NECE!DobroJutroKolumbo wrote:Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
- vee-jay
#101 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
-
zonbirile
#102 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
besana wrote:Mi draga što smo na budžetu, dakle: policija, zdravstvo, školstvomima wrote:besana wrote:Čujem da je od 01. maja topli 11 KM, a da regresa nećemo ni vidjeti
Ko draga? Ko nece vidjet regres? Kome je topli 11 km?manje oko 90 KM mjesečno, jedna fina rata
, a najgore mi što je to mojima na poslu smješno, a meni se plaće
pa vi što ste na buđetu morate shvatiti,da para jednostavno nema.Vi kao nadogradnja morate osjetiti krizu,isto ,ili i više od proizvodnje.Nije mi jasno,da radi političarskih dumina i vi ne znate razlučiti suštinu,i šta vas sljeduje.
- uvjek dobar gost
#103 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
Ja se slažem na moju žalost jer uveli su oni nama već štošta a mi ko mi... ništavee-jay wrote:NECE!DobroJutroKolumbo wrote:Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
Recimo samo jedna stvar "podijeljen" sistem obrazovanja odnosno aparthejd..... zar to samo po sebi nije dovoljno da nas ulice budu pune... ili recimo nedostatak adekvatnih politika i strategija za izlazak iz ekonomske krize.. pogledati pod Mađarska, Francuska... Grčka... Njemačka....
Na moje ne razočarenje već na moju žalost ovo društvo nema kritične mase, nema intelektualaca koji su spremni sići sa akademskih visina, nema svjesnu studentsku populaciju i nema jak sindikat....
Evo pozivam Vas ja na ulicu, pozivam Vas ja u subotu sada ovu prvu da se okupimo... svako u svom gradu ispred nadležne vlade.. a mi u Sarajevu se okupljamo na Trgu Bosne i Hercegovine....., ali ko sam ja...... ??!!
-
zonbirile
#105 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
apsurd sada i jeste,da je vlada vezanih ruku,jer je potrošila sve moralne kredite,tako da sada ne može povući neophode iznuđene poteze.Satjerani su uz zid,jer sada su pale maske,nema više manevarskog prostora,i sve predhodne greške i lopovluci,vraćaju se eksponencijalno,usljed krize.U svakom zlu ,ima i nešto dobro,valjda će se nešto radikalno promjeniti.
- vee-jay
#106 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
ako bude lijepo vrijememima wrote:Doci ce jedno....petnaestak...
- vee-jay
#107 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
NECE!zonbirile wrote:apsurd sada i jeste,da je vlada vezanih ruku,jer je potrošila sve moralne kredite,tako da sada ne može povući neophode iznuđene poteze.Satjerani su uz zid,jer sada su pale maske,nema više manevarskog prostora,i sve predhodne greške i lopovluci,vraćaju se eksponencijalno,usljed krize.U svakom zlu ,ima i nešto dobro,valjda će se nešto radikalno promjeniti.
-
*mima*
#108 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
vee-jay wrote:ako bude lijepo vrijememima wrote:Doci ce jedno....petnaestak...
A zalosno......kad treba laprdat na forumu svi su kao zajebani......ali niko nece da digne glas javno...na ulici svi sute......
-
*mima*
#109 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
zonbirile wrote:apsurd sada i jeste,da je vlada vezanih ruku,jer je potrošila sve moralne kredite,tako da sada ne može povući neophode iznuđene poteze.Satjerani su uz zid,jer sada su pale maske,nema više manevarskog prostora,i sve predhodne greške i lopovluci,vraćaju se eksponencijalno,usljed krize.U svakom zlu ,ima i nešto dobro,valjda će se nešto radikalno promjeniti.
Ti cekas da se nesto promijeni??
