Milan tarot na OBN

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
drama

#101 Re: Milan tarot na OBN

Post by drama »

Ridjobrki wrote:
drama wrote:
Ridjobrki wrote:Potpuno je benigno što postoji 10k ljudi što mu vjeruju. Maligno je to što vjerovatno redovno izlaze na izbore... :roll:

potpuno je benigno sto postoji 10k ljudi sto mu vjeruje al' je maligno ako postoji 100k koji mu vjeruju.
a mislim da je to vrlo vjerovatno. drzava 4 miliona, neka mu svaki 10-ti covjek vjeruje to je 400k.
neka me neko ubijedi da 9 od 10 ljudi u ovoj drzavi misli da je milan prevarant.

Ama ko te može u to ubijediti, ne može ni mene. Zaboga, je li ti treba bolji dokaz za potvrdu toga od proteklog rata? Ljudi su vjerujući u blagostanje otišli u klanje i 100 000 nas sad fali! Haman 15 godina poslije rata smo tamo gdje smo bili i prije rata i narod odaje dojam da mu se to sviđa! U protivnom bi poduzeo nešto... Benigno je što ti mulci vjeruju da ih ritual spaljene keruše može spasiti Jones magije, koja je, je li, kriva za sve njihove nedaće - maligno je kad takav slučaj porani na biračko mjesto da glasa za Tarota koji ga gladnog uvjeri da je sit!

Meni je Milan Tarot i njegov show jedan nevjerovatno uspješan sociološki eksperiment koji nam produbljuje znanje o idiotizmu ljudi kojima smo okruženi i time nam probuđuje svijest o uzrocima našega bivstvovanja u kurcu u kojem očigledno i nedvojbeno jesmo.

Njegova obmana je toliko očigledna i urnebesno zabavna i u tome apsolutno benigna. Šta ćemo sa autoputom kojeg nema, budžetom kojeg nema, socijalne politike koje nema, ekonomije koje nema, europske budućnosti koje nema...

Gledajući Tarota možemo dobiti odgovore na neka od ovih pitanja.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

za ovo te castim pozivom koji ce ti pomoci da rijesis sve zivotne probleme :D :D :D
madalen

#102 Re: Milan tarot na OBN

Post by madalen »

@ drama

Ne bi mi ni palo na pamet ,a ne da je za*jebem ....al takvi kao ti nezajebivii polaze od cinjenice da si svi takvi...
tranquil

#103 Re: Milan tarot na OBN

Post by tranquil »

Da izdvojim dva najbolja komentara na ovaoj temi:
fixer wrote:a ovaj milan djeluje kao egzemplarni primjer dubine, odnosno plitkosti duhovnog, nadnaravnog bica na polju raznoraznih vradzbina i misticizma. praktican metod da se kroz sprdnju prema takvom necemu, ista ta sprdnja asimilira u kulturu,te da se na taj nacin potpuno zaustavi i raskrinka jedno visestoljetno manipuliranje ljudskom lakovjernoscu. zabraniti to na tv-u nece rijesiti ozbiljan problem, vec ce ga samo potisnuti. milan je lakmus papir i odgojno vaspitna mjera! :thumbup:
Ridjobrki wrote:Meni je Milan Tarot i njegov show jedan nevjerovatno uspješan sociološki eksperiment koji nam produbljuje znanje o idiotizmu ljudi kojima smo okruženi i time nam probuđuje svijest o uzrocima našega bivstvovanja u kurcu u kojem očigledno i nedvojbeno jesmo.

Njegova obmana je toliko očigledna i urnebesno zabavna i u tome apsolutno benigna. Šta ćemo sa autoputom kojeg nema, budžetom kojeg nema, socijalne politike koje nema, ekonomije koje nema, europske budućnosti koje nema...
Ja sam uvijek, i u životu i na ovom forumu uvijek bio prvi protiv raznih kristalaša, iscjelitelja, sihirbaza, ali Milana poštujem i cijenim jer osim što je dobar humorista, uči nas važnu lekciju iza koje ćemo nadam se biti pametniji, i nema teorije da ga stavim u istu ravan sa Kleopatrom i Azirom i prodavačima kristala sa Atlantide.

