Dobra vutra,a?!ajde_vise wrote:de pojasni mu..
Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Moderator: anex
- burek_in_space
#101 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
-
opet ja
#102 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Grad je prvenstveno za građane a pun je papaka koju ugrozavaju svojom komocijom mene!!!MokeQc wrote:A sta treba, cekat' da pasce nekoga zamezi, pa onda reagovat'.Dile wrote:ocigledno nije pas ni dotakao ni tebe ni dijete ti... sumanjam da vas je uopce namjeravao i pogledati dok mu se nisi obratio gazdi, i to je bilo iz radoznalosti, dizes paniku i pravis bauk oko nicega. zbog tvog bi se djeteta sad kao svi s ulice sklanjati, jer tebi to smeta, ne budali, i pokusaj da ne vrijedjas sugovornike, malo kulture dijaloga nikad nije na odmetadnan.BIH wrote: Kretenčino, nije mene, nego moje dijete.
btw, najedi se govana i fino odjezdi...
Ja licno imam patuljastog snaucera, apsolutno bezopasan, samo vrlo razigran. Uvijek ga strogo drzim na uzici. Zasto ? Dovoljno je da on u igri zaskoci, obori, ogrebe ili samo prepadne dijete i eto ti, ako ne nesrece, minimum neugodne situacije do koje normalnom svijetu nije stalo.
Osim toga, iako sam veliki ljubitelj pasa, misljenja sam da je grad prvenstveno za ljude i ako nista, onda iz postovanja ne zelim da ljudima oko sebe ugrozavam komociju u tom istom gradu i prostoru zbog mog ceifa da imam kucnog ljubimca. Zivotinja uvijek ostaje zivotinja - to jeste nepredvidiva.
A sto je veca to je potencijalni belaj veci.
Kako to moj pas moze neciju "komociju" da ugrozi? de mi daj primjer..molim te
Pas je zivotinja a i covjek je!
-
zonbirile
#103 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Baby wrote:Nisam upućena,o kojim se stranicama radi..Ja znam samo za Sa-x i Sos...zonbirile wrote:@baby
daj proseravaš se preko 4 stranice,nabiričenim "znanjem".
sjeo i ti za PC,hajde neka si ,imaš li šta za reći?
- Baby
#104 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Nisi me shvati,govorim o stranicama za kućne ljubimce
Ali nemam se ja kome pravdat...
Doviđenja..
Doviđenja..
-
zonbirile
#105 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
niko to ni traži,ali pas je donji u odnosu na čovjeka.Poštovali bi sve za psa,ali ništa preko svojih leđa.Ma ja još ne vidjeh nikoga sa kesicom da očisti iza ljubimca.Baby wrote:Nisi me shvati,govorim o stranicama za kućne ljubimceAli nemam se ja kome pravdat...
Doviđenja..
- Epitop
#106 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
U današnje doba nije vjerovati čovjeku koji prolazi pored tebe, a da ne govorim o ovim psima koji služe da nadomjeste nedostatke svojih vlasnika. Ja platim kaznu kad se ne vežem u autu, a on ko navodno voli životinje i ne stavlja mu brnjicu ili ne veže psa koji može oboriit čovjeka od 100 kg.. Neka se niko ne uvrijedi ko voli cuke, ali su mi važnija djeca i ljudi od tih pasa tako da je red da se zakon poštuje.
-
zonbirile
#107 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
niti čita niti uvažava drukčije mišljenje,i ta ljubav....
- tinchy
#108 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Slazem se da psa treba voditi psa onako kako dolikuje, na povodcu... I posto vidim da se sve vrijeme raspravlja o tome kako je vas strah za vasu djecicu, da ih pas ne bi napao. I sve vrijeme pricate kako bi ubili ako bi vase dijete napao pas.. Sta sam onda ja trebala uraditi kad sam svog psa vodila na povodcu uz nogu, i kada se dijete bez razloga zatrcalo na mog psa i krenulo da ga suta nogama i cupa za rep? Poslije svih upozorenja "Nemoj dirati cuku" bla bla.. Dijete i dalje trci za mnom i kad se priblizi cuki, opet nogom krene na njega.. A pored toga, djetetova mama stoji tu i ne reaguje
Jel' to ceka da joj dijete pas ujede pa da onda reaguje (moj pas nije agresivan, ali mogao je to biti neki veci pas koji ne bi trpio da se neko zalijece na njega), ili da joj ja djetetu vaspitnu odrzim? Mah, ostala sam bez teksta na neke komentare.. Ali eto, svako ima razlicito misljenje i neke svoje stavove po pitanju nekih stvari. Dosta od mene.