-
zonbirile
#110 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
mima wrote:zonbirile wrote:apsurd sada i jeste,da je vlada vezanih ruku,jer je potrošila sve moralne kredite,tako da sada ne može povući neophode iznuđene poteze.Satjerani su uz zid,jer sada su pale maske,nema više manevarskog prostora,i sve predhodne greške i lopovluci,vraćaju se eksponencijalno,usljed krize.U svakom zlu ,ima i nešto dobro,valjda će se nešto radikalno promjeniti.
Ti cekas da se nesto promijeni??
Normalno,puči će do 1maja
-
zonbirile
#112 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
rasturiti će se država,Federacija,ko bugarska skupština,pitanje ko će zasjesti.
-
*mima*
#113 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
zonbirile wrote:rasturiti će se država,Federacija,ko bugarska skupština,pitanje ko će zasjesti.
Kako ce se rasturit?
- uvjek dobar gost
#114 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
Moje su oči uprte u građansku inicijativu, to je po meni jedini nekakav skup ljudi koji mogu nešto da učine... znam da je Biber prodan u stvari kupljen i Šišić isto tako... no ima tamo ljudi koji nemaju oraha u džepovima i koji stvarno predstavljaju ugrožene populacije...
Vlast ne može ništa radikalno i brzo promijeniti iz jednostavnog i jasnog razloga, oni su nesposobni, oni su podobni a ne sposobni i kvalifikovani...
Samo jedan primjer... približava se sjetva proljetna i početak poljoprivredne sezone... u tom segmentu se može uz relativno mala ulaganja uposliti preko 1 000 000 stanovnika ove zemlje da ne kažem građana da se neko ne naljuti... vidi li iko išta da se radi na tom planu... joook ba.. premije ni za prošlu godinu nisu u potpunosti izmirene...
Mi imamo nesposobnu vlast, mi nemamo ljude koji imaju viziju..
Nama pod hitno treba vlada experata... i pod hitno trebaju nam hapšenja !
Vlast ne može ništa radikalno i brzo promijeniti iz jednostavnog i jasnog razloga, oni su nesposobni, oni su podobni a ne sposobni i kvalifikovani...
Samo jedan primjer... približava se sjetva proljetna i početak poljoprivredne sezone... u tom segmentu se može uz relativno mala ulaganja uposliti preko 1 000 000 stanovnika ove zemlje da ne kažem građana da se neko ne naljuti... vidi li iko išta da se radi na tom planu... joook ba.. premije ni za prošlu godinu nisu u potpunosti izmirene...
Mi imamo nesposobnu vlast, mi nemamo ljude koji imaju viziju..
Nama pod hitno treba vlada experata... i pod hitno trebaju nam hapšenja !
-
zonbirile
#115 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
jesi li žensko,
-
Centurion
#116 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
Dobro je rekla Mircerka, ovaj narod je prelijen za sve. Al ne bih to nazvao lijenoscu. Navikli smo na tiraniju, i lose nam bude kad se moramo buniti. Nama treba samo cizma
-
shalaedin
#117 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
CUJ BICE HAOS...
AHHAHAHAHA
JOJ STO VOLIM PERVERZIJE POLITICARA PREMA NARODU... JEBI NAROD DO IZNEMOGLOSTI I TO KAKO HOCES... MA GODILO NARODU (KO KURVI) ILI NE...
BITNO JE SAMO DA SVODNIK IMA, A KURVA NEMA ...
AHHAHAHAHA
JOJ STO VOLIM PERVERZIJE POLITICARA PREMA NARODU... JEBI NAROD DO IZNEMOGLOSTI I TO KAKO HOCES... MA GODILO NARODU (KO KURVI) ILI NE...
BITNO JE SAMO DA SVODNIK IMA, A KURVA NEMA ...
-
mami
#118 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
Gledala sam skoro neki dokumentarac gdje predsjednik te države naravno nakon svakog govora dobije aplauz a narod gladan,jadan,siromašan.Međutim nakon jednog govora "čula" se tišina pa zvižduk i to je bila strahota snage jednog naroda koji je odlučio da je dosta. Tako da nikad neznamo kada i kako i šta će biti okidač da narod reaguje ali hoće i to uskoro i u našoj državi. 
