BITI MUŠKARAC
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- EllaD
#101 Re: BITI MUŠKARAC
znas sta me zaista interesuje? sta bi rekao pravi muskarac na tebe? vjerovatno ti i doviknu ali ne cujes od trac partije sa "drugaricama" jos ako je tvoja omiljena tema tj "TI - zivot i djelo ..."
- MoHiKaNaC
#102 Re: BITI MUŠKARAC
Ljudi dje gori? Smirite!
Nakon trista godina svratih malo na forum da iskoristim manjak obaveza na poslu al' ocigledno fulih temu...
p.s.
Ella, dobar ti avatar
Nakon trista godina svratih malo na forum da iskoristim manjak obaveza na poslu al' ocigledno fulih temu...
p.s.
Ella, dobar ti avatar
- EllaD
#103 Re: BITI MUŠKARAC
hvala ti, i tvoj je
ps nemoj onome reci, ali evo opet se osjecam kao zensko; sta mali, nevini kompliment moze uciniti
ps nemoj onome reci, ali evo opet se osjecam kao zensko; sta mali, nevini kompliment moze uciniti
- MoHiKaNaC
#104 Re: BITI MUŠKARAC
Dobro da se ne zanesemo ipak je ovo javni prostor 
Sad idem lagano gasit racunar pa onda na jednu veliku kriglu pive...
Pozdrav!
Sad idem lagano gasit racunar pa onda na jednu veliku kriglu pive...
Pozdrav!
-
luda
#105 Re: BITI MUŠKARAC
interesantno je gledati kako svaka tema zavrsi na prepirkama i svadi tj u pogresnom smjeru..a vecinom to zene nazalost iskompliciraju i onda se ljutimo kada nam kazu da smo kao kokoske...pa ljudi niko vas ne tjera da se javljate na temu koja vam se cini glupom....
a sto se tice teme uopste zena sam al tema mi se bas svida i mislim da je goozonja jako zreo muskarac za svoje godine...ima tu mnogo istine..a istina kazu katkad boli onima koji je nemaju hrabrosti pogledati u oci...ja sam oduvijek bila hrabra i mislim da si 100 % u pravu i da si svakim svojim postom ovdje donio jednu od mudrosti....treba se malo zapitati svaki muskarac a kako vidim i pokoja zena...
a sto se tice teme uopste zena sam al tema mi se bas svida i mislim da je goozonja jako zreo muskarac za svoje godine...ima tu mnogo istine..a istina kazu katkad boli onima koji je nemaju hrabrosti pogledati u oci...ja sam oduvijek bila hrabra i mislim da si 100 % u pravu i da si svakim svojim postom ovdje donio jednu od mudrosti....treba se malo zapitati svaki muskarac a kako vidim i pokoja zena...
-
goozonja
#106 Re: BITI MUŠKARAC
mogu mislit kakve komplimente dobijaš i zaslužuješ u stvarnom životu ako ovdje piškaš od sreće kad ti pohvale avatar...EllaD wrote:hvala ti, i tvoj je
ali nije sve u fizičkom izgledu. ako malo poradiš na svojoj osobnosti i karakteru, vrlo lako se možeš iz otrovane kravetine preobrazti u pravu princezu, anđela...
-
goozonja
#107 Re: BITI MUŠKARAC
tema još nije završila, imam još svašta za dodati. do tad će valjda i sporokontajućim čitaocima biti jasno o čemu govorim.luda wrote:interesantno je gledati kako svaka tema zavrsi na prepirkama i svadi tj u pogresnom smjeru..a vecinom to zene nazalost iskompliciraju i onda se ljutimo kada nam kazu da smo kao kokoske...pa ljudi niko vas ne tjera da se javljate na temu koja vam se cini glupom....
naprosto je žalosno na kako jadan način fulaju poentu, umjesto da iz mog zalaganja izvuku neku korist za sebe.
tebi ludo, hvala na razumijevanju.
