Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post Reply
Fair Life

#101 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Fair Life »

turban wrote:
JWD02 wrote:Nešto mi ovaj tekst ne zvuči vjerodostojno. Znam da je dosta žena silovano, i da je Kačavenda čisto zlo poslato od Kralja Tame, ali Dnevni avaz je često spreman na sve. samo da digne sebi još veći rejting, a i vidio sam u svakom broju ima barem jedna stranica gdje blate Selimoviće, Senada Avdića i Pećanina, i to krajnje poganim jezikom i izmišljaju nekakve priče koje dok preletiš očima vidiš da su lažne, a kamoli kad pročitaš....ovaj tekst mi isto tako izgleda, ali nadam se da se grdno varam...
Nesto mi ovakve izjave poznate... 8-) Da ti nisi cetnik ili se ja grdno varam... 8-)

P.S
Suvise je komentarisati ovakve stvari...postedimo sve silovane majke,sestre,zene,DJEVOJCICE,djecu od potezanje sumlje...od pokusaja opravdanja ovog gnusnog zlocina.Dosta i Dosta vise,pisi o zlodjelu ko covjek ili pokri se posranom ponjavom,manje ce da smdi.
Nimalo se ne bih Turban iznenadio da si ti kakav Radoncicev potrcko/novinarcic.
Znajuci kakve su novine Avaz zbog necije sumnje u autenticnost price covjeka
etiketirati cetnikom, moze samo neko poput tebe.

S nekim osobama koje su novinari Avaza proglasavali nestalim, ubijenim ili slicno
nekoliko godina kasnije imao sam priliku sjediti za istim stolom.

Na moje pitanje upuceno njima samo su slijegali ramenima... "Niko mene nije
nista pitao. Tad je to moralo nekome koristiti."
turban

#102 Re: Šokantno

Post by turban »

Fair Life wrote:Pse treba poubijati !

Jesili to preko noci promjenio misljenje?

Dnevni Avaz se nije bavio istrazivanjem ratnih zlocina.Postoje validni podaci o broju silovanih;zena,djevojcica,djece.Hocemo li 50 hiljada silovanih posmatrati kao propagandu...silovana osoba jedna ili 50 hiljada ima li razlike?
Znas li ti kakav je zivot silovanih,silovanje je ubistvo mentalnog ili duhovnog covjeka... :(
Neznam STA ZELIS RECI sa svojom sumljom...bojim se da ces izgubiti svaku vjerodostojnost svoga pisanja.
Fair Life

#103 Re: Šokantno

Post by Fair Life »

turban wrote:

Dnevni Avaz se nije bavio istrazivanjem ratnih zlocina.Postoje validni podaci o broju silovanih;zena,djevojcica,djece.Hocemo li 50 hiljada silovanih posmatrati kao propagandu...silovana osoba jedna ili 50 hiljada ima li razlike?
Znas li ti kakav je zivot silovanih,silovanje je ubistvo mentalnog ili duhovnog covjeka... :(
Neznam STA ZELIS RECI sa svojom sumljom...bojim se da ces izgubiti svaku vjerodostojnost svoga pisanja.
Nisam ja Alija Izetbegovic da bih do podne mislio jedno, a poslije podne drugo.

Pse pobiti koji su to uradili !! Tuzba, dokazi, presuda... i Kacavendu tamo gdje mu je i mjesto u slucaju da se utvrdi istinitost tvrdnji.

Zbog iznosenja sumnje u pricu nekoga etiketirati cetnikom 13-14 godina poslije rata je... bolesno.

PS. Ja sam bi svjedok u Haskom tribunalu prije vise od 12 godina. Sa istinom se ne ceka ovoliko dugo...

PPS. Nije "sumljom" vec... sumnjom.
kirby

#104 Re: Šokantno

Post by kirby »

Fair Life wrote:
turban wrote:

Pse pobiti koji su to uradili !! Tuzba, dokazi, presuda... i Kacavendu tamo gdje mu je i mjesto u slucaju da se utvrdi istinitost tvrdnji.

