SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#101 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by muha_sa »

tamara* wrote:Evo i ovdje da se upišem:
Samo gledam šta se radi, vidim raja poludila na forumu, odma svi u rat...
Sada u ovom trenutku, tako osjetljivom, da federalna TV pušta film u udarnom terminu, a šta je drugo nego huškanje i to otvoreno!!
Naklepali se političari - SVI - para, pa kada treba da se procesuiraju, puste fino film, dižu tenzije i guraju narod u rat.
Ko god je krao od jadnog naroda, neka ide fino u zatvor. Briga njih, lovu u kofere, sklone djecu i sebe, noga,
a onda se ti narode kolji za nacionalne biva interese i poslije prosi u invalidskim kolicima za lijekove.
svaka cast federalnoj TV--jos im preporucujem da u udarnom terminu--svaku vece--uvede emisiju vremeplov--i to od 92-96.
zasto ? mnogi od nas su zaboravili koji su zlikovci krenuli da nas uniste-drzavu da uniste i uniste ne pripadnike njihovom,nebeskom,narodu.Oni koji su se sklonili iliti zbrisali--ne zamjeram im--oni bi sad da omladini tumace svoju istinu---nesto ih nema na ovoj temi :-) il su tu al nemaju potrebe pisat jer se ne pljuje po braniocima-sta li :?
treba omladini svaku noc u udarnom terminu prikazivat svakodnevne masakre i ubistva na sarajevskim ulicama--ima materijala za hiljadu i petsto dana.

treba omladina i ovo da vidi i cuje---cime se zlotvori ponose.
http://www.youtube.com/watch?v=iDFqqO3XjkY
and

#102 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by and »

Sada u ovom trenutku, tako osjetljivom, da federalna TV pušta film u udarnom terminu, a šta je drugo nego huškanje i to otvoreno!!
Naklepali se političari - SVI - para, pa kada treba da se procesuiraju, puste fino film, dižu tenzije i guraju narod u rat.
Ko god je krao od jadnog naroda, neka ide fino u zatvor. Briga njih, lovu u kofere, sklone djecu i sebe, noga,
a onda se ti narode kolji za nacionalne biva interese i poslije prosi u invalidskim kolicima za lijekove.
kako bi nazvala ljude iz srbije koji su ubijali,pripadnike specijalne jedinice mup-a druge države.njih ne komentarišeš,već komentarišeš kao huškanje.što se zločin prikazuje.
huškanje i dizanje tenzija je podizanje optužnica protiv građana bih u srbiji za događaje u bih,a ovo što je prikazano je zločin,a između ostalog govori i o karakteru rata u bih.
fukara_tz

#103 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by fukara_tz »

Zamolio bih vas da se drzite teme "SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u" -sve ostalo sto nema veze sa temom bice obrisano.
rajvosa 69

#104 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by rajvosa 69 »

Treba to svaki dan da se prikazuje,zbog nas da nezaboravimo a zbog zlocinaca da im dodje u ono malo mozga sta ih ceka akobogda.Ceka ih ceka.
bach

#105 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by bach »

Mene je zapalo za oči da škopioni uopšte nisu fizički dodiravali ubijene. Prvo ubiju četvoricu,pa zatim dvojici narde da odnesu tijela. Zatim i tu dvojicu odvedu u vikendicu, te i njih likvidiraju, bez da "uprljaju" ruke.

Kroz film se provlači priča da su škorpioni bili tek puki streljački vod, koji je izvršavao naređenja. Da su bili samo streljački vod nesretnike bi poredali pored puta i završili s njima. Ne. Oni su dobili onu šestoricu kao igračke, da na njima iskale svu životinjsku surovost i krvožednost.
Last edited by bach on 14/03/2009 17:51, edited 1 time in total.
Timotije

#106 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by Timotije »

I sta mi, zivi svjedoci x-og klanja, mozemo izvuci kao naravoucenje:
Zakopaj bestrzajni top u avliji i odgajaj djecu!
I usput moli Boga da ti sinu taj top ne zatreba, a znamo, nazalost, da ce mu zatrebati :sad: , kad-tad!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#107 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by PipiDugaDevetka »

bach wrote:Mene je zapalo za oči da škopioni uopšte nisu fizički dodiravali ubijene. Prvo ubiju četvoricu,pa zatim dvojici narde da odnesu tijela. Zatim i tu dvojicu odvedu u vikendicu, te i njih likvidiraju, bez da "uprljaju" ruke.

