HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#101 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by mIRCerka »

slavkoimamodilera wrote:Jes' mirCi taj... ;-) ja ti nisam od te tehnike sta ces... :mrgreen:
e vidis, sve ok, ali lik vozi onom krivudavom cestom i snima istovremeno...a niko da kaze JE LI NORMALAN..al se ufatili Halida i njegove proslosti sa casom i pojasa ko pijani plota...
bogu hvala cesta bila prazna u ta doba, niko stradao nije sem Halida, dok dodje sebi reci ce sta je bilo i ende...
goldenlily

#102 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by goldenlily »

Chmoljo wrote:
goldenlily wrote:Halide lave,ozdravi da nam još jednom otpjevaš bar ovu:
popravljeno ;-)
:thumbup: ,brzinski
Gorštak

#103 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by Gorštak »

slavkoimamodilera wrote:Na Pincomu okacen video nekoga ko je snimio kamerom mjesto udesa... to je toliko "bezazleno" i tako malo izlijetanje da je to nevjerovatno... :( ne da mu nista ne bi bilo da je bio vezan, nego je po meni izvjesno da je udarac bio tako slab da se ni zracni jastuci nisu otvorili, pa je zato tako tesko povrijedio lice i oko... :(
Katastrofa... mala nepaznja i katastrofa...
Ja mislim da se zracni jastuci ne pale ako nisi svezan. :(
Halid je ljudina. Iskreno mu zelim brz oporavak.
yugi

#104 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by yugi »

Suvišno je trošiti riječi na to kolika je Halid ljudska gromada.Od srca mu želim brz oporavak.
Alkos

#105 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by Alkos »

Zaista ne shvatam ove "savjesne" koji se svaki put vezu i ne sjedaju ni sa 0.00001 promila za volan i njihove glupe izjave!
Halid je najveca BiH zvijezda, ali jos veci covjek i zato mi je jako zao sto mu se ovo desilo, bez obzira na uzrok. Pomagao je uvijek ljudima, bolesnim, nemocnim, siromasnim, odazivao se na humanitarne koncerte, snimao duete i sa amaterima, sto dovoljno govori o njemu kao velicini... Zalosno mi je kada se javljaju oni koji sude i kritikuju i prizeljkuju da je trebao proci jos gore, jer nagadjaju da nije bio vezan, ili da je popio koju casicu vise!!! Neka vas je sramota!
Znamo svi kakvo je sinoc vrijeme vladalo, kakvi su inace uslovi na nasim cestama, tako da ne mora covjek popiti da bi imao udes, dovoljno je mozda malo umora, nespretnosti, lose ceste, da se ovako nesto desi. Prema izjavama doktora, oko mu je u jako teskom stanju, i tesko da se tu moze ista uciniti! :(

Halidu zelim sto brzi oporavak i da nastavi tamo gdje je stao, a prije pjesme to je humanost i pomaganje drugima, i zato je jedini pjevac koji je omiljen na estradi, i medju reperima i rockerima i metalcima i turbo folkerima i narodnjacima i srbima i hrvatima i bosnjacima... Halid je Halid!!!!
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#106 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by ladyblue18 »

upravo sam saznala, bas sam ostala zatecena :(
Nadam se da ce se oporaviti i izaci iz svega bez tezih posljedica.
Jedan je od rijetkih dobrih ljudi u BiH, ali nazalost uvijek dobri stradaju :roll: :(
swirl

#107 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by swirl »

"Liječnici su se borili da spase oko, a glasnogovornica bolnice, Biljana Jandrić, nije htjela potvrditi niti demantirati vijest da je Halidu šivan jezik." :( :( :( :(
Alhemicarkaa

#108 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by Alhemicarkaa »

:(
A na autu pise "Ko bi reko cuda da se dese...", i onda mi pred ocima spot za tu pjesmu... :(
foreigndude

#109 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by foreigndude »

swirl wrote:"Liječnici su se borili da spase oko, a glasnogovornica bolnice, Biljana Jandrić, nije htjela potvrditi niti demantirati vijest da je Halidu šivan jezik." :( :( :( :(

"Ko bi veko fuda da fe defeeee, pa mijafka moftove odnefeeee..."