Zbog iznosenja sumnje u pricu nekoga etiketirati cetnikom 13-14 godina poslije rata je... bolesno.

PS. Ja sam bi svjedok u Haskom tribunalu prije vise od 12 godina. Sa istinom se ne ceka ovoliko dugo...

ma i ja ne kontam ovo.od jedne druge je prica i u knjizi izasla o tome kako je silovao Vukojevic tada zasticen jer je bio presjednik ustavnog suda u hr ali evo prodje godina kako nije vise sudija i nikom nista.cini mi se ili da tuzilastvo ne radi svoj posao ili da je sve to puka senzacija.trece nema
turban

#105 Re: Šokantno

Post by turban »

Fair Life wrote:
turban wrote:

Prvo;
Ja nisam tvrdio da je doticni lik chetnik,samo se pitam.

Ovo je sokantno sto iznosis sumlju...uzas.Znas li ti koliki je proces i koliko godina nekim osobama treba da progovore???
OCITO JE DA NISI ZLOCIN OKUSIO U NJEGOVOJ IZVORNOJ FORMI...moj Ti.Ovaj zlocin o kome pisemo jeste za mene tacan i vjerujem u njega jer;
Hiljade silovanih prosle su iste glogote kao i djevojka o kojoj je rjec.
Fair Life

#106 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Fair Life »

Sa repom od konja se covjek ne bi mogao odbraniti od forumskih muha poput tebe.

Forpas...
pustopoljina

#107 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by pustopoljina »

bolesnici-istrazite pricu-ako je lazna-strpajte avazovog novinara iza resetaka zbog klevete-ako je tacna strpajte zlocince iza resetaka.
samo shvatite da i jedan i drugi govorite iz uvjerenja,a ne zato sto znate sta je istina. ili je ovdje nekome istina najmanje vazna?
edit: ne bih ni ja da razvodnjavam,dosta je.
turban

#108 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by turban »

pustopoljina wrote:bolesnici-istrazite pricu-ako je lazna-strpajte avazovog novinara iza resetaka zbog klevete-ako je tacna strpajte zlocince iza resetaka.
samo shvatite da i jedan i drugi govorite iz uvjerenja,a ne zato sto znate sta je istina. ili je ovdje nekome istina najmanje vazna?
edit: ne bih ni ja da razvodnjavam,dosta je.
Ako je ovo bolesnici na moju adresu tuzicu te zbog uvrede... 8-)

Turban je prezivio i Bratunac i Srebrenicu i ne pisem iz uvjerenja...iz mene se samo prenose i u etar odlaze slike svega sto sam vidio i prezivio.
Suhoparna i neukusna ti je izjava ovo ''iza resetaka''.Ovdje se radi o strasnim stvarima.Ovdje ako se covjek saosjeca sa silovanim zenama,majkama,sestranma,djevojcicama djecom mora jarkim bojama istaci.Ovakve fraze otupljuju i brisu zlocin u osnovi te isti stavljaju u okvir obicnog kriminala,razlika kod mene postoji.
Air Ramiz

#109 Re: Šokantno

Post by Air Ramiz »

Fair Life wrote: Nisam ja Alija Izetbegovic da bih do podne mislio jedno, a poslije podne drugo.
Nego ko si? Karadzic, Tudjman? Samo idiot ima staticko misljenje. Misljenje se mijenja kako se mijenja i situacija. Osnovni zakon zdravog razuma.

