Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
moa

#101 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by moa »

Ali samo ovo pitanje je interesantno, znaci ako je tuces ona razmislja da se vrati takvoj osobi...
zelenashica

#102 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by zelenashica »

Pietje_Bel wrote:
zelenashica wrote:
Pietje_Bel wrote:Kakav mora covijek biti idiot kada udari svoju zenu... :-?
čovjek koji udari ženu je ustvari slabić....neko ko ne može kontrolisati svoje nagone...jednostavno samo pravi muškarac to nikad ne bi uradio,jer on ima ono nešto što ga čini muškarcem i bez pokazivanja sile....
Da u tome se slazem. Mada moram iskreno reci da sam se i ja do nedavno znao potuci sa svojom sestrom kada me bas iznervira. Ali nikad ja nju prvi ne udaram vec mi ona lupi samar svom snagom i ogrebe me sa onim ostrim noktima i onda joj ja moram vratiti... :D

Sta mislis da li je ovo uredu?
ne znam ....meni je "dječija"tuča nešto totalno drugačije...i ja sam se znala poući sa sestrom ili drugovima iz ulice :D ali sasvim je to drugačije od nasilja u porodici koji je po mom mišljenju veće zlo.......jednostavno bračni partneri nisu djeca i mislim da je razgovor taj koji treba da se koristi u svakom rješavanju problema,a ne sila...
Arc_Angel

#103 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by Arc_Angel »

Svaki muskarc koji digne ruku na zensko je obican krkan i kreten , ako misli da je mangup bujrum nadje jaceg lolu od sebe pa nek odmjere snage a ne na zensko.
Svaka zena koja dopusti da je muskarac udari jednom ili tuce non stop je obicna papanka i krava i onda nek je i tuce kada vec nema nimalo digniteta.

ako dvoje ljudi imaju apsolutno nepomirljive stavove onda treba da se razidju taman da se svijet okrene nopacke
toliko od mene

:sax: :sax: :sax: :sax:
Pietje_Bel

#104 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by Pietje_Bel »

zelenashica wrote: ne znam ....meni je "dječija"tuča nešto totalno drugačije...i ja sam se znala poući sa sestrom ili drugovima iz ulice :D ali sasvim je to drugačije od nasilja u porodici koji je po mom mišljenju veće zlo.......jednostavno bračni partneri nisu djeca i mislim da je razgovor taj koji treba da se koristi u svakom rješavanju problema,a ne sila...

Nisam ni ja dijete. Zadnji put kada mi je sestra lupila samar je bilo kada sam imao 22 godine. A to je bilo zato sto nisam oprao sude... :D Bila je nesto nervozna jal zbog ispita jel zbog hormona i iz cista mira mi lupila samar... :-)

Mozda nije bas u redu sto sam je udario ali ja to ne vidim kao nesto da sam ja "udario zensko" vec to vise vidim kao "odgoj svoje sestre". Ona je moja sestra a ja nju volim vise nego sebe. Ali kada bih je pustio da me tako udara a da joj ja ne vracam (sto sam ja jedno vrjeme i radio) onda bi me ona tukla svakog mjeseca kada joj dodu hormoni do izrazaja. :D I najvise mrzim kada me ogrebe. To najvise boli. Radije zelim da mi opali samar onako izbliza, sa mokrom rukom nego da me ogrebe. :D
petunija

#105 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by petunija »

Da li neko može ispričati kako ide brakorazvodna parnica u tom slučaju, koliko traje,kakvi dokazi zlostavljanja se traže (ako se traže), kako dokazati psihičko zlostavljanje i sl? Kakve su šanse nekome ko ima slabo plaćen posao? Koliko sve traje?Znam da je nezahvalno pitanje, ko je ovo prošao sigurno se ne želi sjetiti, ali ne bi bilo loše za one koje o tome razmišljaju.
Hvala
fripe

#106 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by fripe »

Ja bi se vazda vratio zeni koja me s vrijemena na vrijeme malo opali po guzi... :D
fripe

#107 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by fripe »

Za Petuniju:

Ja sam se razveo i moja brakolomacka parnica je isla kao po loju.... :-D ..u stvari ne mogu ti ispricati kako...jer nicega se ne sjecam.... :? ...naime...bio sam pijan... :zzzz: :lol:
Njanjo

#108 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by Njanjo »