- HAVANA
#108 Re: BITI MUŠKARAC
EllaD wrote:zaboravio si reci da si i duhovit, jednostavno vrca duhovitost
napomeni to sljedeci put kad frajerski budes posmatrao druge sa strane, i dopustao da ti placaju "kisobrancice" muskarcino
Ovakav nam je guzonja
- JThomas
#109 Re: BITI MUŠKARAC
a brate dragi...
ne možeš nikako, al nikako obasuti sebe svim pohvalama, a druge porugama i ismijavanju i očekivati pozitivne reakcije. to jednostavno nije u ljudskoj prirodi. može sve što kažeš biti ne znam ti kakva istina - ali takvim pristupom se nikome nećeš svidjeti. to ti je savršen recept da niko ni ne pročita do kraja ono što hoćeš da kažeš.
s nekim stvarima se slažem, muškarce bez mu*a ne voli niko, ni žene ni drugi muškarci...ali još manje ljudi voli da ih popljuješ u facu onako kako ti radiš na ovoj temi, u stilu svi su oni luzeri (osim mene), a one sve kojima se moja priča i nastup ne sviđa, e one su sve kokoške koje ne znaju šta hoće...
ne možeš nikako, al nikako obasuti sebe svim pohvalama, a druge porugama i ismijavanju i očekivati pozitivne reakcije. to jednostavno nije u ljudskoj prirodi. može sve što kažeš biti ne znam ti kakva istina - ali takvim pristupom se nikome nećeš svidjeti. to ti je savršen recept da niko ni ne pročita do kraja ono što hoćeš da kažeš.
s nekim stvarima se slažem, muškarce bez mu*a ne voli niko, ni žene ni drugi muškarci...ali još manje ljudi voli da ih popljuješ u facu onako kako ti radiš na ovoj temi, u stilu svi su oni luzeri (osim mene), a one sve kojima se moja priča i nastup ne sviđa, e one su sve kokoške koje ne znaju šta hoće...
- anais_nin
#110 Re: BITI MUŠKARAC
ovo vam je prva i zadnja opomena prije nego sto padne katanac na temu
ukoliko se nastavi u ovom duhu vrijedjanja to ce biti kraj ove teme....
tek kad pregledam sve postove, postiracu ovde ukoliko ima onih koji zasluzuju vise od ove generalne opomene...
tek kad pregledam sve postove, postiracu ovde ukoliko ima onih koji zasluzuju vise od ove generalne opomene...
-
goozonja
#111 Re: BITI MUŠKARAC
zdravo kolega.JThomas wrote:a brate dragi...
tvoja ocjena je paušalna, pa bi bilo lijepo da koristiš opciju "citiraj" i pokažeš mi te poruge i ismijavanje.
jedno je kada neko iskaže neslaganje sa mojim mišljenjem, a potpuno drugo kada se neko bezveze uskokodače sa jedinim ciljem da minira temu i pokenja se po nečijem trudu.
ja ovdje nisam daa bih se nekom svidio, nego čisto da podijelim sa ostalima korisnu informaciju u za to predviđenom podforumu.
i dalje mislim da temu obrađuje na kvalitetan način, bez obzira na povreenu intonaciju.
uglavnom, evo, tu nam je moderatorica, pa se nadam da će ona hronoloki i objektivno iščitati šta je ko kome i zašto rekao, te ko konstruktivno učestvuje u temi, a ko oftopikari i pokušava upropastiti temu i diskreditirati njenog autora.
uzdravlje!
- Daphna
#113 Re: BITI MUŠKARAC
goozonja wrote: edit: ne znam jel post dug il si ti kratka...
goozonja wrote: ove dvije kokoške bi mogle mnogo naučiti od tebe.![]()
goozonja wrote: mogu mislit kakve komplimente dobijaš i zaslužuješ u stvarnom životu ako ovdje piškaš od sreće kad ti pohvale avatar...
ako malo poradiš na svojoj osobnosti i karakteru, vrlo lako se možeš iz otrovane kravetine preobrazti u pravu princezu, anđela...
goozonja wrote: a ti si došla na temu koju sam pokrenu sa isključivim ciljem da liječiš neke svoje frustracije. isto važi i za besanu.
