Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bosan

#101 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by bosan »

Ne znam jel i poslovni prostor u toj zgradi na prodaju. Ja bih kupio .Musliman sam.
Otvorio bi jednu birtiju a zvala bi se "KOD SLOZNE BRACE" :D :D :D
Epitop

#102 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Epitop »

Ionako ne valja mjesto gdje se pravi ova zgrada.
callmethebreeeze

#103 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by callmethebreeeze »

bosan wrote:Ne znam jel i poslovni prostor u toj zgradi na prodaju. Ja bih kupio .Musliman sam.
Otvorio bi jednu birtiju a zvala bi se "KOD SLOZNE BRACE" :D :D :D
i sta bi sluzio? bezalkoholnu travaricu?
:run:
JThomas

#104 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by JThomas »

beautyfool wrote:
A kakve to ima veze sa mojim privatnim novcem ? Ja kupim kucu, hocu da je prodam vjerniku/nevjerniku, bosancu, hrvatu, srbinu, makedoncu, albancu, i sto bi se ti osjecao diskriminiranim ?
Ne shvatam zasto to ti meni naglasavas homoseksualce i kakve to imaju veze moji postovi s tim ? Navedi bar jedan moj post gdje ja pominjem homoseksualce? Ja samo iznosim svoja licna vidjenja i razmisljanja o ovoj temi a da naglasim nisam predstavnik niti glasogovornik bilo kakvih grupa, niti zajednica, niti sekti da bih ti mogla dati detaljan odgovor vezan za temu koju "naglasavas", ja iznosim samo moje LICNO misljenje i uredu je da se i ti ne slazes s tim ali svako ima pravo na svoje misljenje zar ne ?
hipotetički, da ja otvorim granap, i stavim natpis "zabranjen ulaz pokrivenim ženama i vehabijama", bi li to bilo moje demokratsko pravo da biram klijentelu, ili možda ipak diskriminacija? kako bi ti to shvatila? e pa ovo ti je potpuno isto...

postoji demokratsko pravo na udruživanje, ali postoje i neka druga, kao što su sloboda od diskriminacije i segregacije, a postoji i nešto što se zove ZLOUPOTREBA prava, kad tvoje pravo počinje zadirati u nečije tuđe. dati u javnom oglasu klauzulu "ne poslujemo s muslimanima" ili srbima ili bilo kim je DISKRIMINACIJA, i zabranjeno je i zakonima i ustavom ove države.

ako se ovo može podvesti pod demokratiju i ljudska prava, onda može i apartheid, čuj, pa ljudi htjeli da biraju društvo i komšiluk, nisu htjeli da žive zajedno s crncima, to je njihovo pravo...

puna vam usta islamofobije, kako bismo ovo onda nazvali, "sveostalofobija"?
mele5

#105 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by mele5 »

Bilo bi dobro da ovi 'sekularno nastrojeni' skontaju sta hoce. Prvo im smetaju i muslimani i dzamije i pokrivene zene i brade al ono pravo. Toliko im smetaju da ih ne vole ni vidjeti na ulici a kamoli zivjeti sa njima u istoj zgradi.
I sad ljudi skontali da prave sebi zgradu da vise ne smetaju ostalom 'normalnom svjetu' a ovi 'sekularni' bi i to da im zabrane.
Ne kontam sta je u pitanju, vi se mozda ustvari folirate da ne volite muslimane, mozda vi ne mozete bez njih pa vam sad zao sto neki od njih nece zivjeti blizu vas, sto vam vise nece smetati.
Advanced

#106 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Advanced »

