Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Mikado

#101 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by Mikado »

Moljito wrote:Čitam ovaj forum vec godinama i nisam imao potrebu da se registrujem do sada , jer vidim da je ovde 90% ljudi u zabludi .
Mislite da je sad S. Taxi jeftiniji ?????

Ovako pocetna cijena je 0,80kpf dok je svaki naredni kilometar stoji 1,20 KM . Ovo znam iz pouzdanih izvora od par prijatelja koji rade na ST i trljaju ruke ovih zadnjih dana , govoreci da nikad nisu zaradili ovoliko para kao ovih dana. I isto tako da niko nije primjetio razliku osim jedne gospodje koja je rekla da je prevoz dodje isto novaca kao i kod ostalih taksista ..

Ko ne vjeruje nek sjedne u ST taksi sa otoke do grada i nek se vrati iz grada do otoke sa drugom firmom .......Nek se uvjeri sam

Pozdrav ......
Evo ovako. Evo koliko sam ja platio sljedece relacije.

Dolac Malta - Merkur (Otoka) 2,00 KM
Marindvor - KCUS 3,00 KM
KCUS - Narodno Pozoriste 2,80 KM
Jara

#102 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by Jara »

Sarajevo Taxi -vožnja koja je ranije bila oko 14 KM, juče manje od 8 KM. Taksista priča da sad džaba rade a da nemaju vožnji više nego prije pojeftinjenja...

Oooo, znači "aerodromci" počeli uključivat' taksimetar :D ...a i snizili odokativne cijene :D ...prije bilo minimalno 20KM , kud god ideš...drski i bezobrazni - stara priča... :run:
Na aerodromu se uvijek vrte crveni i žuti, pa fino uzmeš njih ili nazoveš dispečera sarajevo taksija.
in33sa

#103 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by in33sa »

Ma lazu da ne rade vise nego prije pojeftinjenja, ja jutros jedva ulovio taxi. Dosao na stand, nigdje nijednog, odem do prodavnice preko ceste i dok sam bio unutra dosla su cetvorica ili petorica, za minutu dvije sam napolju, svi vec otisli sa musterijama.
zastava128

#104 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by zastava128 »

Čaršija-Vratnik 1.70km,sa Sarajevo taxijem.
Jara

#105 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by Jara »

zastava128 wrote:Čaršija-Vratnik 1.70km,sa Sarajevo taxijem.
Karta za kombi 1.60 KM...
Vratničani često preferiraju taksi u odnosu na grasov kombi.
starii

#106 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by starii »

Jara wrote:
zastava128 wrote:Čaršija-Vratnik 1.70km,sa Sarajevo taxijem.
Karta za kombi 1.60 KM...
Vratničani često preferiraju taksi u odnosu na grasov kombi.
imam auto ali sad kad su ovako pojeftinili ne isplati mi se voziti svojim autom...
mrco

#107 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by mrco »

Armin_Sarajevo_taxi wrote:
Moljito wrote:Čitam ovaj forum vec godinama i nisam imao potrebu da se registrujem do sada , jer vidim da je ovde 90% ljudi u zabludi .
Mislite da je sad S. Taxi jeftiniji ?????

Ovako pocetna cijena je 0,80kpf dok je svaki naredni kilometar stoji 1,20 KM . Ovo znam iz pouzdanih izvora od par prijatelja koji rade na ST i trljaju ruke ovih zadnjih dana , govoreci da nikad nisu zaradili ovoliko para kao ovih dana. I isto tako da niko nije primjetio razliku osim jedne gospodje koja je rekla da je prevoz dodje isto novaca kao i kod ostalih taksista ..

Ko ne vjeruje nek sjedne u ST taksi sa otoke do grada i nek se vrati iz grada do otoke sa drugom firmom .......Nek se uvjeri sam

Pozdrav ......
eto pricas gluposti kod svih taxita je ista cijena 0,80 start 0,80 kilometar jer covjek koji bazdari taksimetre mora uraditi po propisima jer onda on ostaje bez posla ma uglavnom svi ste vi pametni a niste niusta upuceni, nego nemate pametnijeg posla nego pricati o glupostima
Pa bolan ne mozes me uvjeriti nikako u tu pricu da jedan covjek bazdari taksimetre i to jos "po propisima" ....... licno sam sjeo u SarajevoTaxi iza 24 sata i pocetna mu je bila 2 KM a kilometar marka, prema tome.....
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#108 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by anjusha »

Ma dzaba im i to pojeftinjenje - ne halalim im one silne godine kad su me ko studenta derali ko majmuna! :x :x
Ej, ja student, dolazim od kuce, sa torbama prepunim, mama naspremala hrane, oni mi naplacuju svaku torbu marku! I to jos se ne sjete da ustanu da mi stave torbu u gepek i da mi je izvade, vec sama to radim, a on samo ošmeka koliko ih imam i naplati. I jos zaokruži svaki puta kad je preko 0.50 na okruglo, ili ako je 10, 20, 30, ili 40 feninga preko okruglog broja (4, 5, 6 km ) na 0.50 km.... A ja jadna jedva sastavljam kraj s krajem. Dok poplaćaš kiriju, režije, hranu.... To im neću halaliti nikad!
Ili kad "im ne radi" taksimetar pa mi od Latinske ćuprije do Bibana naplati 6 km!!!!1
Ma dzaba im pojeftinjenje. Kad bi me dzabe vozali necu da sjednem vise sa njima. Jesu zuti taksi mozda kante, ali makar me nikad niko nije pokusao zaje*ati od njih vozači su skoro po pravilu ljubazni i vraćaju kusur u svaku žutu kovanicu!
Neka mame svoje vozaju, mene nece vise! :x :x
Autobus

