Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
ajsela

#101 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by ajsela »

Jel mi moze neko reci gdje ima kozmetika Revlon da se kupi? Trazim puder Revlon colorstay i bila sam u DM, CM, Sam Shop, Kozmo i nisam nigdje nasla tu kozmetiku
swirl

#102 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by swirl »

ajsela wrote:Jel mi moze neko reci gdje ima kozmetika Revlon da se kupi? Trazim puder Revlon colorstay i bila sam u DM, CM, Sam Shop, Kozmo i nisam nigdje nasla tu kozmetiku
Koliko znam, Revlon kozmetiku mozes kupiti u parfimeriji Mamce - na uglu Kralja Tomislava i Danijela Ozme.
sadeta

#103 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by sadeta »

anais_nin wrote:
3. ja ponekad praktikujem "domace" maske za lice...moja koza je zimi dosta suha pa onda povremeno povirim u recept nasih nana/mama i okrenem se prirodi za dodatnu njegu lica...(plus cesto kopiram mamu jer vidim da je sve ono sto je ona praktikovala imalo jako dobar efekat, a imamo slican tip koze, tako da redovno ucim od nje :))

:)
hajd nam daj jedan recept, pliiiiz. samo jedan, ali vrijedan :D ja sam isto za prirodne beauty recepte ali ne znam niti jedan, a stvarno bih voljela pokusati (skontala sam da previse "padam" na pakovanja...imam osjecaj da, da oprosti ko cita, govno umotaju lijepo ja bih to kupila i trackala po licu...a to me nervira). daj nam jedan dobar recept za normalnu kozu koja se zimi susi, a stara je >25 i <30 :D :D :D pliiiiz
swirl

#104 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by swirl »

Evo ti nekoliko recepata za maske za lice. Inace, super izvor za ove stvari je http://www.coolinarka.com, zaista nema sta nema.

Maska protiv umorne i beživotne kože lica

U električnoj sjeckalici izmiješajte meso 5 kriški ananasa i 3 žlice hladno prešanog maslinovog ulja. Masku nanesite na lice širokim kuhinjskim kistom i držite 15 minuta, a potom je isperite mlakom vodom.

Anti-aging maska za lice

Izmiješajte jednu šalicu za kavu mekog kravljeg sira i svježe istisnutog soka od ananasa. Masku nanesite na lice širokim kuhinjskim kistom. Pustite da djeluje 15 minuta, a potom je isperite mlakom vodom.

Maska protiv suhe kože lica

Zgnječeno meso ananasa pomiješajte s žlicom jogurta i nanesite na lice. Nakon 15 minuta isperite je mlakom vodom.

Za kožu koja je uslijed zime već postala grublja izmiješajte 1 žumance sa sokom od pola limuna i 1 jušnom žlicom maslinova ulja. Masku, koja je i vrlo hranjiva te djeluje i protiv bora, držite na licu 20 minuta. Za umornu kožu s proširenim porama istucite 1 bjelance te umiješajte nekoliko kapi limuna i jednu jušnu žlicu mljevenih badema. Maska neka djeluje 10 minuta. Umornu kožu možete oživjeti i osvježiti i maskom od jogurta. Deblji sloj jogurta držite na licu 20 minuta.

Za nježnu, glatku kožu koja zimi može postati gruba i hrapava, te joj treba i masnoće i vlažnosti, izmiješajte masku od 2 jušne žlice meda i jedne jušne žlice mekog kravljeg sira. Masku ravnomjerno rasporedite po licu i ostavite neka djeluje 20 minuta. Ako ne volite sir, na lice možete u debelom sloju namazati čisti med te ostaviti da djeluje 10 minuta. Uz ostalo, maska od meda posebno potiče prokrvljenost i opušta kožu lica.

Za naglašeno masnu kožu izmiješajte 1 jušnu žlicu posnog mekog kravljeg sira, 2 jušne žlice mlijeka, po 1 jušnu žlicu meda i soka od limuna. Masku isperite nakon 10 minuta. Isti učinak ima i maska spravljena od 1 bjelanca pomiješanog sa 1 jušnom žlicom rastopljenog meda i pola čajne žličice limunova soka. Ovu masku pustite neka djeluje 20 minuta.