U ciju korist si ti svjedocio?
Ma hajde, kad vise ne znas sta ces od silnih preseravanja, onda se okrenes profesorskom zanatu. De ba Buri smiri malo dozivljaj!
Air Ramiz

#110 Re: Šokantno

Post by Air Ramiz »

turban wrote:

UDBA ne mijenja misljenje :D
yugi

#111 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by yugi »

Vladika koji je blagosiljao zločin :x :x :x :x

Image

Image
Fair Life

#112 Re: Šokantno

Post by Fair Life »

Air Ramiz wrote:
Svjedocio u korist istine.
dallton

#113 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by dallton »

folersko otkrice "muftinijih ubistava" se poklapa s otkricem kacavendinih silovanja...ali evo u cemu je razlika, opet i ponovo: silovanja u BiH su bila planirana, smisljena i odobrena od vrha pc-a kao i srpske pravoslavne crkve, a islamska zajednica kakva je god (a nemam ni blizu pozitivno misljenje ni o njima) nije zagovarala, planirala ili podsticala masovna ubistva, silovanja itd....

jos jedan detalj sto se tice silovanja: davno u jednom slucaju u New Yorku gdje su silovane zene iz BiH (bosnjakinje i hrvatice) tuzile karadzica (slucaj se zove Kadic v. Karadzic), sud je utvrdio da je karadzic kriv i jos usvojio novi pravni institut (danas opste prihvacen u medjunarodnom pravu) pod nazivom "genocidno silovanje", tj drugim rijecima plansko, sistematsko silovanje sirokih razmjera s ciljem sprecavanja radjanja djece unutar jedne nacionalne, etnicke ili vjerske grupe...te zene su dobile 700 miliona dolara odstete, mada se jos uvijek najveci dio te odstete nije uspio naplatiti. a americka vlada je zabranila svim pravnim i fizickim licima poslovanje s karadzicem ili bilo kime ko vrsi poslove u njegovo ime...evo kratkog objasnjenja, da ne idem dalje u detalje, garantujem da je sve tacno
In August 2000, along with co-counsel, she successfully secured a $745 million verdict in a New York court for Croatians and Muslim Bosnian women and children who were sexual victims in Serbia. Kadic v. Karadzic, 866 F.Supp. 734 (S.D.N.Y. 1994), 70 F. 3d 232 (2d Cir. 1996), cert. denied 518 U.S. 1005 (1996). The case, originally filed under the Alien Tort Claims Act and Torture Victim Protection Act, established rape as a legal claim for Genocide under International Law and has been influential in domestic and international courts. MacKinnon also served as co-director of the Lawyer's Alliance for Women.
ovim slucajem je srpski narod dao jos jedan doprinos u izucavanju genocida i u upisao se "zlatnim slovima u istoriju", jos malo i presisali su i naciste

znaci kacavendu treba predati sudu u BiH, prijaviti njegovo djelovanje i vani i u USA i u Evropi, tako da vise ne moze dobiti vize, to je ono najmanje sto se moze uraditi sad, a njemu ce svakako vec neko presuditi, nije zivot 5 godina
Fair Life

#114 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Fair Life »

dallton wrote:...
znaci kacavendu treba predati sudu u BiH, prijaviti njegovo djelovanje i vani i u USA i u Evropi, tako da vise ne moze dobiti vize, to je ono najmanje sto se moze uraditi sad, a njemu ce svakako vec neko presuditi, nije zivot 5 godina
Najbolje se kaznjava zakonom. Tako i treba uraditi.
Ponekad s'proljeca

#115 Re: Šokantno

Post by Ponekad s'proljeca »

Dali si ti ikada upoznao neku zenu koja je ovako nesto dozivila, dali si ikada pokusao da upoznas sta se desava u njenim mislima i kakvu borbu dozivljava sa samom sobom ???? Kada upoznas i popricas sa takvim osobama onda mozes shvatiti zasto do sada nije htjela da govori.

Ti mi se puno nesto trsis, a glavna ti je prica kako zavaditi nas narod kritizirajuci od Alije pa nadalje.

Sta ti mislis da su raja tako glupa da im ti svojim postovima pomutiti zajednistvo.

Mi jesmo u govnima ali svaki sukob unutar bosnjackog korpusa nas nosi jos dublje u veca govna!!!!

