Mendoza wrote:pa valjda ljudi imaju pravo da prave protest!?mislim nemaju apsolutno nista da izgube,a eventualno mogu dobiti.manje-vise taj bezuslovni prelazak u zadnji semestar studija je omogucen na vecini fakulteta u Sarajevu.ako su medicinari mogli svoje istjerati prije par godina kad su kao gladju strajkovali,mogu onda i farmaceuti...

Da... Samo što medicinari nisu mlakonje k'o farmaceuti, već ljudi imaju petlju! Pa su danima boravili u auli fakulteta i nisu popuštali dok se nisu izborili za svoje zahtjeve. Ovi naši ne smiju pogledati profu u oči...
Dekanesa se godinama iživljava na studentima bacajući im indekse, brišući ocjene kako joj se prohtije, vrijeđajući... Škrbo širi strah i teroriše sve studente na petoj al' niko ni da zucne... Nesmijemo, nećemo da se zamjerimo nikome! A svi znamo kako se ispiti polažu, ko su zaštićeni na faksu... A takvih je svake godine sve više i više! I takvi samo šute, starci su na položajima kojekakvim, oni "polažu" ispite i "redovno" upisuju narednu godinu...

A mi, ostali? Neka, šuti, trpi, možda nekada i položiš
Hebem ja više naše fakultete i stav ne talasaj, utopi se u masi!