NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
teAMICA

#101 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by teAMICA »

piupiu wrote:Ustade li ko, evo ga Nova Godina? :D
Jesam ja, svako jutro u 6:40 :D
Dosta od mene.
madner

#102 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by madner »

Ja sam pustio Otpor stoko od ZP, ali mi je cd sjeban tako da me nije ubacio u pravo raspolozenje za ustanak :D
atko

#103 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by atko »

Nevalja ova vlas ... ali opet da je bolja nebi valjalo ;)

Ako narod izabere pravu vlast kaznice sam sebe... jer prava vlast tjera da se radi, rusi bespravne kuce, trazi odgovornost, kaznjava za neodgovornost itd itd ...
zlatiborka

#104 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by zlatiborka »

Koje ustajanje i iza koje Nove godine?

Narod ce ustati kad debelo poskupe cigare i pivo, ne prije....

To sto sve vise ljudi kopa po kontejnerima nema veze, kopace i dalje, samo neka ima cigara i pive za jeftine pare...nazalost, narodu je dovoljno da ga drogiraju vjerske vodje obecavajuci dzenet poslije smrti, a dok nemisleci ljudi zive, dovoljno je da imaju za cigare i pivo da ih drogira na ovom dunjaluku.

Dotle ce nam izabranici na vlasti puniti svoje bankovne racune po svijetu, bogatiti se i namiriti i sedmo svoje koljeno pokradenim parama od naroda.

Nema brige, cigare i pivo nisu poskupili, jeste sarajevsko malo ali ima i drugih piva da se narod olesi i ne misli nista o svojoj buducnosti. Ima ko da misli, to su nasi dragi izabrani politicari i nase drage vjerske vodje uz nadgledanje Lajcaka i tako to .......
weed

#105 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by weed »

znate kako to kod nas u Bosni ide... evo vako, "sto se mene tice, ne morate ustajati nikako - ja sam nasao zlatnu koku i dobro mi je sad"... zalosno, ali istinito...
lopta

#106 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by lopta »

Najveca ironija je sto ovi sto ustaju najvise i imaju, vecina sigurno radi i to predobre poslove, cim neko iznajmljuje plakate po Sarajevu koji kostaju vise hiljada maraka ili hrani 4-5 djece u danasnje vrijeme, taj sigurno i ima i previse. Naravno u svemu tome je bit da ti isti ne zele 'dobro svima', nego sebi jer su vecina clanovi odredjenih stranaka, tako da bi imali jos vecu licnu korist od toga. ;)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#107 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by mIRCerka »

lopta wrote:Najveca ironija je sto ovi sto ustaju najvise i imaju, 90% i vise rade, cim neko iznajmljuje plakate po Sarajevu koji kostaju vise hiljada maraka ili hrani 4-5 djece u danasnje vrijeme, taj sigurno i ima. Naravno u svemu tome je bit da ti isti ne zele 'dobro svima', nego sebi jer su vecina clanovi odredjenih stranaka, tako da bi imali jos vecu licnu korist od toga. ;)
najveca ironija jeste upravo u tome da oni koji nemaju i gladuju sjede i sute....a to o pripadnosti strankama dokazi pa pricaj, ja cu ti reci da si lazov.
Cista obraza.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#108 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by -LIBERO- »

lopta wrote:Najveca ironija je sto ovi sto ustaju najvise i imaju, vecina sigurno radi i to predobre poslove, cim neko iznajmljuje plakate po Sarajevu koji kostaju vise hiljada maraka ili hrani 4-5 djece u danasnje vrijeme, taj sigurno i ima i previse. Naravno u svemu tome je bit da ti isti ne zele 'dobro svima', nego sebi jer su vecina clanovi odredjenih stranaka, tako da bi imali jos vecu licnu korist od toga. ;)
Jos veca je ironija da oni sto su preko stranacke linije hajrovali od stranaka koje su trenutno na vlasti,slijepo brane sve te bandite,ako i sami znaju da brane neobranjivo,i nesto totalno ne pravicno ;-)
Braneci vladajuce strukture,brane svoj privilegovani status :thumbup:
Abacija

#109 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by Abacija »

Sve ste vi to lijepo konstatovali sta je ironija a sta nije a samo se niste ni malo potrudili da shvatite zasto je to tako i sta da se uradi po tom pitanju. :roll:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#110 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by mIRCerka »

Abacija wrote:Sve ste vi to lijepo konstatovali sta je ironija a sta nije a samo se niste ni malo potrudili da shvatite zasto je to tako i sta da se uradi po tom pitanju. :roll:
probao se narod probuditi putem billboarda, skupilo se dovoljno love za 6 komada, i zamisli, svi su uklonjeni...u roku od 2 dana....

