bregović na ftv

Locked
neocekivana_sila

#101 Re: bregović na ftv

Post by neocekivana_sila »

ima li neko snimak?
Jara

#102 Re: bregović na ftv

Post by Jara »

MokeQc wrote:Ja ne mrzim Bregu, a ni ne gotivim ga.
Brega nije cetnik, a nije ni patriota. Zasto ? I jedno i dugo traze odredjena zalaganja a malo je koristi.
Brega je cisto racundzija. Kad mu treba da ga vole u SA bice ono sto treba, kad mu treba BG ili ZG, ili Pariz ili Montreal, i tamo ce biti ono sto treba da bi dobro prosao.
To je sve, nema tu neke mudrosti, ni politike, ni bjezanja iz SA, sve je to prodavanje muda za bubrege i zato ga ne cijenim narocito.
Baš tako...Nisam ni Bregin, ni njegove muzike fan...ono nešto „njegovo“ što mi se i sviđa, zapravo i nije „njegovo“. :D Zna sjajno i zavodljivo upakovati tuđe stvari. :D Ima „nos“ za dobar materijal. Mogao se zadesiti u Hrvatskoj ( otac mu je Hrvat iz Hrvatske ), je l' bi ga onda zvali ustašom? Mogla se Hanka, da su je pustili na avion, zadesiti u Bgd...Sticaj okolnosti...
Da, mogao je uraditi kao Osim :thumbup: , ali malo je takvih.
A glumac ministar voditelj? :-) Opaska o granatiranju Pariza i poklon – kao, vidite, dragi gledaoci, što sam mu ga... :D
Kao eto Goran ne zna kako nam je bilo u blokadi, a Emir kao zna :-) ( vidjesmo u „Latinici“ kako zna).
Topla voda

#103 Re: bregović na ftv

Post by Topla voda »

spolovilo, koje bi da su cetnici usli u grad s istim filozofsko snishodljivim mahanjem glave pokusao da docara neku dubinu koja se u njemu krije,a sve u nekoj kolazno zabavnoj emisiji riste djoge.i to bi bilo prihvatljivo,jer ipak je on zaduzio ovaj grad.proslavio nas je s trubacima i kalasnjikovom
zaratustra

#104 Re: bregović na ftv

Post by zaratustra »

Uvijek sam volio muziku Bijelog Dugmeta i volim je i sada. Zaboli me neka stvar za Bregovićem, iritira me gosn ministar koji vodi ovaj šou, mora da to radi iz patriotskih pobuda, sigurno nije zbog novca, ma kakvi. Da SDA nema nikakvih drugih aferima ovaj bi joj bio dovoljan. Čika glumac ministar je pravi razrađeni analni otvor.
I haj' sve to, neka se palamudi. Ko et' žao mi je ovih 'pravih' autohtonih Sarajlija. Al' ljudi moji ne mogu nikako da shvatim kako neko, bez obzira koliko mrzio Aliju Izetbegovića i opravdano i neopravdano, može kazati da je on namjerno držao Sarajevo u blokadi i vojnom obruču. Razumijem da Alija nije znao, nije mog'o, islamista je, idealista je, hedonista je, poligamista je, lopov je, glup je, malouman je. Ali kako razumjeti da je on sve počeo i držao konce baš onako kako je htio?
Ipak, možda osjetim to prosvjetljenje pa i ja skontam da je Alija napao Bosnu i Hercegovinu, okružio Sarajevo i roko po njemu kako bi se njegov Bakir, Šaja i Čengić obogatili. Pa dajte da se izvinemo Srbiji i Hrvatskoj, dajte da po kratkom postupku strijeljamo sve one koji su srcem i dušom bili sa Alijom, u eto već navodnoj odbrani Bosne i Hercegovine, jer se to svakako dokazuje postojanjem Ujedinjenih bosanskih džema'ata koji žele da nastave svoje zacrtane agresorske ratno-huškačke ciljeve, asli pod komandom reis efendije.
Jebo me Šajin crnac ako je iko ovdje u ovoj Bosni i Hercegovini, naravno zajedno sa mnom, imalo normalan.
Vares City

#105 Re: bregović na ftv

Post by Vares City »

Brega ima osjecaje za BiH isto k'o ja za rahm. Avdeta,hadziju,istog' onog' koji nam je jednu jedinu loptu i to ispuhanu sikirom na panju isjek'o :D

Drazi mi je 100000000000000000000000000x jedan Svabo,Michael Schuhmacher!!!!!!
E sad uporedite profile i odnose ove dvojice sa Sarajevom i BiH.
Brega je Bosanac,a Michael Svabo,ovaj drugi dode i jos dade i pofino love za djecu Sarajeva a "nas",(moj nije)jos laje,... :x
Smrad :!:
BajrinNajmladji

