 wrote:slazete li se da Erdogan teba biti pocasni gradjanin Sarajeva,i zasto?

aposlutno sam za! :)
I hope not,really.This moron is a traitor and i hope he will pay a high price for everything he did.

Btw I love Bosnia. :)
VjecitiStudent

#112 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by VjecitiStudent »

bice_bice wrote:sto ga prekinuse hinje u Davos-u...

vjecni studentu, levy, imas jos koje prezime slicno, matere ti? isti ste vi svi....
Ukoliko bi npr. u RS-u, u organizaciji tamosnjeg ministarstva obrazovanja, poceo prikazivati film o Srebrenici u kojem Bosnjaci "kuhaju zive srpske bebe i koriste srpske civile kao ogrjevno drvo" (u turskom filmu se kaze da su Armeni "cooked Turkish babies alive and used civilians as firewood") i zbog cega "Bosnjaci bivaju izmjesteni zbog njihovih zlodjela", bez da se ijednom rijecju spomenu hiljade pobijenih,
(The film says the Armenians were "relocated" as a result of their actions. There is no mention of the hundreds of thousands who perished or were killed on the long march through the desert)
, kakav bi bio nas stav prema takvoj Vladi i njenom celniku?
MUNAFIK

#113 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by MUNAFIK »

VjecitiStudent wrote:
bice_bice wrote:sto ga prekinuse hinje u Davos-u...

Ukoliko bi npr. u RS-u, u organizaciji tamosnjeg ministarstva obrazovanja, poceo prikazivati film o Srebrenici u kojem Bosnjaci "kuhaju zive srpske bebe i koriste srpske civile kao ogrjevno drvo" (u turskom filmu se kaze da su Armeni "cooked Turkish babies alive and used civilians as firewood") i zbog cega "Bosnjaci bivaju izmjesteni zbog njihovih zlodjela", bez da se ijednom rijecju spomenu hiljade pobijenih,
(The film says the Armenians were "relocated" as a result of their actions. There is no mention of the hundreds of thousands who perished or were killed on the long march through the desert)
, kakav bi bio nas stav prema takvoj Vladi i njenom celniku?
smijesan si a u isto vrijeme i jadan....

Pravis se lud, eto ko fol ti nemas pojma kakao turska funkcionise i kako su zavrsavali ljudi poput erdogana prije... Sistem je ubijao i zatvarao mnoge.... necu da relativiziram, nego samo kratko i pun puno samih turaka je i ubijeno i muceno i zatvarano a ti saznaj radi cega...

ovo sto ti pricas zaista nema smisla, a pogotovo nema smisa za to smatrat ERDOGANA odgovornim!
Kazem ti po tvojoj logici ja bi sad trebao smatrat Erdogana odgovornim zato sto se u Turskoj zabranjuje pokrivenim djevojkama ulaz na fakultete i studiranje na drzavnim univerzitetima, jer eto on je CELNIK te vlade.... Pa smjesan si....

Vidis u Turskoj se stanje mjenja, i to bas zato sto taj sistem koji je radio zlocine sada SLABI i ljudi poput Erdogana ce taj sistem potpuno i unistit i kada se to desi svak normalan im to TREBA I CESTITATI, ako se to ne desi za dvije do tri godine onda sigurno hoce za 5-6... Zivi bili pa vidjeli... Al sto bi ti tako razmisljao, lakse je pljuvat po svemu i ne vidjet ko je ko u nekoj stvari....
Bosanac sa dna kace

#114 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

@vjeciti studente malo se obavijesti o osnovnim stvarima
1.''genocid'' nad Armenima su pocinili Mladoturci koji su preteca danasnje kemlisticke elite
2.Erdoan nije dio kemlisticke elite
3.kemalisticka elita ne podnosi Erdoana
4.Erdoan ne podnosi kemlisticku elitu
5.Erodan i kemlisticka elita su u sukobu
6.Erdoan je ''liberalni'' islamista
7.ako jeste bio genocid, masovno istrebljenje i bla...odkud onda da danas zive milioni Jermena porijeklom iz Turske u Siriji, Argentini, SAD-u, Francuskoj????
atom62

#115 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by atom62 »

ne moze biti. moze biti samo pocasni gradjanin kantona sarajevo! cisto onako za informaciju!
VjecitiStudent

#116 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by VjecitiStudent »

Bosanac sa dna kace wrote:@vjeciti studente malo se obavijesti o osnovnim stvarima
1.''genocid'' nad Armenima su pocinili Mladoturci koji su preteca danasnje kemlisticke elite
7.ako jeste bio genocid, masovno istrebljenje i bla...odkud onda da danas zive milioni Jermena porijeklom iz Turske u Siriji, Argentini, SAD-u, Francuskoj????
Jel ministar cije je ministarstvo, prema gornjem tekstu, organizovalo prikazivanje filma, u Erdoganovoj vladi ili nije?