Tačno je da on zarađuje na tome, i to dijelom od ljudi koji mu stvarno vjeruju. Međutim, kako je neko rekao, (čini mi se Ridjobrki), "pare nemaju tendenciju zadržavanja u džepovima naivnih ljudi", i taj novac bi bio svejedno potrošen na nekog pravog prevaranta.

Završiću jednim omiljenim Milanovim citatom, ovaj je s radija (onog dana kada je gostovao u Koloseumu):

- Želim da znam kada ću da zatrudim
- Ooooo, vidim da intenzivno radite na tome

:lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#104 Re: Milan tarot na OBN

Post by ladyblue18 »

Ridjobrki wrote:
Ama ko te može u to ubijediti, ne može ni mene. Zaboga, je li ti treba bolji dokaz za potvrdu toga od proteklog rata? Ljudi su vjerujući u blagostanje otišli u klanje i 100 000 nas sad fali! Haman 15 godina poslije rata smo tamo gdje smo bili i prije rata i narod odaje dojam da mu se to sviđa!

Meni je Milan Tarot i njegov show jedan nevjerovatno uspješan sociološki eksperiment koji nam produbljuje znanje o idiotizmu ljudi kojima smo okruženi i time nam probuđuje svijest o uzrocima našega bivstvovanja u kurcu u kojem očigledno i nedvojbeno jesmo.

Šta ćemo sa autoputom kojeg nema, budžetom kojeg nema, socijalne politike koje nema, ekonomije koje nema, europske budućnosti koje nema...

:thumbup:
tek ovako nekada covjek skonta koliko smo mi duboko zaglibili.
I jedna ispravka, mi nismo tamo gdje smo stali prije rata, tada je jos uvijek bilo upola bolje nego sto je danas (po pricama).
Mi smo se vratili jedno 30,40 a mozda i vise godina unazad. Tugo... :run:
Ridjobrki

#105 Re: Milan tarot na OBN

Post by Ridjobrki »

Mene je Milan umnogome prosvijetlio i ja sam mu zahvalan zbog spoznaja do kojih sam došao. Bez ikakve zezancije, sad mi je sve jasnije! Prije sam se uoči svakih izbora nadao da će se nešto promijeniti nabolje - sad sam odrastao, zreliji sam i realniji. Prije sam gledao kako nas Rumuni na Koševu razvaljuju u prvom poluvremenu sa 0:3 i čekao drugo poluvrijeme sa nadom da će naš inat proraditi, sad sam realan i znam da će nas poderati redom i Belgija i Turska i Španija jer se od te Rumunije nije ništa suštinski promijenilo. Da ne davim sada sa primjerima... Uglavnom, više se ne nadam tim stvarima ne zato jer smatram da su nemoguće nego jer gledajući ovaj narod vidim da za tim nema stvarne potrebe!!!

Uvijek sam se čudio kako ljudi mogu biti toliko naivni i vjerovati u očite prevare! Mile Dodik nije napravio zgradu Vlade RS da bi na njoj sebi i svojim kompanjonima priskrbio milione nego zbog srpskog ponosa i želje da ostavi narodu nešto lijepo. Čeda Jovanović je ratni huškač a Miroslav Mišković pitomi i skromni dobronamjerni investitor koji želi pomoći Bošnjacima. U interesu Islama je da haram-parama pravimo personifikaciji svega zla kojeg organizirana religija sa sobom nosi velebnu rezidenciju na Kovačima. Ante Jelavić je pošteni zaštitinik interesa hrvatskog naroda koji je pošteno stekao sve što ima pa tako može halaliti kauciju od pola miliona! Sirova nafta pada svugdje u svijetu a kod nas gorivo poskupljuje "zbog rasta cijena na sredozemnom tržištu", šta god ono bilo....