Jel' to ceka da joj dijete pas ujede pa da onda reaguje (moj pas nije agresivan, ali mogao je to biti neki veci pas koji ne bi trpio da se neko zalijece na njega), ili da joj ja djetetu vaspitnu odrzim? Mah, ostala sam bez teksta na neke komentare.. Ali eto, svako ima razlicito misljenje i neke svoje stavove po pitanju nekih stvari. Dosta od mene.
-
ajde_vise
#109 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
ajde ja cu ti pojasnit.. krenemo od uzice..burek_in_space wrote:Dobra vutra,a?!ajde_vise wrote:de pojasni mu..
-
ajde_vise
#110 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
jes.. cuko na povodcu.. pa ga dozivaju .. pa onda uhvate mahat rukama i vristat.. a onda jos tu negdje je neka nana il .. lose odrzavana teta.. koju vjerovatno ni suprug ne registruje..pa ajd i ona mi se obrati .. o necemu bi raspravljala.. i ja kao trebam da se zamaram njenim razmisljanjem ...smeta joj sto cuko boravi u prostoru.. elem.. jes .. neki dan mi jedna savjetovala da mi cuko ne treba lajattinchy wrote:Slazem se da psa treba voditi psa onako kako dolikuje, na povodcu... I posto vidim da se sve vrijeme raspravlja o tome kako je vas strah za vasu djecicu, da ih pas ne bi napao. I sve vrijeme pricate kako bi ubili ako bi vase dijete napao pas.. Sta sam onda ja trebala uraditi kad sam svog psa vodila na povodcu uz nogu, i kada se dijete bez razloga zatrcalo na mog psa i krenulo da ga suta nogama i cupa za rep? Poslije svih upozorenja "Nemoj dirati cuku" bla bla.. Dijete i dalje trci za mnom i kad se priblizi cuki, opet nogom krene na njega.. A pored toga, djetetova mama stoji tu i ne reaguje![]()
- burek_in_space
#111 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Ako su ovo asocijacije,imam i ja za tebe jednu..bich!ajde_vise wrote:ajde ja cu ti pojasnit.. krenemo od uzice..burek_in_space wrote:Dobra vutra,a?!ajde_vise wrote:de pojasni mu..
-
ajde_vise
#112 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
ne znam ja ovo uredit.. al haj
moze 
- mirzazmaj
#113 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Kako god, prestanite se svadjati vise, pokusavam zavrsit papire za vizu a stalno mi stizu prijave na ovu temu!!!!!!!!!!!!!
ovdje sve sami smekeri hahahah
- mirzazmaj
#114 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
A sta treba, cekat' da pasce nekoga zamezi, pa onda reagovat'.
Ja licno imam patuljastog snaucera, apsolutno bezopasan, samo vrlo razigran. Uvijek ga strogo drzim na uzici. Zasto ? Dovoljno je da on u igri zaskoci, obori, ogrebe ili samo prepadne dijete i eto ti, ako ne nesrece, minimum neugodne situacije do koje normalnom svijetu nije stalo.
Osim toga, iako sam veliki ljubitelj pasa, misljenja sam da je grad prvenstveno za ljude i ako nista, onda iz postovanja ne zelim da ljudima oko sebe ugrozavam komociju u tom istom gradu i prostoru zbog mog ceifa da imam kucnog ljubimca. Zivotinja uvijek ostaje zivotinja - to jeste nepredvidiva.
a odakle ti znas da ti za nekoga nisi papak???Grad je prvenstveno za građane a pun je papaka koju ugrozavaju svojom komocijom mene!!!
Pas je zivotinja a i covjek je!
-
Rambo-Amadeus
#115 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
I zabole mene sto tebe zaboleOp3r4t0r wrote:I zaboli me za pricu nece on, nije nikog dosad, kao dijete od 10-11 godina sam prolazio ulicom, neki nepoznat pas iz neke avlije se zaletio i direkt za nogu bez ikakvog razloga, i zaboli me i za pricu kako nije humano pospricati psa tim sprayom, od dana kad sam spray nabavio jako cesto je uz mene i ni najmanje se nebi dvoumioRambo-Amadeus wrote:Dajte ba ne izvaljujte gluposti, ja imam zenku Americkog Staforda koja izgleda "prestrasno", ali koju ja moram spasavati od svih pasa njene visine i navise (jedino se macaka ne boji) i vodam je po gradu bez brnjice, ali sa povodcem a po brdima i po slabije naseljenim dijelovima je nekad pustim, jer JA ZNAM IZ ISKUSTVA (kuja ima 6 godina) da nece nikog ujesti, A ZA MISLJENJA DRUGIH MI SE ZIVO *EBE.