Nadam se da je ova "argumentacija" pod 7. bila samo plod brzopletosti, inace bi se kao kontraargument, koristeci istu nakaradnu logiku, moglo dokazivati kako ni u Srebrenici nije bilo genocida jerbo hiljade Srebrenicana sad zive sirom svijeta. Bljak.
Bosanac sa dna kace

#117 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

VjecitiStudent wrote: Jel ministar cije je ministarstvo, prema gornjem tekstu, organizovalo prikazivanje filma, u Erdoganovoj vladi ili nije?

Nadam se da je ova "argumentacija" pod 7. bila samo plod brzopletosti, inace bi se kao kontraargument, koristeci istu nakaradnu logiku, moglo dokazivati kako ni u Srebrenici nije bilo genocida jerbo hiljade Srebrenicana sad zive sirom svijeta. Bljak.
jesu taj taj ministar i brko Erdoan cija je zadnja rijec? ili ima neko deseti?
1.definisi genocid.
2.gdje su grobovi tih pobijenih Jermena?
Luke Perry

#118 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by Luke Perry »

gdje su grobovi?
e zemljo otvori se. ne znam sta ih branis pa nisi ti turcin.
VjecitiStudent

#119 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by VjecitiStudent »

Bosanac sa dna kace wrote:
VjecitiStudent wrote: Jel ministar cije je ministarstvo, prema gornjem tekstu, organizovalo prikazivanje filma, u Erdoganovoj vladi ili nije?

jesu taj taj ministar i brko Erdoan cija je zadnja rijec? ili ima neko deseti?
1.definisi genocid.
2.gdje su grobovi tih pobijenih Jermena?
:(
Svi negatori genocida ovog svijeta se koriste istim metodama, negatori holokausta, negatori genocida u Srebrenici, ...
Evo ti ovdje lijepo drustvo, pa razmijenite malo iskustva, metodologiju ...
http://www.srebrenica-report.com
damir_m

#120 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by damir_m »

inace ovaj covjek je pomogao da se u bih sprijeci rat, poslao nam humanitarnu pomoc, borio da se izbori u nato-u da se rat u bih okonca....

nista od toga...!?! niti se borio, niti zna sta je BiH, osim da ima Muslimana, niti je procitao koju knjigu o BiH, "gdje ce kad je obicni konzervativni majmun"... pravi stereotip muslimanskih konervativaca i fundametalista kojima je jedini cilj u zivotu traziti argumente protiv zapada... ljudi cija se literatura nalazi u skromnom regalu u djamiji.... i prije svega lokalni ljudi, koji svijeta nisu vidjeli...
no zalosno je misljenje fundametalista, koji se jadni bore za Islam u svijetu, kao da ce Islam preuzeti svijet.... zalosna je sama pomisao da se ne bore za drustvo nego za Islam... zalosno je jer iz toga proizlazi da nemaju moralnu odgovornost prema svim ljudima nego samo prema svojoj braci,.... eh takvi su ljudi u drugom svjetskom ratu nazivani fasisti!

no sve u svemu ovaj sigurno zna kako se krava pomuze... ovo nisu uvrede, ovo je analiza stereotipa danasnjeg svijeta, a Muslimani svijeta su se potrudili i trude se da postanu pravi stereotip... "mi Muslimani", "Mi ovo", "Mi ono"... niko nema veze s vezom, pa gdje ce imati kada sidje pastir s brda i prica "Mi Muslimani"... ma daj,,, a Bosnjaci za njima... SDA se voli uvlaciti nekome ko je cak gluplji od nje same... ali eto posljedice rata, logora i zlocina kao sto je to slucaj kod Zidova koji sebi i sami stvaraju krvavu buducnost... tako i sa BiH... vjerujmo nekome ko ne priznaje genocid, vjerujmo izmisljotinama i tradicionalnim budalastinama Islamskog Svijeta... prevodimo njihovu literaturu, i na kraju ne znam samo odakle ova bijeda proizlazi... ljepa njihova politika, bijedi nigdje kraja... anticka politika!

Idemo pozvat sve one sejkove sa ferarijima i cestiti im kako su u svojim drzavama uspostavili mir i kako bijeda jadna ne smije ni u strajk izaci! jer oni su pravi gradjani Sarajeva, tog Sarajeva koji je izgubio svako svoje slovo rijeci... Tog Sarajeva koje ne zeli postati skolovan grad nego grad ideologa pastira!

sa nama u buducnost, YES WE CAN't!
damir_m

#121 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by damir_m »

@tranquil -> sam vidio na drugim temama -> sve sto je muslimansko "moze", jer zlo je na drugoj strani zemljine kugle... zlo je na golotinjavoj strani! zapad je skup korumpiranih darwinovaca.
A ja bi na to dodao, kada vec generalizujemo "istok korumpiranih pastira".
bosna123

#122 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by bosna123 »

damir_m wrote:inace ovaj covjek je pomogao da se u bih sprijeci rat, poslao nam humanitarnu pomoc, borio da se izbori u nato-u da se rat u bih okonca....