#106 Re: bregović na ftv

Post by BajrinNajmladji »

http://www.bhdani.com/default.asp?kat=fok&broj_id=494&tekst_rb=3 wrote:U pismu se za "napade na HVO" u Hercegovini optužuju Izetbegović i vojska njegovih fundamentalista i mudžahedina, koji na taj način iskazuju sramnu nezahvalnost za sva dobra djela koja prema Bosni i Hercegovini čini hrvatski predsjednik Franjo Tuđman. Ovo pismo potpisalo je dvadesetak uglednika, "Hrvata islamske vjeroispovijesti", a na čelu liste našla su se imena i potpisi dvojice najpoznatijih - Asima Kurjaka i Mersada Berbera.
I Miljenko Jergović je imao packu, Asim, Mersad,...Brega,...Sve im opraštam, samo neka učine nešto za svoju materu Bosnu, SADA!

I Kusti bih šansu dao, ako se korjenito promijeni i učini nešto SADA!
Shoba

#107 Re: bregović na ftv

Post by Shoba »

Ovo je komplikovana stvar.

Licno sam bio zgrozen Bregovicevim ne-angazmanom za vrijeme rata, mogao se par puta oglasiti, ispao je paksu. S druge strane, on nije napravio nista toliko negativno kao neke njegove kolege (Kusta, Nele), drzao je jezik za zubima koliko je mogao.

Abolicija Bregovica bi trebala da se desi, jer Sarajevo mora biti iznad svega. Povratak Bregovica na malo veca vrata bi pokazao da Sarajevo jeste u stanju da oprosti i da svima omoguci nesmetano djelovanje i rad. U politickom smislu , najvece nacije su one koje od svojih neprijatelja naprave saveznike i na kraju prijatelje bez obzira na neprijateljstva koja su se desila.

Bregovic bi Sarajevu mozda mogao da valja, mnogo vise nego Sarajevo Bregovicu. U tom svjetlu, koliko god da imali knedlu u grlu, treba covjeku dati sansu da se iskupi i napravi jos toga sto bi mozda moglo da donese nesto dobro.Rad na imidzu Sarajeva je ozbiljan posao, i taj imidz mora konstantno da se poboljsava i prosiruje, ne da se sužava. POvratak Brege u SA sa malo vecom dobrodoslicom bi ipak pokazao da Sarajevo ima dovoljno širine.

Na kraju krajeva, ljudski je oprastati... :bih:
BajrinNajmladji

#108 Re: bregović na ftv

Post by BajrinNajmladji »

@Shoba,
Halal vjera i Dika sa Bistrika!
U gutavo vrijeme, turbulentan vakat i zeman živimo.
Svima bih šansu dao, samo neka SADA pomognu!
Better Man

#109 Re: bregović na ftv

Post by Better Man »

zaratustra wrote:Uvijek sam volio muziku Bijelog Dugmeta i volim je i sada. Zaboli me neka stvar za Bregovićem, iritira me gosn ministar koji vodi ovaj šou, mora da to radi iz patriotskih pobuda, sigurno nije zbog novca, ma kakvi. Da SDA nema nikakvih drugih aferima ovaj bi joj bio dovoljan. Čika glumac ministar je pravi razrađeni analni otvor.
I haj' sve to, neka se palamudi. Ko et' žao mi je ovih 'pravih' autohtonih Sarajlija. Al' ljudi moji ne mogu nikako da shvatim kako neko, bez obzira koliko mrzio Aliju Izetbegovića i opravdano i neopravdano, može kazati da je on namjerno držao Sarajevo u blokadi i vojnom obruču. Razumijem da Alija nije znao, nije mog'o, islamista je, idealista je, hedonista je, poligamista je, lopov je, glup je, malouman je. Ali kako razumjeti da je on sve počeo i držao konce baš onako kako je htio?
Ipak, možda osjetim to prosvjetljenje pa i ja skontam da je Alija napao Bosnu i Hercegovinu, okružio Sarajevo i roko po njemu kako bi se njegov Bakir, Šaja i Čengić obogatili. Pa dajte da se izvinemo Srbiji i Hrvatskoj, dajte da po kratkom postupku strijeljamo sve one koji su srcem i dušom bili sa Alijom, u eto već navodnoj odbrani Bosne i Hercegovine, jer se to svakako dokazuje postojanjem Ujedinjenih bosanskih džema'ata koji žele da nastave svoje zacrtane agresorske ratno-huškačke ciljeve, asli pod komandom reis efendije.
Jebo me Šajin crnac ako je iko ovdje u ovoj Bosni i Hercegovini, naravno zajedno sa mnom, imalo normalan.
Ako pogledamo, Sarajevo jeste debleokirano onda kada su njegovi građani opljčkani, odnosno kad je povlaštena kasta izmuzla i zadnji dinar od građana. A njegov Bakir, Šaja i Čengić su upravo izašli iz rata kao bogataši, a prije rata su bili obične fukare. Tako da je odgovornost Alije itekako velika, jer je jednima dao sve, a druge je ponizio i ojadio. A ti poniženi i ojađeni su upravo oni koji su bili u prvim redovima kad se trebala braniti domovina. Da je Tito živ ti isti borci bi danas živjeli život dostojan čovjeka, dok bi Izetbegovići, Šaje i Čengići bili izvedeni pred streljački vod i streljani.
nosara