goozonja wrote: ne tepaj si. mislim to da si žena..
goozonja wrote: pretpostavljam da nisi moj tip, a s takvim stavom vjerovatno nisi ničiji.
osim ako nemaš npr. velike dude, duge noge ili puno para. tako bi nekom, a meni sigurno ne, bila interesantna.
goozonja wrote:a de ti meni reci, plaća iko išta rospijama?EllaD wrote:zaboravio si reci da si i duhovit, jednostavno vrca duhovitost
napomeni to sljedeci put kad frajerski budes posmatrao druge sa strane, i dopustao da ti placaju "kisobrancice" muskarcino
I ima toga joooš... Boga mi, meni ne bi mrsko potražiti tvoja ismijavanja, prvenstveno žena, pogrdne riječi i vrijeđanja! Prosto se zapitam koja žena poželi biti s tobom, kada se ovako obraćaš ženama, i što je još gore osobama koje uopšte ne poznaješ!
-
goozonja
#114 Re: BITI MUŠKARAC
Daphna wrote:goozonja wrote: edit: ne znam jel post dug il si ti kratka...goozonja wrote: ove dvije kokoške bi mogle mnogo naučiti od tebe.
goozonja wrote: mogu mislit kakve komplimente dobijaš i zaslužuješ u stvarnom životu ako ovdje piškaš od sreće kad ti pohvale avatar...
ako malo poradiš na svojoj osobnosti i karakteru, vrlo lako se možeš iz otrovane kravetine preobrazti u pravu princezu, anđela...goozonja wrote: a ti si došla na temu koju sam pokrenu sa isključivim ciljem da liječiš neke svoje frustracije. isto važi i za besanu.goozonja wrote: ne tepaj si. mislim to da si žena..
goozonja wrote: pretpostavljam da nisi moj tip, a s takvim stavom vjerovatno nisi ničiji.
osim ako nemaš npr. velike dude, duge noge ili puno para. tako bi nekom, a meni sigurno ne, bila interesantna.goozonja wrote:a de ti meni reci, plaća iko išta rospijama?EllaD wrote:zaboravio si reci da si i duhovit, jednostavno vrca duhovitost
I ima toga joooš... Boga mi, meni ne bi mrsko potražiti tvoja ismijavanja, prvenstveno žena, pogrdne riječi i vrijeđanja! Prosto se zapitam koja žena poželi biti s tobom, kada se ovako obraćaš ženama, i što je još gore osobama koje uopšte ne poznaješ!
daphna ovo su sve odgovori na bezrazložna vrijeđanja mene sa njihove strane.
haj ti to malo hronološki iščitaj umjesto da isprazno moraliziraš.
ništa nisam slagao. ako nekog vrijeđa istina to je već drugi problem.
a zna se kako se nazivaju ljudi koji su u sukobu sa istinom.. no eto, da ne "vrijeđam" više..
pozz
- Daphna
#116 Re: BITI MUŠKARAC
Ne branim ja nikoga... Ni tebe ni njih. Boli me briga, ne poznajem vas ni jedno da bih se zauzimala za nekoga! Ali pitao si i ja ti dajem odgovore!goozonja wrote: daphna ovo su sve odgovori na bezrazložna vrijeđanja mene sa njihove strane.
haj ti to malo hronološki iščitaj umjesto da isprazno moraliziraš.
ništa nisam slagao. ako nekog vrijeđa istina to je već drugi problem.
a zna se kako se nazivaju ljudi koji su u sukobu sa istinom.. no eto, da ne "vrijeđam" više..
pozz
Nigdje nisam pročitala da te besana ili Ella D nazvala kravom, isfrustriranim... hajde da ne ponavljamo više! Cure su samo rekle da ti ne vjeruju, da ih nerviraš, da si hvalisavac... I ti si onda krenuo prvo sa "furaj sa teme" a onda i sa svim naprijed navedenim...