#109 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by Autobus »

Zar se iko vozi Sarajevo taxijem? Zuti taxi je najbolji def. 1 KM start, 1 KM kilometar. Sarajevo taxi je uvijek bio za turiste, ljude koji su u prolazu i slicno...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#110 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by mIRCerka »

Autobus wrote:Zar se iko vozi Sarajevo taxijem? Zuti taxi je najbolji def. 1 KM start, 1 KM kilometar. Sarajevo taxi je uvijek bio za turiste, ljude koji su u prolazu i slicno...
km 1,2
spreca

#111 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by spreca »

Nedavno sam bio u SA i privatni taksi mi je uzeo od Ul.Kulovica do Ul.Dzemala B.i dalje do Urijan Dedine uzeo 37Km i jos sam mu ostavio 3Kmkusura da li je to normala ili me je na*uzio?
musac

#112 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by musac »

spreca wrote:Nedavno sam bio u SA i privatni taksi mi je uzeo od Ul.Kulovica do Ul.Dzemala B.i dalje do Urijan Dedine uzeo 37Km i jos sam mu ostavio 3Kmkusura da li je to normala ili me je na*uzio?
Ccccc, a mogu si dzaba tramvajem...
amrica

#113 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by amrica »

a hoce li strajkovati sutra taxisti?
Lesli Eldridž

#114 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by Lesli Eldridž »

Kažu da hoće. I neka će, možda je ovo početak revolucije :D
patriota.sila

#115 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by patriota.sila »

musac wrote:
spreca wrote:Nedavno sam bio u SA i privatni taksi mi je uzeo od Ul.Kulovica do Ul.Dzemala B.i dalje do Urijan Dedine uzeo 37Km i jos sam mu ostavio 3Kmkusura da li je to normala ili me je na*uzio?
Ccccc, a mogu si dzaba tramvajem...
Vjerovatno ti je rekao da mu je pokvaren taksimetar...pa ti je odokativno uduplao....ali ako je taksimetar radio onda to je to :-) :-)
milaa

#116 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by milaa »

.
Last edited by milaa on 12/03/2012 13:34, edited 1 time in total.
x0z0y0

#117 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by x0z0y0 »

od merkatora dobrinja pa do (malo ispod) stare zeljeznicke na bistriku, s tim da se spustio sa tranzita i onda usao u mahalu - 13KM
znam da su ove cijene bile i neke 2000.
elSaik

#118 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by elSaik »

Dobrinja 5 - Pravni fakultet 9.5KM

edit: Nas četvero u auto po 2,5KM, a karta za trolu 1,8KM. :roll:

edit2: Kada bi smanjili na 0.5KM/km, ne bi se niko trolom vozio. :mrgreen:
Last edited by elSaik on 06/04/2009 16:20, edited 2 times in total.
Cholina_Lokica

#119 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by Cholina_Lokica »

vratnik mejdan - b faza 8km :-) :-)
Bolonjac

#120 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by Bolonjac »

Danas:
Kolonija - Kampus 20KM
Hrasnica - Kampus 11 KM

pa sad .....

Cujem da su danas "gasili" taximetre ovo se odnosi na nas najdrazi saTaxi
succa

#121 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by succa »

Autobus wrote:Zar se iko vozi Sarajevo taxijem? Zuti taxi je najbolji def. 1 KM start, 1 KM kilometar. Sarajevo taxi je uvijek bio za turiste, ljude koji su u prolazu i slicno...
Niđe veze.
Zox

#122 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by Zox »

Da Sarajevo Taxi vozaju oni isti ljudi koji su mnoge od nas zaduzili u ratu, vozio bih se s njima pa da i duplo kostaju. Ali, vjerujte, svakakvih budala je i od njih dobilo markicu!
Kad je bio strajk grasa, moju kolegicu sarajevo taxi nije htio voziti od kovacica do dobrinje. Izgubice puno vremena kaze. Ja sam mislio da je upravo to poenta, da zele DUGE ture jer te inace gledaju kao invalida ako zatrazis kratku voznju. Ali ne, lola je skontao da mu je po strajku isplatnije vozarati se po centru i uzimati "startove". Cudi me samo sto im to nije palo na pamet PRIJE strajka, jer bi bilo logicno da im je UVIJEK isplatnije uzeti tri puta po marku starta nego tri marke na kilometre ali minus gorivo.
Haj dobro, ne moze duga, ne moze krataka, ali sad ne moze vise ni srednja (!):
Ja juce zaustavim SLOBODAN taxi ispod Sanase, kazem na Bjelave (valjda je to neka optimalna tura), kaze on meni izvini, jarane, ne moze, ja kontao ti ces "dole negdje" (pokazuje prema dobrinji)
PO CEMU SI KONTAO, MAJKE TI?
Na standu na Grbavici jedan drugi lik vec danima, otkako je pojeftinio taxi, ima "pokvaren taximetar" jer ga je JUTROS neki lip udario odozada. Naravno, to ti kaze tek kad sjednes.
Nista nisu normalniji ni urbaniji od zutih. Cast izuzetcima.
spreca

#123 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by spreca »

Hvala svima na odgovoru shvatio sam da sam popusio ali srecom nisam cesto u SaRajvu taxi je bio privatnik
nikox_girl

#124 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by nikox_girl »

neki i ne pale taxi metar, vec ti uzmu otprilike( meni do grbavice uzme 5 km)- takvi najvise ima na autobusnoj stanici... a kad ih pitas kako to? oni ti fino odgovore novi pravilnik ili nove cijene... a ti sa puta pa ti se ne raspravlja sa njima..... platis i nikad vise SARAJEVOTAXI
Post Reply