Ma blah vise, nije prvi put da je rasprava mesojedi biljojedi, i uvijek mesojedi budu predstavljeni ko monstrumi...ja kazem fino, svi oni koji furaju vegetarijanstvo trebaju pocistiti ispred svojih vrata i u ormarima, pa da nastavimo dalje...amelino wrote:mIRCerka wrote:bas ti hvala na finoj tituli...reci mi nesto, kad se vec castimoamelino wrote:Jao uzasa..u sta se pretvori tema:)
''Vegetarijanci su ogromna opasnost po Zemlju i čovječenstvo!!!'' nista gluplje nisam odavno procitala ......To si pobrk'o mesozdere sa nama biljojedima??![]()
![]()
![]()
Niko od nas nije pricao o krajnosti da niko na planeti ne jede meso, to je nemoguce kao sto je nemoguce da svuda u svijetu vlada mirFakat se sve povrsno analizira i konta, radi se o smanjivanju konzumiranja mesa, prvo za vase dobro, za vase zdravlje - da budemo egoisti kao i uvijek, pa onda za dobro zivotinja, planete, zraka, voda...
Moze li tako? A nas koji iz ljubavi prema kravama i njihovoj djeci teladima, ovcama, kozama i iz moralnih i inih razloga ne jedu vec dugooooooooo meso pustite na miru:)
Ako se vama ne okrene zeludac dok kupujete dio tijela zivotinje koja je par sati prije mirno pasla travu, to je vas problem i mi ovakvim diskusijama, clancima, dokazima i slikama necemo to nikada moci promjeniti i uticati na vas izbor:) Bosanac ce prije u inat meni vegeterijanki kad bi mu pocela iznositi samo argumente koji su za njegovo dobro, jos vise poceo jesti mesa:) Heeeheheh..Balkanski primitivizam i seljakluk u nama kojim samo steti samom sebi i svom zdravlju:)
Opet ponavljam , svako od nas sam bira hoce li jesti meso ili ne, hoce li se prejedati mesom ili ne...Samo procitajte zasto bi trebalo prestati jesti meso:)
Da li ti od svoje biljne ishrane prdis?To je znas staklenicki gas, i to steti ozonu...
mislim fakat, ako neko jede meso, pusti ga nek jede, i motori zagadjuju okolinu, pa vas nesto ne vidim na MOTO podforumu da drobite...idete autom na more, na planinu, bilo gdje, a i to zagadjuje okolinu i unistava ozon...da ne pricam kako to steti biljnom svijetu...
PS Bio je dokumentarac davno o greenpeace, i kaze njegov OSNIVAC da se sada GP pretvorio u monstruma i da to nije ono za sta se on borio kad je sve to pokrenuo...
isto tako, umjesto price da smo kanibali i monstrumi i na rubu da pocnemo ubijati deblje ljude jer imaju vise mesa koje se ubilo za rostilja, treba pricati da se klanje zivotinja za prehranu mora raditi u skladu sa propisanim standardima, i da se trebaju izbjegavati sve tzv. mesne preradjevine (u pastetama kravlji rogovi i slicno), jer je to zdravije za ljude.
I jos nesto, kad izbacite sve kozno sto imate oko sebe (odjecu, obucu, tasne, moto opremu, namjestaj i slicno), onda mi se javite.
Ja makar javno priznajem da sam licemjerna po tom pitanju, da volim zivotinje ali jedem meso!
Mirci vidis li da pise ''u nama'', a ne ''u vama''.... U sve i sebe ukljucujem...i ja sam sa Balkana i svi smo djuture primitivni i dalje...Eto nisi ti i svi ovi sto pisu drugacije od mene...moze li tako?? Ne patim ja od toga je li me neko uvrijedio ili nije ili jesam li u pravu ili ne... Svejedno mi![]()
![]()
![]()
Moje postove prva ti ne citas, pa ni ostali..uhvatite se 1 recenice i udri po njoj...Niko nikom ne namece nista..i 1000000x sam to i napisala... Ko jede meso neka ga jede...niko na to ne moze uticati, niti zeli..jer vecina nasih ljudi ne vidi dalje od nosa i nisu otvoreni za nova, drugacija ponasanja u svom zivotu od onih ustaljenih na koji su navikli...
Svi smo mi monstrumi..mislim na ljude...neko manji neko veci... Vas sve izuzimam iz ove recenice jer vi niste, ali sebe ukljucujem![]()
Ne zelim da se prepucavamo... sve sto mislite da je bilo cascenje ili vrijedjanje se nije odnosilo na vas koji pisu![]()
Odnosilo se prvo na mene:)
Jer sto ja pojedem, ti obuces...pa smo na istom...