Bolje slika nego ugurana dzamija u onaj prcvajzto sam ja wrote:ne fakat sada pitanje..jel' to nekima fakat dobro imati sliku na susjednoj gradjevini sbb kbb ??? dakle ne da je gradjevina u izgradnji pa da prekriju s slikom sbb kbb nego nema niceg i onda se na susjedni objekat stavi sbb kbb poster...mimo sada vjerskih objekata...da je bilo kakav objekat u pitanju
Od zgrade do džamije u samo jednom koraku
- suncica24
#101 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku
-
jel_u_vinklo
#102 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku
Brisi i ovo ili vrati i moj odgovor.Samo fer i posteno,bez protekcija.uzmi kljuc najveci sto mozes naci od metala i sacekaj... proci ce te![]()
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#103 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku
http://www.sarajevo-x.com/forum/uslovi.htmljel_u_vinklo wrote:Brisi i ovo ili vrati i moj odgovor.Samo fer i posteno,bez protekcija.uzmi kljuc najveci sto mozes naci od metala i sacekaj... proci ce te![]()
a ti samo zachatavaj, mali broj postova ne znaci da za tebe ne vrijede pravila.
-
jel_u_vinklo
#104 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku
Ok,necu vise,nisam znao da ovi sa vise postova imaju veca prava u odnosu na nas sa manje postova(ovo ipak ide na tvoj obraz).
Mozda si i meni progledala par puta kroz prste(hvala),ali uvjek je to bilo repliciranje s moje strane na prethodni post.
PS:Brisi i ova zadnja tri,da se neko opet ne prikopca
Hvala
Mozda si i meni progledala par puta kroz prste(hvala),ali uvjek je to bilo repliciranje s moje strane na prethodni post.
PS:Brisi i ova zadnja tri,da se neko opet ne prikopca
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#105 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku
Upravo ti rekoh da broj postova ne znaci nista, da to sto si "kratko" na forumu ne znaci da pravila za tebe ne vaze.jel_u_vinklo wrote:Ok,necu vise,nisam znao da ovi sa vise postova imaju veca prava u odnosu na nas sa manje postova(ovo ipak ide na tvoj obraz).
I da, progledala sam ti itekako kroz prste,a o tome mozemo putem ppa, da ne zachatavamo temu.
-
Judge_Dread
#106 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku
x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 21:01, edited 1 time in total.
- uvjek dobar gost
#107 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku
Da ne otvaram novu temu il ne kopam postoji li već negdje tema....
Ima li iko info šta se planira sa parkom pored "papagajke".. šta će se desiti sa tamo onom džamijom... ? Odnosno hoće li se ikad završiti priča o pomenutom parku...?
Ima li iko info šta se planira sa parkom pored "papagajke".. šta će se desiti sa tamo onom džamijom... ? Odnosno hoće li se ikad završiti priča o pomenutom parku...?
-
riko-ga
#108 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku
uvjek dobar gost wrote:Da ne otvaram novu temu il ne kopam postoji li već negdje tema....
Ja koliko znam to je valjda arheolosko nalaziste.Uglavnom od trase puta nema nista.Sad dali ce to ostati onako (normalno uredjeno i zasticeno) ili ce se graditi dzamija neznam.
- uvjek dobar gost
#109 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku
No skoro već dvije godine sve stoji nekako tužno i ružno raskopano i sve u svemu kao ruglo... u samom cenrtu grada... !riko-ga wrote:uvjek dobar gost wrote:Da ne otvaram novu temu il ne kopam postoji li već negdje tema....
Ja koliko znam to je valjda arheolosko nalaziste.Uglavnom od trase puta nema nista.Sad dali ce to ostati onako (normalno uredjeno i zasticeno) ili ce se graditi dzamija neznam.
-
zonbirile
#110 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku
imali natruha blasfemije,vješati toliku sliku đamije.
-
k_c
#111 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku
Kalin Alijina dzamija se mora obnoviti! tu dzamiju su omunisti srusili da bi napravili nekoliko zgrada,i naravno da je doslo vrijeme da se ta dzamija obnavlja! dok se ne pronadju sredstva za njenu obnovu taj lokalitet krasit ce slika porusene dzamije,i u dogledno vrijeme krenut ce se sa njenom obnovom! Ko to moze IZ zabraniti da se na mjestu porusene dzamije izgradi nova??? proslo je vrijeme komunistickog barbarizma,kada su se rusile dzamije i pravile zgrade!