Ja sam se čudio kako narod puši ove i slične priče i vjerovao da će se toga zasititi i da će nad ovom zemljom sunce konačno jednom zasjat' kako treba. E, onda sam vidio/čuo ženu koja naslanja pupak na TV-ekran da zatrudni, čovjeka koji je na glavu nabio gaće zbog nekog razloga, trebu koja ponavlja "I'm my moon" da bi nekog upoznala, djeda 1939. godište koji zove u vezi ljubavnih problema... I sjetim se Churchilla i njegove "Pet minuta sa prosječnim biračem je najbolji argument protiv demokratije", pa se sjetim prijedloga sistema glasanja za koji se zalaže Rambo Amadeus SMC, pa malo prokontam... I onda mi odzvoni Milanov glas u glavi:

- Ovo nije dobro... Ovo mora da se leči.

Hvala, Milane!!!

P.S. A nisam ni jedan fening potrošio..
kEN0

#106 Re: Milan tarot na OBN

Post by kEN0 »

Ridjobrki wrote:
drama wrote:
Ridjobrki wrote:Potpuno je benigno što postoji 10k ljudi što mu vjeruju. Maligno je to što vjerovatno redovno izlaze na izbore... :roll:

potpuno je benigno sto postoji 10k ljudi sto mu vjeruje al' je maligno ako postoji 100k koji mu vjeruju.
a mislim da je to vrlo vjerovatno. drzava 4 miliona, neka mu svaki 10-ti covjek vjeruje to je 400k.
neka me neko ubijedi da 9 od 10 ljudi u ovoj drzavi misli da je milan prevarant.

Ama ko te može u to ubijediti, ne može ni mene. Zaboga, je li ti treba bolji dokaz za potvrdu toga od proteklog rata? Ljudi su vjerujući u blagostanje otišli u klanje i 100 000 nas sad fali! Haman 15 godina poslije rata smo tamo gdje smo bili i prije rata i narod odaje dojam da mu se to sviđa! U protivnom bi poduzeo nešto... Benigno je što ti mulci vjeruju da ih ritual spaljene keruše može spasiti Jones magije, koja je, je li, kriva za sve njihove nedaće - maligno je kad takav slučaj porani na biračko mjesto da glasa za Tarota koji ga gladnog uvjeri da je sit!

++

I onda mi odzvoni Milanov glas u glavi:

Hvala, Milane!!!

slazem se !

ljudi koji vjeruju milanu, su krivi ljudi za ovo sto imamo danas!
Topla voda

#107 Re: Milan tarot na OBN

Post by Topla voda »

interesantno bi se bilo smijati i emisiji,napravljenoj u automehanicarskoj radnji u kojoj majstori stavljaju polovne i izraubovane dijelove,a naplacuju ih kao nove.
i kako pricaju sta su popravili,a nista nisu takli.i prave ljude idiotima.
i mi bi se smijali kakvih levata ima.

a i to bi bila prevara.valjda.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#108 Re: Milan tarot na OBN

Post by ladyblue18 »

Ridjobrki wrote:Mene je Milan umnogome prosvijetlio i ja sam mu zahvalan zbog spoznaja do kojih sam došao. Bez ikakve zezancije, sad mi je sve jasnije! Prije sam se uoči svakih izbora nadao da će se nešto promijeniti nabolje - sad sam odrastao, zreliji sam i realniji. Prije sam gledao kako nas Rumuni na Koševu razvaljuju u prvom poluvremenu sa 0:3 i čekao drugo poluvrijeme sa nadom da će naš inat proraditi, sad sam realan i znam da će nas poderati redom i Belgija i Turska i Španija jer se od te Rumunije nije ništa suštinski promijenilo.
Uvijek sam se čudio kako ljudi mogu biti toliko naivni i vjerovati u očite prevare! Mile Dodik nije napravio zgradu Vlade RS da bi na njoj sebi i svojim kompanjonima priskrbio milione nego zbog srpskog ponosa i želje da ostavi narodu nešto lijepo.

I onda mi odzvoni Milanov glas u glavi:

Hvala, Milane!!!

P.S. A nisam ni jedan fening potrošio..
sto se tice fudbalske reprezentacije ne bih bas stavljala te momke koji igraju srcem za ovu drzavu i daju sebe maximalno u kos sa "ljudima" koji zovu Milana. Imami svi mi u sebi bosanskog inata, ali nicemu inat ne sluzi ako nemas kvalitet, a reprezentacija ga bar ima. A sada o zakulisnim desavanjima nije mjesto na ovoj temi.