Pietje_Bel wrote:
zelenashica wrote:
Pietje_Bel wrote:Kakav mora covijek biti idiot kada udari svoju zenu... :-?
čovjek koji udari ženu je ustvari slabić....neko ko ne može kontrolisati svoje nagone...jednostavno samo pravi muškarac to nikad ne bi uradio,jer on ima ono nešto što ga čini muškarcem i bez pokazivanja sile....
Da u tome se slazem. Mada moram iskreno reci da sam se i ja do nedavno znao potuci sa svojom sestrom kada me bas iznervira. Ali nikad ja nju prvi ne udaram vec mi ona lupi samar svom snagom i ogrebe me sa onim ostrim noktima i onda joj ja moram vratiti... :D

normalno da jeste sve dok to ne prelazi neke granice, svadja i tuca izmedju brata i sestre je normalna...rjecima jednog mudrog covjeka:" brat i sestra , brat i brat, sestra i sestra djele istu krv i uvjek su time povezani, dok njihovi roditelji imaju razlicitu krv i kad / ako se razvedu nista osim djece ih neveze, a djecu uvjek veze ista krv"
jedno je kad se brat i sestra posvadjaju pa brat udari sestru i obratno (ponovo govorim o nekim normalnom tucama bez tezih ozljeda), a totalno je drugo kada muz/momak udari svoju zenu/djevojku jer izmedju njih nema nikakve veze, jedina veza tu moze bit papir na kojem pise da su u braku, neracunam "ljubav".
zelenashica

#109 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by zelenashica »

Njanjo wrote:
Pietje_Bel wrote:
zelenashica wrote: čovjek koji udari ženu je ustvari slabić....neko ko ne može kontrolisati svoje nagone...jednostavno samo pravi muškarac to nikad ne bi uradio,jer on ima ono nešto što ga čini muškarcem i bez pokazivanja sile....

normalno da jeste sve dok to ne prelazi neke granice, svadja i tuca izmedju brata i sestre je normalna...rjecima jednog mudrog covjeka:" brat i sestra , brat i brat, sestra i sestra djele istu krv i uvjek su time povezani, dok njihovi roditelji imaju razlicitu krv i kad / ako se razvedu nista osim djece ih neveze, a djecu uvjek veze ista krv"
jedno je kad se brat i sestra posvadjaju pa brat udari sestru i obratno (ponovo govorim o nekim normalnom tucama bez tezih ozljeda), a totalno je drugo kada muz/momak udari svoju zenu/djevojku jer izmedju njih nema nikakve veze, jedina veza tu moze bit papir na kojem pise da su u braku, neracunam "ljubav".
ljubav i ne treba da računaš uz šamračnine.....jer gdje je ljubav tu se problemi rješavaju drugim metodama a ne batinanjem...
Njanjo

#110 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by Njanjo »

tacno :thumbup:
Schizophrenia

#111 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by Schizophrenia »

Nemas izbora, naravno da bih se vratio jer bi me kad-tad vidjela i istukla ponovo.
tužna

#112 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by tužna »

moram s nekim ovo da podijelim. Nemojte me kritikovati, nemojte me smatrati budalom, kravom ili ko zna cime, živim sa nasilnikom, udarao me je vec do sada, udario me i danas :( :( :( :(. Dovoljna mi je kazna ovo što mi se dešava i zaista ne bih mogla podnijeti kritike :(. Tu sam samo zato jer ovo nekome moram ispricati a toliki sam slabic da faca to face o ovome ne mogu. Znam da sam budala što ga nisam ostavila kad me je prvi put udario, ali tada sam ga voljela, uspio je da me uvjeri da sam ja kriva za to što je ruku digao na mene, kao eto, živce sam mu izvukla. Drugi put, dijete je vec bilo tu, vidjela sam da je super taj naš porodicni život, imamo sve, i kao šlag, imamo predivnog sincica, koji uživa u nama i mi u njemu. Živim samo da moje dijete uživa, takva sam, do sad sam živjela za muža, ugadala mu, dijelila sve sa njim, imali smo odnos kao u najromanticnijem filmu...............
Danas se desilo ponovo ali dosta, dosta krvnicki. Udario mi je glavom o trosjed, stiskao glavu i na kraju me je toliko udario rukom po ledima da su mi i evo nakon par sati na ledima utisnuti njegovi prsti. Ne znam šta da radim, najgore od svega je što on mene i psihicki zlostavlja, govori mi najružnije rijeci i onda nakon nekoliko dana ubjeduje da sam ja za sve kriva, da ja njemu izvadim živce. Pa majko mila onda bi svaka žena morala svaki dan primati batine. Jesmo li to mi žene roboti koji trebaju postupati samo onako kako gospodi odgovara. Mislim da mi je ovo sve narušilo i ono malo samopouzdanja koje sam imala. Uvijek je epilog isti, ubjeduje me da sam kriva i nikad, ama baš nikad nece da prizna grešku, vec eto, ja sam zaslužila sve to. Ljudi moji jeli to normalno, ja stvarno ne znam. Ne znam jesam li i ja normalna, ali previše je stvari u igri i ja ga ne mogu ostaviti. proklinjem i ovaj naš bosanski mentalitet i kucni odgoj i sve. Kad nas ko sa strane pogleda mi smo uspjašan mladi bracni par, imamo sve što je potrebno za super život, imamo dijete, on je izuzetno pametan i sposoban poslovni covjek i onda meni ne ide u glavu kako može biti takav krkan.
Osudujte me ali u sebi, nemojte me javno lincovati, ko ovo nije doživio, ne zna kako je. Ne znam šta više boli, saznanje da više nemaš onu svoju srodnu dušu pored sebe, da u stvari nemaš više koga voljeti na takav nacin (jer on ljubav od mene više ne zaslužuje), saznanje da su ti uzaludne godine koje si uložio u taj glupi brak,da on dijete i ja nismo više sretna porodica :( :( :(
Batine se pored ovog i ne mogu osjetiti, najveca bol je u srcu :(
bez_ideje

