"Oslobodjenje" Muje Selimovica

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
ramelow

#101 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by ramelow »

VjecitiStudent wrote:Haris je i danas na naslovnoj stranici energetsko-pekarskog biltena, poznatijeg pod imenom "Oslobodjenje".
Bolje i Haris nego reis Cerić i efendija/pefodil Rešad
I još nešto: ja bih prije odabrao da čitam energetsko-pekarski bilten, a ne novinu u kojoj se štite pedofili (Omerhodžić), osudjeni krimilanci (Gaši) i reketaši (Naser)...
VjecitiStudent

#102 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by VjecitiStudent »

Thinker wrote:
VjecitiStudent wrote:
Thinker wrote:Koga treba staviti na naslovnici, Reisa, Dodika, Sulju??? Harisa ne volim ali je činjenica da je trenutno jedini koji radi nešto za BiH na vanjsko-političkom planu. A pored toga je i član predsjedništva BiH.
Bio je on sve to i prije no sto je Oslobodjenje postalo energetski bilten, pa ga nije bilo na naslovnim.
LOL ma ti si meni kralj.
A koga imamo boljeg od političara da forsiramo, ruku na srce jedini nešto i radi.
Slazem se, one 4 i po sekunde sa Bidenom ce pogotovo promijeniti sve u BiH :D
Koje su, takodjer, zavrsile na naslovnoj Oslobodjenja.
Hajde kad Avaz radi slicne manipulacije, publika nije puno zahtjevna pa mozda i prodje, ali zar citaoci Oslobodjenja nemaju malo vise soli u glavi?
Neelix

#103 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by Neelix »

ma jel ovo citaoci oslobodjenja brane harisa :shock: :lol:
VjecitiStudent

#104 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by VjecitiStudent »

Thinker wrote:
Neelix wrote:ma jel ovo citaoci oslobodjenja brane harisa :shock: :lol:
Ma jok branićemo pedofile.
Upao si u malu logicku zamku. Nije izbor sveden samo na ili Avaz ili Oslobodjenje, postoji i opcija ni Avaz ni Oslobodjenje.
VjecitiStudent

#105 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by VjecitiStudent »

Brane Harisovo pravo da njegove 4,5 sekunde provedene sa Bidenom budu oglasene na glavnoj strani.
Koliko li je Haris morao platiti za ovaj oglas? Ili ce naplata ici tek kasnije, u kilovatima? :D
ramelow

#106 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by ramelow »

Drug, zaboli mene neka stvar i za Harisa i sve političare, al ipak on je manje zlo nego pedofil, pardon efendija Rešo, reis Cerić, kriminalac Gaši ili "crnac" Šaja koji imaju talove sa Avazom, a samim tim i privilegiju na naslovne strane.
Ako misliš drukčije, onda imaš problem, fakat, i ti i VjecitiStudent :mrgreen:
Thinker

#107 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by Thinker »

VjecitiStudent wrote:
Thinker wrote:
Upao si u malu logicku zamku. Nije izbor sveden samo na ili Avaz ili Oslobodjenje, postoji i opcija ni Avaz ni Oslobodjenje.
Izvini ali te ne razumijem. Tema je Oslobođenje, ovaj Avazovac je prozvao Oslobođenje, ja odogovorio. Logičku zamku ja ovdje ne vidim. Ja niti u jednom trenutku nisam tvrdio da se izbor isključivo svodi na jedne ili druge. U BiH postoji još nekoliko novina pa neka svi biraju prema sklonostima. Ja bih volio da vidim BiH kao funkcionalnu, sekularnu europsku državu, jednakih građan i vladavine prava, koja razvija svoju privredu. Moja procjena je da je Oslobođenje najbliže mom opredjeljenju i zato ga ja favoriziram. Tvoje je pravo da misliš drugačije.
Gdje mi ovdje logika škripi?
vee-jay

#108 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by vee-jay »

VjecitiStudent wrote:
Thinker wrote:
Ako cemo biti iskreni, jeste! Ovako kako ti postavljas stvari su Avaz i Oslobodjenje dvije krajnosti, sto za Oslobodjenje uopste nije istina.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#109 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by dr.gog »

VjecitiStudent wrote: ali zar citaoci Oslobodjenja nemaju malo vise soli u glavi?
Interesantno promišljanje o inteligenciji čitalaca na osnovu novine koju, kvragu, čitaju :D U opak si šablon upao :wink:
VjecitiStudent