Bas sam gnjida. Halide, brz oporavak ti zelim, ne bil i ja na koji od tvojih koncerata otišo.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#110 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by pici »

Halkane ...ljudinoooooo ....brz oporavak i sve najjjbolje !!!!!!
cyprus

#111 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by cyprus »

Biće dobro valjda :) ...
grany-smith

#112 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by grany-smith »

Halčo,ne daj se
atko

#113 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by atko »

Malo je insana k'o sto je Halid ... drzi se ljudino ;-)

A ovi sto kake o vezanju alkoholu itd ... nije ni mjesto ni vrijeme ... noc, hladno i klzavo ... onim putem sam vozio 13 mjeseci iduci na posao jednostavno opasna dionica ... a nesrece se mogu dogoditi svakome zato shssss
swirl

#114 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by swirl »

"Halidu sivali jezik, prijeti mu sljepoca na desno oko?

Pjevač je trenutačno na intezivnoj njezi i još uvijek je pod anestezijom. Halidov sin Dino uvjeren je da će liječnici uspjeti spasiti pjevačevo desno oko.
Halid Bešlić (55) vraćao se oko četiri sata ujutro sa svoje benzinske pumpe u Semizovcu. Večeri pjevač voli provesti sjedeći s prijateljima na pumpi, kaže bivši menadžer Faruk Drina. Vozeći Škodu Superb, Bešlić je izgubio kontrolu u naselju Kobilja glava na ulazu u Sarajevo. Sletio je s ceste, srušio stupić i završio u odvodnom zemljanom kanalu. Cesta je bila skliska, padao je i snijeg, a Halid doznajemo, nije bio vezan. Poslije nesreće sam je pozvao policiju i hitnu pomoć. Čekajući ih, izgurao je auto iz jarka, rekao je Halidov sin Dino Bešlić. U Klinički centar Univerziteta Sarajevo Halid je stigao oko pola pet ujutro. Imao je teške ozljede kostiju lica i posjekotine.
- Operirali su ga oftalmolozi i maksilofacijalni kirurzi. Operacija je trajala do podneva. Liječničke prognoze za njegovo desno oko su loše, što se tiče vidne funkcije - rekla nam je glasnogovornica bolnice Biljana Jandrić. Nije potvrdila, ali ni demantirala informaciju da su liječnici Halidu morali šivati i jezik.
- O tome mogu razgovarati samo s njegovom obitelji - kaže glasnogovornica i dodaje da će pjevač možda morati na još nekoliko operacija u SKCS-u. Halida su u sobi intenzivne njege posjetili supruga Sejda i sin Dino, koji tvrdi da će liječnici uspjeti spasiti Halidovo desno oko. Na Dinov mobitel u bolnici javio se obiteljski prijatelj Bešlićevih. Potvrdio je da su pjevaču liječnici šivali jezik. Nada se da će Halid ubrzo ozdraviti i opet zapjevati.- Ne mogu vam potvrditi ni da nije bio vezan. Zasad ne mogu reći niti je li prebrzo vozio i je li pio alkohol - kaže Dragan Mioković iz Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo.
- Halid je fala Bogu dobro, koliko je to moguće - kaže njegov harmonikaš Samir Kadirić. I Nina Badrić je pokušavala saznati kako je Halid, ali nije uspjela dobiti sarajevsku bolnicu.
- Otići ću na Kamenita vrata zapaliti svijeću i pomoliti se- kaže Nina. Alka Vuica, s kojom Halid voli i zapjevati, nije bilaraspoložena za razgovor. Još uvijek se nagađa je li Halid zbog umora zaspao za volanom. Bešlić je 6. ožujka pjevao na splitskim Gripama, a dva dana poslije nastupio je u Slavonskom Brodu. Zbog iscrpljenosti prije mjesec dana završio je u sarajevskoj bolnici. Bio je na infuziji, a liječnici su mu tada savjetovali da se odmori.

