Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Drvosjeca iz Dejcica

#101 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

homo_sapiens wrote:
zgembo_sa wrote:Cuj ovih islamofoba sto su jedva docekali izvjestaj cetnicke policije :) Sve je u dure... Samo vi vjerujte chetama...
U cilju educiranja i obrazovanja, moram ti skrenuti paznju da je istragu potpisalo Okruzno javno Tuzilastvo Trebinje, u cijim redovima rade i pripadnici sva tri konstituitivna BiH naroda, a ne "cetnicka policija".
Bas ti hvala za besplatnu edukaciju. Koliko ono pripadnika druga dva konstitutivna naroda ima u tom Okruglom, pardom Okruznom tuzilastvu, citav jedan-dva pripadnika? :|
homo_sapiens wrote:Ovdje se radi o izrazavanju povjerenja jednoj od drzavnih institucija, formirane shodno svim vazecim zakonima u BiH.
U protivnom, u nepovjerenju i nepostivanju Izvjestaja drzavne sluzbe, sto, npr. zagovara i Husein Hodzic, trebinjski imam, radi li se o nepostivanju drzave, njenih institucija i organa, zapravo - je li to znaci naznaku za nesto mnogo snaznije .....

I zaista, nakon raznih komentara, vrijedi postaviti pitanje - da li je Fazlagica dzamija namjerno zapaljena ? S razlogom izazivanja nemira, pravdanja i izazivanja netrpeljivosti, iskrenja i varnicenja, pa cak i incidenata, sto bi moglo rezultirati i otvorenim sukobom, sve u cilju pravdanja zagovaranja ukidanja entiteta, pa i nasilnim putem.
Ma daj ti mora da se salis, vrati film para dana ranije pa pogledaj sta prvi covjek R.S-a kaze koga ne zeli za sudije. To sto ti pricas su price za malu djecu.
Drvosjeca iz Dejcica

#102 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

stochar wrote:bile su dvije dovoljno jake grijalice da zagriju kablove. a, na koncu, lose instalacije u kombinaciji sa grijnim tijelima uzrok su najmanje dvije trecine pozara.
Ali one nisu bile ukljucne a njih ovaj izvjestaj ne tretira jer se ocito ne uklapaju u taj scenarij. Dakle da bi se neki kabl zapalio mora dugotrajno biti izlozen velikom naponskom preoterecenju a dvije kvarce grijalice nikako nisu toliko jaki potrosaci, raspitaj se malo. Nagradno pitanje, zasto svaki objekat ima osigurace?
stochar

#103 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by stochar »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
stochar wrote:bile su dvije dovoljno jake grijalice da zagriju kablove. a, na koncu, lose instalacije u kombinaciji sa grijnim tijelima uzrok su najmanje dvije trecine pozara.
Ali one nisu bile ukljucne a njih ovaj izvjestaj ne tretira jer se ocito ne uklapaju u taj scenarij. Dakle da bi se neki kabl zapalio mora dugotrajno biti izlozen velikom naponskom preoterecenju a dvije kvarce grijalice nikako nisu toliko jaki potrosaci, raspitaj se malo. Nagradno pitanje, zasto svaki objekat ima osigurace?
vidim, ti si neki vjestak elektro struke? nagradno pitanje: zasto i pored toga sto svaki objekat ima osigurace opet dvije trecine pozara izazovu grijalice? jos jedno nagradno pitanje: mkoze li se desiti da neki objekat nema osigurace ili ima felsavo uradjene elektroinstalacije?

i, dvije kvarcne grijalice su itekako jaki potrosaci!

stvarno ne mogu da vjerujem otkud ovoliki negativni naboj i zelja da bude onako kako ne valja? isto k'o da jedva cekate razlog za mrzhnju? ja bih sad fakat doveo potpuno nezavisne istrazitelje i najvece strucnjake za pozare, i ako bi se opet dokazalo da su elektroinstalacije uzrok onda bih sve ove sto potpiruju mrznju, ukljucujuci i strucnjaka za elektroinstalacije i u slobodno vrijeme efendiju Hodzica pozvao na krivicnu odgovornost!
BajrinNajmladji

#104 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by BajrinNajmladji »

Ja prislonio dvije gole žice pod 220V na suha drva i neće da plane. Osigurače prespojio-ojačao, stavio licne tako da mogu propustiti preko 40A. Čekaću nekoliko dana ili da čekam slijedeći Bajram? :D Treba li poškropiti vodom? Jesu li gole džamijske žice bile pod strehom ili unutra, negdje u potkrovlju?
Last edited by BajrinNajmladji on 19/12/2008 21:59, edited 1 time in total.
homo_sapiens

#105 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by homo_sapiens »

BajrinNajmladji wrote:Ja prislonio dvije gole žice pod 220V na suha drva i neće da plane. Osigurače prespojio-ojačao, stavio licne tako da mogu propustiti preko 40A. Čekaću nekoliko dana. Treba li poškropiti vodom? Jesu li gole džamijske žice bile pod strehom ili unutra, negdje u potkrovlju?

