Jesam ja, svako jutro u 6:40piupiu wrote:Ustade li ko, evo ga Nova Godina?
Dosta od mene.
Jesam ja, svako jutro u 6:40piupiu wrote:Ustade li ko, evo ga Nova Godina?
najveca ironija jeste upravo u tome da oni koji nemaju i gladuju sjede i sute....a to o pripadnosti strankama dokazi pa pricaj, ja cu ti reci da si lazov.lopta wrote:Najveca ironija je sto ovi sto ustaju najvise i imaju, 90% i vise rade, cim neko iznajmljuje plakate po Sarajevu koji kostaju vise hiljada maraka ili hrani 4-5 djece u danasnje vrijeme, taj sigurno i ima. Naravno u svemu tome je bit da ti isti ne zele 'dobro svima', nego sebi jer su vecina clanovi odredjenih stranaka, tako da bi imali jos vecu licnu korist od toga.
Jos veca je ironija da oni sto su preko stranacke linije hajrovali od stranaka koje su trenutno na vlasti,slijepo brane sve te bandite,ako i sami znaju da brane neobranjivo,i nesto totalno ne pravicnolopta wrote:Najveca ironija je sto ovi sto ustaju najvise i imaju, vecina sigurno radi i to predobre poslove, cim neko iznajmljuje plakate po Sarajevu koji kostaju vise hiljada maraka ili hrani 4-5 djece u danasnje vrijeme, taj sigurno i ima i previse. Naravno u svemu tome je bit da ti isti ne zele 'dobro svima', nego sebi jer su vecina clanovi odredjenih stranaka, tako da bi imali jos vecu licnu korist od toga.
probao se narod probuditi putem billboarda, skupilo se dovoljno love za 6 komada, i zamisli, svi su uklonjeni...u roku od 2 dana....Abacija wrote:Sve ste vi to lijepo konstatovali sta je ironija a sta nije a samo se niste ni malo potrudili da shvatite zasto je to tako i sta da se uradi po tom pitanju.
Žestok neki narod! Meni se čini da se 15 likova predstavlja kao narod.mIRCerka wrote:probao se narod probuditi putem billboarda, skupilo se dovoljno love za 6 komada, i zamisli, svi su uklonjeni...u roku od 2 dana....Abacija wrote:Sve ste vi to lijepo konstatovali sta je ironija a sta nije a samo se niste ni malo potrudili da shvatite zasto je to tako i sta da se uradi po tom pitanju.
"stan po zakonu"

a meni se opet čini da ako je tačna tvoja konstatacija da je 15 ljudi, da su jači od ostalog dijela (koliko uopšte ima ovdje ljudi?)Compact wrote:Žestok neki narod! Meni se čini da se 15 likova predstavlja kao narod.mIRCerka wrote:probao se narod probuditi putem billboarda, skupilo se dovoljno love za 6 komada, i zamisli, svi su uklonjeni...u roku od 2 dana....Abacija wrote:Sve ste vi to lijepo konstatovali sta je ironija a sta nije a samo se niste ni malo potrudili da shvatite zasto je to tako i sta da se uradi po tom pitanju.
"stan po zakonu"
A zasto ne dati taj isti oglas u nekoliko stranih novina? Ili nesto slicno na Lajcakov racun, naravno na odgovarajucem jeziku.mIRCerka wrote:probao se narod probuditi putem billboarda, skupilo se dovoljno love za 6 komada, i zamisli, svi su uklonjeni...u roku od 2 dana....Abacija wrote:Sve ste vi to lijepo konstatovali sta je ironija a sta nije a samo se niste ni malo potrudili da shvatite zasto je to tako i sta da se uradi po tom pitanju.
"stan po zakonu"
Zato što ne bi bilo efekta... Ne bi ga znali prevesti.Abacija wrote:A zasto ne dati taj isti oglas u nekoliko stranih novina? Ili nesto slicno na Lajcakov racun, naravno na odgovarajucem jeziku.mIRCerka wrote:probao se narod probuditi putem billboarda, skupilo se dovoljno love za 6 komada, i zamisli, svi su uklonjeni...u roku od 2 dana....Abacija wrote:Sve ste vi to lijepo konstatovali sta je ironija a sta nije a samo se niste ni malo potrudili da shvatite zasto je to tako i sta da se uradi po tom pitanju.
"stan po zakonu"
lopta wrote:Najveca ironija je sto ovi sto ustaju najvise i imaju, vecina sigurno radi i to predobre poslove, cim neko iznajmljuje plakate po Sarajevu koji kostaju vise hiljada maraka ili hrani 4-5 djece u danasnje vrijeme, taj sigurno i ima i previse. Naravno u svemu tome je bit da ti isti ne zele 'dobro svima', nego sebi jer su vecina clanovi odredjenih stranaka, tako da bi imali jos vecu licnu korist od toga.