-
zonbirile
#119 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
Bio jednom jedan ,zvali ga Conductore,svi ga volili 40g,imao i ženu i sina,radili šta su htjeli.Jednog dana streljaše ih,onako na ulici kao bijesne pse,ministre povješaše na bodljikavoj žici na kandelabere.Čiča miča gotova priča,sada su primljeni u EU.
- sheilak
#120 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
Ma, nece biti haos. Nece nista biti. Zabokrecina u kojoj zivimo ostace mirna, osim mozda ponekog mjehurica na povrsini. I ponekog batrganja . Jedno po jedno ce umirati ( ili ce biti pusteni da umru, da bi ostali oni zdravi - kao robovi ).
Danas cekam komercijalu. Naravno nema je, dugo, predugo. Pricaju dvije starije gospodje, o svemu sto se desava. Odgovor jedne na svu gorcinu koju joj govori druga je : " Suti, nase je da sutimo, sta mi mozemo "! Puno mladih ljudi stoji pored njih, niko ne reagira na to, ni ja. Jer nam je sve to daleko, kao da se nas nista od toga ne tice, kao da nije nase, kao da pricaju o nekom drugom. Kao drogirani, ispranog mozga.
Danas cekam komercijalu. Naravno nema je, dugo, predugo. Pricaju dvije starije gospodje, o svemu sto se desava. Odgovor jedne na svu gorcinu koju joj govori druga je : " Suti, nase je da sutimo, sta mi mozemo "! Puno mladih ljudi stoji pored njih, niko ne reagira na to, ni ja. Jer nam je sve to daleko, kao da se nas nista od toga ne tice, kao da nije nase, kao da pricaju o nekom drugom. Kao drogirani, ispranog mozga.
-
ePegasus
#121 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
..
Last edited by ePegasus on 16/06/2010 14:53, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#122 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
prosvjetnim radnicima smanjen topli obrok, uzese im po 4 KM dnevno od toplog...
Brankovicu, za lijeka ti trebalo dabogda, i tebi i svima koji podrzavaju takve mjere....
Isto tako, dragi prosvjetni radnici, i svi sindikati kojima ce biti smanjen TO za PO 4 KM DNEVNO, i vama za lijekova trebalo ako nastavite sa SUTI DOBRO JE DOK NE PUCA...
Otici odavde necu, boricu se da popravim sto mogu, ali necu vam ni sutiti vise..
GADITE MI SE!!!
Brankovicu, za lijeka ti trebalo dabogda, i tebi i svima koji podrzavaju takve mjere....
Isto tako, dragi prosvjetni radnici, i svi sindikati kojima ce biti smanjen TO za PO 4 KM DNEVNO, i vama za lijekova trebalo ako nastavite sa SUTI DOBRO JE DOK NE PUCA...
Otici odavde necu, boricu se da popravim sto mogu, ali necu vam ni sutiti vise..
GADITE MI SE!!!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#123 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
nisi u pravu, ovom narodu guzica i glava nisu u istoj vremenskoj zoni uopste...zagazaga wrote:smanjili su ga..........i neće ništa biti, a kamo li 'haos'........ovom narodu 'ko da je kilometar rastojanje od guzice do glave
- amrica
#124 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
Stara dobra narodna: lakse ce uci metar u guzu nego centimetar u glavu.... narodu, kolektivno i pojedinacno.
- jazzer
#125 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
Kakva li ce biti reakcija prosvjetara?? Vjerovatno nikakva. Ako im ovo smanjenje
prodje ''samo tako'', bez drasticne reakcije onda neka se nadaju da ce im za mjesec,
dva uzeti jos 4 KM.
prodje ''samo tako'', bez drasticne reakcije onda neka se nadaju da ce im za mjesec,
dva uzeti jos 4 KM.