Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
callmethebreeeze wrote:
gdje tacno ovdje pise da je nemoral i blud kriv za pad nataliteta? valjda bi trebalo biti vise djece obzirom da se po tebi raja puca na sve strane? imas milion i jedan razlog sto se ljudi odlucuju da nemaju djecu. u bosanskom slucaju je puno vjerovatniji uzrok losa ekonomska i politicka situacija i manjak love. a ne blud i nemoral.
Pa nije bas tako.
Amerika je slicna Svedskoj sto se tice ekonomske situacije pa opet ima puno veci natalitet.
callmethebreeeze wrote:
gdje tacno ovdje pise da je nemoral i blud kriv za pad nataliteta? valjda bi trebalo biti vise djece obzirom da se po tebi raja puca na sve strane? imas milion i jedan razlog sto se ljudi odlucuju da nemaju djecu. u bosanskom slucaju je puno vjerovatniji uzrok losa ekonomska i politicka situacija i manjak love. a ne blud i nemoral.
Sta je sa stopom nataliteta u Svedskoj ?
A kakva je stopa nataliteta u Indiji ?
Zato šveđani i uvoze bosance, jer umjesto djece vodaju cuke i mace. Ovo je tema za one koji imaju pameti i razmišljaju.
callmethebreeeze wrote:
ja mislim da ovdje raste, dok je u indiji, vjerovatno, u padu. ali pad nataliteta nema veze sa bludom i nemoralom, vjerovatnije je puno da je u indiji slucaj taj da sve vise i vise zena pocninje da radi pa ne mogu radjati puno djece kao prije. to je jedan od uzroka na koji sam ja cesto nailazio citajuci o ovoj temi.
Nema potrebe da nagadjamo, kad su egzaktni podaci dostupni.
Obratiti paznju na prvih 50 zemalja na listi ( siromasne zemlje - @Matrix - pogledaj i obori vlastite teorije o uzrocima i posljedicama smanjenja stope nataliteta ). Zanimljivo je da je Francuska npr na 162-om mjestu ( stopa bi bila i manja da nije etnickih zajednica ), Australija na 165-om, a Danska ( izrazito liberalna po pitanju seksualnih sloboda ) na 181.
callmethebreeeze wrote:
Pa nije bas tako.
Amerika je slicna Svedskoj sto se tice ekonomske situacije pa opet ima puno veci natalitet.
ma ja nisam nikakav expert, samo sam htio reci da pad nataliteta moze imati raznorazne uzroke.
callmethebreeeze wrote:
ja mislim da ovdje raste, dok je u indiji, vjerovatno, u padu. ali pad nataliteta nema veze sa bludom i nemoralom, vjerovatnije je puno da je u indiji slucaj taj da sve vise i vise zena pocninje da radi pa ne mogu radjati puno djece kao prije. to je jedan od uzroka na koji sam ja cesto nailazio citajuci o ovoj temi.
Obratiti paznju na prvih 50 zemalja na listi ( siromasne zemlje - @Matrix - pogledaj i obori vlastite teorije o uzrocima i posljedicama smanjenja stope nataliteta ). Zanimljivo je da je Francuska npr na 162-om mjestu ( stopa bi bila i manja da nije etnickih zajednica ), Australija na 165-om, a Danska ( izrazito liberalna po pitanju seksualnih sloboda ) na 181.
callmethebreeeze wrote:
Sta je sa stopom nataliteta u Svedskoj ?
A kakva je stopa nataliteta u Indiji ?
Naravno da raste - ali stopa uvezenih bosanaca. U kojoj ti zemlji živiš? Pa vidiš da su šveđanima kuče pune pasa i mačaka - umjesto djece a sve zbog bludničenja, prostitucije i života u homoseksualnim zajednicama zato su i uvoze bosance jer im je natalitet kao i društvo u totalnoj krizi.
istocnjak wrote:
Naravno da raste - ali stopa uvezenih bosanaca. U kojoj ti zemlji živiš? Pa vidiš da su šveđanima kuče pune pasa i mačaka - umjesto djece a sve zbog bludničenja, prostitucije i života u homoseksualnim zajednicama zato su i uvoze bosance jer im je natalitet kao i društvo u totalnoj krizi.
callmethebreeeze wrote:
i sta ovo govori o zadatoj temi?
Govori da teorije osoba koje smatraju da povecane seksualne slobode u odredjenom drustvu dovode do povecane stope nataliteta - nisu istina.
Takodje ukazuje na to da ekonomska moc odredjenog drustva nije u direktnoj proporciji sa stopom nataliteta u istom - nego bas suprotno.
