Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
VjecitiStudent wrote:Haris je i danas na naslovnoj stranici energetsko-pekarskog biltena, poznatijeg pod imenom "Oslobodjenje".
Bolje i Haris nego reis Cerić i efendija/pefodil Rešad
I još nešto: ja bih prije odabrao da čitam energetsko-pekarski bilten, a ne novinu u kojoj se štite pedofili (Omerhodžić), osudjeni krimilanci (Gaši) i reketaši (Naser)...
Thinker wrote:Koga treba staviti na naslovnici, Reisa, Dodika, Sulju??? Harisa ne volim ali je činjenica da je trenutno jedini koji radi nešto za BiH na vanjsko-političkom planu. A pored toga je i član predsjedništva BiH.
Bio je on sve to i prije no sto je Oslobodjenje postalo energetski bilten, pa ga nije bilo na naslovnim.
LOL ma ti si meni kralj.
A koga imamo boljeg od političara da forsiramo, ruku na srce jedini nešto i radi.
Slazem se, one 4 i po sekunde sa Bidenom ce pogotovo promijeniti sve u BiH
Koje su, takodjer, zavrsile na naslovnoj Oslobodjenja.
Hajde kad Avaz radi slicne manipulacije, publika nije puno zahtjevna pa mozda i prodje, ali zar citaoci Oslobodjenja nemaju malo vise soli u glavi?
Neelix wrote:ma jel ovo citaoci oslobodjenja brane harisa
Brane Harisovo pravo da njegove 4,5 sekunde provedene sa Bidenom budu oglasene na glavnoj strani.
Koliko li je Haris morao platiti za ovaj oglas? Ili ce naplata ici tek kasnije, u kilovatima?
Drug, zaboli mene neka stvar i za Harisa i sve političare, al ipak on je manje zlo nego pedofil, pardon efendija Rešo, reis Cerić, kriminalac Gaši ili "crnac" Šaja koji imaju talove sa Avazom, a samim tim i privilegiju na naslovne strane.
Ako misliš drukčije, onda imaš problem, fakat, i ti i VjecitiStudent
Ma jok branićemo pedofile.
Upao si u malu logicku zamku. Nije izbor sveden samo na ili Avaz ili Oslobodjenje, postoji i opcija ni Avaz ni Oslobodjenje.
Izvini ali te ne razumijem. Tema je Oslobođenje, ovaj Avazovac je prozvao Oslobođenje, ja odogovorio. Logičku zamku ja ovdje ne vidim. Ja niti u jednom trenutku nisam tvrdio da se izbor isključivo svodi na jedne ili druge. U BiH postoji još nekoliko novina pa neka svi biraju prema sklonostima. Ja bih volio da vidim BiH kao funkcionalnu, sekularnu europsku državu, jednakih građan i vladavine prava, koja razvija svoju privredu. Moja procjena je da je Oslobođenje najbliže mom opredjeljenju i zato ga ja favoriziram. Tvoje je pravo da misliš drugačije.
Gdje mi ovdje logika škripi?
VjecitiStudent wrote:
Upao si u malu logicku zamku. Nije izbor sveden samo na ili Avaz ili Oslobodjenje, postoji i opcija ni Avaz ni Oslobodjenje.
Ako cemo biti iskreni, jeste! Ovako kako ti postavljas stvari su Avaz i Oslobodjenje dvije krajnosti, sto za Oslobodjenje uopste nije istina.
Da se sve ovo desava prije par decenija, slozio bih se s tobom. Medjutim, vremena kada su informacije stizale iskljucivo putem kontrolisanih novina ili televizije, su nepovratno prosla.
Avaz i Oslobodjenje, nazalost, nisu dvije medjusobno suprostavljene krajnosti. I jedni i drugi sada sluze vrlo sebicnim interesima vlasnika i vlasniku srodnih lobista, s tom razlikom sto kada treba napraviti odstrel protivnika Avaz zaista ne bira sredstva, dok je Oslobodjenje jos uvijek sacuvalo mrvu pristojnosti.
VjecitiStudent wrote:
Izvini ali te ne razumijem. Tema je Oslobođenje, ovaj Avazovac je prozvao Oslobođenje, ja odogovorio. Logičku zamku ja ovdje ne vidim. Ja niti u jednom trenutku nisam tvrdio da se izbor isključivo svodi na jedne ili druge. U BiH postoji još nekoliko novina pa neka svi biraju prema sklonostima. Ja bih volio da vidim BiH kao funkcionalnu, sekularnu europsku državu, jednakih građan i vladavine prava, koja razvija svoju privredu. Moja procjena je da je Oslobođenje najbliže mom opredjeljenju i zato ga ja favoriziram. Tvoje je pravo da misliš drugačije.
Gdje mi ovdje logika škripi?
Princip je ok, jedino sto se Oslobodjenje ne uklapa u njega.
Jer u sadasnjem Oslobodjenju, neki gradjani su jednakiji od drugih, neki privrednici su jednakiji od drugih. Inace, ne bi se desilo da necije 4,5 sekunde sa Bidenom zavrse na naslovnoj kao ozbiljna vijest, ne bi se desavala kampanja za ocuvanje sadasnjih cijena hljeba, da navedem tek par svjezih primjera.
