SAVEZ NAPOLJE!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Da li ste za suspenziju nogometnog/fudbalskog saveza BiH?!

Da, ali samo ukoliko se ne promijeni statut
38
18%
Da, koji će nam k. fudbal uopšte
24
11%
Ne, jer suspenzija neće voditi ozdravljenju bh. fudbala
13
6%
Ne, ko su oni (FIFA i UEFA) da nama određuju da imamo jednog predsjednika
5
2%
Da, ali samo da se suspenduje savez a da klubovi i reprezentacija ne trpe posljedice suspenzije
131
62%

Total votes: 211

Mikado

#101 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Mikado »

slusam.ba wrote:
moderator wrote:Sarajevo-x.com saznaje
Ćiro dobija otkaz!

Kako saznaje naš portal, šef državne nogometne selekcije Miroslav Ćiro Blažević neće dobiti podršku čelnih ljudi NSBiH i male su šanse da ostane na klupi „zmajeva“. Ovo nam je potvrdio jedan od članova Izvršnog odbora krovne kuće bh. nogometa, koji nas je zamolio da mu ne otkrivamo identitet (ime poznato redakciji), jer kako kaže, ne želi „biti prvi koji će sa takvom informacijom izaći u javnost“.

Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
Naime, apostrofirano je da se selektoru bh. nacionalne vrste zamjera što je „flertovao“ sa pojedinim klubovima i dogovarao angažman u trenucima kada se naša reprezentacija borila za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Napomenuto je da su rezultati naše nogometne reprezentacije odlični i da to nije uzrok ovakvog scenarija. Tražili smo odmah i komentar selektora Blaževića, ali je bio nedostupan. Ugovor koji je selektor nogometne reprezentacije BiH potpisao sa NSBiH ističe u ljeto 2010. godine.

cuj "flertovao" a oni kao nisu u talu :-) ..i ako sam za cirin odlazak mislim da bi ispao faca kad bi progovorio i povukao za sobom bar jos nekoliko smradova iz saveza..bice ovo zanimljivo pratiti nadam se da ce ciro progovorit
Ma je*e se Ciri, on ce se prodat za lovu i nece on zavalit svog havera Munju tj. Muniba Usanovica kojeg hvali na svakom koraku. Dobro se zna kakav je Ciro, a u onoj emisiji "Otvoreno" na HRT-u o tragediji u Sirokom Brijegu sve mu je u lice sasuo onaj profa Nino Raspudic, da je Ciro sav zapjenio rekavsi da je Nino isti ko vojvoda Drazo. :D
Mikado

#102 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Mikado »

bijelo_dugme wrote:DNO DNA
"Ja sam baš u razgovoru za vaš portal nekoliko puta rekao da mi imamo minimalne izglede protiv Portugala, što se na kraju ispostavilo tačnim. Moramo biti objektivni, kako mi igrači tako i naši navijači. Nismo mi neka super ekipa, a u prilog mojoj tvrdnji govori i podatak da smo u kvalifikacijama od osam malo jačih utakmica samo slavili protiv Belgije, dok smo u susretima sa Turskom, Španijom i Portugalom upisali pet poraza i jedan remi. Organizacija oko reprezentacije je posebna priča. Bolujemo od tih nekakvih dječijih bolesti. Uz dužno poštovanje prema svima, posebno prema našim navijačima, ne može se i ne smije se događati da dan, dva pred utakmicu mi nemamo mira u hotelu. Pazite, ne želim sada nekakav alibi, ali moramo to podići na jedan viši nivo jer ovako stvarno ne ide", rekao je Misimović.
Nakon ovakvih iskrena odgovora zamolili smo Zvjezdana da bh. javnosti odgovori da li je tačno da nije imao mjesta u loži Bilinog polja.

