farmacija?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
dosta_mi_je_svega

#101 Re: farmacija?

Post by dosta_mi_je_svega »

E moje misljenje je da nema nikakve sanse da se upise 5.bez uslova jer svake godine je na 5. sve vise studenata..evo ove recimo nas ima 120 :-) zamislite jos na taj broj i one koji nemaju uslov :-) kuda bi oni sa nama...
A sto se tice price da ce slijedece biti upis bezuslovan zato sto ce dekanicin sin doci i to ce mu trebati, tako ce sigurno biti samo sto se tad niko ama bas niko nece buniti i zvati televizije da se to vidi, i da se vidi kako je nasa draga dekanica odjednom postala fina prema studentima :-)
Ako je utjeha nekome, nije ni lose obnoviti 4. pa je onda ocistiti u aprilu (a za to se treba potruditi) pa onda cijelo ljeto na odmor :) vjerujte mi najbolje ljeto u mom zivotu...mozak na pasi, nikad se nisam tako odmorila :wink:
milijarder

#102 Re: farmacija?

Post by milijarder »

272 Pages l PDF l RAR l 2.58 MB

Description: The seventh volume in the definitive series that provides a quick yet thorough overview of the synthetic routes used to access specific classesof therapeutic agents, this volume covers approximately 220 new non-proprietary drug entities introduced since the publication of Volume 6.Many of these compounds represent novel structural types firstidentified by sophisticated new cell-based assays. Specifically, a significant number of new antineoplastic and antiviral agents are covered.

As in the previous volumes, materials are organized by chemical class and syntheses originate with available starting materials. Organized to make the information accessible, this resource covers disease state, rationale for method of drug therapy, and the biological activities of each compound and preparation. The Organic Chemistry of Drug Synthesis, Volume 7 is a hands-on reference for medicinal and organic chemists, and a great resource for graduate and advanced undergraduate students in organic and medicinal chemistry.

Download:
Code:

http://rapidshare.com/files/198217563/TOCODSV7.rar

Link checked on Sat Jul 04, 2009 11:45 am [WBB_Linkchecker_Bot]

#103 Re: farmacija?

Post by vodovod »

ovaj je "milijarder" glavni koliko skontah sam se za nesto bori hahahaha izgleda da mu je bas prpa velika hahahahaha to vam je bezuslovno obicno sranje ja sam se tako zajebao na ekonimiji
Mendoza

#104 Re: farmacija?

Post by Mendoza »

pa valjda ljudi imaju pravo da prave protest!?mislim nemaju apsolutno nista da izgube,a eventualno mogu dobiti.manje-vise taj bezuslovni prelazak u zadnji semestar studija je omogucen na vecini fakulteta u Sarajevu.ako su medicinari mogli svoje istjerati prije par godina kad su kao gladju strajkovali,mogu onda i farmaceuti... :bih: :bih:
milijarder

#105 Re: farmacija?

Post by milijarder »

vodovod wrote:ovaj je "milijarder" glavni koliko skontah sam se za nesto bori hahahaha izgleda da mu je bas prpa velika hahahahaha to vam je bezuslovno obicno sranje ja sam se tako zajebao na ekonimiji
borim se...kako kazes "prpa velika" NIJE, da jeste ja bi to na drugaciji nacin odradjivao i sutio. :)
vodovod

#106 Re: farmacija?

Post by vodovod »

milijarder wrote:
vodovod wrote:ovaj je "milijarder" glavni koliko skontah sam se za nesto bori hahahaha izgleda da mu je bas prpa velika hahahahaha to vam je bezuslovno obicno sranje ja sam se tako zajebao na ekonimiji
borim se...kako kazes "prpa velika" NIJE, da jeste ja bi to na drugaciji nacin odradjivao i sutio. :)

hahahaahahahahahha sta ima kriminalac hahahahahahahahahahaha
milijarder

#107 Re: farmacija?

Post by milijarder »

to mi je jedna od zelja da postanem :-D :-D

ali ne onaj kriminalac ulicar, nego onako kao Brankovic, Bicakcic, Covic, Dodik :-D :-D
vodovod

#108 Re: farmacija?

Post by vodovod »

milijarder wrote:to mi je jedna od zelja da postanem :-D :-D

ali ne onaj kriminalac ulicar, nego onako kao Brankovic, Bicakcic, Covic, Dodik :-D :-D

a odakle si ti,vjerovatno nisi iz sarajeva? vidim ja srcan si ti,a sarajlije nisu :)
Daphna

#109 Re: farmacija?

Post by Daphna »

Mendoza wrote:pa valjda ljudi imaju pravo da prave protest!?mislim nemaju apsolutno nista da izgube,a eventualno mogu dobiti.manje-vise taj bezuslovni prelazak u zadnji semestar studija je omogucen na vecini fakulteta u Sarajevu.ako su medicinari mogli svoje istjerati prije par godina kad su kao gladju strajkovali,mogu onda i farmaceuti... :bih: :bih:
Da... Samo što medicinari nisu mlakonje k'o farmaceuti, već ljudi imaju petlju! Pa su danima boravili u auli fakulteta i nisu popuštali dok se nisu izborili za svoje zahtjeve. Ovi naši ne smiju pogledati profu u oči...

