Compact wrote:-LIBERO- wrote:Ovo nisu protesti na kojima bih se ja mogao vidjeti i poistovjetiti sa njima.
Sarajevo je duboko podjeljen grad po osnovu prosekulatnog i provjerskog,dokaz su i ovi protesti.
Da me jeko pitao ko neće sa foruma doći na današnje mirne proteste, rekao bih mu homosapiens, stočar i ti! I nije istina da je Sarajevo duboko podijeljen grad. Ako si ti i tvoje skromno društvo dubina, onda se slažem sa tobom. Protesti su po meni sasvim ok, a to što neki diskriminatori koji ljude nazivaju bradonjama, to dovoljno o njima govori! Svaka čast ljudima koji su danas izašli na ulicu!
Da ,i?
Cisto da te informisem,na proslim protestima na trgu Oslobodjenja-Alija Izetbegovic sam bio,jer su organizacije,i udruzenja,koja su pozvala na proteste bila multinacionalna,bez nekog vjerskog prefiksa...i naglasavanja.
Na ove danasnje sam mislio doci,cak sam imao i plakat koji se dijelio jucer po gradu,vid pozivnice.
Mislio sam doci,dok nisam tu noc dosao na ovaj forum i kroz raspravu sa tobom i tvojim istomisljenicima,zakljucio sta ce to zapravo biti,i hvala vam na tome.
Bio sam u jednom kaficu kada ste dostojanstveno prosli i,nemoras mi vjerovati ali je istina,sto iz mog drustva,sto od drugih stolova u blizini bilo je blago receno negodovanje zbog nacina protestvovanja.
Ali ok,stvar izbora,nacina i prakse izvedbe....radite to kako hocete,na nacin koji zelite..ja sam samo rekao da se ja u tom nacinu i u toj povorci NE vidim,i u cemu je problem?
Puno mi je blizi i po meni adekvatnii onaj protest koji je bio prije ovoga,ili recimo prosvjedi sarajevskih rezisera i kulturnih radnika koji su imali performans,na prigodniji nacin,po meni,na sarajevskom mezarju-groblju Lav. Sta mislis zasto tih 30setak rezisera,scenarista,glumaca..nisu bili na recimo tom protestu koji je trajao bas u isto vrijeme kada i ovaj njihov?
I shvati,Sarajevo nije samo i iskljucivo grad koji ti vidis svojim subjektivnim ocima,i u svoj blizem okruzenju
Da ,i to je Sarajevo,ali je Sarajevo i ono sto ja dozivljavam kao takvo,i neko peti deseti,skroz suprotan od nas dvojice.
Stojim iza svoje tvrdnje. Sarajevo je slojevito,grad razlicitih shvatanja i svetonadzora, i sto prije svi to shvatimo,bit ce nam bolje i lakse