- HAVANA
#112 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku
k_c wrote:Kalin Alijina dzamija se mora obnoviti! tu dzamiju su omunisti srusili da bi napravili nekoliko zgrada,i naravno da je doslo vrijeme da se ta dzamija obnavlja! dok se ne pronadju sredstva za njenu obnovu taj lokalitet krasit ce slika porusene dzamije,i u dogledno vrijeme krenut ce se sa njenom obnovom! Ko to moze IZ zabraniti da se na mjestu porusene dzamije izgradi nova??? proslo je vrijeme komunistickog barbarizma,kada su se rusile dzamije i pravile zgrade!
Ma ja,sruši zgrade i pravi džamije,malo ih je.
Nek se prilagođavaju,nećemo se mi njima prilagođavat.
Šta je bilo na tom mjestu prije džamije?
-
MUNAFIK
#113 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku
Koliko ja znam niko nece rusiti NIKAKVE zgrade zato pusti suplju pricu... Ako su komunjare rusile vjeruj ovi sada neceHAVANA wrote:k_c wrote:Kalin Alijina dzamija se mora obnoviti! tu dzamiju su omunisti srusili da bi napravili nekoliko zgrada,i naravno da je doslo vrijeme da se ta dzamija obnavlja! dok se ne pronadju sredstva za njenu obnovu taj lokalitet krasit ce slika porusene dzamije,i u dogledno vrijeme krenut ce se sa njenom obnovom! Ko to moze IZ zabraniti da se na mjestu porusene dzamije izgradi nova??? proslo je vrijeme komunistickog barbarizma,kada su se rusile dzamije i pravile zgrade!
Šta je bilo na tom mjestu prije džamije?
A sto se tice te price o prilagodjavanju... Da su bosnje bar upola zivjele po tome i malo manje se prilagodjavali svemu i svacemu ne bi ih toliko bilo pobijeno u stotine navrata....
Ako te bas zanima sta je bilo tu prije dzamije zadaj se malo i istrazi... za mjene (dok ti ne dokazes drukcije) je tu bila livada i na njoj naravili ljudi dzamiju...
Ah te dzamije uvjek su 'nekima' trn u oku!
-
Ripicipi
#114 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku
Meni smeta to sto se ta dzamija nece praviti zbog potrebe za njom, jer imas dzamiju cobanija par stotina metara dalje koja je urijetko puna, a i alipasinu dzamiju malo dalje. Smeta mi to sto ce umjesto parka koji je neophodan ovom gradu, tu napraviti dzamija samo da bi se oznacio teritorij.MUNAFIK wrote:Koliko ja znam niko nece rusiti NIKAKVE zgrade zato pusti suplju pricu... Ako su komunjare rusile vjeruj ovi sada neceHAVANA wrote:k_c wrote:Kalin Alijina dzamija se mora obnoviti! tu dzamiju su omunisti srusili da bi napravili nekoliko zgrada,i naravno da je doslo vrijeme da se ta dzamija obnavlja! dok se ne pronadju sredstva za njenu obnovu taj lokalitet krasit ce slika porusene dzamije,i u dogledno vrijeme krenut ce se sa njenom obnovom! Ko to moze IZ zabraniti da se na mjestu porusene dzamije izgradi nova??? proslo je vrijeme komunistickog barbarizma,kada su se rusile dzamije i pravile zgrade!
Šta je bilo na tom mjestu prije džamije?![]()
A sto se tice te price o prilagodjavanju... Da su bosnje bar upola zivjele po tome i malo manje se prilagodjavali svemu i svacemu ne bi ih toliko bilo pobijeno u stotine navrata....
Ako te bas zanima sta je bilo tu prije dzamije zadaj se malo i istrazi... za mjene (dok ti ne dokazes drukcije) je tu bila livada i na njoj naravili ljudi dzamiju...
-
zonbirile
#115 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku
uvjek dobar gost wrote:Da ne otvaram novu temu il ne kopam postoji li već negdje tema....
Pa priča je ispričana,onako bosanski,čudo bosanskog poštenja i urbane kulture.Raskopana je stara đamija,a ona montažna je Čelina,valjda čovjek uvakufio.Pa park siječe cesta gdje nikad nije bila,pa imaš koncertni sjenik,ala Beč,samo ovde je malo drukčije.Niko nikad nije svirao šetačima i djeci,već je bud zašto cca 200KM najma poklonjeno Miri Purivatri i otvorena kafana.Uz Miljacku bio dječiji vozić,sada parking u parku.Evo ja imam ideju,stavite ringišpil sa vašara,a ono malo trave za koridu.Kad je ugođaj,neka je potpun,možda kao na V.Bosne organizovati čevape na otvorenom,ima drva u parku fala bogu.