Da je samo 15 likova u pitanju skupo bi ih doslo placanje plakataCompact wrote: Žestok neki narod! Meni se čini da se 15 likova predstavlja kao narod.
Ja sam jedan od organizatora, pa ako hoćeš poslaću ti preko pp žiro račun pa uplati taj veseli iznos!Asana wrote:lopta wrote:Najveca ironija je sto ovi sto ustaju najvise i imaju, vecina sigurno radi i to predobre poslove, cim neko iznajmljuje plakate po Sarajevu koji kostaju vise hiljada maraka ili hrani 4-5 djece u danasnje vrijeme, taj sigurno i ima i previse. Naravno u svemu tome je bit da ti isti ne zele 'dobro svima', nego sebi jer su vecina clanovi odredjenih stranaka, tako da bi imali jos vecu licnu korist od toga.Da je samo 15 likova u pitanju skupo bi ih doslo placanje plakataCompact wrote: Žestok neki narod! Meni se čini da se 15 likova predstavlja kao narod.)))
Samo, svako ulaze u ono u sta vjeruje, pa onda moze i preko svojih mogucnosti ... ne podcjenjujte volju ni brojnost ljudi koji su spremni da ulazu u prestanak vladavine "po zakonu" i prelazak na stvrano postovanje zakona, gradjana i institucija vlasti![]()
Ali ne lopta, tebi je poznata samo varijanta u kojoj moras imati neku licnu korist od toga?
Evo ovako, od mene 50 KM za slijedeci bilboard, plakat, oglas u novinama - whatever
a ti samo i dalje racunaj kolika mi je plata ... i kakav je moj licni interes u svemu tome
Asana wrote:lopta wrote:Najveca ironija je sto ovi sto ustaju najvise i imaju, vecina sigurno radi i to predobre poslove, cim neko iznajmljuje plakate po Sarajevu koji kostaju vise hiljada maraka ili hrani 4-5 djece u danasnje vrijeme, taj sigurno i ima i previse. Naravno u svemu tome je bit da ti isti ne zele 'dobro svima', nego sebi jer su vecina clanovi odredjenih stranaka, tako da bi imali jos vecu licnu korist od toga.Da je samo 15 likova u pitanju skupo bi ih doslo placanje plakataCompact wrote: Žestok neki narod! Meni se čini da se 15 likova predstavlja kao narod.)))
Samo, svako ulaze u ono u sta vjeruje, pa onda moze i preko svojih mogucnosti ... ne podcjenjujte volju ni brojnost ljudi koji su spremni da ulazu u prestanak vladavine "po zakonu" i prelazak na stvrano postovanje zakona, gradjana i institucija vlasti![]()
Ali ne lopta, tebi je poznata samo varijanta u kojoj moras imati neku licnu korist od toga?
Evo ovako, od mene 50 KM za slijedeci bilboard, plakat, oglas u novinama - whatever
a ti samo i dalje racunaj kolika mi je plata ... i kakav je moj licni interes u svemu tome
Kad sam ja sakuplj'o novac za plakate, ti si gur'o tutu da upaliHAVANA wrote: Evo i od mene jos 50km,loptica i compact nek platu racunaju svojim ahbabima iz stranke ,mi za svoje pare radimo.
Compact wrote:Kad sam ja sakuplj'o novac za plakate, ti si gur'o tutu da upaliHAVANA wrote: Evo i od mene jos 50km,loptica i compact nek platu racunaju svojim ahbabima iz stranke ,mi za svoje pare radimo.
Uvijek su vrijedni i veliki mislioci bili proganjani, i njihova riječ je bila od velike vrijednosti!amrica wrote:Đe's Compacte, kućo stara![]()
Mogu se kladiti da nećeš na forumu izdržati duže od plakata na Skenderiji

Da nisi mnogo čitao Thomasa Moora, možda bih ti mogao objasniti da je ustavno uređenje ove države tako da se svih skoro 4 miliona ljudi koji u njoj žive, trebaju dogovoriti da se nešto promijeni! Nije ovo Hrvatska ili Srbija koje su etnički skoro čiste, pa da rade šta hoće. Kod nas se sve mora na tri podijeliti, pa normalnim ljudima šta ostane!stochar wrote:ovaj narod bi ustao jedino pod jednim uslovom: kad bi se u ovu drzavu uvceo pravi sistem! mi jednostavno volimo javasluk i uzivamo u njemu. prihvatamo kojekakva prava (ona da mozemo psovati drzavu) ali nas obaveze uglavnom ne zanimaju.
cesto kazem: kad bi nam sutra p'ostavili vladu Švedske, i kad bi se uveo full sistem u kojem bi smo znali za sva prava, ali i za sve obaveze, u roku od 7 dana bi izbila revolucija!