"Ma to nije toliko ni bitno", kao iz topa ispalio je Miske. Prekidoh ga i reće mu da je to jako bitno jer on nas je sve zadužio i odnos prema njemu mora biti na najvišem nivou, a nakon toga Zvjezdan je otvorio dušu:

"Istina je da nisam imao mjesta u loži, bilo je svakavih likova ali za mene i Supića mjesta nije bilo. Ponavljam, nije to ni bitno toliko jer može Zvjezdan i stajati 90 minuta, ali to je ono što govorim, to je taj organizacioni odnos u reprezentaciji i to se mora promijeniti ukoliko želimo da se plasiramo na neko veliko takmičenje i ukoliko želimo da imamo respekt u svijetu. Pa molim vas, u jednom trenutku sam vidio da i pojedini portugalski fudbaleri stoje i da nemaju gdje sjesti. To je sramota."
:mrgreen: Ko je to Misimovic da on mora sjedit u lozi ? :mrgreen: Preca je Munjina raja, jer da nije Munje nebi bilo ni Cire, a onda ni baraza :mrgreen: A portugalcima se Munja revansiro jer su ga sigurno smjestili u hotel s 4 zvijezdice bez all inclusive aranzmana. :mrgreen:
_BaD_BoY

#103 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by _BaD_BoY »

mostarac wrote:Do sad sam najmanje 10 puta napisao i sam sam sebi vise dosadan, a to je da se savez moze srusiti samo na jedan jedini nacin, a to je rusenjem premier lige. Sve drugo je pisanje uz vjetar. Protesti pred savezom, bakljade i slicne stvari nikada nece pomjeriti stvari sa mjesta, ali bojkot klubova i njihovih utakmica i igra klubova pred 0 gledalaca koji dodju pred stadion, a ne ulaze u njega ce direktno uticati na sve sto se dogadja u domacem fudbalu i srusiti savez, jer savez biraju klubovi i to uglavnom klubovi premier lige.
Ali to onda znaci da HZ bojkotuju Sarajevo, TM Zelju, Robijasi Celi, RA Velez, a to navijacke skupine nisu spremne da urade i onda niko nema pravo da se zali jer tako nam je kako smo i trazili. Samo bojkot klubova ce prisiliti iste da u savez delegiraju one koje navijaci traze, a ne mafijase i kriminalce. Al ipak je vaznije izaci u evropu i tamo se brukati jednu godinu, nego obezbjediti dugorocni prosperitet cjelokupnog fudbala u zemlji.
Dakle kad navijacke skupine (ove velike) pozovu na bojkot svojih klubova i to sve zajedno tad ce pasti premijer liga, a sa njom i savez i to je jedini nacin. Sve drugo je posao da se kao nesto uradi, ali mi ne bi da se ista uradi.
ma klubovi su nemocni jer 99% navijaca nije zadovoljno svojom upravom al ni ta malo sitnija bagra se ne moze srusiti..i slazem se da bi trebali krenuti od pocetka..da bi izlijecili ovaj savez treba se krenuti od nivoa mjesne zajednice,opstine,kantona,pa dalje..ovo je jedan prijedlog sto si ti naveo mostarac a i onaj o paralelnom savezu je takodje dobar..

p.s.cudi me da neka od stranki ne uvrsti ovo u svoj program..tj reformu saveza garantujem da bi super prosli..ajd javljajte lagumdziji,radoncicu,seferu il bilo kome neka nam ovo obeca i odradi i dozivotni je predsjednik :D
Brisbane

#104 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Brisbane »

Mene samo interesuje ima li igdje savez gdje nijedan bivsi fudbaler ne sjedi, a ONI molim te odlucuju ko ce biti selektor ????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. Ocekujem iduce godine Nazifa Gljivu kao clana IO saveza :-)
stochar

#105 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by stochar »

u Hrvatskoj ima Udruga profesionalnih klubova Prve hrvatske nogometne lige:

http://www.prva-hnl.hr/index1.php
udrch

#106 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by udrch »

Brisbane wrote:Mene samo interesuje ima li igdje savez gdje nijedan bivsi fudbaler ne sjedi, a ONI molim te odlucuju ko ce biti selektor ????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. Ocekujem iduce godine Nazifa Gljivu kao clana IO saveza :-)
A jel Naziv nije član IO??? :D
elSaik

#107 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by elSaik »

Globus

#108 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Globus »

Danas je valjda izricanje presude Munji .. Ajd necel bog dat da ga strpaju u cuzu nece valjda i nakon toga ostati na ovoj funkciji i cekati da se vrati :D i kad bi ga strpali iza resetaka onda treba pritisnut i ostale da se raspadne sve u pm i da dodju poznati ljudi .. Ne moraju odmah sve pozicije se promjenut jeboga nek se promjenu glavnih 5-6 a onda de ocih 5-6 ako budu ljudi koje svi zelimo rijesit ostalo ..
fosil

#109 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by fosil »

