Ma Ismet je Aliju za zivota njegova zvao Dedom. Svaki od njih, bio on keljmendi, celo ili oric mora imati veze sa drzavnim vrhom da bi opstao. Do sada nista ovim ljudima nije zamrznuto u ovoj drzavi i dalje se bahato ponasaju kao prije. To sto se puca po Sarajevu, to je sto ima malo vise kretena po njemu. Bombici pucaju na Keljmendija, Gasi puca na Delalica, Bomba i Faco pucaju po carsiji, mali inkognitici pucaju na Mirtaja, Vojvodin izbacivac na Lekica ... sve su to obracuni kojih je bilo i bice. Za cakijanje i neke druge pucnjave bez zrtava krivimo nadolazece kvazi mangupe i kretene o kojima mnoge normalne sarajlije mogu, a ne zele da pricaju. Njih i ja koji sam obican gradjanin mogu na ulici, prepoznam, a da imam ovlastenje legitimisem. Nije mene strah velikih kriminalaca oni znaju ko im je cilj, vec me je strah danasnje dijece koja u njima vidi uzora, pa se preko cakija i broju zbodenih ljudi dize kao kriminalac.Alkos wrote:Od dva zla, izaberi ono manje! Uvijek sam birao Celu 1 ili 2 u odnosu na siptarsku mafiju, Gasija i Keljmendija.
Ne kazem da nisu svi isti, ali za vrijeme Cela sam se donekle osjecao sigurnije i nisu se toliko potezali pistolji i bacale bombe, a sa ovima na "vlasti" i njima priklonjenim supcima i interesdzijama tipa Saje, Ize, Orica nek' nam je dragi Bog na pomoci!
Najsretniji bih bio kada bi se drzava, inace najveci i najjaci kriminalac, obracunala, pobila i pozatvarala sve te clanove podzemlja, njihove bossove, ali to nije moguce, jer je drzava uvijek tu u talu!
Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
-
shalaedin
#101 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
- Emir_tm87
#102 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
kad budes znao nesto vise o tome pricajto sam ja wrote:taj "heroj", o kome vi pisete, nije iz vedra neba pao...on je produkt tadasnje politike...frankenstein...ako hocete..."napravljen i pusten" da obavlja prljave poslove...da nije tako davno bi on bio "uklonjen"
-
suncandan
#103 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
A sta cemo sutra kada nam dođu VANZEMALJCI MAFIJASI, plakat cemo za Siptarima?otherside wrote:boba mi fali da pustim suzu za celomsuzana20 wrote:Ne branim ga,ali bar sam znala ko je kad udje bilo gdje,i za ne daj boze uvijek se moglo doci do ljudi koji ga znaju....ko su danas Albanci,odakle su,zna li ih iko Sandze,ni jedan vishe kriminalac odavde nije medju zivima zar vam to nesto ne govori.......ko nam uzima centar grada a ako cemo vec i citavu drzavu...a mi prodajemo dushu za male pare i ostavljamo generacijama veliko nista.Nijedan covjek sa lovom ne moze otvoriti nista u gradu da mu ne uzimaju pare ,bez ucjene i problema...za to smo se borili
Jaooooooooooo....................................................................