JThomas wrote:
beautyfool wrote: A kakve to ima veze sa mojim privatnim novcem ? Ja kupim kucu, hocu da je prodam vjerniku/nevjerniku, bosancu, hrvatu, srbinu, makedoncu, albancu, i sto bi se ti osjecao diskriminiranim ?
Ne shvatam zasto to ti meni naglasavas homoseksualce i kakve to imaju veze moji postovi s tim ? Navedi bar jedan moj post gdje ja pominjem homoseksualce? Ja samo iznosim svoja licna vidjenja i razmisljanja o ovoj temi a da naglasim nisam predstavnik niti glasogovornik bilo kakvih grupa, niti zajednica, niti sekti da bih ti mogla dati detaljan odgovor vezan za temu koju "naglasavas", ja iznosim samo moje LICNO misljenje i uredu je da se i ti ne slazes s tim ali svako ima pravo na svoje misljenje zar ne ?
hipotetički, da ja otvorim granap, i stavim natpis "zabranjen ulaz pokrivenim ženama i vehabijama", bi li to bilo moje demokratsko pravo da biram klijentelu, ili možda ipak diskriminacija? kako bi ti to shvatila? e pa ovo ti je potpuno isto...
postoji demokratsko pravo na udruživanje, ali postoje i neka druga, kao što su sloboda od diskriminacije i segregacije, a postoji i nešto što se zove ZLOUPOTREBA prava, kad tvoje pravo počinje zadirati u nečije tuđe. dati u javnom oglasu klauzulu "ne poslujemo s muslimanima" ili srbima ili bilo kim je DISKRIMINACIJA, i zabranjeno je i zakonima i ustavom ove države.
ako se ovo može podvesti pod demokratiju i ljudska prava, onda može i apartheid, čuj, pa ljudi htjeli da biraju društvo i komšiluk, nisu htjeli da žive zajedno s crncima, to je njihovo pravo...
puna vam usta islamofobije, kako bismo ovo onda nazvali, "sveostalofobija"?
tačno se vidi da si pogrešno shvatio ovaj potez, i na sve načine pokušavaš napakovati, motiviran svojim frustracijama, nekavu segregaciju. Široka im Bosna, toliko zemlje, stanova, pa brate kupi ako imaš para. Ovako pusti ljude neka žive svoj život. Boluješ od klasičnog komunističkog sindroma terora manjine nad većinom. Popusti više. Zbog tebe i takvih i mene prozivaju islamofobom.
The Nightwatchman

#107 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by The Nightwatchman »

meni samo nije jasno kako je moguce da postoji neko ko moze na bilo koji nacin opravdati ovako nesto. evo, sada vidim da se javljaju neki kojima je to ok i pokusavam da skontam kakvi su to mentalni sklopovi kod tih ljudi i u kakvom su okruzenju rasli i zivjeli. NE MOGU DA VJERUJEM da normalnom covjeku ne dodje da povrati kad cuje ovako nebuloznu vijest.
Bilo bi dobro da ovi 'sekularno nastrojeni' skontaju sta hoce. Prvo im smetaju i muslimani i dzamije i pokrivene zene i brade al ono pravo. Toliko im smetaju da ih ne vole ni vidjeti na ulici a kamoli zivjeti sa njima u istoj zgradi.
I sad ljudi skontali da prave sebi zgradu da vise ne smetaju ostalom 'normalnom svjetu' a ovi 'sekularni' bi i to da im zabrane.
Ne kontam sta je u pitanju, vi se mozda ustvari folirate da ne volite muslimane, mozda vi ne mozete bez njih pa vam sad zao sto neki od njih nece zivjeti blizu vas, sto vam vise nece smetati.
ne smetaju mi muslimani, ali mi smetaju budale
sasa_t

#108 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by sasa_t »

Ma sve ce to biti manje vise uredu.

Po mom misljenju privatna firma ima pravo da gradi sta hoce i da proda kome hoce ali...

Kad vec ide se u krajnost i onda se to sve pravda da li onda mozemo ocekivati i privatne firme u kojima ne mozes raditi ako nisi musliman/katolik/pravoslavac?
Jer eto lakse ti je ako znas s kim radis i ako dijelis ista uvjerenja...

Sve ovo dokazuje kolika smo mi banana drzava u kojoj se kriminal pakuje u vjerska obiljezja i onda narodu prodaje da glasa za to...

Da se hoce ukinuti vizni rezim.....
slavkoimamodilera

#109 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by slavkoimamodilera »

Na renderu zgrade, parkiran BMW... nidje veze, to ipak nije muslimanski auto... sto nije Samand recimo? Posteni, muslimanski auto iz Irana...
JThomas

#110 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by JThomas »

Advanced wrote: tačno se vidi da si pogrešno shvatio ovaj potez, i na sve načine pokušavaš napakovati, motiviran svojim frustracijama, nekavu segregaciju. Široka im Bosna, toliko zemlje, stanova, pa brate kupi ako imaš para. Ovako pusti ljude neka žive svoj život. Boluješ od klasičnog komunističkog sindroma terora manjine nad većinom. Popusti više. Zbog tebe i takvih i mene prozivaju islamofobom.
kojom drugom riječju bi ovo mogli nazvati, ako ne segregacija? hajde evo, daj ti neki prijedlog? po ovom uzoru, svaki bi trgovački subjekt mogao odlučiti da ne posluje s srbima, hrvatima, muslimanima, ciganima, kinezima ili nekim desetim ko mu se ne sviđa, lijepo bi bilo, jelde? to ne bi bila diskriminacija, nikako?