Ma kakva presuda bice oslobodjen usljed nedostatak dokaza, jer ih je neko klepio kao i onaj sef NSBiH. Zna se da bi doticni propjev'o k'o slavuj ako ode iza resetaka, tako da ce mu kolege srediti oslobadjajucu presudu. U najgorem slucaju nastavice obnasati ulogu sekretara iz zatvora, ma sta iz zatvora i iz mezara ako treba.
Omerovim_Koracima

#110 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Omerovim_Koracima »

sho unosite nemir pred kvalifikacije :lol: :lol: :lol: :lol:
uvjek dobar gost

#111 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by uvjek dobar gost »

... Dva konkretna prijedloga... trebaju se objediniti u jedan, bojkot klubova i paralelni savez.. no primjer Mostara nas sve demantuje i dokazuje nam ono u šta su nas ubijedili... da je tako kako je i da nema mijenjanja.. ničega !

Kulturno sa kulturnim, duhovito sa duhovitim, a bezobrazno sa bezobraznim, govorila je meni moja majka al ja nisam odmah je shvatio...

Ćiro ja te ovim putem molim da progovoriš da kažeš šta i kako, koliko i ko, da izneseš svoje viđenje saveza i svega oko istog. Molim te jer pridobio si ljude na stranu repke, na stranu igrača i nekog šireg značaja, iz tog razloga mislim (možda utopistički) da i to Ćiro možeš biti dio rješenja duboke krize u BH fudbalu-nogometu. POstalo je na nama , jer banda se iz saveza i iz ove države mora izbaciti ako mi želimo i dalje da živimo ovdje !
Mikado

#112 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Mikado »

Pravda zadovoljena

UŠANOVIĆ I KUREŠ PROGLAŠENI KRIVIM!

Piše: M. Dautbegović
Ponedjeljak, 23.11.09. 12:06.
Generalni sekretar Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Munib Ušanović i Miodrag Kureš, sekretar za finansije i marketing, proglašeni su krivima po tačkama optužnice za produženo krivično djelo porezne utaje i produženo krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.

Tužilaštvo je visoko rangirane čelnike Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine optužilo da su u periodu od 1. januara 2001. godine do 30. septembra 2006. godine izbjegli plaćanje poreza na promet proizvoda i usluga, te poreza na plate i poreza na doprinose, s čime su oštetili budžet Federacije Bosne i Hercegovine u značajnom iznosu novca.

Tužilaštvo je također optužilo Kureša i Ušanovića da su u periodu od 1. januara 2001. godine do 31. maja 2005. godine zloubotrebom svog službenog položaja pribavili značajnu imovinsku korist nelegalnim putem.
Prema za sada još uvijek nepotvrđenim informacijama, Kureš i Ušanović osuđeni su na po pet godina zatvora!

Ostanite na SportSport.ba, uskoro više informacija.

sportsport.ba
uvjek dobar gost

#113 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Mikado wrote:Pravda zadovoljena

UŠANOVIĆ I KUREŠ PROGLAŠENI KRIVIM!

Piše: M. Dautbegović
Ponedjeljak, 23.11.09. 12:06.
Generalni sekretar Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Munib Ušanović i Miodrag Kureš, sekretar za finansije i marketing, proglašeni su krivima po tačkama optužnice za produženo krivično djelo porezne utaje i produženo krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.

Tužilaštvo je visoko rangirane čelnike Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine optužilo da su u periodu od 1. januara 2001. godine do 30. septembra 2006. godine izbjegli plaćanje poreza na promet proizvoda i usluga, te poreza na plate i poreza na doprinose, s čime su oštetili budžet Federacije Bosne i Hercegovine u značajnom iznosu novca.

Tužilaštvo je također optužilo Kureša i Ušanovića da su u periodu od 1. januara 2001. godine do 31. maja 2005. godine zloubotrebom svog službenog položaja pribavili značajnu imovinsku korist nelegalnim putem.
Prema za sada još uvijek nepotvrđenim informacijama, Kureš i Ušanović osuđeni su na po pet godina zatvora!

Ostanite na --- SPAM ---, uskoro više informacija.

--- SPAM ---
Super !