- zalizani
#104 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
exactlyfixer wrote:otisao je idol mladih, a to vise govori o nasoj mladezi, nego o njemu
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#105 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
O DRZAVO PAO BH TELECOM NE MOZES NIKOGA NA TEL DOBIT JOOOOOOOOOJ
- to sam ja
#106 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Emir_tm87 wrote:kad budes znao nesto vise o tome pricajto sam ja wrote:taj "heroj", o kome vi pisete, nije iz vedra neba pao...on je produkt tadasnje politike...frankenstein...ako hocete..."napravljen i pusten" da obavlja prljave poslove...da nije tako davno bi on bio "uklonjen"
izvini molim te, pretpostavljam da se tebe trebam bojati
-
Alkos
#107 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Nisam ja cinican i ne zahvaljujem se nikome. Ja drugog izbora nisam imao, jer ona vlast i ona politika kojoj su glasove i svoje zivote u ruke stavili gradjani ove drzave, nije ucinila nista po pitanju kriminala i takvih ljudi. I sta sam ja mogao, ako im drzava, tuziteljstvo i policija nisu mogli nista?! Glupo je reci, ali sam se tada osjecao sigurnije, danas me strah otici na kafu, da mi metak ne prozuji iznad glave.fixer wrote:i sad mi svi trebamo biti malogradjani, siromasi duha i kukavice, pa birati manje zlo i kasnije mu se klanjati, a da nam nekog naseg zadesi zlo, bez obzira sto je rijec o "light verziji", pitao bi vas kako bi se osjecali. ti ljudi su nekom unistili zivot, nemojte biti toliko cinicni, pa mu se zahvaljivati jer to nisu ucinili vama.Alkos wrote:Od dva zla, izaberi ono manje! Uvijek sam birao Celu 1 ili 2 u odnosu na siptarsku mafiju, Gasija i Keljmendija.
Ne kazem da nisu svi isti, ali za vrijeme Cela sam se donekle osjecao sigurnije i nisu se toliko potezali pistolji i bacale bombe, a sa ovima na "vlasti" i njima priklonjenim supcima i interesdzijama tipa Saje, Ize, Orica nek' nam je dragi Bog na pomoci!
Najsretniji bih bio kada bi se drzava, inace najveci i najjaci kriminalac, obracunala, pobila i pozatvarala sve te clanove podzemlja, njihove bossove, ali to nije moguce, jer je drzava uvijek tu u talu!
Slazem se, kriminalac je, ubica (svi znaju da je on pucao i ubio onog Hajdarpasica i zato je i oslobodjen), ali kakogod bilo drazi mi je hiljadu puta od ovih danas koji ne biraju ni vrijeme ni mjesto gdje ce se popucati, a gdje baciti bombu i sto ih se jebe koji ce nevini u tom okrsaju nastradati.
A ti budi hrabar, ne budi kukavica...
- homo_sapiens
#108 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Odlicno !shalaedin wrote:
Ma Ismet je ....... Nije mene strah velikih kriminalaca oni znaju ko im je cilj, vec me je strah danasnje djece koja u njima vidi uzora, pa se preko cakija i broja zbodenih ljudi dizu kao kriminalci.
- turban
#109 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Je li toliko zovu...povodom Ismeta...mIRCerka wrote:O DRZAVO PAO BH TELECOM NE MOZES NIKOGA NA TEL DOBIT JOOOOOOOOOJ
-
shalaedin
#110 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
ma riknula ti mreza na telefonumIRCerka wrote:O DRZAVO PAO BH TELECOM NE MOZES NIKOGA NA TEL DOBIT JOOOOOOOOOJ
- NijeNego
#111 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Pa koja je sad verzija? Jedino je, men' se cini, sigurno da je mrtav, a i to haj' znaj 
-
suncandan
#112 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Ma neka padne i on , pokradose nam i ovo malo crkavice.mIRCerka wrote:O DRZAVO PAO BH TELECOM NE MOZES NIKOGA NA TEL DOBIT JOOOOOOOOOJ
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#113 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 509, dana 17/12/2008 15:31. ma bravo, Celo srusi rekord...e koji je ovo jad od naroda
Nego jel ima ko od vas a da moze nazvati nekoga preko moba? Ni ja ni brat ne mozemo, a evo i fiksni poceo zezat...nije valjda zbog Cele
Nego jel ima ko od vas a da moze nazvati nekoga preko moba? Ni ja ni brat ne mozemo, a evo i fiksni poceo zezat...nije valjda zbog Cele
-
d2
#114 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
ommmmmmfgr wrote:ispade celo dalaj lama..