Šefe,Da se Sanader pozdravi sa Bidenom to bi u Hrvatskoj imalo veliki odjek, ko drugi od naših političara može dobaciti do dvije sekunde sa Bidenom i da mu se obrati na Engleskom???
Dakle ovo jeste bitno ali smo mi malo izgubili osjećaj za bitno u međunarodnim odnosima pošto su nam Gluha Bukovica i saopštenja Rijaseta postali glavni politički događaji.
Ponavljam meni Oslobođenje jeste na liniji koju sam spomenu, poštujem tvoje pravo da misliš drugačije.
Thinker wrote:Šefe,Da se Sanader pozdravi sa Bidenom to bi u Hrvatskoj imalo veliki odjek, ko drugi od naših političara može dobaciti do dvije sekunde sa Bidenom i da mu se obrati na Engleskom???
Dakle ovo jeste bitno ali smo mi malo izgubili osjećaj za bitno u međunarodnim odnosima pošto su nam Gluha Bukovica i saopštenja Rijaseta postali glavni politički događaji.
Ponavljam meni Oslobođenje jeste na liniji koju sam spomenu, poštujem tvoje pravo da misliš drugačije.
i tako trebaju da izgledaju susreti prvih drzavnika dvije zemlje, kakvi definitivno zavrjedjuju naslovne strane novina, a ne ko u Harisovom slucaju, bacanje na potpredsjednika USA na stepenicama sale.
Cijela stvar pokazuje, koliko smo nisko mi pali i ko zemlja i ko konzumenti ubleha koje nam nasi politicari redovno serviraju putem podobnih novina.
prva strana im je ruzna do bola, fotografija im je izgleda i dalje losa, i licno se osipam od ove tabloidizacije, tipa "skandalozno, semiha borovac na putovanja potrosila...". prvo, ko kaze da skandalozno, drugo, i ako jeste, neka puste meni kao citaocu da to odlucim, i trece i najvaznije, treba biti pazljiv sa ovim "jakim" rijecima, sta ce napisati kada se zaista desi nesto skandalozno.
callmethebreeeze wrote:prva strana im je ruzna do bola, fotografija im je izgleda i dalje losa, i licno se osipam od ove tabloidizacije, tipa "skandalozno, semiha borovac na putovanja potrosila...". prvo, ko kaze da skandalozno, drugo, i ako jeste, neka puste meni kao citaocu da to odlucim, i trece i najvaznije, treba biti pazljiv sa ovim "jakim" rijecima, sta ce napisati kada se zaista desi nesto skandalozno.
Onda ce biti "kriminalizirana" Semi Joe
Mah, novinarstvo nam je otislo u 100 pm.
Za "novo" Oslobodjenje nije vijest dana da je vlast namjerila gradjanima poskupjeti gorivo, kafu, cigarete, vec to da ce jedna od firmi za koju lobiraju mozebit konacno praviti nesto u BIH.
Mijenjajte ime, ovo niste zasluzili!
Oslobođenje je nekad bilo simbol grada, jutarnje kafe. Početkom rata su imali divan potez kada su njihovi novinari besplatno dijelili ili prodavali primjerke na ulici. To je sve bilo. Oslobođenje je danas loš list, kako nema dovoljno tiraža, sve je manje u njemu i osmrtnica, tendera ili konkursa, pa gubi i na informativnoj vrijednosti dnevne lokalne novine.
Kao u redu je što su se Selimovići najviše zadužili kod Razvojne banke, a nije u redu što je to manje učinio Radončić. Dakle, Oslobođenje je imalo šansu da ga čita kao građanska opcija, ali je i tu šansu prokockalo.
VjecitiStudent wrote:Za "novo" Oslobodjenje nije vijest dana da je vlast namjerila gradjanima poskupjeti gorivo, kafu, cigarete, vec to da ce jedna od firmi za koju lobiraju mozebit konacno praviti nesto u BIH.
Mijenjajte ime, ovo niste zasluzili!
KatarinaKosaca wrote:Oslobođenje je nekad bilo simbol grada, jutarnje kafe. Početkom rata su imali divan potez kada su njihovi novinari besplatno dijelili ili prodavali primjerke na ulici. To je sve bilo. Oslobođenje je danas loš list, kako nema dovoljno tiraža, sve je manje u njemu i osmrtnica, tendera ili konkursa, pa gubi i na informativnoj vrijednosti dnevne lokalne novine.
Kao u redu je što su se Selimovići najviše zadužili kod Razvojne banke, a nije u redu što je to manje učinio Radončić. Dakle, Oslobođenje je imalo šansu da ga čita kao građanska opcija, ali je i tu šansu prokockalo.
Kakvo god da je Oslobođenje je daleko pismenija novina od Dnevnog avaza i ima daleko kvalitetniji novinarski kadar.
KatarinaKosaca wrote:Oslobođenje je nekad bilo simbol grada, jutarnje kafe. Početkom rata su imali divan potez kada su njihovi novinari besplatno dijelili ili prodavali primjerke na ulici. To je sve bilo. Oslobođenje je danas loš list, kako nema dovoljno tiraža, sve je manje u njemu i osmrtnica, tendera ili konkursa, pa gubi i na informativnoj vrijednosti dnevne lokalne novine.
Kakvo god da je Oslobođenje je daleko pismenija novina od Dnevnog avaza i ima daleko kvalitetniji novinarski kadar.