#110 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by VjecitiStudent »

vee-jay wrote:
VjecitiStudent wrote: Upao si u malu logicku zamku. Nije izbor sveden samo na ili Avaz ili Oslobodjenje, postoji i opcija ni Avaz ni Oslobodjenje.
Ako cemo biti iskreni, jeste! Ovako kako ti postavljas stvari su Avaz i Oslobodjenje dvije krajnosti, sto za Oslobodjenje uopste nije istina.
Da se sve ovo desava prije par decenija, slozio bih se s tobom. Medjutim, vremena kada su informacije stizale iskljucivo putem kontrolisanih novina ili televizije, su nepovratno prosla.
Avaz i Oslobodjenje, nazalost, nisu dvije medjusobno suprostavljene krajnosti. I jedni i drugi sada sluze vrlo sebicnim interesima vlasnika i vlasniku srodnih lobista, s tom razlikom sto kada treba napraviti odstrel protivnika Avaz zaista ne bira sredstva, dok je Oslobodjenje jos uvijek sacuvalo mrvu pristojnosti.
VjecitiStudent

#111 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by VjecitiStudent »

Thinker wrote:
VjecitiStudent wrote: Upao si u malu logicku zamku. Nije izbor sveden samo na ili Avaz ili Oslobodjenje, postoji i opcija ni Avaz ni Oslobodjenje.
Izvini ali te ne razumijem. Tema je Oslobođenje, ovaj Avazovac je prozvao Oslobođenje, ja odogovorio. Logičku zamku ja ovdje ne vidim. Ja niti u jednom trenutku nisam tvrdio da se izbor isključivo svodi na jedne ili druge. U BiH postoji još nekoliko novina pa neka svi biraju prema sklonostima. Ja bih volio da vidim BiH kao funkcionalnu, sekularnu europsku državu, jednakih građan i vladavine prava, koja razvija svoju privredu. Moja procjena je da je Oslobođenje najbliže mom opredjeljenju i zato ga ja favoriziram. Tvoje je pravo da misliš drugačije.
Gdje mi ovdje logika škripi?
Princip je ok, jedino sto se Oslobodjenje ne uklapa u njega.
Jer u sadasnjem Oslobodjenju, neki gradjani su jednakiji od drugih, neki privrednici su jednakiji od drugih. Inace, ne bi se desilo da necije 4,5 sekunde sa Bidenom zavrse na naslovnoj kao ozbiljna vijest, ne bi se desavala kampanja za ocuvanje sadasnjih cijena hljeba, da navedem tek par svjezih primjera.
Thinker

#112 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by Thinker »

Šefe,Da se Sanader pozdravi sa Bidenom to bi u Hrvatskoj imalo veliki odjek, ko drugi od naših političara može dobaciti do dvije sekunde sa Bidenom i da mu se obrati na Engleskom???
Dakle ovo jeste bitno ali smo mi malo izgubili osjećaj za bitno u međunarodnim odnosima pošto su nam Gluha Bukovica i saopštenja Rijaseta postali glavni politički događaji.
Ponavljam meni Oslobođenje jeste na liniji koju sam spomenu, poštujem tvoje pravo da misliš drugačije.
VjecitiStudent

#113 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by VjecitiStudent »

Thinker wrote:Šefe,Da se Sanader pozdravi sa Bidenom to bi u Hrvatskoj imalo veliki odjek, ko drugi od naših političara može dobaciti do dvije sekunde sa Bidenom i da mu se obrati na Engleskom???
Dakle ovo jeste bitno ali smo mi malo izgubili osjećaj za bitno u međunarodnim odnosima pošto su nam Gluha Bukovica i saopštenja Rijaseta postali glavni politički događaji.
Ponavljam meni Oslobođenje jeste na liniji koju sam spomenu, poštujem tvoje pravo da misliš drugačije.
Predsjednik USA je posjetio Hrvatsku i naravno, Sanadera, koliko jos prosle godine, a Sanader se susreo sa Bushom i u Bijeloj kuci.
http://www.reuters.com/article/pressRel ... RN20080405
Image

i tako trebaju da izgledaju susreti prvih drzavnika dvije zemlje, kakvi definitivno zavrjedjuju naslovne strane novina, a ne ko u Harisovom slucaju, bacanje na potpredsjednika USA na stepenicama sale.

Cijela stvar pokazuje, koliko smo nisko mi pali i ko zemlja i ko konzumenti ubleha koje nam nasi politicari redovno serviraju putem podobnih novina. :(
Neelix

#114 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by Neelix »

ja jos ne mogu da vjerujem ovo sto citam o harisu ovdje :lol:
qwertzu3000

#115 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by qwertzu3000 »

Meni je Oslobodjenje iz dana u dan sve bolje:

Ako moze da ovu temu pretvorimo u "ol abaut":

Vase zamjerke, primjedbe i pohvale!

Stavljam po koji isjecak u pdf-u za one koji nemaju priliku kupiti stampano izdanje.

Moja prva kritika je namjenjena naslovnoj strani, koja je ocito sklepana bez koncepta.