Kroz film se provlači priča da su škorpioni bili tek puki streljački vod, koji je izvršavao naređenja. Da su bili samo streljački vod nesretnike bi poredali pored puta i završili s njima. Ne. Oni su dobili onu šestoricu kao igračke, da na njima iskale svu životinjsku surovost i krvožednost.
Dobro si ovo primjetio @baše. To u filmu i fali. Rečeno je da su išli na liniju prema Treskavici. Kada četnici pred sobom imaju vojsku, naoružanu, sa skromnom, ali dovoljnom opremom, te ubice i kukavice samo bježe . Fali u filmu šta je bilo u borbama na Treskavici,...Mogli bi borci ARBiH ovdje ispričati ko je oslobodio Malu Ćabu (Đokin toranj) i odbranio to područje od ovih škorpionskih četnika.
Macolaaa

#108 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by Macolaaa »

Mada sam i prije gledao te snimke sinoc su me nekako posebno potresli, valjda kada sam vidio pripreme tih jedinica, onog popa koji govori o zvijerima, ovog snimatelja koji govori sa nekom posebnom nostalgijom o tim vremenima o jacini te jedinice jer se u njoj nalazi dosta rodbinski vezanih pripadnika...
Nekako mi je sinoc odmah pala paralela na jevreje koji su istu golgotu prolazili pola vijeka ranije i poredim sad njih i nas Bosance.
Dok vecina nas Bosanaca nekako prirodom svog bica guramo te stvari negdje pod tepih i sav teret tih dogadjanja pada samo na prezivjelu rodbinu zrtava, jevreji su se pobrinuli i da van vazecih zakona kazne izvrsitelje takvih zlocina.
U cemu je razlika gospodo? Zasto mi nemamo neki bosanski Mosad?
Vozdra raja :-)

#109 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by Vozdra raja :-) »

Emisije poput ove treba sto cesce pustati, kako zbog zrtava, kako zbog agresora, kako zbog da se ne zaboravi, ali i zbog takvih poput tebe koji bi sve ovo gurnuli pod tepih i pravili se kao da se nista nije desilo. Epa Tamara, sve je snimljeno i dokumentovano, i tako ce ostati kao opomena nama da ne zaboravimo a vama da vidite sta ste radili!!

A sto se huskanja tice, sjecanje na zlocine nije huskanje, vec prevencija buducih zlocina! Istina i sjecanje nikada ne mogu biti huskanje, vec opomena da se ne ponovi!!
Last edited by Vozdra raja :-) on 15/03/2009 00:48, edited 1 time in total.

#110 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Alija Alijagić wrote:Te snimke više ne bi trebalo prikazivati zbog zaštite dostojanstva žrtava i njihovih porodica. Prikazano je jednom i to je dovoljno, svi mi znamo što se desilo i što se još trebalo desiti a nije hvala Bogu, prema tomu nek otkaće više s tim.
Da si srbin, znao bih zasto ovako govoris. :x
Ako si bosnjak, onda neka te bude sram!! :x

Ovakve snimke treba pustati svake sedmice, sve dok se agresori i zlocinci ne izvinu i ne skontaju sta su zapravo radili!! Zaborav je temelj novih zlocina!!

Tvoje pisanje je malo je reci idiotsko!! :x

#111 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

goran5 wrote:Gledao sam davno film i bila mi muka u zelucu i svaki put kad se sjetim.

A onda se sjetim da je ovo kap u moru zlocina na balkanu : prije ovoga su bili WWII , WWI , dva balkanska , 500 godisnji rat , pa razni klasni , politicki , vjerski , revolucionarni ...