Prema tome, da znam da bi pas mogao napasti nekoga sigurno bih je vezao svime, ali posto nije uopste naucena na to niti je ikada ispoljila bilo kakav oblik nervoze, nema potrebe da me neko gleda poprijeko. Prema tome, na vlasniku psa je da procijeni i da na vlastitoj odgovornosti drzi psa!
Dakle, ako poznajes svog psa dovoljno, vjeruj mi da mozes stati iza njega, svaki vlasnik psa zna tacno kako ce mu pas kada reagovati, vjeruj mi, dakle ja se ne uzdam u srecu ili splet okolnosti, ja da znam da ce se to desiti ne bih je ikada pustao ili vodao bez brnjice. I smirite malo strasti, neko ovdje misli da je zajeban sto bi ubio kera ili mene AKO bi mu isti napao dijete, kao da neko to i prizeljkuje svojim stavovima...obzirom koliko se samo to potencira, a u praksi se takve situacije ipak jako rijetko desavaju i to obicno od strane lutalica a ne kucnih ljubimaca
-
Lesli Eldridž
#116 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Hoće svako pašće ujest. Svakog gazdu paščeta koji nema brnjicu treba okrutno
kazniti.
- illuminated
#117 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
tinchy wrote:Slazem se da psa treba voditi psa onako kako dolikuje, na povodcu... I posto vidim da se sve vrijeme raspravlja o tome kako je vas strah za vasu djecicu, da ih pas ne bi napao. I sve vrijeme pricate kako bi ubili ako bi vase dijete napao pas.. Sta sam onda ja trebala uraditi kad sam svog psa vodila na povodcu uz nogu, i kada se dijete bez razloga zatrcalo na mog psa i krenulo da ga suta nogama i cupa za rep? Poslije svih upozorenja "Nemoj dirati cuku" bla bla.. Dijete i dalje trci za mnom i kad se priblizi cuki, opet nogom krene na njega.. A pored toga, djetetova mama stoji tu i ne reaguje![]()
pa nista, stavi mu brnjicu.
Mislim djetetu. Da ti ne ugrize psa.
- alica.k
#118 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
uh ja sa ovim muku mucim. gdje izvedem cuke usput se uvijek nadje neka bakica sa svojim unucadima da kaze "vidi lijepiiih cukaaaaaaa idi pomilki". sta idi pomilki? ja muku mucim sa svojim pekinezerom koji ima traumu od djece (i mnogo drugih stvari, a i nekakav je muhanat, kolko god si fin prema njemu on je djubre). drzim se uvijek od ljudi na nekoj kao sigurnoj udaljenosti a onda ce bakica poslat svoje unuce meni i jos je to dijete od 4 godine koje ne razumije "nemoj dirat cuku jer ce te ujesti". a onda kad on zalaje kao ja sam kriva?ajde_vise wrote:jes.. cuko na povodcu.. pa ga dozivaju .. pa onda uhvate mahat rukama i vristat.. a onda jos tu negdje je neka nana il .. lose odrzavana teta.. koju vjerovatno ni suprug ne registruje..pa ajd i ona mi se obrati .. o necemu bi raspravljala.. i ja kao trebam da se zamaram njenim razmisljanjem ...smeta joj sto cuko boravi u prostoru.. elem.. jes .. neki dan mi jedna savjetovala da mi cuko ne treba lajattinchy wrote:Slazem se da psa treba voditi psa onako kako dolikuje, na povodcu... I posto vidim da se sve vrijeme raspravlja o tome kako je vas strah za vasu djecicu, da ih pas ne bi napao. I sve vrijeme pricate kako bi ubili ako bi vase dijete napao pas.. Sta sam onda ja trebala uraditi kad sam svog psa vodila na povodcu uz nogu, i kada se dijete bez razloga zatrcalo na mog psa i krenulo da ga suta nogama i cupa za rep? Poslije svih upozorenja "Nemoj dirati cuku" bla bla.. Dijete i dalje trci za mnom i kad se priblizi cuki, opet nogom krene na njega.. A pored toga, djetetova mama stoji tu i ne reaguje![]()
a traumu od djece ima bas iz ovog razloga, nekad kad je bio mali, bili smo u setnji i nekakvo se dijete bukvalno zatrcalo prema njemu i sutnulo ga nogom. a mama mu stoji tu i govori "moj fudbaler". HALO, JA SVOJU ZIVOTINJU DRZIM NA POVODCU. mozda bi i roditelji trebali razmisliti o slicnoj metodi kontrolisanja svoje djece.