Sto se tice Mileta, Mile tu zgradu nije napravio da ostavi nesto svom narodu nego kao sto je rekao novinaru FTV-a:" Ja sam ovu gradu napravio da vama u Federaciji prkosim, dabogda vas srcani strefio i srce ti otkazalo"

I mora da se lEci, i nije dobro, ali ti stotinje hiljada budala ne mozes prevaspitati nazalost, ne u ovoj drzavi.
Zbog tih stotina hiljada nama je ovako kako je, i neka je, bolje nismo ni zasluzili.
Meni je zao mene i jos nekolicine koja bi nesto da uradi ali ne moze.
A Milan je savrsen primjer.
Nego spasavaj se ko moze. :skoljka:
Ridjobrki

#109 Re: Milan tarot na OBN

Post by Ridjobrki »

Topla voda wrote:interesantno bi se bilo smijati i emisiji,napravljenoj u automehanicarskoj radnji u kojoj majstori stavljaju polovne i izraubovane dijelove,a naplacuju ih kao nove.

Ne želim biti Milanov odvjetnik, ali ne slažem se. Mislim da je pogrešno poređenje. Ispravno poređenje bi bilo da kažeš da čovjek doveze auto bioenergetičaru da mu snagom uma i spaljenom kerušom zakrpi auspuh i pošteno mu plati nakon čega se odveze uz zvuke drndajućeg auspuha vjerujući kako je sad sve ok. To je sporazumna prevara, baš kao i ova.

Ti kad odeš automehaničaru tačno znaš šta očekuješ kao protuvrijednost svome novcu a ovdje ga dobrovoljno bacaš.

A što se tiče nogometne repke, ne mislim na momke nego na sistem koji bi donio rezultat. Izvinjavam se zbog nepreciznosti. Htio sam reći da mi iz ciklusa u ciklus i dalje vjerujemo u rezultat a ništa se nije pomjerilo u pravcu njegovog stvaranja.
tranquil

#110 Re: Milan tarot na OBN

Post by tranquil »

Topla voda wrote:interesantno bi se bilo smijati i emisiji,napravljenoj u automehanicarskoj radnji u kojoj majstori stavljaju polovne i izraubovane dijelove,a naplacuju ih kao nove.

Ne, zapravo to je odlična ideja za sličan program. Da bi se postigla paralela s Milanovim programom, treba ih prikazati kako cijeli dan ništa ne rade, da to vide i sve potencijalne mušterije, pa im se onda smijati kada dođu da preuzmu automobil i plate račun i slušaju obavještenja o radovima (zamijenili smo vam cincilator na gefufni i sl.). Ja bih se upišao od smijeha. To je otprilike to, kako je i Milanov show organiziran. Nigdje se ne prodaje za pravi show, ako je neko to stvarno pomislio stvarno mu ništa ne može pomoći.

Prije desetak godina mnogi su ljudi u nastupu panike trčali po brdima oko Lukavca kod Tuzle kada je u prilično ubjedljivoj Orson Welles-ovskoj radio drami javljeno kako puca brana na jezeru Modrac kod Lukavca. Naravno, ti ljudi su u neku ruku prevareni. Da li je njima bilo zabavno? Sigurno nije. Ostalima? Presmiješno. Zašto nasamareni ljudi ne tuže radio stanicu? Pa da priznaju koje su naivčine ispali? Ni govora. Sami pali, sami se ubili.
Layne

#111 Re: Milan tarot na OBN

Post by Layne »

tranquil wrote:Ja sam uvijek, i u životu i na ovom forumu uvijek bio prvi protiv raznih kristalaša, iscjelitelja, sihirbaza, ali Milana poštujem i cijenim jer osim što je dobar humorista, uči nas važnu lekciju iza koje ćemo nadam se biti pametniji, i nema teorije da ga stavim u istu ravan sa Kleopatrom i Azirom i prodavačima kristala sa Atlantide.
Koga to on uči lekciju :? Može samo nama pokazat' kako i kolko glupih ljudi ima u BiH.
A ovi što zovu.....njih niko ništa ne može naučit i definitivno poslije svega ti neće biti nimalo pametniji.
BarbaDue