Još samo da im je osigurati ćeliju.... , a kako je krenulo trebati će nam ćelija po glavi stanovika !
Richard Peti

#114 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Richard Peti »

OSUĐENICIMA ZABRANA OBAVLJANJA FUNKCIJA
Optuženim Ušanović Munibu i Kureš Miodragu je, pored izrečene kazne zatvora, izrečena i mjera sigurnosti Zabrana vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti iz člana 73. KZ BiH kojom se optuženim zabranjuje obavljanje rukovodnih dužnosti sa ovlaštenjima upravljanja i raspolaganja novčanim sredstvima i imovinom u trajanju od pet godina od pravosnažnosti presude, s tim da se vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere sigurnosti. Istovremeno Sud je naložio oduzimanje imovinske koristi pribavljene izvršenjem produženog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja u iznosu od 248.147,00 KM i 42.110,00 EUR.
vise> sportsport . ba
lukavac

#115 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by lukavac »

Nazalost presuda jos uvijek nije pravosnazna, a pitanje je i da li ce biti u ovakvom obliku.
U svakom slucaju proci ce jos par godina do njene pravosnasnosti. Po mojoj procjeni ne manje od 4-5 godina, jer covjek moze gurati do vrhovnog suda po potrebi.
Puno bitnije od ovoga, a nazalost i puno zalosnije je to sto ojedinci u Savezu i dan danas u njemu vide svijetlu tacku BiH fudbala, tuguju za ovakvim raspletom dogadjaja i nadaju se ponistenju presude. Sto puno govori o njima samima, ali i o nama, nesposobnima da uradimo nesto vise.
Ili je njihov sistem izuzetno dobro osmisljen za nas, obicne smrtnike koji volimo svoju zemlju i fudbal u njoj, kakav je da je.
Dok nam gamad kojoj Savez dodje k'o cekaonica za prdekanu sjedi tamo gdje sjedi nasi tereni ce biti kao BP, liga ovakva kakva jeste, a svoje "dijamante" cemo i dalje da dajemo za koju hiljadu eura i par oraha za ponijet u dzepu.
Nazalost to nam je sto nam je, ocito su ljudi isuvise jaki za armiju navijaca zeljnih igre, pobjeda i punih tribina.
uvjek dobar gost

#116 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Mislim da je ova presuda signal da trebamo konačno spoznati koji su nam prioriteti i trebamo konačno bandu iz saveza zbog dobrobiti klubova, lige, navijača, reprezentacije, mladih igrača i svega ostalog !

Ukoliko u roku od recimo 15 dana ova dvojica ne napuste savez treba ih izbaciti iz istog !
_BaD_BoY

#117 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by _BaD_BoY »

u zadnje vrijeme je sulejman colakovic jako zagrizao da sjebe muniba i ciru..i sam ciro je u nekoliko navrata javno govorio o neslaganju sa colakovicem..sinoc u emisiji 60 minuta je colakovic takodje pucao po munibu..cini mi se da on polahko zeli da se nametne narodu..kakva je njegova prica ljudi?kad je dosao u savez,jel ima neki racun u svicarskoj,neka od anegdota o njemu i tak..ja licno mislim da je to isti smrad kao i munib i odbar citav..
scheph

#118 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by scheph »

_BaD_BoY wrote:u zadnje vrijeme je sulejman colakovic jako zagrizao da sjebe muniba i ciru..i sam ciro je u nekoliko navrata javno govorio o neslaganju sa colakovicem..sinoc u emisiji 60 minuta je colakovic takodje pucao po munibu..cini mi se da on polahko zeli da se nametne narodu..kakva je njegova prica ljudi?kad je dosao u savez,jel ima neki racun u svicarskoj,neka od anegdota o njemu i tak..ja licno mislim da je to isti smrad kao i munib i odbar citav..
ma ja mislim da je sve to isto, Colakovic zeli samo da iskoristi sad ovu situaciju i sebi da digne reputaciju kod naroda kao bolje i on nego Munib i Ciroi tako da zrtvuje njih dvojicu da bi spasio sebe, sve je to isto samo drugo pakovanje, kao sto rece Balasevic "prvo dodju popovi, topovi i na kraju lopovi"

al mi kakvi smo ne bi me iznenadilo da ljudi pocni i njega da podrzavaju, kod nas kad neko dodje na polozaj ne mos ga poslije skinuti za 20 godina dok svaku marku ne pokrade!
SirHepek

#119 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by SirHepek »

da stranici transfermarkt.de pise da munib mora 5 godina u zatvor jel to istina?
http://www.transfermarkt.de/de/news/331 ... teilt.html ...jebiga na njemacki je
The 51st State