"stan po zakonu"
Compact

#111 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by Compact »

mIRCerka wrote:
Abacija wrote:Sve ste vi to lijepo konstatovali sta je ironija a sta nije a samo se niste ni malo potrudili da shvatite zasto je to tako i sta da se uradi po tom pitanju. :roll:
probao se narod probuditi putem billboarda, skupilo se dovoljno love za 6 komada, i zamisli, svi su uklonjeni...u roku od 2 dana....

"stan po zakonu"
Žestok neki narod! Meni se čini da se 15 likova predstavlja kao narod. Image
sarajevo63

#112 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by sarajevo63 »

Compact wrote:
mIRCerka wrote:

"stan po zakonu"
Žestok neki narod! Meni se čini da se 15 likova predstavlja kao narod. Image
a meni se opet čini da ako je tačna tvoja konstatacija da je 15 ljudi, da su jači od ostalog dijela (koliko uopšte ima ovdje ljudi?)
koji si ti?
Abacija

#113 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by Abacija »

mIRCerka wrote:

"stan po zakonu"
A zasto ne dati taj isti oglas u nekoliko stranih novina? Ili nesto slicno na Lajcakov racun, naravno na odgovarajucem jeziku. :mrgreen:
sarajevo63

#114 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by sarajevo63 »

Abacija wrote:
mIRCerka wrote:

"stan po zakonu"
A zasto ne dati taj isti oglas u nekoliko stranih novina? Ili nesto slicno na Lajcakov racun, naravno na odgovarajucem jeziku. :mrgreen:
Zato što ne bi bilo efekta... Ne bi ga znali prevesti. :lol:
Asana

#115 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by Asana »

lopta wrote:Najveca ironija je sto ovi sto ustaju najvise i imaju, vecina sigurno radi i to predobre poslove, cim neko iznajmljuje plakate po Sarajevu koji kostaju vise hiljada maraka ili hrani 4-5 djece u danasnje vrijeme, taj sigurno i ima i previse. Naravno u svemu tome je bit da ti isti ne zele 'dobro svima', nego sebi jer su vecina clanovi odredjenih stranaka, tako da bi imali jos vecu licnu korist od toga. ;)
Compact wrote: Žestok neki narod! Meni se čini da se 15 likova predstavlja kao narod. Image
Da je samo 15 likova u pitanju skupo bi ih doslo placanje plakata :))))
Samo, svako ulaze u ono u sta vjeruje, pa onda moze i preko svojih mogucnosti ... ne podcjenjujte volju ni brojnost ljudi koji su spremni da ulazu u prestanak vladavine "po zakonu" i prelazak na stvrano postovanje zakona, gradjana i institucija vlasti :wink:
Ali ne lopta, tebi je poznata samo varijanta u kojoj moras imati neku licnu korist od toga?

Evo ovako, od mene 50 KM za slijedeci bilboard, plakat, oglas u novinama - whatever
a ti samo i dalje racunaj kolika mi je plata ... i kakav je moj licni interes u svemu tome :P
Compact

#116 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by Compact »

Asana wrote:
Compact wrote: Žestok neki narod! Meni se čini da se 15 likova predstavlja kao narod. Image
Samo, svako ulaze u ono u sta vjeruje, pa onda moze i preko svojih mogucnosti ... ne podcjenjujte volju ni brojnost ljudi koji su spremni da ulazu u prestanak vladavine "po zakonu" i prelazak na stvrano postovanje zakona, gradjana i institucija vlasti :wink:
Ali ne lopta, tebi je poznata samo varijanta u kojoj moras imati neku licnu korist od toga?