na svako konkretno pitanje odgovaraš samo izmišljanjem tuđih "frustracija", ti očigledno znaš sve o mom životu i šta mene muči, iznio si jednu suludu tvrdnju, da ne kažem laž (da je ovo ustaljena praksa u engleskoj i holandiji) koju nisi ni jednim retkom argumentovao, govoriš o demokratskom pravu na "biranje komšiluka", a na uštrb tuđeg prava na slobodu od diskriminacije, apartheid pokušavaš podvaliti pod demokratiju i slobodu...

u engleskoj i holandiji bi neko ovako nešto bogme i odrobijao...

i da, samo bih volio vidjeti reakcije istih ovih branilaca demokratskih sloboda, kad bi umjesto "samo za muslimane" bilo "zabranjeno za muslimane"...
Advanced

#111 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Advanced »

JThomas wrote:kojom drugom riječju bi ovo mogli nazvati, ako ne segregacija? hajde evo, daj ti neki prijedlog? po ovom uzoru, svaki bi trgovački subjekt mogao odlučiti da ne posluje s srbima, hrvatima, muslimanima, ciganima, kinezima ili nekim desetim ko mu se ne sviđa, lijepo bi bilo, jelde? to ne bi bila diskriminacija, nikako?
na svako konkretno pitanje odgovaraš samo izmišljanjem tuđih "frustracija", ti očigledno znaš sve o mom životu i šta mene muči, iznio si jednu suludu tvrdnju, da ne kažem laž (da je ovo ustaljena praksa u engleskoj i holandiji) koju nisi ni jednim retkom argumentovao, govoriš o demokratskom pravu na "biranje komšiluka", a na uštrb tuđeg prava na slobodu od diskriminacije, apartheid pokušavaš podvaliti pod demokratiju i slobodu...
i da, samo bih volio vidjeti reakcije istih ovih branilaca demokratskih sloboda, kad bi umjesto "samo za muslimane" bilo "zabranjeno za muslimane"...
Vidim da dobro barataš informacijama! U Engleskoj ne samo da je pohvalno da muslimani grade sebi sambene objekte, već im uskoro omogućavaju da provode šerijat, naravno do onih granica gdje se ne dotiče sa važećim zakonom. Npr. ukoliko se bračni par vjenča u džamiji, automatski se prihvata kao validan brak, dok kod na sto još nije, a i neće zaživjeti. Takav slučaj je i u Kanadi. da ne govorim o islamskim bankama, i slično. Mislim da si previše vezan za kompjuter, ima života i napolju. Opet ti kažem ostavi ljude na miru, zbog takvih nas prozivaju islamofobima.
ps zovni prijatelja šurikena da te podrži, pa onda se hvalite po forumu kako ste većina :lol:
Zapamti, kako se muslimani stide vehabija, ja se stidim tebe, i takvih kao ti. Ti stavovi nikada neće donijeti dobro.
JThomas

#112 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by JThomas »

Advanced wrote:]
Vidim da dobro barataš informacijama! U Engleskoj ne samo da je pohvalno da muslimani grade sebi sambene objekte, već im uskoro omogućavaju da provode šerijat, naravno do onih granica gdje se ne dotiče sa važećim zakonom. Npr. ukoliko se bračni par vjenča u džamiji, automatski se prihvata kao validan brak, dok kod na sto još nije, a i neće zaživjeti. Takav slučaj je i u Kanadi. da ne govorim o islamskim bankama, i slično. Mislim da si previše vezan za kompjuter, ima života i napolju. Opet ti kažem ostavi ljude na miru, zbog takvih nas prozivaju islamofobima.
sve je to lijepo, ali sve je to nešto drugo, gdje su te famozne zgrade samo za muslimane?

takvu glupost bez dokaza neću prihvatiti, i smatraću da si slagao.
ja.neron

#113 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by ja.neron »

Dioda wrote:
ja.neron wrote:
shuriken wrote:Bio prilog na BHT kako firma Almy u Zenici gradi zgradu u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani.
Ima desetak stanova, nisu jos svi prodani, cijena je 700 maraka grubi rohbau ako sam dobro cuo.
Gradjani u anketi u Zenici, neki su za, neki su protiv, gradonacelnik Zenice smatra da je to glupa ideja.