#113 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by bez_ideje »

Samo je pitanje do koje si granice spremna da trpis..i radi okoline i radi djeteta,a ko udari jednom,opet ce..A zna se sta ide poslije samara i uvreda....Hoces li cekati u hitnoj da zavrsis ili mozda pod zemljom?
HAVANA

#114 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by HAVANA »

Jedino ispravno što možeš učiniti,napusti ga.
Opet će se ponoviti...
milijarder

#115 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by milijarder »

tuzno, tuzno, zaista tuzno

covjek ponekad ostane bez rijeci...
Kupalo

#116 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by Kupalo »

Majka se ušuljala u sobu sina i zatukla ga sjekirom
Srbija: Stefan (14) svaku se večer zaključavao u sobu jer ga je majka željela ubiti. Jedne večeri na to je zaboravio, a majka se vratila sa psihijatrije
07:30 | 04.06.2009. | Piše: Ivana Samaržija
Liječnici u psihijatrijskoj bolnici u srpskom Kruševcu pustili su nakon tretmana Oliveru Marković (47) kući. Ona se oko 6.30 u srijedu ušuljala u sobu sina Stefana (14). Nekoliko puta brutalno ga je sjekirom izudarala po glavi i ubila ga. Od siline udaraca dječaku se glava umalo raspolovila, tvrde policijski inspektori. Beživotno tijelo Stefana našao je otac Milan, koji se ujutro vratio s posla. Cijeli krevet bio je natopljen krvlju. Olivera je nakon ubojstva pričekala policiju da dođe po nju. Nije se opirala uhićenju. Bolesna majka i prije je nekoliko puta htjela ubiti svog sina zbog čega se on svake noći zaključavao u sobu. Te večeri to nije učinio jer se nije nadao da će se majka vratiti.
- Olivera je nekoliko puta stolicom nasrnula na Stefana. Cijelo selo znalo je da je bolesna. Nisu je smjeli pustiti sa psihijatrije. Sada su je priveli, ali prekasno. Da su to napravili ranije, Stefan bi bio živ - kroz plač je rekao stric ubijenog dječaka. Stefan je išao u sedmi razred. Bio je dobar učenik, pristojan i druželjubiv. Monstruoznoj majci odredili su zadržavanje, a privest će je i istražnom sucu koji će je ispitati.
Podaci koji nedostaju: Ovu ženu je svaki dan od momenta kad se udala zlostavljao muž, hodala je gola i bosa, četiri puta se pokušala ubiti nakon čega joj je dijagnosticirana šizofrenija sa vizuelnim i audio halucinacijama, morala je biti pod psihijatrijskom kontrolom i piti redovno lijekove, muž joj je uskratio zdravstveno osiguranje , slao je kod popa umjesto kod ljekara i sakrivao joj lijekove, u trenutku kad je ubila dijete nije pila lijekove dvije sedmice.
Ovo je nagori scenario šta se može desiti ako ne napustite muža koji vas zlostavlja bilo fizički ili psihički.
bez_ideje

#117 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by bez_ideje »

KUpalo,svaka cast :thumbup:
TheMule

#118 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by TheMule »

A sta ako je muskarac refleksivno slucajno udari kad se naljuti i kad ga ona isprovocira glupostima? Kao sto recimo zena nekad muskarca samarom udari kad se ona naljuti. Iako ga voli, iako ima djecu, sretna itd, zena treba da ga ostavi, jer eto, ako je jednom udari, uradice to opet, i za 20 godina ako treba?