Kolko su nacisti samo ubili ljudi i na kakve sve nacine
U Jasenovcu se cekicem u glavu ubijalo malo po malo
Pa nabijanje zivih ljudi na kolac
Pa igranje nogometa sa odsjecenim glavama
Raznorazni keratermi , paljenja , silovanja

I uvjek se kaze ne smije se zaboravit i opet se ponovi samo se zrtve i narodi mjenjaju

A ova nadolazeca generacija je jos krvolocnija .... e onda mi definitivno bude muka od balkana a ne mozes nista :(
Samo ti relativizuj...
AdnanSA

#112 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by AdnanSA »

@Tamara Idi kući
Bosanski_kralj

#113 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by Bosanski_kralj »

Dobro je što se u ovom filmu prikazalo da su ubijali nenaoružane civile i to djecu većinom.
A ono što mi smeta je upravo to što nije prikazano kako su se ponašali u borbi protiv naoružanih boraca. Pa oni kad su došli u V.Kladušu nisu znali šta ih je snašlo, Hamze im iz bunkera ukradu pušku.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#114 Re: SKORPIONI - film na FTV-u

Post by Latina »

Koja morbidnost...kaze 'eroj : "Bilo je jako lepih uspomena koje nas vezu za taj kraj."

A Abdicevci ubijali skupa s Skorpionima. Sta reci ?
Alija Alijagić

#115 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by Alija Alijagić »

Vozdra raja wrote:
Alija Alijagić wrote:Te snimke više ne bi trebalo prikazivati zbog zaštite dostojanstva žrtava i njihovih porodica. Prikazano je jednom i to je dovoljno, svi mi znamo što se desilo i što se još trebalo desiti a nije hvala Bogu, prema tomu nek otkaće više s tim.
Da si srbin, znao bih zasto ovako govoris. :x
Ako si bosnjak, onda neka te bude sram!! :x

Ovakve snimke treba pustati svake sedmice, sve dok se agresori i zlocinci ne izvinu i ne skontaju sta su zapravo radili!! Zaborav je temelj novih zlocina!!

Tvoje pisanje je malo je reci idiotsko!! :x
A tko će ti se izviniti? Još malo pa se neće imati ni tko izvinjavati, jer se Srbija ispod Američkog malja neće izvuči i neka neće. Neka ih zgaze.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#116 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by Latina »

Zavrsila sam gledanje filma.

Jedan od njih kaze "Valter brani Sarajevo" dok puca nenaoruzanom djetetu s ledja u glavu.

Zvijeri. Narocito oni koji su Srebrenicu ostavili na milost i nemilost dzelatima.

Nadam se da ih vidite cim sklopite oci.
frozen flame

#117 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by frozen flame »

Gledao sam taj dokumentarac, ni tri dana poslije se nisam smirio od tog filma.
Bosnjama bi porucio- PROBUDITE SE ILI NESTANITE.. Nazalost ovo nije prvi genocid nad bosnjacima, vec koliko puta se to ponavlja? Dozvolimo li mi ponovo nesto ovakvo , mi onda zaista ne zasluzujemo da zivimo i onda nas bas i treba istrijebiti.
Pa kakav smo mi narod kad nas dusmani tako lezerno iz zabeve mogu ubijati gdje god stignu?
Kad bi samo znali da budemo racionalniji sa svojim tradicionalnim merhametlukom , ovo se nebi desavalo, treba biti merhametli ali se treba i znati prema kome se treba biti merhametli.
uvjek dobar gost

#118 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by uvjek dobar gost »

..... Zvanična politika onih koji sebe predstavljaju kao zaštitnicima onih koji jesu najviše stradali tokom agresije na BiH (92-95) je loša, pogrešna je to politika koja će dugoročno donijeti više štete nego bilo kakve koristi sem one usko sebično pojedinačne (rezultate iste možemo već i opipati oko sebe a ne samo vidjeti). Kad govorimo ovo imam na pameti današnju situaciju, imam na umu sve što vidim oko sebe kad odem u Istočnu Bosnu, kad odem u Srebrenicu, ali i kad hodam po Sarajevu....

Lekcije ni nakon toliko ponavljanja nismo naučili, nismo zauzeli stav koji smo zauzeti trebali.. manipulacije se bojim i bojim se neke vrste sljepila koje nam se konceptualno nameće...