Gdje ima za dvoje, ima i za troje i cetvoro ( izvor - citirani link ), ali da bi osobe razmisljale na taj nacin potrebno je da budu u braku, a ne da im se odnos svodi iskljucivo na zadovoljenje seksualnog nagona.
istocnjak wrote:
nemoj se bolan provaljivati....
Istina najviše boli ali je tako ... uvoze bosance jer su kao društvo u totalnom off-u.
kao sto sam vec rekao, ja sam samo spekulisao o mogucim uzrocima. ne znam o natalitetu. ali znam da nam drzave poput nigera, afghanistana ne bi trebale biti uzor. misli, nista lose o njima, ali ima boljih.
callmethebreeeze wrote:kao sto sam vec rekao, ja sam samo spekulisao o mogucim uzrocima. ne znam o natalitetu. ali znam da nam drzave poput nigera, afghanistana ne bi trebale biti uzor. misli, nista lose o njima, ali ima boljih.
Ne diskutujemo o uzorima, nego o cinjenicama.
Dobra je svaka zemlja u kojoj se djeca puno smiju.
callmethebreeeze wrote:kao sto sam vec rekao, ja sam samo spekulisao o mogucim uzrocima. ne znam o natalitetu. ali znam da nam drzave poput nigera, afghanistana ne bi trebale biti uzor. misli, nista lose o njima, ali ima boljih.
slazem se ovo za djecu. djeca su nasa radost i buducnost, ja sam za to da se sto vise djece radja, ali ako je i kako moguce, da im se omoguci normalan zivot, bez siromastva, straha i nametanja.
Latinica wrote: Gdje ima za dvoje, ima i za troje i cetvoro ( izvor - citirani link ), ali da bi osobe razmisljale na taj nacin potrebno je da budu u braku, a ne da im se odnos svodi iskljucivo na zadovoljenje seksualnog nagona.
U pravu si ali to samo može shvatiti onaj ko ima pameti. Naime, ljudi koji se nemoralno ponašaju spuštaju se na nivo životinje, to jeste, samo zadovoljavaju svoje strasti, jelo, piče i polno općenje.
Naravno da raste - ali stopa uvezenih bosanaca. U kojoj ti zemlji živiš? Pa vidiš da su šveđanima kuče pune pasa i mačaka - umjesto djece a sve zbog bludničenja, prostitucije i života u homoseksualnim zajednicama zato su i uvoze bosance jer im je natalitet kao i društvo u totalnoj krizi.[/quote]
Švedska ima jedno od najboljih medicinskih usluga u Europi, a mozda i svijetu, ekonomski su jako stabilna zemlja i iako su jako tolerantni i otvoreni, oni su i religiozni (naravno ne svi i naravno ne u smislu kojem ti smatras religioznim). Ovo znam jer sam zivjela gore pet godina i dosta mi je poznato kakvo je švedsko društvo. I nije istina da su "šveđanima kuče pune pasa i mačaka - umjesto djece a sve zbog bludničenja, prostitucije i života u homoseksualnim zajednicama" - nema to veze sa bludničenjem i prostitucijom; a znam ljudi u homoseksualnim zajedincama koji su odlučili usvojiti ili roditi dijete (ovim ili onim putem), tako da to baš i nije uzrok ne imanju djece... Sve je to izbor pojedinca i sve je do pojedinca šta smatra da njemu/njoj odgovara... Nisam ni ja (lično za sebe) za bludničenje, u smislu sexa samo radi sexa, ali imati odnose sa osobom s kojom si dugo u vezi mi je sasvim u redu.
slazem se ovo za djecu. djeca su nasa radost i buducnost, ja sam za to da se sto vise djece radja, ali ako je i kako moguce, da im se omoguci normalan zivot, bez siromastva, straha i nametanja.
Dobro pazi da ti djeca ne prihvate mentalitet šveđana, a neče inshAllah, jer bi onda umjesto unuka mogao vodati cuke.
Last edited by istocnjak on 24/11/2008 10:56, edited 1 time in total.
istocnjak wrote:
Latinica wrote:
Drustvo u moralnom rasulu ( mislim na BiH ) ce tesko postici taj cilj koji nam je svima zajednicki.