Ako ti smetaju njihovi komentari, ako misliš da ti neko začatava temu, ako te neki i iznervira... Fino brate iskuliraj, ignoriši, prijavi moderaciji... Na kulturan i civiliziran način... Kada već pokušavaš da ostaviš dojam jedne takve osobe, a ne sumnjam u to da jesi... Onda se i ponašaj tako, a ne uličnim slengom...
Pozz
-
Eborg
#117 Re: BITI MUŠKARAC
Hajmo malo spustiti loptu i sagledati neke stvari realno...
Ukoliko sam dobro upratio tema je krenula tokom rasprave o danashnjem "sindromu" tih nakaradnih odnosa s chim bi se definitivno slozhio.Danas smo svi svjedoci potvrde teze:"100 ljudi - 100 cudi!" E sad u smislu odrzhanja ozbiljnosti teme bilo bi OK ako bi izbjegli onaj neminovni nastavak sa 100 zhena...
Elem,hajmo jednom pokushati pokrenuti diskusiju koja nece biti upropashtena polu-coolerskim upadicama "ofiranja" OP-a iako su neki ochito zainteresovani za dalji razvoj priche...
Elem,ja ta "socijalna programiranja" nikako ne volim i danas se 99% ljudskih odnosa svodi na neko glumatanje i igranje igrica na poteze kao da smo u Warcraftu ili neshto slichno.Nedavno sam negdje prochitao da je vagina kao takva najjache oruzhje.Zaista-pocheshe ratovi oko zhena a i dan-danas smo svjedoci da ce mushkarci uraditi skoro sve samo da dodju do toga.Zar nije tako?
Smatram da nijedna krajnost nije dobra jer dovodi do tog nekog totalitarnog odnosa tako da u svakom sluchaju treba imati mjeru.U datom kontekstu se mogu posmatrati primjeri macho-mana i nice-guya te zavodnice i dobrice.Nijedna od ove chetiri grupe nije dobra - ili zhestoko unishti samopouzdanje drugog ili dobije nogu u trbuh jer prerano otkrije karte.
Lichno ne volim te "zavodnichke" priche tipa ja sam ovakav,onakav,roditelji mi rade ovo,vozim to i to,imam puno para,maco tvoje ochi bi postidjele smaragd i sl.Svi mi zhelimo biti "prihvaceni" onakvima kakvi i jesmo i ja tezhim takvom pristupu.Nisam savrshen i nije me stid to priznati,necu se ni za koga pretvarati ali naravno da cu pokazati da mi je stalo.Ovo naravno govorim u nekim normalnim granicama ne tezheci flegma-tipovima.Duhovit sam,fin sam,nisam problematichan,mislim da solidno izgledam ali opet nekako ispushim za razliku od sve raje koja se bavi tim forama prosipanja fazona.E sad,ili oni grijeshe ili ja...
Ne znam zaista,no danashnji pristup kada vecina djevojaka ochekuje da se chovjek slomi oko nje a da ona prstom ne mrdne po meni nije OK.Ja sam motiviran kada vidim da neko pokazhe interes a ne ovako kada te samo razvlachi.Ne zhelim da pomislite da sam sad isfrustriran ili neshto tako,ali hajmo biti realni pa priznati da je danas situacija uglavnom takva.
Meni je bolje da me odmah odbije,kazhe da ima momka,da joj se ne svidjam ili shta god nego da shuti i izigrava nedodirljivu...
No,ajmo realno,jako jako jako rijetko ce se desiti da upoznate nekoga i uspijete privuci nechiju pazhnju u tim prvim momentima bez nekih lovachkih pricha.I onda nakon sedmicu-dvije vidish da taj prvi dojam uopce nije bio tachan nego da ste se vi ili ta osoba pogreshno predstavili josh u pochetku.
Da ne duzhim dalje i ne razvodnjavam prichu,mislim da treba malo realnije sagledati neke stvari a ne zhivjeti u oblacima kako ce ili neko doci magichan jednog dana ili kako mozhemo sami dobiti koga hocemo...Treba biti iskren i pokazati svoju pravu stranu,kao shto to Sidran reche,svi smo mi roba koja hoda uokolo,pitanje je kome ce se shta svidjeti i kako ce pokushati doci do toga...
