Ma pusti ti mene, prijatelju, meni je sasvim dobro za razliku od vecine gradjana, ako govorimo o jedinoj bitnoj stvari a to je novcanik odnosno djep odnosno pun stomak.GandalfSivi wrote:Nije to jedan Petar Tomic, to je i Nicija Zemlja, i Grbavica (oba proglasena hrvatskim filmovima), i ona djevojka iz James Bond-a, Ivana sa Bistrika ili tako nesta, i milion sportista, umjetnika, naucnika i svega ostalog sto valja iz ove drzave, i to traje godinama.in33sa wrote:Jasno sam ja tebi odgovorio, samo moras ukljuciti mozak.
To sto tebe i slicne tebi bole puke cinjenice (vezano za ovu i slicne teme), to je vas problem.
A mislim da sam rekao i sve sto se ima reci na ovu temu. Petar Tomic, pripadnik Hrvatske Bratske Zajednice u USofA, HTV kalendar spomene da je covjek hrvatskog porijekla rodjen u BiH, i iz svega toga nastane ova tema.
Bolest
A sto se tice tebe, ja bih se pravo sjebao da zivim u drzavi koju toliko mrzim, gdje sve gledam kroz nacionalnu prizmu i da toliko patim za susjednom nam drzavom. Pa ti bolan nisi jedan jedini post objavio da nije bio u takvom tonu. Ja sam prvi koji ce kritikovati stvari koje ne valjaju, ali ti to odvedes do teskog extrema. Zato kazem da bih ono za tvoje dobre bolje bilo da si provokator, nego da fakat tako patetican zivot zivis...
Ne patim za Hrvatskom, a zasto bih, ja sam bosanac i kao takav se i izjasnjavam. Da malo bolje pratis moje postove, kako tvrdis, upratio bi i taj detalj.
Nego ne mogu na rende kora, pisanja neke alternativne istorije sto je nekakva manija u Bosni. Niko ziv ovdje nebi znao za Petra Tomica da ga HTV nije spomenuo, ma niko ziv, nikada. I sad se kao tim covjekom i njegovim djelima zeli kititi ko drugi nego isti oni koji bi danas sutra Petrove potomke istjerali iz Bosne jer se ljudi osjecaju Hrvatima i jer sasvim sigurno vole Hrvatsku, kao i Petar Tomic.
Dosta brate vise i tog licemjerja, ne znam ko tu koga prisvaja, doticni covjek se jasno odredio i izjasnio. Kao i svi njegovi zemljaci iz Hercegovine.
Kao i svi ovi sportisti, ako ih vec spominjes. Nije majstore niko ukrao Corluku, Planinica, Stanica ili Mulaomerovica, ljudi su sami izabrali. Pomirite se sa tim, ljudima je draza sahovnica od trokuta, a sigurno da i nisu zeljni da im neko sa tribine psuje ustasku majku i mase zastavom saudijske arabije.
Inace, Ivana sa Bistrika je do sada dala brat bratu desetak intervjua hrvatskim magazinima, bosanskim cini mi se nijedan. I to nesto govori, i o Ivani i o medijima u BiH. Da je Suada, vjerujem da bi je Azra pogurala u izbor zene godine. Ovako...
Ko je kriv Bosni sto se odrice svojih velikih ljudi, samo zato jer im je ime pogresno. Vrbanja most je tek od nedavno uz Dilberovicku u naziv dobio i ime Olge Sucic. Zasto, neko zaboravio. Ma nemoj.