Helem, posjetite gore navedenu stranicu, u pretrazivac ukucajte maske za lice, i voila! Uzivajte!
debela

#105 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by debela »

ajsela wrote:Jel mi moze neko reci gdje ima kozmetika Revlon da se kupi? Trazim puder Revlon colorstay i bila sam u DM, CM, Sam Shop, Kozmo i nisam nigdje nasla tu kozmetiku
bilo je u parfimeriji babic u ferhadiji.
sadeta

#106 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by sadeta »

swirl wrote:Evo ti nekoliko recepata za maske za lice. Inace, super izvor za ove stvari je http://www.coolinarka.com, zaista nema sta nema.

Maska protiv umorne i beživotne kože lica

U električnoj sjeckalici izmiješajte meso 5 kriški ananasa i 3 žlice hladno prešanog maslinovog ulja. Masku nanesite na lice širokim kuhinjskim kistom i držite 15 minuta, a potom je isperite mlakom vodom.

Anti-aging maska za lice

Izmiješajte jednu šalicu za kavu mekog kravljeg sira i svježe istisnutog soka od ananasa. Masku nanesite na lice širokim kuhinjskim kistom. Pustite da djeluje 15 minuta, a potom je isperite mlakom vodom.

Maska protiv suhe kože lica

Zgnječeno meso ananasa pomiješajte s žlicom jogurta i nanesite na lice. Nakon 15 minuta isperite je mlakom vodom.

Za kožu koja je uslijed zime već postala grublja izmiješajte 1 žumance sa sokom od pola limuna i 1 jušnom žlicom maslinova ulja. Masku, koja je i vrlo hranjiva te djeluje i protiv bora, držite na licu 20 minuta. Za umornu kožu s proširenim porama istucite 1 bjelance te umiješajte nekoliko kapi limuna i jednu jušnu žlicu mljevenih badema. Maska neka djeluje 10 minuta. Umornu kožu možete oživjeti i osvježiti i maskom od jogurta. Deblji sloj jogurta držite na licu 20 minuta.

Za nježnu, glatku kožu koja zimi može postati gruba i hrapava, te joj treba i masnoće i vlažnosti, izmiješajte masku od 2 jušne žlice meda i jedne jušne žlice mekog kravljeg sira. Masku ravnomjerno rasporedite po licu i ostavite neka djeluje 20 minuta. Ako ne volite sir, na lice možete u debelom sloju namazati čisti med te ostaviti da djeluje 10 minuta. Uz ostalo, maska od meda posebno potiče prokrvljenost i opušta kožu lica.

Za naglašeno masnu kožu izmiješajte 1 jušnu žlicu posnog mekog kravljeg sira, 2 jušne žlice mlijeka, po 1 jušnu žlicu meda i soka od limuna. Masku isperite nakon 10 minuta. Isti učinak ima i maska spravljena od 1 bjelanca pomiješanog sa 1 jušnom žlicom rastopljenog meda i pola čajne žličice limunova soka. Ovu masku pustite neka djeluje 20 minuta.

Helem, posjetite gore navedenu stranicu, u pretrazivac ukucajte maske za lice, i voila! Uzivajte!
:lol: :lol: :lol: :lol: bas je prava COOLinarika!!! pa ja tamo odem po recepte za kolace, nisam znala da i maske miksaju! super, puno hvala za savjet.
Anais, ako imas jos kakav ti da dodas, nece biti od viska.
kinderlada

#107 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by kinderlada »

VIchy NORMATEINT :-D , pronasla sam ga, cini mi se kao dobar, pogotovo za problematicnu kozu sklonu aknama, bubuljicam i kojekakvim nedostacima.......

Ali onako ima i on mali nedostatak, a to je da ne prekrije bas najbolje sve te bubuljice, ali zato izgleda dosta prirodno na licu i jako dobro se da izjednaciti sa bojom prirodnog tena, recimo meni je 15 Opal ekstra nijansa, nema nikakvih crta uz rub lica.......