-
MUNAFIK
#116 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku
Tebi je to oznacavanje teritorija meni je to izgradnja jednog OBJEKTA koji je dio nase kulture i historije... Zaista mi nije nikako jasno kako ce ta djamija biti nekakvo OZNACAVANJE teritorija kada eto i ti rece da odmah u blizini ima jos jedna dzamija?potres_mozga wrote:
Meni smeta to sto se ta dzamija nece praviti zbog potrebe za njom, jer imas dzamiju cobanija par stotina metara dalje koja je urijetko puna, a i alipasinu dzamiju malo dalje. Smeta mi to sto ce umjesto parka koji je neophodan ovom gradu, tu napraviti dzamija samo da bi se oznacio teritorij.
Mislim sto bi neko gradio pored 10 dzamija jos jednu da bi oznacio teritoriju? Ono bas nema nimalo smisla ni logike, ako vec gledate na dzamije kao nesto cime se oznacava teritorija onda je ta teritorija OZNACENA davno nema potrebe nesto ponovo... razmisli malo...
-
in33sa
#117 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku
Ne, nije novi Teheran.
-
k_c
#118 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku
Meni smeta to sto se ta dzamija nece praviti zbog potrebe za njom, jer imas dzamiju cobanija par stotina metara dalje koja je urijetko puna, a i alipasinu dzamiju malo dalje. Smeta mi to sto ce umjesto parka koji je neophodan ovom gradu, tu napraviti dzamija samo da bi se oznacio teritorij.[/quote]potres_mozga wrote:Koliko ja znam niko nece rusiti NIKAKVE zgrade zato pusti suplju pricu... Ako su komunjare rusile vjeruj ovi sada neceMUNAFIK wrote:HAVANA wrote:
Šta je bilo na tom mjestu prije džamije?![]()
-Pa o kakvom ti teritoriju pricas covjece? na tom mjestu je bila Kalin Alijina dzamija koja je neciji vakuf,i koju su komunisti srusili! ta je zemlja vlasnistvo IZ i kako neko moze biti toliko glup da postavi pitanje o nekakvom teritoriju!? Na tom mjestu ce se kad tad ta dzamija obnoviti,pa makar narednih 100 godina to mjesto prestavljalo ruglo u centru grada!
Nikada IZ nece pristati da na mjestu porusene dzamije komunisti izgrade park,na to svi komunisti mogu zaboraviti!
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#119 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku
Ah te dzamije uvjek su 'nekima' trn u oku![/quote]
Meni smeta to sto se ta dzamija nece praviti zbog potrebe za njom, jer imas dzamiju cobanija par stotina metara dalje koja je urijetko puna, a i alipasinu dzamiju malo dalje. Smeta mi to sto ce umjesto parka koji je neophodan ovom gradu, tu napraviti dzamija samo da bi se oznacio teritorij.[/quote]
-Pa o kakvom ti teritoriju pricas covjece? na tom mjestu je bila Kalin Alijina dzamija koja je neciji vakuf,i koju su komunisti srusili! ta je zemlja vlasnistvo IZ i kako neko moze biti toliko glup da postavi pitanje o nekakvom teritoriju!? Na tom mjestu ce se kad tad ta dzamija obnoviti,pa makar narednih 100 godina to mjesto prestavljalo ruglo u centru grada!
Nikada IZ nece pristati da na mjestu porusene dzamije komunisti izgrade park,na to svi komunisti mogu zaboraviti![/quote]
A cija je to zmlja bila prije nego je uvakufila (otela) nekada davno IZ????? i sta je tu bilo prije Kalin Alijne dzamije??????????? Ti si neki zajeban igrac zajedno sa IZ-om. Pa sta ti mislis da ce dovijeka moci IZ zajedno sa takvim kao sto si ti da radi sta hoce po ovom gradu??? Sve ima svoj vijek trajanja!!!!!
Meni smeta to sto se ta dzamija nece praviti zbog potrebe za njom, jer imas dzamiju cobanija par stotina metara dalje koja je urijetko puna, a i alipasinu dzamiju malo dalje. Smeta mi to sto ce umjesto parka koji je neophodan ovom gradu, tu napraviti dzamija samo da bi se oznacio teritorij.[/quote]
Nikada IZ nece pristati da na mjestu porusene dzamije komunisti izgrade park,na to svi komunisti mogu zaboraviti![/quote]
A cija je to zmlja bila prije nego je uvakufila (otela) nekada davno IZ????? i sta je tu bilo prije Kalin Alijne dzamije??????????? Ti si neki zajeban igrac zajedno sa IZ-om. Pa sta ti mislis da ce dovijeka moci IZ zajedno sa takvim kao sto si ti da radi sta hoce po ovom gradu??? Sve ima svoj vijek trajanja!!!!!