#112 Re: Milan tarot na OBN

Post by BarbaDue »

stvarno ne mogu da vjerujem da vi tako razmisljate...
dobro, vi ste skontali milana i vama je to samo jedna dobra doza smijeha...
ali sta je sa onim ljudima koji to nisu skontali i tako nalijecu na ovu budalu, pa zar ih ne treba zastititi??
jedno hipoteticko pitanje...ovaj primjer nije daleko od ovoga sto tip radi:
ludnica je puna luđaka, u tu ludnicu dovuce neko opremu za tombolu i tim jadnicima svako vece pocne priređivati
vece tombole, naravno niko ga ne kontrolise i tim luđacima, bolesnicima uzima novac a prodaje im svoje zjale...

jel bi vi gledali tu scenu i smijali se...i uz to govorili "pa ovaj vlasnik tombole je pravo pametan covjek i ko je kriv ovim luđacima sto ga slušaju"???

ovo sto se radi u ovoj emisiji je jednostavno receno "naslađivanje nad tuđom nevoljom"
kEN0

#113 Re: Milan tarot na OBN

Post by kEN0 »

nad tudjom gluposcu, sto samo dokazuje jos jedno sto je cika einstein rekao, ljudska glupost je beskonacna!
tranquil

#114 Re: Milan tarot na OBN

Post by tranquil »

BarbaDue wrote:stvarno ne mogu da vjerujem da vi tako razmisljate...
ali sta je sa onim ljudima koji to nisu skontali i tako nalijecu na ovu budalu, pa zar ih ne treba zastititi??
ludnica je puna luđaka, u tu ludnicu dovuce neko opremu za tombolu i tim jadnicima svako vece pocne priređivati
vece tombole, naravno niko ga ne kontrolise i tim luđacima, bolesnicima uzima novac a prodaje im svoje zjale...

jel bi vi gledali tu scenu i smijali se...i uz to govorili "pa ovaj vlasnik tombole je pravo pametan covjek i ko je kriv ovim luđacima sto ga slušaju"???

ovo sto se radi u ovoj emisiji je jednostavno receno "naslađivanje nad tuđom nevoljom"
Porediš čistu glupost sa mentalnom bolešću, što je prilično ružno i ne može se povući paralela.

"Milan Tarot" nije prevarant i očigledno je u pitanju show. Ko stvarno nije skontao, taj će sigurno te iste pare dati onoj gatari na nov@ tv, kako se ono zove, kllea ili nešto tako - e ona je klasični prevarant.

Ako pak i jedan od tih ljudi koje je Milan "prevario" to skonta poslije, i preko toga skonta da su ti vidovnjaci svi prevaranti - treba reći "halal mu dvije marke za poziv". Jeftina je to lekcija, bolje i to nego cijela penzija kod nekog seoskog prevaranta.
kEN0

#115 Re: Milan tarot na OBN

Post by kEN0 »

tranquil wrote:

Porediš čistu glupost sa mentalnom bolešću, što je prilično ružno i ne može se povući paralela.

"Milan Tarot" nije prevarant i očigledno je u pitanju show. Ko stvarno nije skontao, taj će sigurno te iste pare dati onoj gatari na nov@ tv, kako se ono zove, kllea ili nešto tako - e ona je klasični prevarant.

Ako pak i jedan od tih ljudi koje je Milan "prevario" to skonta poslije, i preko toga skonta da su ti vidovnjaci svi prevaranti - treba reći "halal mu dvije marke za poziv". Jeftina je to lekcija, bolje i to nego cijela penzija kod nekog seoskog prevaranta.
bas !
BarbaDue

#116 Re: Milan tarot na OBN

Post by BarbaDue »

dobro ti mislis da ne moze, ja mislim da moze...a evo i zasto i jedno i drugo dobiješ samim rođenjem ne steknes ga usput...
kako god bilo, kako god onaj bolesnik u ludnici treba neciju paznju i brigu tako i ovi kako ti kazes glupani trebaju nekoga
da ih zastiti...da im da pametan savjet a zasto da ne i da ukine emisije ovakvog tipa.
Ridjobrki

#117 Re: Milan tarot na OBN

Post by Ridjobrki »

BarbaDue wrote:
dobro ti mislis da ne moze, ja mislim da moze...a evo i zasto i jedno i drugo dobiješ samim rođenjem ne steknes ga usput...
kako god bilo, kako god onaj bolesnik u ludnici treba neciju paznju i brigu tako i ovi kako ti kazes glupani trebaju nekoga
da ih zastiti...da im da pametan savjet a zasto da ne i da ukine emisije ovakvog tipa.