E jedino sto me malo zaintrigiralo, sto je neko spomenuo da vam je Vichy puder "sprzio" dio lica, ili podrucje oko ociju, pa me zanima mislite li bas na ovaj koje se zove Normateint ili mislite na druge isto od Vichy, kao sto su Dermablend ili drugi.......???? :?
swirl

#108 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by swirl »

@sadeta Imas i ovdje super savjeta: http://ljepotaa.blogger.ba/
sadeta

#109 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by sadeta »

kinderlada wrote:VIchy NORMATEINT :-D , pronasla sam ga, cini mi se kao dobar, pogotovo za problematicnu kozu sklonu aknama, bubuljicam i kojekakvim nedostacima.......

Ali onako ima i on mali nedostatak, a to je da ne prekrije bas najbolje sve te bubuljice, ali zato izgleda dosta prirodno na licu i jako dobro se da izjednaciti sa bojom prirodnog tena, recimo meni je 15 Opal ekstra nijansa, nema nikakvih crta uz rub lica.......

E jedino sto me malo zaintrigiralo, sto je neko spomenuo da vam je Vichy puder "sprzio" dio lica, ili podrucje oko ociju, pa me zanima mislite li bas na ovaj koje se zove Normateint ili mislite na druge isto od Vichy, kao sto su Dermablend ili drugi.......???? :?
od ovih skupljih varijanti do sada sam koristila samo Avene HydraRiche i super je stvarno, koza mi se preporodila (a zeznula sam je bila MaxFactorovim puderom!!!) ali moja prijateljica je koristila neku Vichy kremu i lice joj se totalno zeznulo! pojavile su joj se bile one velike potkozne bubuljice i trebala joj je godina dana da vrati kozu lica u normalu...od tada, nekako uopste ne gledam vichy kreme. ali zato recimo koristim njihov sampon protiv peruti koji je jednostavno odlican...
Maybach

#110 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by Maybach »

@kinderlada-ja taj puder koristim od kada je izasao i super mi je,kao i ostale vichy proizvode,i sve mi odgovara.pa cak i normaderm krema za lice,sa ovom poboljsanom formulom(i poboljsanom cijenom),prva kad je izasala nije pokazala znacajnije rezultate,al ova "poboljsana formula" mi extra pomogne(kad odlucim da je iskesiram).Ali ne moraju svima svi proizvodi da odgovaraju,na primjer nekome ta krema isusuje lice,nekome puder naskodi,ali inace sto se tog pudera tice,ja ga i ne nanosim maksuz oko ociju jer obicno tu stavim korektor.sad bas razmisljam da uzmem jos jedan,samo svijetliji od ovog ljetnog sto imam,probala sam i dior pure light ali na licu ko da ga i nema.dvoumim se izmedju tog vichy svijetlijeg ili jednog clinique.razlika je u nekih 40km :-)
kinderlada

#111 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by kinderlada »

@Maybach

Eh izgleda da ja i ti imamo skoro isti tip koze, i ja sam dugo koristila tu kremu Normaderm jedno 2 godine, i bila mi je i vise nego dobra, imala sam osjecaj kad je ne stavim da odjednom bukne negdje neka bubuljica, jer dok nju stavljam lice je smireno dosta i nema vise upaljenih akni.

Nedavno sam prestala da je koristim, tek toliko da se koza odmori od nje, jer sam primijetila da se vec zasitila i da to vise nije to.......ali ne znaci da se opet necu odluciti da je uzmem, samo dok potrosim ovu kolekciju proizvoda neke druge firme koje sad koristim.

Koliko znam za sada joj je cijena oko 18 €, znaci oko 36-38 KM, je li se i u Bosni toliko krecu, ako neko zna???

Eh sto se tice Clinique i ja se dvoumim da uzmem taj, imala sam neki tester i bio je vrlo slican ovome Normateint, ali se nikako ne mogu sjetiti kako se tacno zove. Znam da nije onaj sto je basa gust, i kao maska, nego onaj drugi, ali koji sad??? :-)
I taj Clinique kosta ovdje oko 29 €, poskup poprilicno, a mala je razlika izmedju nega i ovog od Vichy....koji je oko 18 €

Prednost od ovog Normateint je definitivno boja koja se tako prilagodi, ma kao druga koza, hahah :-D

Hajde Maybach javi sta si nasla i sta si odlucila,,,,,,bas me zanima, s obzirom da nam je koza po svemu sudeci jako slicna .