Dekanesa se godinama iživljava na studentima bacajući im indekse, brišući ocjene kako joj se prohtije, vrijeđajući... Škrbo širi strah i teroriše sve studente na petoj al' niko ni da zucne... Nesmijemo, nećemo da se zamjerimo nikome! A svi znamo kako se ispiti polažu, ko su zaštićeni na faksu... A takvih je svake godine sve više i više! I takvi samo šute, starci su na položajima kojekakvim, oni "polažu" ispite i "redovno" upisuju narednu godinu... :roll: A mi, ostali? Neka, šuti, trpi, možda nekada i položiš :roll:

Hebem ja više naše fakultete i stav ne talasaj, utopi se u masi! :x
Mendoza

#110 Re: farmacija?

Post by Mendoza »

Daphna wrote:
Mendoza wrote:pa valjda ljudi imaju pravo da prave protest!?mislim nemaju apsolutno nista da izgube,a eventualno mogu dobiti.manje-vise taj bezuslovni prelazak u zadnji semestar studija je omogucen na vecini fakulteta u Sarajevu.ako su medicinari mogli svoje istjerati prije par godina kad su kao gladju strajkovali,mogu onda i farmaceuti... :bih: :bih:
Da... Samo što medicinari nisu mlakonje k'o farmaceuti, već ljudi imaju petlju! Pa su danima boravili u auli fakulteta i nisu popuštali dok se nisu izborili za svoje zahtjeve. Ovi naši ne smiju pogledati profu u oči...

Dekanesa se godinama iživljava na studentima bacajući im indekse, brišući ocjene kako joj se prohtije, vrijeđajući... Škrbo širi strah i teroriše sve studente na petoj al' niko ni da zucne... Nesmijemo, nećemo da se zamjerimo nikome! A svi znamo kako se ispiti polažu, ko su zaštićeni na faksu... A takvih je svake godine sve više i više! I takvi samo šute, starci su na položajima kojekakvim, oni "polažu" ispite i "redovno" upisuju narednu godinu... :roll: A mi, ostali? Neka, šuti, trpi, možda nekada i položiš :roll:

Hebem ja više naše fakultete i stav ne talasaj, utopi se u masi! :x

pa dobro,ne treba se predavati...mozda uz malo kvalitetniju organizaciju i uspijete izboriti svoje zahtjeve :bih: :bih:
milijarder

#111 Re: farmacija?

Post by milijarder »

vodovod wrote:
milijarder wrote:to mi je jedna od zelja da postanem :-D :-D

a odakle si ti,vjerovatno nisi iz sarajeva? vidim ja srcan si ti,a sarajlije nisu :)

:D
:D :D :D hmm pa sto se tebe tice mogao bi biti i iz Laktasa :-D :-D
FaceOff

#112 Re: farmacija?

Post by FaceOff »

Imam jedno pitanje...

Sestra mi je polozila prijemni ispit, odnosno nalazi se na 70. mjestu preliminarne liste. Koliko znam primaju 90.
Trenutno je zalbeni postupak u toku. Da li se nekad desavalo da neko ko je polozio prijemni i nalazi se na preliminarnom spisku bude "izguran" nakon zalbenog postupka??? Da li postoji ta mogucnost da mi sestra ipak ne bude primljena.
dosta_mi_je_svega

#113 Re: farmacija?

Post by dosta_mi_je_svega »

FaceOff wrote:Imam jedno pitanje...

Sestra mi je polozila prijemni ispit, odnosno nalazi se na 70. mjestu preliminarne liste. Koliko znam primaju 90.
Trenutno je zalbeni postupak u toku. Da li se nekad desavalo da neko ko je polozio prijemni i nalazi se na preliminarnom spisku bude "izguran" nakon zalbenog postupka??? Da li postoji ta mogucnost da mi sestra ipak ne bude primljena.
Koliko ja znam na spisku koji je izasao pise da je to spisak studenata koji su polozili prijemni a da ce konacan spisak upisanih izaci nakon nastavno naucnog vijeca...eh to ti znaci da kad im saberu jos ocjene iz srednje skole onda izlazi konacan spisak, tako da sve je jos moguce ali ako je za utjehu ima sanse, prvu prepreku je prosla :) Ne znam koliko je ljudi jos polozilo prijemni? ako je vise od 90 onda neko mora otpast, jos dok neke stelom proguraju :-)
Daphna

#114 Re: farmacija?

Post by Daphna »

dosta_mi_je_svega wrote:
FaceOff wrote:Imam jedno pitanje...