#120 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by The 51st State »

Savez ostani! Barem sto se tice navijackih grupa, njihovo tjeranje prepustamo savjesnim i odgovornim gradjanima, te publici sa stadiona Bilino polje.
Zamalo da zaboravim, PRAVDA ZA MUNIBA!
JThomas

#121 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by JThomas »

munibe izdrži!
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#122 Novi NFSBiH

Post by Dado dijasporitus »

FIFA je odcepila slavinu sa parama i sad logicki ocekuju da se igra po njihovom ritmu. Bojim se da bi ovo mogao biti ili pocetak kraja BiH reprezentacije ili u najmanju ruku velika kriza iste s obzirom da mnogi u savezu se i nadaju raspadu repke.
Dobro doš'o predsjedniče N/FS BiH!

I dok cijela država priča o izboru novog selektora naše fudbalske reprezentacije, iz N/FS BiH kao zmija noge kriju naredbe pristigle iz FIFA-e i UEFA-e. Svjetska i Evropska federacija po svaku cijenu odlučile su uvesti red u našu urušenu "kuću fudbala“.

Piše: Bakir Tiro
Ustavne fudbalske promjene

Doslovce traže "fudbalske ustavne promjene“ u zemlji čije državne institucije funkcionišu dišući na škrge. Nakon što su višemjesečnim pritiskom isforsirali "moralne ostavke“ nepravomoćno osuđenih na pet godina zatvora, Muniba Ušanovića do 1. januara v.d. generalnog sekretara, te Miodraga Kureša, sekretara za finansije, FIFA i UEFA krenule su u čistku Predsjedništva N/FS BiH.

U "mapi puta“ upućenoj na adresu Saveza u sarajevskoj ulici Ferhadija na broju 30, iz Ciriha i Niona traže da u 2010. godini N/FS BiH izmjeni Statut, odnosno „izborni fudbalski zakon“. Naime, FIFA i UEFA ne žele da naš fudbal, to jeste Savez funkcioniše na političkom principu sa tročlanim Predsjedništvom. Zahtijevaju da do avgusta naredne godine i N/FS BiH, kao i ostale njihove članice, ima predsjednika u četverogodišnjem mandatu.

Dosta je rasipanja novca po svijetu

Osim efikasnijeg rada, ovim potezom Sepp Blatter, predsjednik FIFA-e i Michel Platini, predsjenik UEFA-e sa svojim saradnicima indirektno žele onemogućiti rasipanje novca. Delegacije N/FS BiH do sada bile su najbrojnije na svim kongresima FIFA i UEFA. I, dok su sve nacionalne asocijacije imale po dva ili tri člana (predsjednik, generalni sekretar i eventualno prevodilac), naš Savez na kongrese i sastanke u UEFA i FIFA predstavljala je istinska mala "ekskurzija“, sa tri člana Predsjedništva, generalni sekretarom i prevodiocem. "Udarili“ su tako na budžet i moćnih institucija, te FIFA i UEFA neće više da plaćaju turističke obilaske svijeta za najmnogobrojniju delegaciju, mnogobrojniju i od najmnogoljudnije zemlje na svijetu, Kine. Stvarno, i bilo je krajnje vrijeme da im neko stane ukraj!

Komisije N/FS BiH naš problem

I tu nije kraj priči oko enormnog trošenja fudbalskog novca u jednoj od najsiromašnijih zemalja Evrope. N/FS BiH funkcioniše na gotovo identičan način kao rasipnički državni aparat Bosne i Hercegovine. Komisije Saveza, njih 13, sve broje po šest članova. Formirane su, uredno, po nacionalnom ključu, po principu 2:2:2. Npr. samo jedna sjednica N/FS BiH košta od minimalnih 800 do 1.200 KM. Članovima komisija isplaćuju se putni troškovi dolaska na sastanke u Sarajevo, dnevnice u iznosu od 40 KM i radne takse od 60 maraka, pa i ne čudi što je N/FS BiH u dugu oko tri miliona maraka.

Nažalost, FIFA i UEFA u "mapi puta“ za bolje sutra fudbala u BiH ne spominje da bi i broj ljudi u komisijama trebao bit smanjen!? No, to je naš problem. Ali, ko će ga riješiti u "mračnom krugu“ N/FS BiH, kada su članovima gotovo svih komisija dobri prijatelji "foteljaša“ u Predsjedništvu i Izvršnom odboru?!