:sax:
freak_beauty87

#112 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by freak_beauty87 »

zdravo cure,je li mozete preporuciti neki dobar puder za suhu,osjetljivu kozu koja se peruta.citala sam komentare da su dobri shiseido dual balancing,chanel lumiere i vichy area teint ali da nekim izbijaju sitne bubuljice od njega.ja sam koristila revlon colorstay za suhu kozu ali samo mi naglasi ispucale dijelove lica,deborah color copy previse mastan i ne izjednaci mi ten.molim vas sve da mi neki preporucite puder jer sam ocajna...
swirl

#113 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by swirl »

freak_beauty87 wrote:zdravo cure,je li mozete preporuciti neki dobar puder za suhu,osjetljivu kozu koja se peruta.citala sam komentare da su dobri shiseido dual balancing,chanel lumiere i vichy area teint ali da nekim izbijaju sitne bubuljice od njega.ja sam koristila revlon colorstay za suhu kozu ali samo mi naglasi ispucale dijelove lica,deborah color copy previse mastan i ne izjednaci mi ten.molim vas sve da mi neki preporucite puder jer sam ocajna...
Znas sta, to je vrlo osjetljivo za preporuciti, ako imas problematicnu kozu. Imas raznih medicinskih tecnih pudera, ili samo onako kao tonirana krema. Mozda je najbolje da se sa nekim strucnim licem posavjetujes po pitanju toga.
*mima*

#114 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by *mima* »

freak_beauty87 wrote:zdravo cure,je li mozete preporuciti neki dobar puder za suhu,osjetljivu kozu koja se peruta.citala sam komentare da su dobri shiseido dual balancing,chanel lumiere i vichy area teint ali da nekim izbijaju sitne bubuljice od njega.ja sam koristila revlon colorstay za suhu kozu ali samo mi naglasi ispucale dijelove lica,deborah color copy previse mastan i ne izjednaci mi ten.molim vas sve da mi neki preporucite puder jer sam ocajna...

Imas osjetljivo lice i ne znaci da ce da ti npr.shiseido sa kojim sam ja prezadovoljna biti dobar. Pokusaj da nadjes negdje u parfimerijama tester nekog pudera ili kreme i probaj.....ne bacaj bezveze pare.
swirl

#115 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by swirl »

Btw. sve koje ste koristile Dior Pure Light, da znate da se taj puder vise ne proizvodi.
nova_korisnica

#116 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by nova_korisnica »

ja korisitim od vichy-a normateint..i dobar mi je skroz..
sad sam kupila njihov mineralni puder i on mi je jos bolji....ne vidi se na kozi niti se osjeti a daje jako lijep ten...
tomyf

#117 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by tomyf »

nova_korisnica wrote:ja korisitim od vichy-a normateint..i dobar mi je skroz..
sad sam kupila njihov mineralni puder i on mi je jos bolji....ne vidi se na kozi niti se osjeti a daje jako lijep ten...

i ja koristim vichy normateint... a kakav je taj mineralni...imas negdje njegovu fotku?
swirl

#118 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by swirl »

SKUPI PROIZVODI ZA NJEGU KOZE LICA NISU I NAJBOLJI Najisplativije je ulagati u proizvode za temeljnu njegu lica: tonik, toner, kremu i piling, jer upravo su oni zaslužni za ljepotu i mladolikost kože. Zaboravite skupe maske, serume i “čudotvorne” kreme protiv bora. Da bi koža lica bila zdrava i lijepa, najvažnija se usredotočiti na osnovnu njegu koja uključuje tonik, toner, noćnu kremu i piling, savjetuje priznata američka stručnjakinja za njegu kože Renee Rouleau. Ispravan tonik ne smije isušivati lice. Ako vas nakon čišćenja koža zateže, proizvod vam ne odgovara.
- Umjesto skupe kreme u rutinu njege lica radije pridodajte tonik - kaže Rouleau. Toner s lica uklanja talog soli, klora i minerala preostalih nakon pranja vodom iz slavine. Također pomaže hranjivoj kremi da prodre dublje u kožu. Potrebno ga je nanijeti odmah nakon tonika. Piling je preporučljivo raditi 2-3 puta na tjedan, a ponekad ujutro može poslužiti umjesto tonika.