iako sto jest jest, treba da postoje odredjena mjesta gdje psi mogu bez povodca i brnjice da se izigraju i istrce. imamo tu jednu roticu koja svako jutro se seta bez i jednog i bez drugog i uvijek mi tajming mora biti kad ona ode...il prije nego ona dodje, tad ja svoje cuke izvedem.
mislim da omjer nekako treba bit 50:50..ti pazi na svoje dijete, ja pazim na svog psa. dok je on meni na povodcu sto posto djetetu nista nece biti jer ga kontrolisem. lajat mora, jel....posto ne zna pricat. al cim dijete samo pridje i pocne zadirkivat...e tu ja gubim kontrolu.
-
MokeQc
#119 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
A sta treba, cekat' da pasce nekoga zamezi, pa onda reagovat'.
A sto je veca to je potencijalni belaj veci.[/quote]
Grad je prvenstveno za građane a pun je papaka koju ugrozavaju svojom komocijom mene!!!
Pas je zivotinja a i covjek je![/quote]
@opet ja
Ti prvo nauci razlikovati ljudsko bice od kucnog ljubimca ili domace zivotinje pa onda mozemo ozbiljno pricati.
A sto se komocije tice, lijepo sam ti napisao : 'Dovoljno je da on u igri zaskoci, obori, ogrebe ili samo prepadne dijete i eto ti, ako ne nesrece, minimum neugodne situacije do koje normalnom svijetu nije stalo.' Hoces da ti nacrtam ?
Sudeci po tvome razumijevanju gore procitanog, sve mi se cini da si jedan od 'papaka koju ugrozavaju svojom komocijom mene!!!'
A sto je veca to je potencijalni belaj veci.[/quote]
Grad je prvenstveno za građane a pun je papaka koju ugrozavaju svojom komocijom mene!!!
@opet ja
Ti prvo nauci razlikovati ljudsko bice od kucnog ljubimca ili domace zivotinje pa onda mozemo ozbiljno pricati.
A sto se komocije tice, lijepo sam ti napisao : 'Dovoljno je da on u igri zaskoci, obori, ogrebe ili samo prepadne dijete i eto ti, ako ne nesrece, minimum neugodne situacije do koje normalnom svijetu nije stalo.' Hoces da ti nacrtam ?
Sudeci po tvome razumijevanju gore procitanog, sve mi se cini da si jedan od 'papaka koju ugrozavaju svojom komocijom mene!!!'
-
Zah
#120 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Mi mozemo pricati ovo ili ono. Ali svakli vlasnik psa a posebno vlasnik velikih pasa, morao bi svoga psa voditi na povodcu i sa brnjicom. Pustiti velikog psa da sam ide ulicom, trcara po parku itd nije pozeljno, jer svi ljudi nisu ljubitelji pasa, neki cak imaju i izrazen strah od psa, neki se plase za svoju djecu. Pas u igri a posebno veliki pas moze oboriti dijete, dijete se moze uplasiti, povrijediti itd. Pravilo je da se pas vodi na povodcu i sa brznjicom. U Hrvatskoj kako sam skoro citao, za ne postovanje propisa o vodjenju psa, propisane su veoma visoke kazne. Tako je u civiliziranom svijetu, pa bi bilo red da tako bude i u BiH.
-
ajde_vise
#121 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
jes jes.. prvo civilizovat pascad pa onda narod 
- Pasiflora
#122 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Nakon sve ove price od (koliko ovo stranica) i skoro 5 godina druzenja sa mojim psom ja sam skontala da je 98% stanovnistvaOp3r4t0r wrote: (postojeci strah zbog ujeda psa u djetinjstvu),
BIH u djetinjstvu bilo izgrizeno i na razne druge nacine maltretirano sto od pasa sto od njihovih vlasnika i to bez ikakvog razloga.
- strong69
#123 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Jebi ga, psi ne smiju biti prijetnja nikome. I ne bi trebali, sve zavisi od vlasnika.
Slucaj 1.
Neke se stvari desavaju igrom slucaja kao mom petogodisnjem rodjaku kojeg je u haustoru napao pas i dijete od tada muca i ili mokri u gace svaki put kad vidi psa ili se ukoci od straha i ne reaguje satima ni na kakve pozive. Posjecuje redovno psihologe i psihijatre i pohada razne grupe za oslobadanje od straha... Inace zivi u Becu gdje je obavezno da psi budu na uzici i imaju brnjicu.