Evo ovako, od mene 50 KM za slijedeci bilboard, plakat, oglas u novinama - whatever
a ti samo i dalje racunaj kolika mi je plata ... i kakav je moj licni interes u svemu tome :P
Ja sam jedan od organizatora, pa ako hoćeš poslaću ti preko pp žiro račun pa uplati taj veseli iznos!
Asana

#117 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by Asana »

Aha, dont vori, na FB je tvoje ime i prezime, tamo sam vec dobila kontakt podatke za skupljanje love ;)

:mrgreen:
HAVANA

#118 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by HAVANA »

Asana wrote:

Evo i od mene jos 50km,loptica i compact nek platu racunaju svojim ahbabima iz stranke ,mi za svoje pare radimo.
Compact

#119 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by Compact »

HAVANA wrote: Evo i od mene jos 50km,loptica i compact nek platu racunaju svojim ahbabima iz stranke ,mi za svoje pare radimo.
Kad sam ja sakuplj'o novac za plakate, ti si gur'o tutu da upali :D
HAVANA

#120 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by HAVANA »

Compact wrote:
HAVANA wrote: Evo i od mene jos 50km,loptica i compact nek platu racunaju svojim ahbabima iz stranke ,mi za svoje pare radimo.
Kad sam ja sakuplj'o novac za plakate, ti si gur'o tutu da upali :D

Mozda si skupljo za koridu u Cevljanovicima :D
A ako je tako za tutu onda si za penzije,ispade ja mlad,jes mi godra 8-)
amrica

#121 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by amrica »

Đe's Compacte, kućo stara :D
Mogu se kladiti da nećeš na forumu izdržati duže od plakata na Skenderiji :D
Compact

#122 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by Compact »

amrica wrote:Đe's Compacte, kućo stara :D
Mogu se kladiti da nećeš na forumu izdržati duže od plakata na Skenderiji :D
Uvijek su vrijedni i veliki mislioci bili proganjani, i njihova riječ je bila od velike vrijednosti! Image
Registrovao sam se u septembru, a do danas sam proveo mjesec i po na trgu Bana Jelačića! Vjeruj svaki put zbog toga što sam ful'o temu, a mogu se pohvaliti da niti jednom nisam zbog vrijeđanja! Nadam se da mi se više neće desiti. Š'a ima kod tebe, ništa forumaš 2008. ušutili se.
stochar

#123 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by stochar »

ovaj narod bi ustao jedino pod jednim uslovom: kad bi se u ovu drzavu uvceo pravi sistem! mi jednostavno volimo javasluk i uzivamo u njemu. prihvatamo kojekakva prava (ona da mozemo psovati drzavu) ali nas obaveze uglavnom ne zanimaju.

cesto kazem: kad bi nam sutra p'ostavili vladu Švedske, i kad bi se uveo full sistem u kojem bi smo znali za sva prava, ali i za sve obaveze, u roku od 7 dana bi izbila revolucija!
Compact

#124 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by Compact »

stochar wrote:ovaj narod bi ustao jedino pod jednim uslovom: kad bi se u ovu drzavu uvceo pravi sistem! mi jednostavno volimo javasluk i uzivamo u njemu. prihvatamo kojekakva prava (ona da mozemo psovati drzavu) ali nas obaveze uglavnom ne zanimaju.

cesto kazem: kad bi nam sutra p'ostavili vladu Švedske, i kad bi se uveo full sistem u kojem bi smo znali za sva prava, ali i za sve obaveze, u roku od 7 dana bi izbila revolucija!
Da nisi mnogo čitao Thomasa Moora, možda bih ti mogao objasniti da je ustavno uređenje ove države tako da se svih skoro 4 miliona ljudi koji u njoj žive, trebaju dogovoriti da se nešto promijeni! Nije ovo Hrvatska ili Srbija koje su etnički skoro čiste, pa da rade šta hoće. Kod nas se sve mora na tri podijeliti, pa normalnim ljudima šta ostane!
amrica

#125 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by amrica »

Koja 4 miliona? Ona trojica se spr(u)daju sa 4 miliona ljudi
Post Reply