[quote="Fair Life"][quote="turban"][quote="Fair Life"]Pse treba poubijati ![/quote]
[b]Jesili to preko noci promjenio misljenje?[/b]

Neznam STA ZELIS RECI sa svojom [u]sumljom[/u]...bojim se da ces izgubiti svaku vjerodostojnost svoga pisanja.[/quote]

PPS. Nije "sumljom" vec... sumnjom.[/quote]
muha_sa

#116 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by muha_sa »

hajd ba, sta talasate :-) kao da vazda moramo o nasoj proslosti govorit--ne valja to-komsije ce nam se prepoznat pa se-nedo dragi bog-mogu uvrijedit :D
zar i danas moramo-ili smijemo--o zlocinima sto nam ih pocinise pricat i o njima ucit.
ne talasajte :D zbog radi mira u kuci.
ne talasajte--valja nam u Evropu.
ne talasajte-valja nam se istoj u dupe uvuc ne bil nam olaksala vizni rezim :D
ne talasajte--valja nam se i komsijama u guzicu uvuc te zlocin ne nazvat zlocinom---logore nazvat odmoristima iliti kampovima--ubistva nazvat nesretnim slucajem. Agresiju nesretnim sukobom civilizacija :-) jah--malo sutra .
-sistematska silovanja trebamo pripisat nekom pijanom,smrdljivom pojedincu a ne dojucerasnjim komsijama-kumovima i prijateljima--nedo bog-mogli bi se njih stotine i stotine prepoznat--zlocinaca jakako.
sve zbog radi mira u kuci :-)
ko nas bre zavadi :? " AVAZ " GARANT.
Air Ramiz

#117 Re: Šokantno

Post by Air Ramiz »

Fair Life wrote:
Air Ramiz wrote:
Svjedocio u korist istine.
Eh ako je to tvoja istina, nek nam je bog na pomoci :run:
banjaluka078

#118 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by banjaluka078 »

Ne stigoh na temu o BL muftiji, brze admini zakljucavaju, nego sto ja tipkam! :D

Iako to nije tema, vrijedi spomenuti da ova prica s muftijom nije lansirana tek sad, nego se "vuce" jos od 2007.

Image

http://www.banjalukalive.com/rs-i-bih/b ... -sipe.html

Ne branim muftiju, ne znam ga i ne znam sta je radio za vrijeme rata, ali smatram da bi istraga od 2007. do sada dala neke rezultate.

Ovo je emisija koju je RTRS neku noc emitovala: http://rapidshare.com/files/189236745/Movie.rar.html

(Ako post ne odgovara ovdje, molim admine da ga kopiraju na temu o muftiji.)
Last edited by banjaluka078 on 25/01/2009 17:37, edited 1 time in total.
homar

#119 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by homar »

Nije čudno da Kačavendu brane ratni zločinci i oni koje je osvještavao kada su išli u krvave pohode, ali danas mi je čudno da Kačavendu prime zvaničnici državnih organa BiH i zajedno sa njim proslave Dan RS u Domu armije R BiH u Sarajevu prije godinu dana. Ovo je ponižavanje žrtava, ne samo od Kačavende i njegovih sljedbenika, nego ponižavanje od Bošnjaka koji nazdravljaju sa njime u čast dana RS, koja je nastala na genocidu i etničkom čiščenju.
Ponekad s'proljeca

#120 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Ponekad s'proljeca »

I da drzi bozicnu liturgiju u Tuzli!!!!

Sto neko danas napisa, najbolje je da naoruzamo jednu diviziju Bosanki da nas brane, tako nesto.

Mi stvarno nismo normalan narod, pa pogledajte Jevreje isto im se desilo kao nama ali su znali da se opamete i danas vladaju svijetom, na koji nacin nije vazno ali ne smije im niko pljunut pod prozor.

Mi smi picke i nista vise, da mi nismo sposobni nijednog zlocinca uhapsiti i jednostavno ga ukloniti sa ovog svijeta. Nama je potreban neki bosanski Mosad koji ce likvidirati sve zlocince poput mladica, kacavende i ostale djubradi!!!!