Duplerica i prilozi su za svaku pohvalu

Image

Image

Image
qwertzu3000

#116 Re: "Oslobodjenje"

Post by qwertzu3000 »

Image
VjecitiStudent

#117 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by VjecitiStudent »

I danasnji intervju sa Hecom je ljigav do bola, ko da je sam sebi pitanja postavljao.
callmethebreeeze

#118 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by callmethebreeeze »

prva strana im je ruzna do bola, fotografija im je izgleda i dalje losa, i licno se osipam od ove tabloidizacije, tipa "skandalozno, semiha borovac na putovanja potrosila...". prvo, ko kaze da skandalozno, drugo, i ako jeste, neka puste meni kao citaocu da to odlucim, i trece i najvaznije, treba biti pazljiv sa ovim "jakim" rijecima, sta ce napisati kada se zaista desi nesto skandalozno.
VjecitiStudent

#119 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by VjecitiStudent »

callmethebreeeze wrote:prva strana im je ruzna do bola, fotografija im je izgleda i dalje losa, i licno se osipam od ove tabloidizacije, tipa "skandalozno, semiha borovac na putovanja potrosila...". prvo, ko kaze da skandalozno, drugo, i ako jeste, neka puste meni kao citaocu da to odlucim, i trece i najvaznije, treba biti pazljiv sa ovim "jakim" rijecima, sta ce napisati kada se zaista desi nesto skandalozno.
Onda ce biti "kriminalizirana" Semi Joe :D
Mah, novinarstvo nam je otislo u 100 pm. :(
VjecitiStudent

#120 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by VjecitiStudent »

Za "novo" Oslobodjenje nije vijest dana da je vlast namjerila gradjanima poskupjeti gorivo, kafu, cigarete, vec to da ce jedna od firmi za koju lobiraju mozebit konacno praviti nesto u BIH.
Mijenjajte ime, ovo niste zasluzili!

Image

Vijest o poskupljenjima iz rubrike Ekonomija :shock:
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=45
nineinchnails

#121 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by nineinchnails »

OSLOBODJENJE je meni HIT. :thumbup:
Bosanska novina u odnosi na muslimanski (H)AVAZ.
:bih:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#122 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by KatarinaKosaca »

Oslobođenje je nekad bilo simbol grada, jutarnje kafe. Početkom rata su imali divan potez kada su njihovi novinari besplatno dijelili ili prodavali primjerke na ulici. To je sve bilo. Oslobođenje je danas loš list, kako nema dovoljno tiraža, sve je manje u njemu i osmrtnica, tendera ili konkursa, pa gubi i na informativnoj vrijednosti dnevne lokalne novine.
Kao u redu je što su se Selimovići najviše zadužili kod Razvojne banke, a nije u redu što je to manje učinio Radončić. Dakle, Oslobođenje je imalo šansu da ga čita kao građanska opcija, ali je i tu šansu prokockalo.
Thinker

#123 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by Thinker »

VjecitiStudent wrote:Za "novo" Oslobodjenje nije vijest dana da je vlast namjerila gradjanima poskupjeti gorivo, kafu, cigarete, vec to da ce jedna od firmi za koju lobiraju mozebit konacno praviti nesto u BIH.
Mijenjajte ime, ovo niste zasluzili!

Image

Vijest o poskupljenjima iz rubrike Ekonomija :shock:
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=45
Pa ti bolan i ne čitaš ove novine, tekst o ovoj investiciji uopšte nije afirmativan!!!!!!
Better Man

#124 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by Better Man »

KatarinaKosaca wrote:Oslobođenje je nekad bilo simbol grada, jutarnje kafe. Početkom rata su imali divan potez kada su njihovi novinari besplatno dijelili ili prodavali primjerke na ulici. To je sve bilo. Oslobođenje je danas loš list, kako nema dovoljno tiraža, sve je manje u njemu i osmrtnica, tendera ili konkursa, pa gubi i na informativnoj vrijednosti dnevne lokalne novine.
Kao u redu je što su se Selimovići najviše zadužili kod Razvojne banke, a nije u redu što je to manje učinio Radončić. Dakle, Oslobođenje je imalo šansu da ga čita kao građanska opcija, ali je i tu šansu prokockalo.
Kakvo god da je Oslobođenje je daleko pismenija novina od Dnevnog avaza i ima daleko kvalitetniji novinarski kadar.
HAVANA

#125 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by HAVANA »

Better Man wrote:
KatarinaKosaca wrote:Oslobođenje je nekad bilo simbol grada, jutarnje kafe. Početkom rata su imali divan potez kada su njihovi novinari besplatno dijelili ili prodavali primjerke na ulici. To je sve bilo. Oslobođenje je danas loš list, kako nema dovoljno tiraža, sve je manje u njemu i osmrtnica, tendera ili konkursa, pa gubi i na informativnoj vrijednosti dnevne lokalne novine.
Kakvo god da je Oslobođenje je daleko pismenija novina od Dnevnog avaza i ima daleko kvalitetniji novinarski kadar.

:thumbup:
Post Reply