Fudbal kopija politike

Cijela priča oko "fudbalskih ustavnih promjena“ u ovoj zemlji mogla bi završiti kao i višegodišnja agonija oko izmjene Ustava BiH, zbog čega država ne može zakoračiti ka EU, dok nam susjedi iz obližnjih zemalja od 19. decembra mašu iz bezviznog voza ka ostalim zemljama razvijene Evrope. Fudbal je izvanredna kopija političke slike u ovoj zemlji. Za ukidanje Predsjedništva N/FS BiH i izbor predsjednika Saveza u četverogodišnjem mandatu je većina fudbalskih poslanika iz većih gradova Federacije.

Protiv ukidanja Predsjedništva N/FS BiH apriori su iz Republike Srpske, jer u FS RS i njihovi funkcioneri u N/FS BiH smatraju da "državni Savez mora raditi na principu državnog uređenja zemlja“. I u zapadnoj Hercegovini dijele mišljenje svojih ratnih i poratnih partnera u razgradnji Bosne i Hercegovine. Međutim, ima i onih koji misle da fudbal, odnosno nogomet treba napraviti funkcionalniji iskorak, te nisu toliki tvrdolinijaši kao u manjem bh. entitetu.

Moguća suspenzija iz FIFA-e i UEFA-e

FIFA i UEFA su bile jasne i glasne! Na osnovu naloga upućenog u N/FS BiH, krajem aprila ili početkom maja mora zasjedati Skupština našeg Saveza kako bi izmijenila Statut i način izbora u izbornoj 2010. godini. Prema njemu Predsjedništvo N/FS BiH mora biti ukinuto, te u avgustu biti sazvana Vanredna Skupština N/FS BiH koja bi izabrala predsjednika u četverogodišnjem mandatu.

Ipak, da bi se provele "fudbalske ustavne promjene“ na skupštinskom zasjedanju, prema dosadašnjem "frankeštajnskom“ Statutu N/FS BiH, od 60 delegata (40 iz F BiH i 20 iz RS) njih 45 mora glasati za jačanje institucija u državnom Savezu. Teško, jer velika većina delegata u Skupštini N/FS BiH je produžena ruku destruktivnih političkih stranaka.

Ne provedu li striktne naredbe iz FIFA i UEFA u 2010. godini, nije isključeno da naš Savez bude suspendovan iz članstava FIFA-e i UEFA-e. Konkretno, našim klubovima mogao bi biti zabranjen nastup u UEFA kupovima, reprezentacijama u kvalifikacijama za velika međunarodna takmičenja.

Sa FIFA-om i UEFA-om nema šale. Potezi iz Ciriha i Niona konkretniji su i radikalniji od ovdašnjih OHR-ovih.

Ako ništa, zbog mogućih pogubnih kazni dobro doš'o predsjedniče N/FS BiH u 2010. godini. Ma kako se zvao i ma ko bio…
bijelo_dugme

#123 Re: Novi NFSBiH

Post by bijelo_dugme »

Pa i bolje bi bilo da nas suspenduju, valjda ce Munja i garnitura naci druga "posla" i otici iz saveza.
palermo

#124 Re: Novi NFSBiH

Post by palermo »

bijelo_dugme wrote:Pa i bolje bi bilo da nas suspenduju, valjda ce Munja i garnitura naci druga "posla" i otici iz saveza.

A ovi (među kojima i ja) što navijaju za BiH šta će oni, da i mi suspendujemo svoje navijanje, ili da se preorijentišemo........jebo ga Munja, vi kao da je Čaušesku....ovo je jedna sasvim druga priča
bijelo_dugme

#125 Re: Novi NFSBiH

Post by bijelo_dugme »

palermo wrote:
bijelo_dugme wrote:Pa i bolje bi bilo da nas suspenduju, valjda ce Munja i garnitura naci druga "posla" i otici iz saveza.

A ovi (među kojima i ja) što navijaju za BiH šta će oni, da i mi suspendujemo svoje navijanje, ili da se preorijentišemo........jebo ga Munja, vi kao da je Čaušesku....ovo je jedna sasvim druga priča
Ko "vi"? I ko kaze da ne nenavijam za BiH? Zbog takvih kao tebe ovaj se savez nikad nece promjeniti.
Locked