istocnjak wrote:
svi seru "truli zapad", a svi kopaju da dođu do te švedske, marokanci do holandije, alžirci do francuske, pakistanci do engleske i amerike, turci do njemačke, vidi tog čuda
a koliko je narod stvarno moralan u toj arabiji ili u tom iranu, to ćemo vidjeti kad ti totalitarni režimi padnu...ne bi ni ja da mi je zaprijećeno smrtnom kaznom, vjerujte mi na riječ da ne bi
Prelijepo je imati ženu, suprugu, koju volis i koja te voli. Prelijepo je imati s njom dijete koje gledas kako odrasta, ciji osmjesi svaki put razveseljavaju srce tvoje. I cine jos jacu ljubav sa osobom s kojom si,uz Boziju pomoc, to malo stvorenje dobio. Prelijepo je kad si zadovoljan zivotom sa suprugom, kada ti je ta ista osoba i supruga i prijatelj i partner u krevetu, i nijednog trenutka ne pozelis drugu. Cak i kad vidis neku lijepu zenu na ulici, tu se pojavi pred ocijma voljena osoba, njen osmjeh, njena toplina, i mnoge stvari koje je za tebe uradila, stvari koje moze uraditi samo neko ko voli. Uistinu voli. Grijeh bi bio takvu osobu prevariti, pogledom, a kamoli necim drugim. A ne jos otici zeni, koju nazivamo prostitutka, pa joj platiti za usluge koje imas kod kuce, uz koje dobijes i ljubav, i osmjeh i njezan pogled.
Nije lahko tim zenama, koje prodaju svoju cast, svoj obraz, da bi prehranile sebe i mozda jos i dijete svoje. I tek onda kad im se pruzi prilika da mogu zaraditi komad hljeba na posten, castan nacin, tek kad im drustvo pomogne i pruzi ruku pomoci, tek kad muslimani ovog svijeta rijese u svojim avlijama te probleme(pruziti alternativu tim ljudima, zenama), tek tad se moze govoriti o kazni. Tacno je da Islam ima zestoke kazne za ove dvije stvari, blud i prostitucija. Ali, islam nalaze muslimanima da pomognu siromasne. Da ih zaposle, da ih skoluju.. Da oni koji imaju vise daju onima koji nemaju nikako, ili imaju mnogo manje. E tek tad, kad muslimanske zemlje, a i druge, budu rijesile ove probleme, kad svi ljudi budu imali krov nad glavom, kad budu imali posao, i mogli zivjeti normalno, odgajati svoju djecu, skolovati ih, tad se moze govoriti o kazni. S kojiim pravom neki musliman govori o ovim problemima, a on punog stomaka, ili nezna sta ce od silnog bogatstva, pa pravi luksuzne hotele, zgrade, koje su gore od sve prostitucije i bluda ovog svijeta. To je kurvaluk(oprostite na izrazu,ali to nije prostitucija).
maybelline wrote:Švedska ima jedno od najboljih medicinskih usluga u Europi, a mozda i svijetu, ekonomski su jako stabilna zemlja i iako su jako tolerantni i otvoreni, oni su i religiozni (naravno ne svi i naravno ne u smislu kojem ti smatras religioznim). Ovo znam jer sam zivjela gore pet godina i dosta mi je poznato kakvo je švedsko društvo. I nije istina da su "šveđanima kuče pune pasa i mačaka - umjesto djece a sve zbog bludničenja, prostitucije i života u homoseksualnim zajednicama" - nema to veze sa bludničenjem i prostitucijom; a znam ljudi u homoseksualnim zajedincama koji su odlučili usvojiti ili roditi dijete (ovim ili onim putem), tako da to baš i nije uzrok ne imanju djece... Sve je to izbor pojedinca i sve je do pojedinca šta smatra da njemu/njoj odgovara... Nisam ni ja (lično za sebe) za bludničenje, u smislu sexa samo radi sexa, ali imati odnose sa osobom s kojom si dugo u vezi mi je sasvim u redu.
Misliš ono samo treba zadovoljavati strasti kao obična životinja? E to je pravi haram! A šta je sa djecom? Pa upravo takav dekadentan način razmišljanja i dovodi do pada nataliteta i povečanja mortaliteta što trenutno imamo u BiH. Zamisli sada da su tvoji roditelji tako glupo razmišljali kao ti, to jeste, da nisu uopće razmišljali o djeci ti sada ne bi bila na ovom forumu i tipkala ove gluposti.
Last edited by istocnjak on 24/11/2008 11:20, edited 2 times in total.
istocnjak wrote:
BiH (kompletna) je duboko fasizirana zemlja (kao i ostale ex Yu republike/zemlje), a stanovnistvo toga nije svjesno. Religija uzela pod svoje, namece svoj arhaicni sistem vrijednosti, ukazuje na opasnost od drugacijeg (drugim rijecima vodi specijalni rat, siri STRAH od DRUGACIJEG ili RAZLICITOG), stanovnistvo nepismeno, uplaseno, dezorijentisano, siromasno. Vecina istinske inteligencije je u dijaspori, gradovima vladaju vjernici kriminalci, ljudi male pameti i velike pohlepe. Drago mi je da ne zivim u Bosni.