Procitah dosta glupih odgovora ovdje. Sve su nesto zajebane preko interneta, a u pravom zivotu, to bi bilo totalno drugacije, kao i sve ostalo kod zena, jedno govore, drugo rade.
Last edited by TheMule on 15/06/2009 22:33, edited 1 time in total.
TheMule

#119 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by TheMule »

tužna wrote:moram s nekim ovo da podijelim. Nemojte me kritikovati, nemojte me smatrati budalom, kravom ili ko zna cime, živim sa nasilnikom, udarao me je vec do sada, udario me i danas :( :( :( :(. Dovoljna mi je kazna ovo što mi se dešava i zaista ne bih mogla podnijeti kritike :(. Tu sam samo zato jer ovo nekome moram ispricati a toliki sam slabic da faca to face o ovome ne mogu. Znam da sam budala što ga nisam ostavila kad me je prvi put udario, ali tada sam ga voljela, uspio je da me uvjeri da sam ja kriva za to što je ruku digao na mene, kao eto, živce sam mu izvukla. Drugi put, dijete je vec bilo tu, vidjela sam da je super taj naš porodicni život, imamo sve, i kao šlag, imamo predivnog sincica, koji uživa u nama i mi u njemu. Živim samo da moje dijete uživa, takva sam, do sad sam živjela za muža, ugadala mu, dijelila sve sa njim, imali smo odnos kao u najromanticnijem filmu...............
Danas se desilo ponovo ali dosta, dosta krvnicki. Udario mi je glavom o trosjed, stiskao glavu i na kraju me je toliko udario rukom po ledima da su mi i evo nakon par sati na ledima utisnuti njegovi prsti. Ne znam šta da radim, najgore od svega je što on mene i psihicki zlostavlja, govori mi najružnije rijeci i onda nakon nekoliko dana ubjeduje da sam ja za sve kriva, da ja njemu izvadim živce. Pa majko mila onda bi svaka žena morala svaki dan primati batine. Jesmo li to mi žene roboti koji trebaju postupati samo onako kako gospodi odgovara. Mislim da mi je ovo sve narušilo i ono malo samopouzdanja koje sam imala. Uvijek je epilog isti, ubjeduje me da sam kriva i nikad, ama baš nikad nece da prizna grešku, vec eto, ja sam zaslužila sve to. Ljudi moji jeli to normalno, ja stvarno ne znam. Ne znam jesam li i ja normalna, ali previše je stvari u igri i ja ga ne mogu ostaviti. proklinjem i ovaj naš bosanski mentalitet i kucni odgoj i sve. Kad nas ko sa strane pogleda mi smo uspjašan mladi bracni par, imamo sve što je potrebno za super život, imamo dijete, on je izuzetno pametan i sposoban poslovni covjek i onda meni ne ide u glavu kako može biti takav krkan.
Osudujte me ali u sebi, nemojte me javno lincovati, ko ovo nije doživio, ne zna kako je. Ne znam šta više boli, saznanje da više nemaš onu svoju srodnu dušu pored sebe, da u stvari nemaš više koga voljeti na takav nacin (jer on ljubav od mene više ne zaslužuje), saznanje da su ti uzaludne godine koje si uložio u taj glupi brak,da on dijete i ja nismo više sretna porodica :( :( :(
Moras imati podrsku od nekoga s kim si bliska, a ne sa foruma. Znaci prave prijateljice i poradica. Moras skupiti dosta hrabrosti da im kazes i onda da vidis sta dalje. Ja bih rekao zenama u tvojoj porodici, posto se muskarci (braca, ocevi itd) mogu usijati i neku glupost napraviti. Posavjetuj se prvo, pa odluci sta da radis, jer on tebe ne cijeni, tu nema buducnosti dok se nesto ne desi. Ne kazem sad da je razvod najbolji, ali mora se nesto desiti sto ce njemu staviti do znanja da ces ga napustiti ako se ne promejeni, on se sam izgleda nece promjeniti.
tužna

#120 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by tužna »

HAVANA wrote:Jedino ispravno što možeš učiniti,napusti ga.
Opet će se ponoviti...
znam da ce se ponoviti :( :(
ali ja nemam nacina da sad kažem zbogom, previše je stvari koje bi izgubila, previše bi života to sve rastužilo. Ja sam valjda jedina budala na svijetu koja stavlja sve i svakoga ispred sebe :(. Reci cete : pa onda si to i zaslužila, ali vjerujte da sam ja uvijek spremna žrtvovati sebe i svoja osjecanja za dobrobit moje porodice, mojih roditelja...........
Ne znam, uskoro cu riješiti neka bitna pitanja u životu (karijera, posao) i možda, možda nakon toga smognem snage i hrabrosti za neka radikalna rješenja.
Hvala Vam na odgovorima...... uživajte u ljubavi i pružajte je svojim partnerima..........
brinetta