Slucaj 2.
Prijatelj ima njemackog ovcara, svi ga volimo i on obozava da se igra s nama. Jednom smo pomagali prijatelju oko vikendice i bio je jedan drug koji se boji pasa. Vozimo mi kolica sa pijeskom i on trci oko nas, igra se a kad naide ovaj sto se boji pas skoci na njega i obori ga. Frajer se istraumirao totalno.
Dakle, sta zelim reci? Opasnost prijeti svakim danom, od onog momenta kad udes u auto do setnje gradom kad moze cigla da ti padne na glavu i ubije te. Neke stvari moraju biti pod kontrolom a pse kao ljubimce mozemo kontrolisati i ne vidim zasto neko ne bio vodio psa na uzici i stavio brnjicu. Ljudi se boje za sebe i za djecu i to je razumljiv strah. I ja iako se ne bojim pasa mnogo slobodnije prodem pored nekog pit bulla, dobermana ili nekog drugog psa kad vidim da ima brnjicu i na uzici je. Zasto se igrati sa psecom prirodom i dozvoliti da njihov instinkt ugrozi nekoga.
Zato, tenzije izmedu onih "koji vole" i onih "koji ne vole" zivotinje treba spustiti...
Slucaj 1.
Neke se stvari desavaju igrom slucaja kao mom petogodisnjem rodjaku kojeg je u haustoru napao pas i dijete od tada muca i ili mokri u gace svaki put kad vidi psa ili se ukoci od straha i ne reaguje satima ni na kakve pozive. Posjecuje redovno psihologe i psihijatre i pohada razne grupe za oslobadanje od straha... Inace zivi u Becu gdje je obavezno da psi budu na uzici i imaju brnjicu.
Slucaj 2.
Prijatelj ima njemackog ovcara, svi ga volimo i on obozava da se igra s nama. Jednom smo pomagali prijatelju oko vikendice i bio je jedan drug koji se boji pasa. Vozimo mi kolica sa pijeskom i on trci oko nas, igra se a kad naide ovaj sto se boji pas skoci na njega i obori ga. Frajer se istraumirao totalno.
Dakle, sta zelim reci? Opasnost prijeti svakim danom, od onog momenta kad udes u auto do setnje gradom kad moze cigla da ti padne na glavu i ubije te. Neke stvari moraju biti pod kontrolom a pse kao ljubimce mozemo kontrolisati i ne vidim zasto neko ne bio vodio psa na uzici i stavio brnjicu. Ljudi se boje za sebe i za djecu i to je razumljiv strah. I ja iako se ne bojim pasa mnogo slobodnije prodem pored nekog pit bulla, dobermana ili nekog drugog psa kad vidim da ima brnjicu i na uzici je. Zasto se igrati sa psecom prirodom i dozvoliti da njihov instinkt ugrozi nekoga.
Zato, tenzije izmedu onih "koji vole" i onih "koji ne vole" zivotinje treba spustiti...
-
opet ja
#124 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Grad je prvenstveno za građane a pun je papaka koju ugrozavaju svojom komocijom mene!!!MokeQc wrote:A sta treba, cekat' da pasce nekoga zamezi, pa onda reagovat'.
@opet ja
Sudeci po tvome razumijevanju gore procitanog, sve mi se cini da si jedan od 'papaka koju ugrozavaju svojom komocijom mene!!!'[/quote]
De mi nacrtaj
A ovo trece necu ni komentarisati ...nema potrebe
Procitaj moje prethodne postove, pa ces vidjeti da sam za pustanje psa iskljucivo sa brnjicom i da svakako treba kaznjavati one koji se ne drze toga..ali mi je zlo stava naseg svijeta da su psi zvijeri i da psima nije mjesto u gradu vec na kanafi od 1m
ps malo smanji tenzije, dobit ces cir
Last edited by opet ja on 14/03/2009 10:34, edited 1 time in total.
-
opet ja
#125 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
to sam i ja skontalasitno wrote:Nakon sve ove price od (koliko ovo stranica) i skoro 5 godina druzenja sa mojim psom ja sam skontala da je 98% stanovnistvaOp3r4t0r wrote: (postojeci strah zbog ujeda psa u djetinjstvu),
BIH u djetinjstvu bilo izgrizeno i na razne druge nacine maltretirano sto od pasa sto od njihovih vlasnika i to bez ikakvog razloga.