Da li je u redu kontakt sa bivsom?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
ludamala
#101 Re: Da li je u redu kontakt sa bivsom?
bila sam godinama u vezi s jednim momkom, razisli smo se nekim dogovorom, iako smo se mnogo voljeli ali vise nije islo. nisam se vidjala s njim niti bila u kontaktu do trenutka kad sam shvatila da sam ga preboljela i da mozemo imati sasvim fer i korektan odnos. sad imam momka skoro godinu dana ali se s vremena na vrijeme cujem i vidim s bivsim. sadasnji momak to zna i nije da mu bas ne smeta nimalo, ali ne pretjerujem. iz iskustva, to je najnormalnija stvar, jos ako ti sam prica o tome, mislim da mu ona nista ne znaci...neki ljudi ti ostanu dragi i znas da mozes racunati na njih, bez obzira na odno0s u kojem ste bili. stoga,ne brini...
- Rz88
#102 Re: Da li je u redu kontakt sa bivsom?
Jedno je biti u vezi mislim u kontaktu sa bivšom kada si u braku, a ne ovako u kontaktu. Ono hajmo na kafu negdje, hajmo na piće i tako to. To su obične gluposti, šta ima neko sa bivšim da radi ccc. Okey potpuno razumijem ako je normalan odnosi i ako si u braku, što da ne, ali ovako niđe veze. Od milijarde ljudi što da ostaneš u kontaktu sa bivšim ili bivšom ccc
-
rednailed
#103 Re: Da li je u redu kontakt sa bivsom?
ma ja nekako gledam ovako,...da su danas ljudi zreli to bi bilo sasvim ok,..mislim, i bivsa mog sadasnjeg je imala utjecaj na njegov zivot i bla bla kultura ovo ono,...krecem od toga da ja ako cestitam bivsem nesto to nema kome da smeta,...ni ne razmisljam ima li kome smetat
ali danas se ljudi i razilaze iz pogresnih razloga ( jednako kako se i spajaju) i niko ne garantuje da su tu stvari ciste ( gotove)... ako i nisu-na njihov obraz, ja tu ne bih nista radila...
ali danas se ljudi i razilaze iz pogresnih razloga ( jednako kako se i spajaju) i niko ne garantuje da su tu stvari ciste ( gotove)... ako i nisu-na njihov obraz, ja tu ne bih nista radila...
-
Summertime
#104 Re: Da li je u redu kontakt sa bivsom?
Čuj bivša....pa ako se čuju, povremeno viđaju, čemu onda prefiks "bivša".
Za mene tu nema pregovora, bili skupa, razišli se, šta sad imam ja sa bivšim il on sa bivšom naprđivati na telefon il uživo!!!
A ako je i prebolio i ne osjaća ništa šrema njoj, žene su čudo, ona će pokušati 100% nešto čačkati samo da mu sjeb.... ono što sad ima s novom djevojkom (u podsvijesti misli: ne želim ga više, al otkud njemu pravo da bude sretan nakon mene) ISTINA!
Za mene tu nema pregovora, bili skupa, razišli se, šta sad imam ja sa bivšim il on sa bivšom naprđivati na telefon il uživo!!!
A ako je i prebolio i ne osjaća ništa šrema njoj, žene su čudo, ona će pokušati 100% nešto čačkati samo da mu sjeb.... ono što sad ima s novom djevojkom (u podsvijesti misli: ne želim ga više, al otkud njemu pravo da bude sretan nakon mene) ISTINA!
- SxDude
#105 Re: Da li je u redu kontakt sa bivsom?
sve zavisi kako su se razisli, predrasude su bolest...
-
apolonija
#106 Re: Da li je u redu kontakt sa bivsom?
ma kakva bivša/bivši.... i "najbezazlenija" kafa nosi onu tajnu nit koja se nikad ne prekida. ostane ono nešto i tu je uvijek pitanje trenutka. poslije se može kajati koliko hoće.... od takvih situacija pametan bježi.
- GODZZILA
#107 Re: Da li je u redu kontakt sa bivsom?
apolonija wrote:ma kakva bivša/bivši.... i "najbezazlenija" kafa nosi onu tajnu nit koja se nikad ne prekida. ostane ono nešto i tu je uvijek pitanje trenutka. poslije se može kajati koliko hoće.... od takvih situacija pametan bježi.
Stoji stoji...
Bivši kad se kontaktiraju zna postat odveć eksplicitno
-
KARAMURAT5DU
#108 Re: Da li je u redu kontakt sa bivsom?
Ako si nekada osjetio da nema šanse da budete zajedno osjećaj je sigurno bio pravi,ne provjeravaj,garant će biti graška.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#109 Re: Da li je u redu kontakt sa bivsom?
Vala ja sam sa svojim pojedinim bivsim i danas u kontaktu, u sustini samo sa dvojicom nisam u kontaktu.
Kad se vidimo u gradu stanem ispricamo se, cujemo se vako na msnu, cestitamo rodjendane i slicne cake.
Ne znaci ako mi je bivsi da ga moram zauvijek izbrisati iz zivota, osim ako to nisu bili pravo bolni i teski raskidi ili sta vec.
A nemam vala nekih skrivenih namjera, nit bih se kojem zeljela vratiti.
Kad se vidimo u gradu stanem ispricamo se, cujemo se vako na msnu, cestitamo rodjendane i slicne cake.
Ne znaci ako mi je bivsi da ga moram zauvijek izbrisati iz zivota, osim ako to nisu bili pravo bolni i teski raskidi ili sta vec.
A nemam vala nekih skrivenih namjera, nit bih se kojem zeljela vratiti.
- The idijot
#110 Re: Da li je u redu kontakt sa bivsom?
pametno receno....uvijek ima "ono nesto"...apolonija wrote:ma kakva bivša/bivši.... i "najbezazlenija" kafa nosi onu tajnu nit koja se nikad ne prekida. ostane ono nešto i tu je uvijek pitanje trenutka. poslije se može kajati koliko hoće.... od takvih situacija pametan bježi.
-
vodolija.a
#111 Re: Da li je u redu kontakt sa bivsom?
Slažem se, lično iskustvo... uvek puca tamo gdje je zalijepljenoKARAMURAT5DU wrote:Ako si nekada osjetio da nema šanse da budete zajedno osjećaj je sigurno bio pravi,ne provjeravaj,garant će biti graška.
- rado_vidjen
#112 Re: Da li je u redu kontakt sa bivsom?
ako si ti prekino, a njoj stalo do tebe - nikakvi kontakti. cak ni kresendo
kad bi mogo
ne treba joj davat laznu nadu, koja sigurno tinja
ja sam se pobriso s facebooka zbog bivsih
ne treba joj davat laznu nadu, koja sigurno tinja
ja sam se pobriso s facebooka zbog bivsih
-
Lesli Eldridž
#113 Re: Da li je u redu kontakt sa bivsom?
Jest kod o-ho ljepila. Cijanofix je toliko čvrst da nema teorije da tu puca.vodolija.a wrote:Slažem se, lično iskustvo... uvek puca tamo gdje je zalijepljenoKARAMURAT5DU wrote:Ako si nekada osjetio da nema šanse da budete zajedno osjećaj je sigurno bio pravi,ne provjeravaj,garant će biti graška.![]()
![]()