Nije volja Alahova :D :D :D
amrica

#106 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by amrica »

Deutche welle:

"Krajevi kablova pod naponom, koji su bili smotani i pričvršćeni na gredi krovne konstrukcije iznad ulaza u glavnu prostoriju džamije, nisu bili adekvatno izolovani i udaljeni od drvene konstrukcije. Po navlaženoj drvenoj površini došlo je do zatvaranja strujnog kruga preko velikog otpora, a zaštitni uređaji nisu imali uslove za djelovanje, jer je opterećenje bilo u granicama nazivnih veličina", navodi se u saopćenju Okružnog tužiteljstva Trebinje.
homo_sapiens

#107 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by homo_sapiens »

amrica wrote:Deutche welle:

"Krajevi kablova pod naponom, koji su bili smotani i pričvršćeni na gredi krovne konstrukcije iznad ulaza u glavnu prostoriju džamije, nisu bili adekvatno izolovani i udaljeni od drvene konstrukcije. Po navlaženoj drvenoj površini došlo je do zatvaranja strujnog kruga preko velikog otpora, a zaštitni uređaji nisu imali uslove za djelovanje, jer je opterećenje bilo u granicama nazivnih veličina", navodi se u saopćenju Okružnog tužiteljstva Trebinje.

Laze i Deutche welle, daj neke "objektivnije" novine :D Ili - ne treba, pisacemo mi nas Izvjestaj, a imamo i svoje novine :D
stochar

#108 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by stochar »

BajrinNajmladji wrote:Ja prislonio dvije gole žice pod 220V na suha drva i neće da plane. Osigurače prespojio-ojačao, stavio licne tako da mogu propustiti preko 40A. Čekaću nekoliko dana ili da čekam slijedeći Bajram? Treba li poškropiti vodom? Jesu li gole džamijske žice bile pod strehom ili unutra, negdje u potkrovlju?
nema, raskrink'o si ovu istragu do kraja, a sve do sada nauceno o pozarima si u potpunosti doveo u pitanje! taj dokaz koji si nam ovdje iznio je neoboriv, eksperiment je zasluzio halal certifikat, i mislim da nema dvojbe da su đamiju zapalili ćetnici te predlazem da sad fino u duhu merhametluka granatiramo Banja Luku!

evo kako iz ćetnićke uprave policije savjetuju građane:

Najčešći uzročnici požara u domaćinstvu su preopterećenost elektroinstalacija i nepažnja (čitaj: ćetnici i ostali negativni elementi), te iz Uprave protivpožarne policije savetuju građane:

- ako izlazite iz stana ne ostavljajte uključen šporet, veš mašinu, bojler, grejalicu, peglu, a ukoliko ostajete duže van stana, iz utičnica isključite sve električne uređaje (u prevodu: postavite stražu kako ćetnici ne bi došli)
- grejalice i TA peći ne ostavljajte uključene (oni su ovo garant namjenski dali, k'o fol oni prvo upozorili pa onda zapalili), čak i kad nakratko izlazite iz stana i držite ih najmanje jedan metar udaljene od drugih stvari
- rešoe i pegle odložite tek kad se ohlade

eto, sad si im ti objasnio da ako se prislone dvije gole zice na letvu, onda nema sanse da pozar izbije i sva ova teorija pada u vodu! svaka cast!
Last edited by stochar on 19/12/2008 22:06, edited 2 times in total.
zgembo_sa

#109 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by zgembo_sa »

Zar je neko uopste ocekivao drugaciji izvjestaj cetnicke policije? Ne budite naivni...
stochar

#110 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by stochar »

zgembo_sa wrote:Zar je neko uopste ocekivao drugaciji izvjestaj cetnicke policije? Ne budite naivni...
evo bas i ja to isto objasnjavam. ne mozes ti od srboćetnika očekivat' da budu objektivni, jer oni mrze sve sto je muslimansko! oni i kablove i osiguraće muslimanske mrze pa onda podmecu kao: ne valja muslimanski kabal, a pogani osiguraci im se opteretili! kako hin nije stid! ćetnici!
BajrinNajmladji

#111 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by BajrinNajmladji »

amrica wrote:Deutche welle:

Vlažno drvo planulo, otpor golem, a amperaža >16A,...saću to naštimati kod sebe da vidim. Otkud vlaga, kondenz ili šupalj krov nove džamije kao na bazenu Otoka?
Osim ako ovlaživač drveta nije koristio visokooktansku vlagu,...hm,...
Last edited by BajrinNajmladji on 19/12/2008 22:13, edited 1 time in total.
turban