#110 Re: bregović na ftv

Post by nosara »

Brega je i supak i kralj, ali to vec znamo odavno... Ovi sto placu "Sarajevo mu je sve dalo..." :lol: Kome je Sarajevo nesto dalo...?
Sarajevo je rodni grad nekim izuzetnim i sposobnim ljudima, koji bi bili takvi i da su rodjeni na vrhu Bjelasnice...
To je Sarajevu plus, a ne njima... :-)
Guranje pojedinih apoliticnih individua u ovaj nas "politicki" lonac pun bljuvotine je smijesno... :roll:
Ne zamijeram nikom ko me nije iz topa gadjao dok sam se mrznuo i gladovao u ratu... Ma ne zamijeram ni tom topdziji... Zamijeram onima koji su me lagali da nece bit rata, da ce nas tadasnja jna stitit, da mirno spavam... umjesto da su obezbijedili sve sto treba covjeku da ne bude glineni golub... ili da su bar sutili... :x
Sjetite se onog lika koji je na ferman iz Sarajeva zavrtao gas... :lol:
saibaba

#111 Re: bregović na ftv

Post by saibaba »

Nisu se mogla dva veća šupka na svijetu sastat, Ali to je Sarajevo :) ...

Mora da mu je "ministar" nešto obecao..
jazz001

#112 Re: bregović na ftv

Post by jazz001 »

Postao/la Better Man dana 21/02/2009 23:16

Bregoviću je Sarajevo davno postalo malo. Čovjek je imao dva izbora ostati u Sarajevu u ratu i izaći go kokuz iz rata kojeg nebi niko od korupiranih i kriminogenih političara šljivio ni 2% ili otići van i početi se baviti jednom drugom vrstom muzike. Naravno izabrao je ovu drugu opciju. A ja ne znam da bi iko od vas koji ga pljujete postupio drugačije. Nisam ljubitelj ove muzike što sad radi, jer zar mene je on bio najači sa Dugmetom i to iz ere Željka Bebeka. Više cijenim i poštujem jednog Bregu rođenog Sarajliju, nego lažne moraliste, a ustvari obične primitivce, kriminalce i došlje tipa Šaja koji su nam zaprljali grad. Istina nikad Brega neće biti ljudska veličina kao što je bio Milan Mladenović, ali ipak Brega je rođeni Sarajlija i kao takav potrebniji je ovom gradu od raznih došlja i kriminalaca koji su se u ratu nakotili.
SLAZEM SE SA TOBOM ALI LJUDSKA SUJETA I DEMAGOGIZAM NE POZNAJE GRANICE NI VJERU,,,A MI BOSANCI SMO POSEBNA PRICA,,,A MOGU RECI SAMO JEDNO,,,BREGA JE CAR SVOGA POSLA,,,COVJEK JE FOLER 100 GODINA,,,NAPRAVITI NESTO OD NI CEGA I DA CIJELI SVIJET ZNA ZA TEBE ONDA TREBA DA SI PAMETAN ILI DA SI ROKNO LENONA,,,ALI NIJE NI TO FOL,,,
VECINA OVDJE KOJI SU SE OGLASILI SU MISLJENJA KAO DA SU ONI BREGA ONI BI OSTALI BRANITI SARAJEVO I STA ZNAM VEC,PA JA KRENEM OD SEBE,,JA BI URADIO ISTOOO,,,AKO NISTA ZBOG KOKA :-) :-) :-)
black

#113 Re: bregović na ftv

Post by black »

Sarajevo, kristalna secanja
Sarajevo, od blata i snega
otari mi inje sa ociju i cela
izadi iz mene, izadi iz mene

Pusti oci da vide jos ovaj put
pusti usi da cuju jos ovaj put
Sarajevo

Sarajevooooooooo ..