- HAVANA
#120 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku
Meni smeta to sto se ta dzamija nece praviti zbog potrebe za njom, jer imas dzamiju cobanija par stotina metara dalje koja je urijetko puna, a i alipasinu dzamiju malo dalje. Smeta mi to sto ce umjesto parka koji je neophodan ovom gradu, tu napraviti dzamija samo da bi se oznacio teritorij.[/quote]hrasno38 wrote:Ah te dzamije uvjek su 'nekima' trn u oku!
A cija je to zmlja bila prije nego je uvakufila (otela) nekada davno IZ????? i sta je tu bilo prije Kalin Alijne dzamije??????????? Ti si neki zajeban igrac zajedno sa IZ-om. Pa sta ti mislis da ce dovijeka moci IZ zajedno sa takvim kao sto si ti da radi sta hoce po ovom gradu??? Sve ima svoj vijek trajanja!!!!![/quote]
To sam i ja pitao,kaže livada.
Red je vratit čovjeku kojem su je uzeli
-
zonbirile
#121 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku
trenutno je tu na našu diku đamija uvaženog sarajelije Ćele Bajramovića,za koju ni opštinari ne znaju da postoji,jer na prijave nisu smjeli izaći.Glupo se pozivati na vlasništvo u smislu izgradnje đamije.Vlasništvo može biti neupitno,ali problem je što se ne mora graditi đamija,ima valjda i drugih objekata.Velika šteta i jest da nema pametnije,modernije ideje.Pa može biti neki kulturni islamski centar,za edukaciju,za omladinu.Đamije ionako nisu obnavljane,stare bosanske,nego su građene nove neprimjerene ni mateijalom ni duhom našim starinama.G.Zulfikarpašić je to lijepo pokazao svojim primjerom i bošnjačkim institutom.Može biti i arhiv,biblioteka,multimedijalni prostor-jok naši samo đamija pa đamija.Da ne kažemo na šta to na kraju liči,pogledajte Breku,u izgradnji na Ciglanama,pa pola je na ulici bez prilaza,upropastili naselje,i ono nju.
- nosara
#122 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku
Mozda je svjestan koliko su nasi ljudi "cvrsi" vjernici...MUNAFIK wrote:Tebi je to oznacavanje teritorija meni je to izgradnja jednog OBJEKTA koji je dio nase kulture i historije... Zaista mi nije nikako jasno kako ce ta djamija biti nekakvo OZNACAVANJE teritorija kada eto i ti rece da odmah u blizini ima jos jedna dzamija?potres_mozga wrote:
Meni smeta to sto se ta dzamija nece praviti zbog potrebe za njom, jer imas dzamiju cobanija par stotina metara dalje koja je urijetko puna, a i alipasinu dzamiju malo dalje. Smeta mi to sto ce umjesto parka koji je neophodan ovom gradu, tu napraviti dzamija samo da bi se oznacio teritorij.
Mislim sto bi neko gradio pored 10 dzamija jos jednu da bi oznacio teritoriju? Ono bas nema nimalo smisla ni logike, ako vec gledate na dzamije kao nesto cime se oznacava teritorija onda je ta teritorija OZNACENA davno nema potrebe nesto ponovo... razmisli malo...
- zgembo_sa
#123 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku
Samo da ne bude nesporazuma. Ako je vakuf u pitanju onda nije nikome oduzeto nego je poklonjeno.HAVANA wrote:To sam i ja pitao,kaže livada.hrasno38 wrote:A cija je to zmlja bila prije nego je uvakufila (otela) nekada davno IZ????? i sta je tu bilo prije Kalin Alijne dzamije??????????? Ti si neki zajeban igrac zajedno sa IZ-om. Pa sta ti mislis da ce dovijeka moci IZ zajedno sa takvim kao sto si ti da radi sta hoce po ovom gradu??? Sve ima svoj vijek trajanja!!!!!![]()
Red je vratit čovjeku kojem su je uzeli
-
zonbirile
#124 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku
@zgembo
ne kontaš,davno prije je naglasak,prije IZ.Moraš pažljivije čitati.
ne kontaš,davno prije je naglasak,prije IZ.Moraš pažljivije čitati.
-
MUNAFIK
#125 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku
Toliko MRZNJE u ovom gradu pema MUSLIMANIM da je to zaista tuzno...
Pa Vi Zaista mrzite sve sto ima veze Islamom i muslimanima... zaista MRZITE
Cuj VAKUF---- OTIMACINA ma fujjjjjjjjjjj
nema se sta tu citati covjek fino napisa VAKUF (oteto) FUJJJJJJJJJ
zao mi Vas je.....
Pa Vi Zaista mrzite sve sto ima veze Islamom i muslimanima... zaista MRZITE
Cuj VAKUF---- OTIMACINA ma fujjjjjjjjjjj
zao mi Vas je.....