NEUMORNA GLAZBENA ZVIJEZDA
Halid Bešlić rođen je 20 studenog 1953. godine u Bosni i Hercegovini u zaseoku Vrapci kod Knezine. Glazbom se amaterski počeo baviti još kao učenik osnovne škole. Sudjelovao je u raznim kulturno-umjetničkim društvima, a najduže vremena je proveo u KUD "Zija Dizdarević". Nakon odsluženja vojnog roka, neko je vrijeme nastupao u poznatim sarajevskim restoranima. Prvu "singl" ploču snimio je 1973. godine, a šest godina kasnije objavljuje i prvi album pod imenom "Singlovi" koji ga lansira među najveće zvijezde tadašnje balkanske glazbene scene. U razdoblju od 1979. do 2003. godine snimio je 16 albuma, uz dva albuma uživo, koji su prodani u milijunskim nakladama.
Halid je poznat što na koncertima uvijek daje sve od sebe, a i publika je to znala prepoznati. Pjevač nije mirovao ni za vrijeme srpske agresije na BIH. Od 1992. do 1995. godine pjevao je na više od 500 humanitarnih koncerata širom zapadne Europe." (izvor portal 24 sata)
suncica24

#115 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by suncica24 »

Ja sinoc padoh nasred ulice, ni pijana, ni "malcice opustena", ni 'prispala"... jednostavno, BILO KLIZAVO!
Hocu reci, mislim da "rekla - kazala" pricama ovdje zaista nije mjesto!

Halide, brz i uspjesan oporavak, ima jos neotpjevanih pjesama :thumbup:
neprilagodjena

#116 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by neprilagodjena »

Neka mu je sa srecom.
nexo

#117 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by nexo »

mIRCerka wrote: ozbiljna sam. 3 poznanika pod zemljom jer je zbog trzanja auta usljed kocenja inercija ponijela tijelo naprijed, pojas zaustavio i krc.
Slusam Kalman cijeli dan, cekam vijesti.
Koliko je tvojih poznanika izginulo u saobracajnim nesrecama, kada su cak tojica uspjela stradati od pojasa! Ja u svom zivotu, 40 godina, nisam cuo za vise od dva slucaja gdje je pojas ugrozio vozace ili putnike. Za tvoju informaciju, pojas se podesava po visini tako da ide preko ramena, a ne preko vrata, ali to u bubi nikada nije bila opcija.
gradska toplana

#118 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by gradska toplana »

Hvala bogu da je ostao ziv,a oporavit ce se on legenda nasa.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#119 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by mIRCerka »

nexo wrote:
mIRCerka wrote: ozbiljna sam. 3 poznanika pod zemljom jer je zbog trzanja auta usljed kocenja inercija ponijela tijelo naprijed, pojas zaustavio i krc.
Slusam Kalman cijeli dan, cekam vijesti.
Koliko je tvojih poznanika izginulo u saobracajnim nesrecama, kada su cak tojica uspjela stradati od pojasa! Ja u svom zivotu, 40 godina, nisam cuo za vise od dva slucaja gdje je pojas ugrozio vozace ili putnike. Za tvoju informaciju, pojas se podesava po visini tako da ide preko ramena, a ne preko vrata, ali to u bubi nikada nije bila opcija.
9, ova trojica u 7 dana, dvojica istu noc u istom autu, treci 7 dana poslije.
Nije bila Buba. Kakve veze to ima?
Nije tema POJAS i koristenje istog, vec Halid i njegova nesreca.
Ali de, svi su dr. prim.aku.babice strucnjaci...
Samo vi heklajte...
Bosram

#120 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by Bosram »