Sarajevo, kristalna secanja
Sarajevo, od blata i snega
Izbrisi mi inje sa ociju i cela
Izadji iz mene, izadji iz mene

Pusti usi da cuju jos ovaj put,
Pusti oci da vide jos ovaj put,

Sarajevo, Sarajevo, Sarajevo, Sarajevo
Sarajevo, Sarajevo, Sarajevo, Sarajevo

daleko

#114 Re: bregović na ftv

Post by daleko »

Bregovic, muzicki genije, u pocetku inspirisan setnjom pored Sene, u metropoli deleko od sela, namirisan fransuskim parfemom je pronasao sebe. Pronasao muziku koja njemu odgovara, popularitet se dobija ako se prilazi sa marketiske strane pametno a to je gospodin pored Sene uradio odlicno.
Nasao je ”niche” produkciju, njegovu ili drugih nije bitno, nasao je one koji znaju pjevati i svirati tu niche produkciju, udomacio se po metropolama, a onda se tako ”niche” pojavi se na evrovoziji da nam zapjeva jednu ili dvije da ga cijela ”niche” Evropa vidi ili prepozna i na tim podrucjima. Pravi domacin :)

Skokne on do Balkana svaki put kada dobije sansu za sirenje ”njegove” niche produkcije ili onako uz put malo na TV ili mozda intevju za Dnevni Avaz. kako bi bilo da u zaborav padne.

Vikendica oko Sarajeva moze uvijek sluziti kada pozove niche gospodu pored Sene, koja ce sa odusevljenjem posjetiti tako ”niche” planinu i tako ”niche” grad a on ce vjerujem hvaliti se kako je roden u tom gradu, kako tu nalazi svoju inspiraciju ili ce drugima ponuditi zadovoljstvo skijanjem daleko od turistickih mjesta Evrope gdje u Bregovicevoj vikendici ce pronaci nesto ”drugo”. Vjerujem da je Bregovic prilagodljiva vrsta covjeka, zna kada sta treba svirati.

Za mene je on sve ono sto jeste ali i uvijek bio: arogatan na putu da nikada ne izade sa tog polja, vjeran samom sebi i svom marketiskom planu i vjerujem da mu sve drugo ne znaci puno. Tako prolaze vecina ”velicina ” sa nasih prostora a on nikada nije pokazao znak da je drugaciji. Zasto bi se to ocekivalo od njega za vrijeme rata, sada ili u buducnosti?

A ruku na srce, taj covjek nikada nije uradio ili rekao ili pogledao oko sebe na nacin da ga ja kao covjeka simpatisem. A kada je umjetnicka strana u pitanju, svakom svoj izbor, Bregoviceva niche proizvodnja je kod mene na dnu liste.
almanesic

#115 Re: bregović na ftv

Post by almanesic »

gostovanje k o gostovanje. o moralnom kredibilitetu? znate kako. Isa a.s. je kada su se digli primitivci da gađaju kamenje hazreti MErjemu rekao "Ko god je cist neka baci na nju kamen". nije niko. jer nema cistih ljudi. svi su manje ili vise zaprljani. sto se tice subjekta ove teme - simpa muzika, covjek polucetnik i polusmrad. isto kao i pola voditelja i gostiju na bilo kojoj tv.
sarajlijaHR

#116 Re: bregović na ftv

Post by sarajlijaHR »

brega je legenda svjetskih razmjera , i on je prerastao ovo ovdje sranje , i bez njega i čole nema sarajeva urbanog, treba ih stalno zivkat , da dolaze ovamo ,da ovi papci vide da ima i druge priče , a ne samo one njihove papanske
Vozdra raja :-)

#117 Re: bregović na ftv

Post by Vozdra raja :-) »

Dok su kod nas trinaestogodisnjaci uzimali puske da brane drzavu, Brega smugnuo u Beograd.
Takvi su najveci papci!
paja_patak

#118 Re: bregović na ftv

Post by paja_patak »

Vozdra raja wrote:Dok su kod nas trinaestogodisnjaci uzimali puske da brane drzavu, Brega smugnuo u Beograd.
Takvi su najveci papci!
to kod vas u gluhim cekrcicima?
ado-šampion