- vjesticanametli
#115 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
ima li iko onu ludu smrtovnicu da stavi
zante ono s __________ vas obavjestavamo

- Emir_tm87
#116 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Boze sacuvajto sam ja wrote:Emir_tm87 wrote:kad budes znao nesto vise o tome pricajto sam ja wrote:taj "heroj", o kome vi pisete, nije iz vedra neba pao...on je produkt tadasnje politike...frankenstein...ako hocete..."napravljen i pusten" da obavlja prljave poslove...da nije tako davno bi on bio "uklonjen"
izvini molim te, pretpostavljam da se tebe trebam bojati
-
Alkos
#117 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Nekad me nije bilo strahih tih krupnih riba, danas se i te krupne zvjerke obracunavaju preko svojih "armija" gdjegod da stignu i na mjestima gdje je puno nevinog svijeta. Izbacimo statisticki podatak pucnjava i eksplozija u posljednjih nekoliko godina na podrucju KS, pa cemo vidjeti da se danas podjednako bojim i te djece, a i ovih velikih kriminalaca!homo_sapiens wrote:Odlicno !shalaedin wrote:
Ma Ismet je ....... Nije mene strah velikih kriminalaca oni znaju ko im je cilj, vec me je strah danasnje djece koja u njima vidi uzora, pa se preko cakija i broja zbodenih ljudi dizu kao kriminalci.
-
fixer
#118 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
u raspravi se treba koristiti argumentima, a onda nemas potrebe strahovati da ces biti bannovan. drugo je ako ti mislis da je rasprava momenat u kojem trebas sto vise izvrijedjati neistomisljenika. onda nas tvoje misljenje i ne zanima.Emir_tm87 wrote:ne bih da se raspravljam dobit cu dozivotni bansuncandan wrote:Emir_tm87 wrote:Otisao je veliki covjek, a svi dusmani nek se napuse
Vjerujem i da za sebe mislis da si veliki covjek, nesto kao Celo![]()
![]()
- SALE74
#119 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Davno su ga trebali ukloniti ....
Sad ce imat pune ruke posla u dzehenemu, treba za to djubre napraviti posebne gorionike ....
Sad ce imat pune ruke posla u dzehenemu, treba za to djubre napraviti posebne gorionike ....
-
bomba
#120 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Svaki grad a i savka zemlja ima svoje mafijase i svoju mafiju pa tako i Sarajevo. Licno, volio bi da nema nikako mafije kao i glavnih u ovom gradu ali to je nemoguce.... Kad je vec nemoguce i kad vec mora da u gradu bude neko ko ce bit glavni onda bih vazda izabrao Ismeta Celu. Zasto ? Pa zato sto je sarajlija. Bolje i sarajlija da vlada Sarajevom nego neki "doseljenik".... Kakav je Ismet Celo bio kao covjek, nije ni moje ni vase da sudite. Kakav god da je bio, bio je prvenstveno ljudsko bice i zato mu treba zazeliti vjecni rahmet i ja mu ga licno i zelim. O tome kakav je bio i sta zasluzuje poslije smrti, odlucit ce Bog.
- JThomas
#121 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
omm mani padme hummmd2 wrote:ommmmmmfgr wrote:ispade celo dalaj lama..
- sesalmir
#122 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
ladyblue18 wrote:Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 509, dana 17/12/2008 15:31. ma bravo, Celo srusi rekord...e koji je ovo jad od naroda![]()
- BHG
#123 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
A ko je kompetentan ako nismo mi svi? I svi su moji medju prvim uzeli puske pa danas pokusavaju da prezive sa postenim poslovima i ovim penzijama "na kasiku" sto dobivaju! A vjeruj mi, sad im niko ziv ne skida ni kapu nit' je koga briga sto su ratovali...ProbuseniDolar wrote:Među prvim je uzeo pušku ´92 i zato kapa do poda ... Za ovaj postratni dio njegovog života nisam kompetentan da komentarišem ...
Nek mu je vječni rahmet !!!
- karanana
#124 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
sta mi je sa mobitelom? nije vako ni za bajram bilo.
- vjesticanametli
#125 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
a telekom u zalosti
ne radi