Meni licno je to neprihvatljivo, ali razumijem da se desava, uskoro ce se i teritorija etnicki podijelit, koliko vidim.
Uskoro cemo se cudit "mjesovitim" zgradama i naseljima

pa šta, nema derneka, nema proslava, novih godina garant te niko neće držati budnim do duboko u noć sa svojim slavljem raznih rođendana i slično
pa ja,i mozda budes imao cast da ti komsija bude imam iz g.bukovice :D
po kojem principu ce se birati budeci stanari? :run:
a tebi neka komšije budu ovi intelektualci iz Dana, 60 minuta i slično garant će neka afera se pojaviti i u tvojoj zgradi
Advanced

#114 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Advanced »

JThomas wrote:
sve je to lijepo, ali sve je to nešto drugo, gdje su te famozne zgrade samo za muslimane?
Isto kao da si me pitao, gdje je ta zgrada u Sime Milutinovića. Pa pun ih je svijet, po Milanu, Roterdamu, Hamburgu, Gracu, Beču, Londonu.
Ima i gorih primjera, napr. kršćanin ne smije ući u Meku, što je po meni šokantno. Ovo ti govorim da ne misliš da sam njihov advokat, ni nakraj pameti mi nije, već da ima pravih primjera diskriminacije i segregacije, dok ovo baš i nije neki.
amrica

#115 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by amrica »

sasa_t wrote:Ma sve ce to biti manje vise uredu.

Po mom misljenju privatna firma ima pravo da gradi sta hoce i da proda kome hoce ali...

Kad vec ide se u krajnost i onda se to sve pravda da li onda mozemo ocekivati i privatne firme u kojima ne mozes raditi ako nisi musliman/katolik/pravoslavac?

Sve ovo dokazuje kolika smo mi banana drzava u kojoj se kriminal pakuje u vjerska obiljezja i onda narodu prodaje da glasa za to...

Ovo boldirano je nasa stvarnost od 96., nemojmo se lagati... :(
JThomas

#116 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by JThomas »

jest, u pravu si, svud po evropi se grade zgrade i daju oglasi za kupovinu stanova samo za određene vjere, samo što to nikad niko nije vidio ni čuo osim tebe...

al kako bi i mogao, uostalom, mi smo frustrirani i ljubomorni što nismo proputovali svijeta k'o ti, znaš, niko ovdje dalje od neuma nije dobacio :D
Advanced

#117 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Advanced »

JThomas wrote:jest, u pravu si, svud po evropi se grade zgrade i daju oglasi za kupovinu stanova samo za određene vjere, samo što to nikad niko nije vidio ni čuo osim tebe...al kako bi i mogao, uostalom, mi smo frustrirani i ljubomorni što nismo proputovali svijeta k'o ti, znaš, niko ovdje dalje od neuma nije dobacio :D
To si ti rekao, i to možeš reći za sebe. Takvi ne poznaju ljude koji vrijede, rade, putuju, doprinose, za zakve su pozitivni samo oni koji zalijepe link i kažu "evo ga" dok ostale uopćene, prihvaćene stvari ne postoje. Opet ti kažem, zbog takvih tipkarala, imamo problem dok ne izađu na ulicu, među ljude. Kada se to desi, onda ćemo imati veliki problem. Trebamo se riješiti svih razgradnih faktora u društvu, a znaš na šta mislim.
Advanced

#118 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Advanced »

amrica wrote:
sasa_t wrote:Ma sve ce to biti manje vise uredu.
Ovo boldirano je nasa stvarnost od 96., nemojmo se lagati... :(
Znam nekoliko pravnih subjekata u kojima možeš samo stajati ispred vrata nikako, iza! Takav primjer je bio u mesnici halal na Pofalićima, takav primjer je u NK Široki Brijeg, takav primjera je mnogo....
shuriken

#119 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by shuriken »