#119 Re: bregović na ftv

Post by ado-šampion »

zaratustra wrote:Uvijek sam volio muziku Bijelog Dugmeta i volim je i sada. Zaboli me neka stvar za Bregovićem, iritira me gosn ministar koji vodi ovaj šou, mora da to radi iz patriotskih pobuda, sigurno nije zbog novca, ma kakvi. Da SDA nema nikakvih drugih aferima ovaj bi joj bio dovoljan. Čika glumac ministar je pravi razrađeni analni otvor.
:thumbup: Ni ja ne kontam mentalni sklop mnogih ljudi koji se ovdje javljaju.
Better Man wrote:Ako pogledamo, Sarajevo jeste debleokirano onda kada su njegovi građani opljčkani, odnosno kad je povlaštena kasta izmuzla i zadnji dinar od građana. A njegov Bakir, Šaja i Čengić su upravo izašli iz rata kao bogataši, a prije rata su bili obične fukare. Tako da je odgovornost Alije itekako velika, jer je jednima dao sve, a druge je ponizio i ojadio. A ti poniženi i ojađeni su upravo oni koji su bili u prvim redovima kad se trebala braniti domovina. Da je Tito živ ti isti borci bi danas živjeli život dostojan čovjeka, dok bi Izetbegovići, Šaje i Čengići bili izvedeni pred streljački vod i streljani.
Kralju ti si malo polupo lončiće. Jest Alija je nekim davao al neke je ponizio i ojadio u pičku materinu (da izvinete), dok je Tito baš svima davao (kad ga već spominješ u istom kontekstu), samo mi onda nije jasno kako je taj isti Tito mojoj familiji oduzeo sve što su imali i stekli SVOJIM poštenim radom.

Ne mogu da vjerujem jbt, izgleda da sam glup, sad ispade Alija je dozovlio da njegovi sve pokradu, toliko da ovim ostalim jadnicima nije ostalo ni za hljeba, pa gdje se onda, pitam se, nađe onih 150 hiljada koji mu po onakom kijametu odoše na Dženazu?! Baš tom Aliji koji ih je dotjero dotle da nemaju za kifle. I jeste, Alija je kriv što se usprotivio otvorenim prijetnjama da će svi muslimani bit zbrisani, samo ne bi li četnici opkolili grad da bi njegov sin Bakir i njegovi pajdaši mogli opljačkati ono čega nije ni bilo. Samo ne znam zbgo čega je onda taj isti Alija bio u zatvoru, al hajde, valjda je i to dio plana da se njegov Bakir domogne bogatstva. :-) Mislim, ovo je stvarnbo bolesno, kao što prije rekoh ja, i još nekoliko ljudi, shvatljivo je da neko ne voli Aliju, jer se na kraju krajeva nije našao čovjek kojeg će svi volit, ali da neko u glavi ima ovakve stvari, ja stvarno ne mogu da razumijem.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#120 Re: bregović na ftv

Post by mIRCerka »

sarajlijaHR wrote:brega je legenda svjetskih razmjera , i on je prerastao ovo ovdje sranje , i bez njega i čole nema sarajeva urbanog, treba ih stalno zivkat , da dolaze ovamo ,da ovi papci vide da ima i druge priče , a ne samo one njihove papanske
rece sarajlija HR :D
svojom muzikom jeste prerastao sarajevo, svidja se svijetu, za mene je pakash...mali...nele i kusta su veliki...pakashi...
Maraschino

#121 Re: bregović na ftv

Post by Maraschino »

mIRCerka wrote:
sarajlijaHR wrote:brega je legenda svjetskih razmjera , i on je prerastao ovo ovdje sranje , i bez njega i čole nema sarajeva urbanog, treba ih stalno zivkat , da dolaze ovamo ,da ovi papci vide da ima i druge priče , a ne samo one njihove papanske
svojom muzikom jeste prerastao sarajevo, svidja se svijetu, za mene je pakash...mali...nele i kusta su veliki...pakashi...
hajd' da se slozimo oko necega :thumbup:

:dance: :sax: :run:
mIRCerka

#122 Re: bregović na ftv

Post by mIRCerka »

Maraschino wrote:
mIRCerka wrote:
hajd' da se slozimo oko necega :thumbup:

:dance: :sax: :run:
jadni li smo oboje ako se slozimo oko shupka od covjeka... :D
Maraschino

#123 Re: bregović na ftv

Post by Maraschino »

ja bi vise volio da je on sta drugo ali kada je pakshu... :shock:

nemere se puno birati... :D
walkabout

#124 Re: bregović na ftv

Post by walkabout »

je li ono HR od Human Resources :roll: :oops:
mIRCerka

#125 Re: bregović na ftv

Post by mIRCerka »

Maraschino wrote:ja bi vise volio da je on sta drugo ali kada je pakshu... :shock:

nemere se puno birati... :D
jednostavn one volim sline od ljudi...on je slina...drazi mi je onaj sto mi u lice kaze da me mrzi i sto me mrzi nego sto se slinavo lijepi za bilo koga pored koga je u tom trenutku...
Locked