#121 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by brinetta »

tužna wrote:moram s nekim ovo da podijelim. Nemojte me kritikovati, nemojte me smatrati budalom, kravom ili ko zna cime, živim sa nasilnikom, udarao me je vec do sada, udario me i danas :( :( :( :(. Dovoljna mi je kazna ovo što mi se dešava i zaista ne bih mogla podnijeti kritike :(. Tu sam samo zato jer ovo nekome moram ispricati a toliki sam slabic da faca to face o ovome ne mogu. Znam da sam budala što ga nisam ostavila kad me je prvi put udario, ali tada sam ga voljela, uspio je da me uvjeri da sam ja kriva za to što je ruku digao na mene, kao eto, živce sam mu izvukla. Drugi put, dijete je vec bilo tu, vidjela sam da je super taj naš porodicni život, imamo sve, i kao šlag, imamo predivnog sincica, koji uživa u nama i mi u njemu. Živim samo da moje dijete uživa, takva sam, do sad sam živjela za muža, ugadala mu, dijelila sve sa njim, imali smo odnos kao u najromanticnijem filmu...............
Draga moja tebi je vrijeme da napustis tog idiota i to sto prije. Po onome sto pises da se razumjeti da je tvoj muz ne samo nasilnik i idiot vec i psihopata i radi sebe i naravno vaseg djeteta ti moras sto prije poduzeti nesto. O tim stvarima koje su u igri reci cu ti slijedece, bilo da se radi o kreditu, zajednickom preduzecu ili slicno znaj da nista nije vrijedno tvoga zdravlja. Sve se u zivotu da nadoknaditi ali naruseno zdravlje i pokidani zivci tesko. Bosanski mentalitet, kucni odgoj ostavi po strani, misli na sebe, na svoje dijete i vasu buducnost koja ce u svakom slucaju biti svjetlija od crne sadasnjosti sa budalom.
Drzi se!
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#122 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by ladyblue18 »

TheMule wrote:A sta ako je muskarac refleksivno slucajno udari kad se naljuti i kad ga ona isprovocira glupostima? Kao sto recimo zena nekad muskarca samarom udari kad se ona naljuti. Iako ga voli, iako ima djecu, sretna itd, zena treba da ga ostavi, jer eto, ako je jednom udari, uradice to opet, i za 20 godina ako treba?

Procitah dosta glupih odgovora ovdje. Sve su nesto zajebane preko interneta, a u pravom zivotu, to bi bilo totalno drugacije, kao i sve ostalo kod zena, jedno govore, drugo rade.
Muskarac na zenu ruku ne dize nikada i ni u bilo kojoj situaciji! Ko digne ruku na zensku ne zasluzuje da se zove muskarcem! :x
I ima nas koje smo zajebane i u RL-u, vjeruj mi, rodjeni otac na mene ruku nije digao a da neki kretencina to uradi...normalno zensko to nece trpiti. ;-)

@tuzna-sta da ti kazem a da ostali vec nisu...Pusti nas mentalitet i sta ce reci mahala. Sebi si najpreca i tom djetetu!
Kao sto vidis nije to bilo jednom, vec se ponavlja, i ponavljat ce se...spasavaj se. :(
tempora

#123 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by tempora »

TheMule wrote:A sta ako je muskarac refleksivno slucajno udari kad se naljuti i kad ga ona isprovocira glupostima? Kao sto recimo zena nekad muskarca samarom udari kad se ona naljuti. Iako ga voli, iako ima djecu, sretna itd, zena treba da ga ostavi, jer eto, ako je jednom udari, uradice to opet, i za 20 godina ako treba?

Muhareme Serbezovski jesi li to ti? :? :oops:
bez_ideje

#124 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by bez_ideje »

Idi reci babi svom....o,o Emina
bosna123

#125 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by bosna123 »

Meni je moj otac rekao, jos kada sam ulazila u pubertet, da bi mi sve u zivotu oprostio, ali nikada da dopustim da muskarac digne ruku na mene...

Rekao je i mojoj seki i meni, ja vas nisam odgajao da to trpite...

Valjda je covjek znao da je na Balkanu puno takvih muskaraca, pa je na vrijeme upozorio... Hvala Bogu, do sada su me takvi zaobilazili...

Tesko je to pravo, jos i kada se dijete ima... Ja bih ti savjetovala kao i vecina ovdje da ga pod hitno napustis... Zelis li da i tvoje dijete sutra nekog maltretira, ne daj Boze?
Post Reply