Ako dozvolimo da nam opet isto naprave, pa mi kao muskarci ne trebamo da postojimo vise.

Ja licno preporucujem svakoj mladoj djevojci da se ne udaje za Bosnjaka koji je pobjegao ili koji nije bio ratu, samo za muskarce sa maximalnim brojem muskih hormona.
karanana

#121 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by karanana »

pa zar nije dovoljno njegovo blagosiljanje skorpiona, karadzica, mladica...sjedeljke sa karadzicem i mladicem....zar to nije dovoljno da se skonta ko je ovaj? ima li visoki predstavnik nadleznost za vjerske pozicije?

fair, na cijem si sudjenju svjedocio?
kirby

#122 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by kirby »

Ponekad s'proljeca wrote:I da drzi bozicnu liturgiju u Tuzli!!!!

Sto neko danas napisa, najbolje je da naoruzamo jednu diviziju Bosanki da nas brane, tako nesto.

Mi stvarno nismo normalan narod, pa pogledajte Jevreje isto im se desilo kao nama ali su znali da se opamete i danas vladaju svijetom, na koji nacin nije vazno ali ne smije im niko pljunut pod prozor.

Mi smi picke i nista vise, da mi nismo sposobni nijednog zlocinca uhapsiti i jednostavno ga ukloniti sa ovog svijeta. Nama je potreban neki bosanski Mosad koji ce likvidirati sve zlocince poput mladica, kacavende i ostale djubradi!!!!

Ako dozvolimo da nam opet isto naprave, pa mi kao muskarci ne trebamo da postojimo vise.

Ja licno preporucujem svakoj mladoj djevojci da se ne udaje za Bosnjaka koji je pobjegao ili koji nije bio ratu, samo za muskarce sa maximalnim brojem muskih hormona.

ovo je za greatest shits ove godine.

i mogu li muskarci druge vjere koji imaju maximalan broj muskih hormona ili samo bosnjaci?
davidigolijat

#123 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by davidigolijat »

Mislim da su sve to koncipirana djelovanja obavjestajnih struktura. Pojavila se prica o muftiji banjaluckom, pa odmah se plasira antipod, kao vladika silovatelj...

Isto tako je bila prica sa Vicem Vukojevicem, sucem Ustavnog suda iz Hrvatske, a nakon provjera uspostavilo se da osoba koja je teretila pomenutog- ne postoji niti joj iko zna identitet.

Isto tako, nakon sto su se pojavile snimke sa Atifom Dudakovicem, u akcijama i mogucim zlocinima u Krajini, dva- tri dana nakon toga odletio je u zrak Alijin grob... dakle, koncept zbijanja nacionalnih redova, uvijek prisutan....
roba_s_greskom

#124 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by roba_s_greskom »

:dance: :thumbup:
zambaklija

#125 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by zambaklija »

roba_s_greskom wrote:

:dance: :thumbup:
jarana nema ništa od tog svega,nismo mi ni približno blizu jevreja,a i neposjedujemo baš neki nagon da držimo do sebe i naše države jer da je tako prvo bi počistili u svojoj avliji i onda bi kudili druge i nešto nam sjedi uloga žrtve.I još jednom da se dotaknem židova,oni su stoljećima živjeli u drugim sredinam diljem planete,imali su nagon da idu naprijed,nisu ti oni bauštelci i slično već sve neka nauka i bankarstvo itd...iu to gajili su i čuvali svoje tradicije a vidi nas,mi neznamo i nepoznajemo ni svoj jezik a tradicija,šta je to?Kada pogledam ovu današnju djecu ovdje u njemačkoj...malo ko od njih govori svoj jezik i ako ga govori onda totalno iskrivljeno,kada upitaš roditelja što je to tako dobiješ odgovor tipa šta ću im ,i sve to samo za 10-15 godina......moglo bi se ovdje još štošta dodati ali omu i čemu,bojim se da smo odlazeći....... :run:
Post Reply