Lijep pozdrav,izvinjenja za malo nejasan post!
Ukoliko sam dobro upratio tema je krenula tokom rasprave o danashnjem "sindromu" tih nakaradnih odnosa s chim bi se definitivno slozhio.Danas smo svi svjedoci potvrde teze:"100 ljudi - 100 cudi!" E sad u smislu odrzhanja ozbiljnosti teme bilo bi OK ako bi izbjegli onaj neminovni nastavak sa 100 zhena...
Elem,hajmo jednom pokushati pokrenuti diskusiju koja nece biti upropashtena polu-coolerskim upadicama "ofiranja" OP-a iako su neki ochito zainteresovani za dalji razvoj priche...
Elem,ja ta "socijalna programiranja" nikako ne volim i danas se 99% ljudskih odnosa svodi na neko glumatanje i igranje igrica na poteze kao da smo u Warcraftu ili neshto slichno.Nedavno sam negdje prochitao da je vagina kao takva najjache oruzhje.Zaista-pocheshe ratovi oko zhena a i dan-danas smo svjedoci da ce mushkarci uraditi skoro sve samo da dodju do toga.Zar nije tako?
Smatram da nijedna krajnost nije dobra jer dovodi do tog nekog totalitarnog odnosa tako da u svakom sluchaju treba imati mjeru.U datom kontekstu se mogu posmatrati primjeri macho-mana i nice-guya te zavodnice i dobrice.Nijedna od ove chetiri grupe nije dobra - ili zhestoko unishti samopouzdanje drugog ili dobije nogu u trbuh jer prerano otkrije karte.
Lichno ne volim te "zavodnichke" priche tipa ja sam ovakav,onakav,roditelji mi rade ovo,vozim to i to,imam puno para,maco tvoje ochi bi postidjele smaragd i sl.Svi mi zhelimo biti "prihvaceni" onakvima kakvi i jesmo i ja tezhim takvom pristupu.Nisam savrshen i nije me stid to priznati,necu se ni za koga pretvarati ali naravno da cu pokazati da mi je stalo.Ovo naravno govorim u nekim normalnim granicama ne tezheci flegma-tipovima.Duhovit sam,fin sam,nisam problematichan,mislim da solidno izgledam ali opet nekako ispushim za razliku od sve raje koja se bavi tim forama prosipanja fazona.E sad,ili oni grijeshe ili ja...
No,ajmo realno,jako jako jako rijetko ce se desiti da upoznate nekoga i uspijete privuci nechiju pazhnju u tim prvim momentima bez nekih lovachkih pricha.I onda nakon sedmicu-dvije vidish da taj prvi dojam uopce nije bio tachan nego da ste se vi ili ta osoba pogreshno predstavili josh u pochetku.
Da ne duzhim dalje i ne razvodnjavam prichu,mislim da treba malo realnije sagledati neke stvari a ne zhivjeti u oblacima kako ce ili neko doci magichan jednog dana ili kako mozhemo sami dobiti koga hocemo...Treba biti iskren i pokazati svoju pravu stranu,kao shto to Sidran reche,svi smo mi roba koja hoda uokolo,pitanje je kome ce se shta svidjeti i kako ce pokushati doci do toga...
Lijep pozdrav,izvinjenja za malo nejasan post!
- Daphna
#118 Re: BITI MUŠKARAC
Koliko ovaj grad ima stanovnika? Koliko ova država ima stanovnika?
Pa toliko nas je... Slobodnih, koliko toliko normalnih, prosječnih... Zašto onda i muškarci i žene imaju problema sa pronalaskom partnera? I zašto nam se uglavnom dešava da "naletimo" na kulere, glumce, velike frajere, još bolje ženske...
Eto i ja sam fina, duhovita, nisam problematična, ne izgledam loše... Ali opet nisam zanimljiva većini današnjih tipova! Mogu se zezati, ozbiljno pričati, dovoljno sam obrazovana da mogu voditi smislen razgovor... Ono sam što sam, ne glumatam. Pa opet ništa! Ko griješi? Oni ili ja?