Koliko ja znam na spisku koji je izasao pise da je to spisak studenata koji su polozili prijemni a da ce konacan spisak upisanih izaci nakon nastavno naucnog vijeca...eh to ti znaci da kad im saberu jos ocjene iz srednje skole onda izlazi konacan spisak, tako da sve je jos moguce ali ako je za utjehu ima sanse, prvu prepreku je prosla :) Ne znam koliko je ljudi jos polozilo prijemni? ako je vise od 90 onda neko mora otpast, jos dok neke stelom proguraju :-)
Malo mi ovo glupo da naknadno sabiraju... Kada sam ja upisivala odmah su se zbrajali i bodovi na osnovu uspjeha iz srednje škole i tako su prezentirani rezultati...

Ne vjerujem da je iko može "izgurati" jer je evidentirano da je položila prijemni ispit... Baš ću prostudirati taj spisak sutra na faksu. A za štele se ne brinite jer zbog njih i bude proširenje spiska pa svake godine umjesto 80/90 upišu 120/130. Sve u svemu seka bi trebala biti "na sigurnom" i želim joj mnogo sreće tokom studiranja! :)
latinalover

#115 Re: farmacija?

Post by latinalover »

farmaciju samo ko voli,....a i taj koji voli i on se mora patiti...
Daphna

#116 Re: farmacija?

Post by Daphna »

@FaceOff... Javi nam šta je bilo sa sestrom. Mada ja mislim da neće biti problema. Virnula sam na broj 70 :) , najvažnije je da su rangirani po broju bodova i ona je po tom kriteriju na 70-om mjestu! Zbrojili su i uspjeh iz škole a taj naknadni spisak koji će izaći se odnosi na podjelu, ko će biti redovan a ko samofinansirajući i naravno da se ubaci onih nekoliko koji nisu položili a imaju štele.

Sretno!
Dubravko-x

#117 Re: farmacija?

Post by Dubravko-x »

Daphna wrote:
strumfeta** wrote:savjeti, iskustva, sta poslije... anything? :)
Evo ja sam sa farmacije... Pitaj sve što te interesuje i dobit ćeš informacije iz prve ruke!

Koliko se plaća godina za redovne samofinancirajuće?
Dubravko-x

#118 Re: farmacija?

Post by Dubravko-x »

Daphna wrote:@FaceOff... Javi nam šta je bilo sa sestrom. Mada ja mislim da neće biti problema. Virnula sam na broj 70 :) , najvažnije je da su rangirani po broju bodova i ona je po tom kriteriju na 70-om mjestu! Zbrojili su i uspjeh iz škole a taj naknadni spisak koji će izaći se odnosi na podjelu, ko će biti redovan a ko samofinansirajući i naravno da se ubaci onih nekoliko koji nisu položili a imaju štele.

Sretno!

znaš li koliko se plaća za redovne samofinancirajuće?
indijana dzons

#119 Re: farmacija?

Post by indijana dzons »

Dubravko-x wrote:
Daphna wrote:@FaceOff... Javi nam šta je bilo sa sestrom. Mada ja mislim da neće biti problema. Virnula sam na broj 70 :) , najvažnije je da su rangirani po broju bodova i ona je po tom kriteriju na 70-om mjestu! Zbrojili su i uspjeh iz škole a taj naknadni spisak koji će izaći se odnosi na podjelu, ko će biti redovan a ko samofinansirajući i naravno da se ubaci onih nekoliko koji nisu položili a imaju štele.

Sretno!

znaš li koliko se plaća za redovne samofinancirajuće?

800 KM ;-)
Dubravko-x

#120 Re: farmacija?

Post by Dubravko-x »

800 KM ;-)[/quote]

e baš ti hvala, jel to sigurno?
:D
cikular

#121 Re: farmacija?

Post by cikular »

Cuo sam da ste preselili dole u kasarnu. :thumbup:
Oh, jest mi drago.
To je cudo nevideno.

Zene, zene, zene.....................

8-)
fa84

#122 Re: farmacija?

Post by fa84 »

@ cikular
nadam se da te necu previse razocarati ali koliko ja znam od preseljanja u kasarnu jos nema nista ;)
cikular

#123 Re: farmacija?

Post by cikular »

fa84 wrote:@ cikular
nadam se da te necu previse razocarati ali koliko ja znam od preseljanja u kasarnu jos nema nista ;)
:(
suncica_

#124 Re: farmacija?

Post by suncica_ »

ima li neko s farmacije ko ima iskustva sa fizikalnom? zanima me je li moguce spremiti je za 2-3 sedmice :D i postoje li neka pitanja koje prof vrti,voli ili sl...
Last edited by suncica_ on 29/08/2009 13:02, edited 1 time in total.
bombas_vera

#125 Re: farmacija?

Post by bombas_vera »

Dubravko-x wrote:800 KM ;-)

e baš ti hvala, jel to sigurno?
:D[/quote]

ja koliko znam bilo je 2500KM za oba semestra
Post Reply