Prvo pozdrav svima
Stalni sam posjetitelj Sa-x portala i redovno citam komentare na forumu, iako nisam aktivan clan foruma. Kada sam procitao ovo morao sam da se javim iz vise razloga. Prvo kao jedan "dijasporac" kako me sad nazivaju (ja se smatram izbjeglicom, iz svima poznatih razloga) i drugo kao stranac nastanjen u Norveskoj.
FrP je jedna populisticka stranka u Norveskoj koja se koritsti naslovima iz novina da bi zasnovala svoju platformu. Ovo je cinjenica koja je svima nam ovdje u Norveskoj poznata. Njihova politika se zasniva na strahu koji vecina norvezana nazalost imaju prema svemu stranom(nisu svi ljudi isti, ali to je cinjenica koju i norvezani sami spominju cesto), a njihov glavni cilj je da se useljavanje u Norvesku zaustavi (ovo je druga tema i preduga za diskusiju ovdje). Dakle da je ova stranka bila na vlasti 1993 god. Adnan Malesko nikada ne bi dobio boravisnu dozvolu u Norveskoj.
Poenta ovog posta (kako sam ga ja shvatio) je da Malesko govori protiv islama, to nije istina on govori protiv svih stranaca u Norveskoj. Da ne budem bezobrazan i baniran nakon manje od 5 postova reci cu da je ovo bezveze, i da vecina bosanaca misli da je ovaj momak budala i da provaljuje ne samo sebe nego nas i sve ostale strance koji zive ovdje. Da imalo razmislja kao sto to ne radi nikada se ne bi uclanio u stranku koja bi ga izbacila iz zemlje cim dodje na vlast.
Zbog ovakvih ljudi me ne cudi da ljudi po BiH pljuju po nama "dijasporcima" jer se vecina ponasas kao da su Tito ili kao da su popili svu pamet svijeta kad "dofuraju na odmor kuci" . Takodjer nas i norvezani gledaju ko majmune jer ispada ko da smo dosli samo da im se ulizemo u guzicu ili kao najvece rasiste sa Balkana koji ne znaju svoju mrznju drugacije pokazati neko se uclaniti u jednu desnicarsku nacionalisticku partiju.
Izvinjam se na dugom postu ako sta nije jasno postavite pitanja