ALERGIJA NA UMJETNE MIRISE
Proizvodi za njegu lica koji sadrže alkohol isušuju kožu te bi ih trebalo izbjegavati (osim u tretmanima protiv akni i prištića). Sintetički mirisi, označeni nazivima “fragance” ili “parfum”, glavni su uzročnici alergijskih reakcija, ističe Rouleau.
nova_korisnica

#119 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by nova_korisnica »

tomyf wrote:

i ja koristim vichy normateint... a kakav je taj mineralni...imas negdje njegovu fotku?
http://www.vichyconsult.co.uk/products- ... pf-20.aspx

evo imas ovdje link i info o tom puderu...
nanosis ga koliko ti treba...ja ga nekada stavim i malo preko tecnog ako mi treba ono postojanija podloga :D
a sto se tice koze..nemam vise problema...jedna bobuljica tu i tamo kad trebam dobiti i to je to...
alica.k

#120 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by alica.k »

swirl wrote:Btw. sve koje ste koristile Dior Pure Light, da znate da se taj puder vise ne proizvodi.
STA KAZES?

IMA LI GA JOS KUPIT DA SE NAMIRIM BAREM ZA GODINU?
swirl

#121 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by swirl »

alica.k wrote:
swirl wrote:Btw. sve koje ste koristile Dior Pure Light, da znate da se taj puder vise ne proizvodi.
STA KAZES?

IMA LI GA JOS KUPIT DA SE NAMIRIM BAREM ZA GODINU?
Ma nema, svugdje sam gledala, i ovdje, i vani. Dior sad ima one nove stalke za kozmetiku, Pure Light su skroz izbacili. Jedino gdje nisam gledala je Plaza u Merkatoru, mada sumnjam da i tamo ima. Kazu prodavacice da je KAO zamjena Dior Nude, ali ne znam sta bih ti rekla.
tomyf

#122 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by tomyf »

ouuu pa ovo ne izgleda lose... a procitah i karakteristike...kolika mu je cijena u ovim nsim apotekama?
nova_korisnica wrote:
tomyf wrote:

http://www.vichyconsult.co.uk/products- ... pf-20.aspx

evo imas ovdje link i info o tom puderu...
nanosis ga koliko ti treba...ja ga nekada stavim i malo preko tecnog ako mi treba ono postojanija podloga :D
a sto se tice koze..nemam vise problema...jedna bobuljica tu i tamo kad trebam dobiti i to je to...
nova_korisnica

#123 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by nova_korisnica »

negdje sam vidjela da kosta 29 KM...medjutim, nisam bas sigurna da sam dobro vidjela...ja sam ga kupila u Njemackoj i platila ga 19 Eura..ali vjeruj mi,vrijedi svakog centa :D
ima i max factor ovaj neki mineralni puder, ali ja nisam mogla nijansu da potrefim...vichy koristim nijansu "nude" i tecni i ovaj i savrseno mi odgovara...
nova_korisnica

#124 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by nova_korisnica »

btw
za taj Dior, vidite je li ima neki "nasljednik"...kompanije obicno izbace jedan proizvod,a njega naslijedi kao neka poboljsana verzija...ali ako nema uzmite vichy :D :D :D :D
micika

#125 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by micika »

Savjet!

Budite oprezne kod koristenja vichy kozmetike! Ja sam bacila brdo para misleci da to valja necemu,oslanjajuci se na onu...pa ipak je to provjereno dermatoloski i prodaje se iskljucivo u apotekama.Medjutim nakon nekog vremena pojavili su mi se mali,jedva primjetljivi potkozni pristici.Mislila sam da je do mene ili promjene klime.Pristici su prerasli u akne koje sam morala da lijecim skoro godinu dana,a prije toga nikad nisam imala problema sa aknama.Dermatolog mi je savjetovao da bacim sve sto sam do tad koristila.Ne mogu vam opisati kroz koje muke sam prosla.Zato vichy vise NIKAD!

Trenutno koristim cijelu kolekciju od lorea'l genes i mogu vam reci da mi se lice bukvalno preporodilo.
Post Reply