Advanced wrote:
JThomas wrote:kojom drugom riječju bi ovo mogli nazvati, ako ne segregacija? hajde evo, daj ti neki prijedlog? po ovom uzoru, svaki bi trgovački subjekt mogao odlučiti da ne posluje s srbima, hrvatima, muslimanima, ciganima, kinezima ili nekim desetim ko mu se ne sviđa, lijepo bi bilo, jelde? to ne bi bila diskriminacija, nikako?
ps zovni prijatelja šurikena da te podrži, pa onda se hvalite po forumu kako ste većina :lol:
Zapamti, kako se muslimani stide vehabija, ja se stidim tebe, i takvih kao ti. Ti stavovi nikada neće donijeti dobro.
jel me neko trazio?
svugdje po svijetu ima svasta
i svako sebi ima pravo graditi sta hoce i udruziti se
ali ovo nije stambena zadruga kako je ti prikazujes
nego stanovi za trziste, oglaseni za trziste uz napomenu da su samo za muslimane
moguce je da je to tebi isto, relativizirao si ti i ozbiljnije teme

primjerice stid te je sto neko proziva reisa na odgovornost sto je sa djevojcicom pricao o efendijinoj erekciji
sta mislis jel djevojcicu bilo stid sto je drzala imama za *urac i sto ju reis ispituje o tome dok drugi ljudi cuju
kad se ti, svjetski putnik, stidis tudjih postova?

trebamo biti dvolicni kao ti, to ce nam donijeti dobro
ili u najmanju ruku se trebamo opustiti i ne nervirati, dok nam takvi kao ti drze prodike
ili ako vidimo da lupas ko maksim po diviziji
da izidjemo prosetat i maknemo se od tastature
yeah, right
shuriken

#120 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by shuriken »

Advanced wrote:
JThomas wrote:
Isto kao da si me pitao, gdje je ta zgrada u Sime Milutinovića. Pa pun ih je svijet, po Milanu, Roterdamu, Hamburgu, Gracu, Beču, Londonu.
Ima i gorih primjera, napr. kršćanin ne smije ući u Meku, što je po meni šokantno. Ovo ti govorim da ne misliš da sam njihov advokat, ni nakraj pameti mi nije, već da ima pravih primjera diskriminacije i segregacije, dok ovo baš i nije neki.

nemojte se nervirat, kod svjetskih putnika je normalno da ih jedno pitas a da drugo odgovore
Advanced

#121 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Advanced »

shuriken wrote: jel me neko trazio?
primjerice stid te je sto neko proziva reisa na odgovornost sto je sa djevojcicom pricao o efendijinoj erekciji sta mislis jel djevojcicu bilo stid sto je drzala imama za *urac i sto ju reis ispituje o tome dok drugi ljudi cuju kad se ti, svjetski putnik, stidis tudjih postova?
Tražio te prijatelj sa kojim činite ogromnu većinu na forumu (ne manje, a ni više od dva).
Opet izvrćeš. Gdje sam to rekao da me je stid što neko proizva reisa? I naravno, dok je vas, ne sikirajmo se za prozivanja o islamofobiji.
Advanced

#122 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Advanced »

shuriken wrote: nemojte se nervirat, kod svjetskih putnika je normalno da ih jedno pitas a da drugo odgovore
Pa ti si iskusni forumash! :lol: :lol: :lol: tvoji su argumenti sveti, presveti :lol: :lol: :lol:
sarajevac071

#123 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by sarajevac071 »

mašallah
JThomas

#124 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by JThomas »

kao što rekoh, ja se sinoć vraćam kući, i vidim letećeg psa kako ganja leteću mačku :D a nisam pio :D

a vi što nećete da mi povjerujete, i tražite nekakve dokaze, argumente, linkove, vi ste isfrustrirani likovi koji žive za računarom i koji bi morali malo svijeta vidjeti :D ha ja, kad to ima svuda po evropi, pun svijet toga, london, birmingham, rotterdam, milano, al šta vi znate o tome, k'o kad niste dalje od neuma dobacili :D
Advanced

#125 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Advanced »

JThomas wrote:kao što rekoh, ja se sinoć vraćam kući, i vidim letećeg psa kako ganja leteću mačku :D a nisam pio :D
a vi što nećete da mi povjerujete, i tražite nekakve dokaze, argumente, linkove, vi ste isfrustrirani likovi koji žive za računarom i koji bi morali malo svijeta vidjeti :D ha ja, kad to ima svuda po evropi, pun svijet toga, london, birmingham, rotterdam, milano, al šta vi znate o tome, k'o kad niste dalje od neuma dobacili :D
Ko ti je kriv! Izađi malo na zrak, uzmi have, duboko udahni, i poželi želju da se tvoj svijet ne svodi samo na kompjuter i internet. Kakav je taj cuko, mislim koje je rase?
Post Reply