Tragično je meni lično to što majke, sestre, braća, rođaci... i svi najbliži danas su prepušteni sami sebi, iza njih ne stoji niti jedna institucije, djeci čiji su roditelji mučku ubijeni nema ko da plati školovanje... nema ko da obezbijedi barem malo svijetliju budućnost.. upoznao sam nekolicinu tih ljudi... i ogroman bol je akomuliran u njima... Jovan Divjak nešto radi na tom planu.. no nemoćan je jer broj osoba kojima je potrebna pomoć je ogroman...

Mi umjesto da na neki način natjeramo sistem da tim ljudima bude na raspolaganju da im bude servis... stvorili smo svete kravetine koje misle samo na sebe...

Učinimo napor da se stanje promijeni !

Živil
nineinchnails

#119 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by nineinchnails »

primus-1 wrote:sta reci...
skorpioni su samo vrh ledenog brijega,istureni naivni i neuki pijuni,svjedoci jednog zlog vremena....
kao sto se moglo vidjeti prvo su isli na dehumanizaciju svojih zrtava,znaci ne ubijaju ljude"nego idu u boj protiv krvolocnih zvijeri"...to nisu moje rijeci nego onog popa negdje sredinom dokumentarca.lakse je ubiti zvijer,zivotinju nego covjeka.
pa legija na kladusi kada vice sta ce nam toliki paket,dovedi samo jednog a ostalo posalji na "deminiranje".
jer kako drukcije objasniti onog monstruma kada kaze "stani ne idite jos,ostala su mi jos tri metka,onaj bi mogo da prezivi"...
ili poruge kako smrde"....
zalosno ali takvi ljudi su medju nama,i mnogi nikad nece odgovarati,nego su sada privatnici,polticari,policajci,obicni vrijedni radni gradjani....
a u podrinju situacija je jos nadrealnija...
iskoristicu priliku pa ispricati svoj mucni kontakt dozivljaj ne znam kako bih ga nazvao sa posljeratnim podrinjem.
sa svojim jaranom koji je radio u jednoj humanitarnoj org. za pomoc podrinjcima isao sam da mu pomognem prevuc nek pomoc hranu stvari nebitno, onako izljudskih poriva,a i cist o da vidim kako je tamo,ono svojim ocima da se uvjerim u stradanje podrinjaca.i tako ti mi kod jedne nase zene,nane,nosimo joj pomoc,kad ona jadna zivi u supici od dasaka(sto je greska i nasih politicara),to je izmedju bratunca i srebrenice selo ne znam ime.
i napravi ona nama sok i poce svoju pricu o ratu koja je sama od sebe jedna tipicna tuzna ratna prica bez sretnog zavrsteka,.....(naime izugbila je sina i muza).
i sjedimo mi na nekoj klupici,i pokazuje ona nama crijep koji joj je ostao od stare kuce i temelje,i govori kako bi volila kad bi joj neko iz federacije pomogao u materijalu barem da izgradi ponovo kucu.
kaaaaaad dolazi traktor,na njemu tri srednjovjecna tipusa u smb jaknama i ni 5 ni 6,poceli tovarit njen crijep i na prikolicu.i sad ja nju pitam ono tiho ko su ti ovi?
kaze ona meni srbi iz susjednog sela,dodju tako zatreba im materijala pa oni dodju kod nas i kupe sta im treba(ovo je negdje 2001-2-ge otprilike bilo)
gledam ja u nju,pa u njih ,pa onom svom jaranu,ma mamicu im jarecu dvojica su moja,kad bi ih odrobijo.a za treceg cemo vec nesto skontat.
kaze nama ta zena,ej djeco draga sjedte tu smirom,lako je njih trojicu rastjerat mislis da mi ne bi sami u selu s njia zavrsili,ali onda dodju navece pjani,zapale nam sijeno pucaju u zrak urilcu prijete,i to sto nas ima da ce nas poklat.ja cudom se ne mogu nacudit.
i onda shvatim lako je meni iz topline svoje federacije nesto to njima prijetit,pa i razbit ih ali valja onom jadnom svijetu,pretezno zenama tu zivjet,navece u krevet leci i cekat kada ce se opet horde napiti i povampiriti.
a da zovnes policiju,cemu,kad su u policiji oni koji su ih 95 i masakrirali.
i onako mucna stomaka,opsovao sam sve nase patriote,politicare,hinje ,koji i dan danas dozvole da se nad tim jadnim svijetom izivljavaju,oni isti monstrumi koji su i 95
sijali zlo po podrinju,po bosni.bem ti nase politicare koji voze najnovije audije,nase neimare koji dizu nebodere da im i dubai pozavidi,a jadan svijet u kolibama zivi.
bem ti bosnu kad je ovo sebi dozvolila.bem ti mene,kad nisam imo petlju pa bar jednog rijesio muka.
tuga i zalost,muka u stomaku,bijes i ljutnja prvo na samog sebe pa onda i na sve nas koji smo to dopustili,koji to i dan danas dopustamo,generalno mi smo ko narod bosanci i hercegovci supci od ljudi,gledamo kako se drugi pate i ne priskacemo u pomoc jer"suti dobro je nisam ja u pitanju".to nas najvise hebe i neda nam naprijed.
zato gledajte,pamtite i ne zaboravite.