Shvatam šta želiš reći i shvatam i iz kojih pobuda ali nema tog sistema koji građane može zaštiti od njih samih. Nažalost. :sad:
fixer

#118 Re: Milan tarot na OBN

Post by fixer »

ma milan je ljudi dragi odlican! od njega imamo dvostruku korist. pokazuje, vec sam rekao, dubinu i stvarnu pozadinu tog prakticiranja misticizma, te nas mentalni kapacitet s druge strane! kako ocekivati da ljudi reagiraju na kamuflirane i dobro prekrivene prevare jednog brankovica, kad nisu u stanju da primjete one ocigledne?
Ridjobrki

#119 Re: Milan tarot na OBN

Post by Ridjobrki »

fixer wrote:ma milan je ljudi dragi odlican! od njega imamo dvostruku korist. pokazuje, vec sam rekao, dubinu i stvarnu pozadinu tog prakticiranja misticizma, te nas mentalni kapacitet s druge strane! kako ocekivati da ljudi reagiraju na kamuflirane i dobro prekrivene prevare jednog brankovica, kad nisu u stanju da primjete one ocigledne?

Sve što sam htio reći. :thumbup:

Kad ovo shvatimo onda shvatamo i neosnovanost našeg očekivanja nekog poboljšanja.
Vainglorious

#120 Re: Milan tarot na OBN

Post by Vainglorious »

kEN0 wrote:
tranquil wrote:

bas !
Tuzno je sto ti ljudi razloge za to sto se ne dogodi ono sto im je Milan rekao ne nalaze u cinjenici da ih je covjek prevario, nego u sebi vide problem. Kao nisam dovoljno drzao prozor otvorenim, pa mi se nije popravila finansijska situacija.

A stvarno, ovaj mi je cirkus pokazao među kakvim ljudima živim. :cry:
BarbaDue

#121 Re: Milan tarot na OBN

Post by BarbaDue »

Ridjobrki wrote:
BarbaDue wrote:

Shvatam šta želiš reći i shvatam i iz kojih pobuda ali nema tog sistema koji građane može zaštiti od njih samih. Nažalost. :sad:
Mozda ne moze, ali mene bi bilo sramota govoriti "ko im je kriv glupsoni sto ga zovu"...jer nisu ljudi krivi sto ne mogu da skontaju da ih neko pravi budalom.
Emisija je takva kakva je, pogledaj je i smiji se placi radi sta hoces ali nemoj naglas reci da te bar drugi necuju da ti je smjesno sto neko nekoga bukvalno
pravi magarcem. Nazalost to je bolest danasnjeg drustva gledati tuđu bol i tugu i smijati se tomu i steta je sto narod na ovo gleda samo kao jos jedan show.
Ali u stvari ovo je samo zloupotreba, sjecam se jos uvjek tv serijala "vatrene ulice"...ono je takođe bilo odvratno, ljudi su se smijali kako Adi ismijava mentalno zaostale i bolesne... :shock: :shock:
Ridjobrki

#122 Re: Milan tarot na OBN

Post by Ridjobrki »

@BarbaDue, sasvim si u pravu sa jednog humanog aspekta gdje ti kao jedan dobar i merhametli čovjek suosjećaš za žrtvama i držiš da je neumjesno izrugivati se tome. Ako tako postavimo ti si savršeno u pravu, ali mislim da se mimoilazimo. Meni ono nije smiješno u smislu "ja budale - ha-ha!!!" Moj smisao za humor i smisao za smiješno je totalno drugačiji i ono meni uopće nije smiješno kao show. Smiješan je John Cleese, smiješan je G. Carlin, smiješni su nadrealisti, smiješan je South Park...

