Ridjobrki wrote:drama wrote:Ridjobrki wrote:Potpuno je benigno što postoji 10k ljudi što mu vjeruju. Maligno je to što vjerovatno redovno izlaze na izbore...
potpuno je benigno sto postoji 10k ljudi sto mu vjeruje al' je maligno ako postoji 100k koji mu vjeruju.
a mislim da je to vrlo vjerovatno. drzava 4 miliona, neka mu svaki 10-ti covjek vjeruje to je 400k.
neka me neko ubijedi da 9 od 10 ljudi u ovoj drzavi misli da je milan prevarant.
Ama ko te može u to ubijediti, ne može ni mene. Zaboga, je li ti treba bolji dokaz za potvrdu toga od proteklog rata? Ljudi su vjerujući u blagostanje otišli u klanje i 100 000 nas sad fali! Haman 15 godina poslije rata smo tamo gdje smo bili i prije rata i narod odaje dojam da mu se to sviđa! U protivnom bi poduzeo nešto... Benigno je što ti mulci vjeruju da ih ritual spaljene keruše može spasiti Jones magije, koja je, je li, kriva za sve njihove nedaće - maligno je kad takav slučaj porani na biračko mjesto da glasa za Tarota koji ga gladnog uvjeri da je sit!
Meni je Milan Tarot i njegov show jedan nevjerovatno uspješan sociološki eksperiment koji nam produbljuje znanje o idiotizmu ljudi kojima smo okruženi i time nam probuđuje svijest o uzrocima našega bivstvovanja u kurcu u kojem očigledno i nedvojbeno jesmo.
Njegova obmana je toliko očigledna i urnebesno zabavna i u tome apsolutno benigna. Šta ćemo sa autoputom kojeg nema, budžetom kojeg nema, socijalne politike koje nema, ekonomije koje nema, europske budućnosti koje nema...
Gledajući Tarota možemo dobiti odgovore na neka od ovih pitanja.
za ovo te castim pozivom koji ce ti pomoci da rijesis sve zivotne probleme