p.s a najveca laz cetnika da je srebrenica platila cijenu stradanja srba iz bratunca i okolnih sela. i tu su prvi poceli.
prvi dan rata ljude su vezane za stolice let lampama palili,muskarce odveli u os vuk karadzic i zvjerski ih mucili i ubijali.ko ne vjeruje,i dan danas moze otici tamo ii uvjeriti se iz prve ruke,postoje prezivjeli svjedoci,postoje mezari u njivama i bastama,stotina, hiljada neduznih.
po prirodi sam liberalnih shvatanja i ubjedjenja,ali ono sto su uradili tom neduznom narodu,od mene nikad zaborava ni oprosta nece dobiti.boze sacuvaj da optuzujem citav narod,ali i obicni gradjani u rs-u znali su sta se radi,ali ne haju,nije ih briga,oni bi najradije da se svev to zaboravi i da pocenmo iz pocetka.e pa ne moze,ne mora ni moc.zrtve nas opominju iz stotina masovnih grobnica,ne dajte da odemo u zaborav,ako zaboravite i vama se ovo isto moze desiti.
Dokle god postoji GTRS (genocidna tvorevina republika s.. / od sada koristim iskljucivo taj naziv), odgovornost je KOLEKTIVNA.
Je li pojedinac stvorio GTRS? Sta, sam Karadzic dosao i napravio? Ako je on sam kriv, i ako je proglasen ratnim zlocincem, kako to da GTRS i dalje postoji?
@primus.........svaka zast za tekst (samo sam ga citirao da se moze procitati, ako neko slucajno preskoci originalan post).
shalaedin

#120 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by shalaedin »

Sjecam se snimka predratnih desavanja u BG-u, studenti koji brane pravni poredak Jugoslavije na jednoj strani i na drugoj strani starohani koji su za ideju velike Srbije i sljedbenici
politicke ideje Milosevica, Cosica, Draskovica, Seselja i drugih. Jedan Slobin demontrant u sukobu sa studentima vadi pistolj i ubija neduznog mladica...

U tada podijeljenoj Srbiji na antifasiste i fasiste pobjedila je struja fasista tim hicem. Upravo tako zvjerski ubijen mladic, bio je prvi u nizu stravicnih zlocina jedne ludjacke ideje. Primitivizam, povodljivost i naivnost nepismenjaka dovelo je do toga da se jedna takva ideja izdigne...

Oni svijesni pogubnosti vlastitih ideja su najvise profitirali na muci jednog naroda i danas su upravo ti pojedinci najbogatiji sloj drustva u susjednoj nam Srbiji.
Skorpioni su samo dio price jedne ideje koja jos zivi u polovici Srbije i u 90 % posto ljudi u R. Srpskoj. Tesko je promjeniti volju jednog naroda kada propaganda mnogih maloumnika pije vodu. Idi te na neki online servis i vidjecete tu zadojenost i mrznju. Ukucaj te na youtube ili nekom drugom servisu rijec cetnik i dobicete podobnu sliku koja ce vam da ti potvrdan odgovor o tome da ta ideja zivi u mnogim ljudima i danas. Kao Bosnjo sam se namjerno uclanio u RČP BRČKO, da bih se upoznao sa propagandom istog pokreta.
To savjetujem i svakom emancipovanom Bosancu koji zeli da vidi koliko je destruktivan rad i ideja istih i koliko su i sami oni potonuli u laznu propagandu svojih labilnih vrijednosti.