#112 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by turban »

zgembo_sa wrote:Zar je neko uopste ocekivao drugaciji izvjestaj cetnicke policije? Ne budite naivni...
Ja sam ocekivao...ovako nesto;
Odza zapalio dzamiju.
zgembo_sa

#113 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by zgembo_sa »

stochar wrote:
evo bas i ja to isto objasnjavam. ne mozes ti od srboćetnika očekivat' da budu objektivni, jer oni mrze sve sto je muslimansko! oni i kablove i osiguraće muslimanske mrze pa onda podmecu kao: ne valja muslimanski kabal, a pogani osiguraci im se opteretili! kako hin nije stid! ćetnici!
Ma kakvi, oni vole muslimane ko zjenicu oka svoga... Gadis mi se.
homo_sapiens

#114 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by homo_sapiens »

turban wrote:
Ja sam ocekivao...ovako nesto;
Odza zapalio dzamiju.
Mozda bi trebali preispitati ko to radi tamo u trebinjskom Tuzilastvu, mozda su pare dobili ..... mozda premjestaj u Banja Luku, stan, auto na raspolaganje.... ko zna :D

Cuj - dzamija da se sama zapali
bosss

#115 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by bosss »

Je li i SIPA u toj kategoriji ? I EUPM ?
Meni se čini da ovdje ima ljudi kojima je žao što se požar desio slučajno.
Bolesno...
homo_sapiens

#116 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by homo_sapiens »

zgembo_sa wrote:
stochar wrote:
U maniru sarajevskog intelektualca ... danas maske padaju punom parom :D
pure_love

#117 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by pure_love »

bosss wrote:
Bolesno...
bolesno je sto u ovo vjerujes,koliko naivan treba biti? srecom ni narod nije toliko glup,ovo oni mogu okaciti macku o rep!!

nije se ni sipa do sada pokazala Bog zna nesto!!
turban

#118 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by turban »

Para vrti gdje burgija nece,kazu da ovi Sipovcu(SIPA) plaho vole markice... :evil:
homo_sapiens

#119 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by homo_sapiens »

pure_love wrote:
bosss wrote:
Bolesno...
bolesno je sto u ovo vjerujes,koliko naivan treba biti? srecom ni narod nije toliko glup,ovo oni mogu okaciti macku o rep!!

nije se ni sipa do sada pokazala Bog zna nesto!!

Pa i kako ce .... zna se ko im je direktor :D :D :D
Razmislja li ko o novoj SIPI, neutralnoj, nezavisnoj, objektivnoj . . . . :lol: :lol: :lol:
pure_love

#120 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by pure_love »

turban wrote:Para vrti gdje burgija nece,kazu da ovi Sipovcu(SIPA) plaho vole markice... :evil:
a i prica se da Bosnjaka nema nesto plaho medju sipovcima,posebno ne u vrhu :evil:
amrica

#121 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by amrica »

Napreduje se, u svakom pogledu, sa'će ispast' da je SIPA podmetnula požar? :roll:
palermo

#122 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by palermo »

homo_sapiens wrote:
"Laze i Deutche welle, daj neke "objektivnije" novine :D Ili - ne treba, pisacemo mi nas Izvjestaj, a imamo i svoje novine :D
Al, jesi ti zaista ubijeđen da je baš bilo kako kaže trebinjska policija i tužilaštvo ? Zar baš ništa nije sumnjivo ? Mislim, sve su glave na ramenu,što je najvažnije, pa je objektivno sasvim svejedno (što se mene tiče) šta je zaključeno, narod ionako ima svoju priču. A narodna priča svoje korijene.
homo_sapiens

#123 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by homo_sapiens »

Ja sam ubijedjen da trebam i moram postovati sve norme pravne drzave, i da se svako nepostivanje odredaba pravnog sistema, posebno dijela izvrsne vlasti iz domena sprovodjenja zakona mora smatrati nepostivanjem drzave i drzavnosti !

A znam da su na snazi ideje i namjere koje ne misle dobro drzavotvornosti BiH. Ali, to nije tema ove rasprave.
Last edited by homo_sapiens on 19/12/2008 22:45, edited 1 time in total.
stochar

#124 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by stochar »

zgembo_sa wrote:
stochar wrote:
My hovercraft is full of eels!
SaraLe

#125 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by SaraLe »

amrica wrote:Napreduje se, u svakom pogledu, sa'će ispast' da je SIPA podmetnula požar? :roll:

A ti ozbiljno mislis, da se sama od sebe zapalila :? :-)
U Fazlagica kuli, i to bas na bajram ...
Ti isti ljudi su i u ratu govorili da nisu dirali i ubijali muslimane, a masovne grobnice se svaki dan pronalaze po r.s.-u
I oni se sami ubijali ... :roll:
Locked