Pa toliko nas je... Slobodnih, koliko toliko normalnih, prosječnih... Zašto onda i muškarci i žene imaju problema sa pronalaskom partnera? I zašto nam se uglavnom dešava da "naletimo" na kulere, glumce, velike frajere, još bolje ženske...
Eto i ja sam fina, duhovita, nisam problematična, ne izgledam loše... Ali opet nisam zanimljiva većini današnjih tipova! Mogu se zezati, ozbiljno pričati, dovoljno sam obrazovana da mogu voditi smislen razgovor... Ono sam što sam, ne glumatam. Pa opet ništa! Ko griješi? Oni ili ja?
-
Eborg
#119 Re: BITI MUŠKARAC
E pa upravo je stvar u onome iz prvog posta.Ljudi su vec navikli na takve stvari da su gotovo i odustali od ozbiljnijih pokushaja i po defaultu sve uzimaju kao "ljigavce" i "glumice"...Daphna wrote:Koliko ovaj grad ima stanovnika? Koliko ova država ima stanovnika?
- black
#120 Re: BITI MUŠKARAC
ma samo ostani takva, a naici ce vec neko sa kim ces biti na istoj talasnojDaphna wrote:Koliko ovaj grad ima stanovnika? Koliko ova država ima stanovnika?
- Daphna
#121 Re: BITI MUŠKARAC
Pa ja to odlično znam, iz ličnog iskustva, nažalost... I uporno trubim da nisu svi isti i da treba umrijeti na bojnom poljuEborg wrote: E pa upravo je stvar u onome iz prvog posta.Ljudi su vec navikli na takve stvari da su gotovo i odustali od ozbiljnijih pokushaja i po defaultu sve uzimaju kao "ljigavce" i "glumice"...
Ma šalu na stranu, kako riješiti taj problem?
Aha... I dok ja furam svoj fazon, ne pratim ove globalne trendove... Neka glumica mi pokupi momka ispred nosa! I tako meni godine prolaze, ja na istoj talasnoj... A jačeg spola ni za lijeka!black wrote: ma samo ostani takva, a naici ce vec neko sa kim ces biti na istoj talasnoj
Ja sam bar osoba koja ne odustaje i ne trpa sve u isti koš...
- GODZZILA
#122 Re: BITI MUŠKARAC
Daphna wrote:Pa ja to odlično znam, iz ličnog iskustva, nažalost... I uporno trubim da nisu svi isti i da treba umrijeti na bojnom poljuEborg wrote: E pa upravo je stvar u onome iz prvog posta.Ljudi su vec navikli na takve stvari da su gotovo i odustali od ozbiljnijih pokushaja i po defaultu sve uzimaju kao "ljigavce" i "glumice"...![]()
Ma šalu na stranu, kako riješiti taj problem?
Aha... I dok ja furam svoj fazon, ne pratim ove globalne trendove... Neka glumica mi pokupi momka ispred nosa! I tako meni godine prolaze, ja na istoj talasnoj... A jačeg spola ni za lijeka!black wrote: ma samo ostani takva, a naici ce vec neko sa kim ces biti na istoj talasnoj![]()
Ja sam bar osoba koja ne odustaje i ne trpa sve u isti koš...
Plaho si ogorčena...
- Daphna
#123 Re: BITI MUŠKARAC
Jao nemaš pojma koliko...GODZZILA wrote: Plaho si ogorčena...
-
Eborg
#124 Re: BITI MUŠKARAC
Ajde ba,uvijek u medjuvremenu dok chekash pravog imash srednjoshkolce koji ce se zaljubiti na iole senzualniji pogled...Daphna wrote:Jao nemaš pojma koliko...GODZZILA wrote: Plaho si ogorčena...![]()
Šta ću, bar priznajem!
-
Lesli Eldridž
#125 Re: BITI MUŠKARAC
Daphna pojasni mi malo bogati ono o otimanju frajera. Evo ja sad imam problema izgleda. Mislim da znaš zašto