Za početak bi bilo dobro samo pogledati ovaj sajt miroljubive prirode:

http://www.rcp-brcko.com/
bosna123

#121 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by bosna123 »

Mozda je malo offtopic, ali za nevjerovati je koliko je jak taj govor mrznje po susjednim forumima. Mozda sam mimoza, ali meni je tesko tako nesto i citati, a nekamoli da bih napisala. Lijepa cenzura psovki i vrijedjanja, tome se ne moze onda stati ukraj jedno vuce drugo.

Citam sinoc na indexhr, kaze neki momak jednoj Sarajki da smrdi ko masovna grobnica...fuuuj. Momentalno sam napustila citanje.
Onda ta podsjecanja na ustaske zlocine, ovima sto dodju iz Srbije ono Jasenovac i Gradiska Stara...odvratno. I to na svim temama se okrece na nekakav nacionalizam. Zaista bolesno.
Baghira

#122 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by Baghira »

Nisam gledala film, jer ne mogu. A i ne moram, kad se scene nisu izbrisale, gledane onomad prije par godina kad su prvi put izasle u javnost. Slike se same namecu. I nije mi potrebno stalno osvjezivanje dogadjaja, jer ne zaboravljam, i ne vjerujem im. Necu generilozovati, i znam da ima svjetlih primjera, ali posto ne mogu da mu zavirim u dusu, radije ga drzim na oprezu. Nema prijateljstva, niti druzenja. Ne treba mi to. Ali ne mrzim. Da mrzim, bila bih ista kao oni. A oni zna se sta su radili, obuzeti tom mrznjom. Jednostavno, necu da ih trpim oko sebe, i njihovo uzastopno ponavljanje "kako su nas zavadili, i sto nam je ovo trebalo" ako ne moram. Nisu mi u zivotu potrebni. Mozda neka daleka generacija bude mogla, mozda nekoj dalekoj srpskoj generaciji budem mogla vjerovati, ali ovoj, ni luda.

Svim mucki ubijenim rahmet i spokoj dusi. Vi ste svakako na jednom boljem, ljepsem mjestu, ali svejedno, boli kad se vidi kako i na koji nacin ste ispraceni tamo. :(

A zlocincima ne bih bila u kozi. Ako i ne dobiju na ovom svijetu zasluzenu kaznu, dobice je na onom, sigurno. To mi je i jedina nada u pravednu kaznu.
turban

#123 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by turban »

Opet mi post okresan...vjerovatno nevidljiva ruka...

ps
Za skorpione;
Jednog dana ako bog da, docicemo vam u posjetu...da vidite na svom terenu ovaj film i to UZIVO.
Kad-tad...budite sigurni u TO.
Abacija

#124 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by Abacija »

bosna123 wrote:Mozda je malo offtopic, ali za nevjerovati je koliko je jak taj govor mrznje po susjednim forumima. Mozda sam mimoza, ali meni je tesko tako nesto i citati, a nekamoli da bih napisala. Lijepa cenzura psovki i vrijedjanja, tome se ne moze onda stati ukraj jedno vuce drugo.

Citam sinoc na indexhr, kaze neki momak jednoj Sarajki da smrdi ko masovna grobnica...fuuuj. Momentalno sam napustila citanje.
Onda ta podsjecanja na ustaske zlocine, ovima sto dodju iz Srbije ono Jasenovac i Gradiska Stara...odvratno. I to na svim temama se okrece na nekakav nacionalizam. Zaista bolesno.
Ma pusti ti @Johny-ja. Ti do njega neces doprijeti sa ovakvim izjavama koliko god mu pogodila dijagnozu. Ali prokomentarisi bilo sta sto ima prefiks srb i vidjeces kako ce buknuti. Covjek se pali samo tako.

P.S. Nadam se da ce ti to biti lekcija i da vise neces zalaziti na index.hr. :sax:
dobrovoljac

#125 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by dobrovoljac »

Film Vanzemaljci iznad Sarajeva i ovaj treba gledati svaki dan.
Post Reply