Ja kažem da me frapirao nivo gluposti koju se narod ne libi iskazati i da je Milan jedan pametan lik vođen narodnom "Dok je ovaca - biće i makaza!" što sam na početku rekao...

EDIT: Plus sam skontao kakvi ljudi odlučuju o mojoj sudbini svojim izlaskom na izbore. Ovdje se ja osjećam kao idiot jer sam redovno preglasan od strane Milanovih pacijenata.
Last edited by Ridjobrki on 17/03/2009 01:44, edited 1 time in total.
drama

#123 Re: Milan tarot na OBN

Post by drama »

Vainglorious wrote:
Tuzno je sto ti ljudi razloge za to sto se ne dogodi ono sto im je Milan rekao ne nalaze u cinjenici da ih je covjek prevario, nego u sebi vide problem. Kao nisam dovoljno drzao prozor otvorenim, pa mi se nije popravila finansijska situacija.

A stvarno, ovaj mi je cirkus pokazao među kakvim ljudima živim. :cry:
bas suprotno...

tuzno je to sto vjeruju milanu, a i onda kada se ne desi ono sto milan kaze ( gle cuda :D )
problem vide u prevantu milanu... a ne u sebi...
fixer

#124 Re: Milan tarot na OBN

Post by fixer »

BarbaDue wrote: Mozda ne moze, ali mene bi bilo sramota govoriti "ko im je kriv glupsoni sto ga zovu"...jer nisu ljudi krivi sto ne mogu da skontaju da ih neko pravi budalom.
Emisija je takva kakva je, pogledaj je i smiji se placi radi sta hoces ali nemoj naglas reci da te bar drugi necuju da ti je smjesno sto neko nekoga bukvalno
pravi magarcem. Nazalost to je bolest danasnjeg drustva gledati tuđu bol i tugu i smijati se tomu i steta je sto narod na ovo gleda samo kao jos jedan show.
Ali u stvari ovo je samo zloupotreba, sjecam se jos uvjek tv serijala "vatrene ulice"...ono je takođe bilo odvratno, ljudi su se smijali kako Adi ismijava mentalno zaostale i bolesne... :shock: :shock:
barba, to nisu ljudi zaostali u razvoju, niti imaju neka vidljiva psiho-fizicka ogranicenja koja bi mogla posluziti kao opravdanje za njihovo stanje! to nisu neineligentni ljudi, jer daleko je poznata seoska inteligencija, sklonost mudrovanju. lukavstvo je dio prezivljavanja, te u njihovim postupcima se moze vidjeti kako oblik inteligentnog zakljucivanja,tako i postupanja. jedan seljak je po mnogocemu inteligentniji od gradjanina, kojemu je jedini uspjeh sto je dobio priliku da zavrsi skolu u kojoj je naucio dvije- tri "teske" rijeci, pa danas se krije iza te nepostojece elokvencije. sklonost misticizmu spada u atavisticki folklor bosanskog sela, a za takvo nesto ih ne trebamo zaliti.seljaka ne mozes prevariti za parce zemlje, a prevarit ces ga za nadnaravni ucinak televizije pri otklanjanju neplodnosti. a upravo takvi ljudi su danas glavni zagovornici gatanja. eto im ga brate, sad im se smijemo! a onog lakovjernika koji je odrastao u gradu, skolovao se, te postigao nesto - ne mogu da zalim. ko je god u stanju okrenuti broj telefona milana, posjeduje sasvim pristojan kapacitet inteligencije da shvati da je prevara.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#125 Re: Milan tarot na OBN

Post by pici »

ma jok kaki prevara :shock: ćoek gleda u karte ko moj rahmetli komšija salko u kacu kupusa :thumbup: .....neg toga je bilo vazda i uvjek ce biti,gatanja,vracanja,grah,karte,kašike,vilice,gledanje u fildjan-šolju itd itd.....ko ima pare i vjeruje u gatke,izvolton-bujrum,tvoje pare tvoja stvar.......i ja bi volio znat gatat ,hebote sjediš u kuci ,ljudi ti dolaze a ti im uzimaš pare i bacaš šuplju :mrgreen:
Post Reply