nista od toga...!?! niti se borio, niti zna sta je BiH, osim da ima Muslimana, niti je procitao koju knjigu o BiH, "gdje ce kad je obicni konzervativni majmun"... pravi stereotip muslimanskih konervativaca i fundametalista kojima je jedini cilj u zivotu traziti argumente protiv zapada... ljudi cija se literatura nalazi u skromnom regalu u djamiji.... i prije svega lokalni ljudi, koji svijeta nisu vidjeli...
no zalosno je misljenje fundametalista, koji se jadni bore za Islam u svijetu, kao da ce Islam preuzeti svijet.... zalosna je sama pomisao da se ne bore za drustvo nego za Islam... zalosno je jer iz toga proizlazi da nemaju moralnu odgovornost prema svim ljudima nego samo prema svojoj braci,.... eh takvi su ljudi u drugom svjetskom ratu nazivani fasisti!

no sve u svemu ovaj sigurno zna kako se krava pomuze... ovo nisu uvrede, ovo je analiza stereotipa danasnjeg svijeta, a Muslimani svijeta su se potrudili i trude se da postanu pravi stereotip... "mi Muslimani", "Mi ovo", "Mi ono"... niko nema veze s vezom, pa gdje ce imati kada sidje pastir s brda i prica "Mi Muslimani"... ma daj,,, a Bosnjaci za njima... SDA se voli uvlaciti nekome ko je cak gluplji od nje same... ali eto posljedice rata, logora i zlocina kao sto je to slucaj kod Zidova koji sebi i sami stvaraju krvavu buducnost... tako i sa BiH... vjerujmo nekome ko ne priznaje genocid, vjerujmo izmisljotinama i tradicionalnim budalastinama Islamskog Svijeta... prevodimo njihovu literaturu, i na kraju ne znam samo odakle ova bijeda proizlazi... ljepa njihova politika, bijedi nigdje kraja... anticka politika!

Idemo pozvat sve one sejkove sa ferarijima i cestiti im kako su u svojim drzavama uspostavili mir i kako bijeda jadna ne smije ni u strajk izaci! jer oni su pravi gradjani Sarajeva, tog Sarajeva koji je izgubio svako svoje slovo rijeci... Tog Sarajeva koje ne zeli postati skolovan grad nego grad ideologa pastira!

sa nama u buducnost, YES WE CAN't!
Koja hrpa predrasuda na jednom mjestu...

Erdoan, neobrazovanost, ogranicenost, negiranje genocida, islam, cobani i muznja krava, dzamijska biblioteka, SDA :? , seici, ferariji...

Kako si ove sve pojmove uspio uvezati u jedan post, ako si tako sirokih pogleda... Blago nam se.
damir_m

#123 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by damir_m »

VjecitiStudent wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:@vjeciti studente malo se obavijesti o osnovnim stvarima
Jel ministar cije je ministarstvo, prema gornjem tekstu, organizovalo prikazivanje filma, u Erdoganovoj vladi ili nije?

7. Ako je bio genocid u Srebrenici kako onda za tako malo vrijeme se vratise mnogi Srebrenicani! Mora da im nisu nista radili... mora da su ih castili kafom po logorima... a djecu cokoladama... koje gluposti!!!!
takvo nesto je samo dio radikalnih mislioca kao sto se danas negira Srebrenica...

@bosna123 -> stereotik Bosnjaka Muslimana i pogleda njegovog pogleda na svijet...
moj pogled u ovom slucaju ne ide dalje od Sarajeva, politicko-drustvenog stanja Sarajeva i BiH i ovih bezumnih ljudi!

A evo npr. Bosnjaci se usudjuju negirati genocid nad Armenima, neki desnicarski Danci nad Srebrenicom... samo kod nas je desnicarskih konzervativnih islmskih ideologa Bosnjaka jako puno i njihov odraz je u svakom djelu drustva osjetljiv, a za budcnost poruka "Yes we can't"...

Nije bilo Holocaust-a, bila je samo Srebrenica, hej ustvari ovako nije bilo "drugog svjetskog rata"... a onog cega najvise nema jeste drzava BiH!

vama pozdrav
merhaba Erdogan-u
bosna123

#124 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by bosna123 »

Pozdrav i tebi,
ali mislim da malo crno-bijelo gledas na svijet. Dosta sam se kretala i medju tzv. islamistima i medju tzv. komunjarama, i ima i na jednoj i na drugoj strani otvorenih i zatvorenih umova...

Prosiri poglede, lakse se dise... Nas narod i intelektualci, opcenito su jako neobrazovani (ne mislim u formalnom smislu), i to je nas najveci problem...
A politicke i ideoloske protivnike ces uvijek imati... Ali ja licno cijenim protivnika finih manira, pa kako god, a ovakva retorika nigdje ne vodi...
lopta

#125 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by lopta »

Bosni je potreban svaki saveznik, pa tako i Turska. :thumbup:
Ako se uz to doda, pomoc Turske pri obnovi Ferhadije i drugih dzamija, Starog Mosta i drugih mostova(Visegrad, Konjic), infrastrukture, bolnice u Gorazdu, investicija u BiH(Natron Maglaj, Tuzlu), lobiranje za NATO, ulaganje u Srebrenicu.
Je li moglo vise? Jeste. Je li ovo malo, nije.

:thumbup:
Post Reply