Strasno ,nesrece nas ne zaobilaze i svi smo potecijalni kandidati.Pitanje nama kada cemo nauciti da se vezemo sigunosnim pojasm i da kao vozaci smo odgovorni za vezanje putnika i nase familije i da to bude prvo sto uradis kada sjednes u auto i da napokon bude dio saobracajne kulture kao u civiliziranom svijetu,Da li su svijesni u BiH koliko ljudi u saobracajnm nesrecama spase ti isti sigurnosni pojasi preko 80% povreda zadobijenih usled nevezivanaj tim pojasevima koji vozaca i putnike zadrzi u svojoj stolici prilikom udara ili prevrtanaj vozila ,cime se sprijece izlijetanja iz auta i ispadanja kada nastaju sve te povrede.Kombinacija sa vazdusnim jastucima spasava ljude.Halid bi ostsetao kuci iz ovog udesa umjesto bolnice i gubitka oka.Kada ce Bosansci i Hercegovci kao i ostali nauciti da je taj prokleti sigurnosni pojas napravljen na osnovu testiranja i preporuke strucnjaka kao i analize rezultata i ucinaka istog pri testiranju i posljedicama saobraajnih nezgoda.

Policija nije tu da tjera svoje hirove izricanjem kazni zbog naseg dobra, nego da pomogn i sacuva ucesnike u saobracaju a mi sebi koristenjem tog pojasa.Kod nas djecu ne vezu,nema sigurnosnih korpi ili stolic za bebe i djecu ispod minimaln tezine koaj trebaju imati posebna sjedista.Kod nas u BiH je najeftiniji ljudski zivot.Halid, zvijezda lovator i netreba se vezati jer ga nece kazniti sto nije vezan sigurnosnim pojasom ,ili ako ga kazne to je simbolika.Maco glupani naucimo se da je pojas dobro,preporucljivo i obavezno za sve nas pa cak i u autobusima bi morali imati te pojaseve.U slucaju udesa putnici su kao vrece koje ispadaju od udara i prevrtanaj vozila i tada dolazi do smrtonosnih povreda.Halid ce svoju glupost nevezanja u svom luksuznom autu platitit gubitkom vida a mozda i oka.Sto,mi smo ipak najpametniji sto ce nam neko to pricati kad sve ionako znamo.

Prica ,pojas nije dobar je prica maloumnika i debila koj traze izgovor u svojoj teoriji izbjegavanja neceg dobrog po njega a cega sam nije svijestan :x :x :x
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#121 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by Chmoljo »

doživjeli Suljo i Mujo saobraćajnu nesreću. Mujo se vezo, Suljo nije.

skupila se raja, komentariše: "Od Sulje samo paramparčad.", "Jest. A vidi Muje, isto živ."
Better Man

#122 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by Better Man »

Halidova nesreća treba da bude svima nama nauk da se trebamo vezati kad sjednemo za volan. Taman da idemo samo do granapa. Kao i da brzinu prilagodimo stanju i uslovima na cesti. Iz informacija i tv priloga se jasno može zaključiti da bi Halid prošao bez teških ozljeda lica i oka da je bio vezan.
mizimica

#123 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by mizimica »

Halideeeeeeeeeeeee nedaj se, zelim ti svu srecu , brz oporavak .Zapjevat ces ti nama ako bog da, JAK SI TI.Mnogo si izdrzao pa ces i ovo ako bog da.Drzimo ti fige za brz oporavak .
homar

#125 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by homar »

Jeli ovo moguće:

Hitna pomoć nije htijela odmah doći po Halida
<font color=red><b>Hitna pomoć nije htijela</b></font> odmah <font color=red><b>doći po Halida</b></font>

SARAJEVO - Mještani Kobilje Glave kod Vogošće kazali su za Pincom. info, kako Hitna pomoć nije na njihove pozive odmah došla kako bi se pružila pomoć pjevaču Halidu Bešliću.

- Dotračali smo do automobila i odmah mobitelom zvali Hitnu pomoć, no oni su nam rekli da neće doći, već da prvo zovemo policiju i tek kad od policije dobiju potvrdu da je potrebna intervencija Hitne pomoći oni će poslati vozilo, kazao nam je jedan od mještana.

Dodao je da je Hitna pomoć došla tek nakon dolaska policijske patrole, kada ih je policija pozvala.

-Mogli su doću u isto vrijeme kad i policija, no oni to nisu učinili, već je na transport Halida Bešlića do bolnice moralo bespotrebno još čekati, kazali su nam ogorčeni mještani Kobilje glave.

10.3.2009.
Pincom.info
Post Reply