M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kEN0

#101 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by kEN0 »

mima wrote:
mIRCerka wrote:
Kad je to prije objavio nesto ovako?
Uvijek je Bakir objavljivao takve atvari da sam se uvijek pitala kako smije izaci na ulicu.....sto se mene tice uvijek sam ga podrzavala i sva sreca pa imamo takvu osobu u medijima.
word
GrgaMrga

#102 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by GrgaMrga »

nema nam druge nego izaci na ulicu i podrzati ove malobrojne a HRABRE LJUDE!
stochar

#103 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by stochar »

predlazem ovaj forum da udje u ginisovu knjigu rekorda zbog najbrzeg skretanja s teme!

stvar je sljedeca: imamo hrpu kriminalaca koji organizirano godinama reketare, postavljaju bombe, oruzano se sukobljavaju na javnim mjestima, zastrasuju...

imamo korumpiranu vlast i korumpiran dio policije i tuzilastva.

imamo dio policije i tuzilastva koji se usudjuju suprotstaviti tim grupama, i imamo medije koji se usudjuju podrzati ih.

tim ljudima se na najbrutalnije nacine prijeti, zastrasuje ih se i zivoti su im u opasnosti.

od gradjana se ocekuje samo da izadju na miting podrske i pokazu im da nisu sami.

zar se puno trazi?
amrica

#104 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by amrica »

mima wrote:
uvjek dobar gost wrote:
mima wrote:Hebiga stochar........ima nas mnogo koji ne mozemo izaci sa posla.
Ko god ne može da dođe neka na svoj prozor tamo gdje radi il tamo gdje živi okači neki mali transparent ili barem zastavu BiH... ovo je momenat kada se moramo ujediniti jer svima nam je sigurnost ugrožena.... ugrožena je budućnost naše djece ako nastavimo sve šutke posmatrati......

Ko je sljedeći....

Kakav transparent? Pa ne radim u cirkusu.........Zasto organizujes u radno vrijeme i onda ces cudit sto je los odziv........

Ovo me podsjeca na proteste od prije par mjeseci, svaki put kad su protesti organizirani radnim danom, nije bilo raje.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#105 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by mIRCerka »

stochar wrote:zar se puno trazi?
Da, trazi se puno. Ali ako nista drugo, bice mi drago da vidim neke od vas opet :D
Jer vidis i sam da ni struja ni plin ni hrana, nista ne dize ove ljude iz fotelja...
stochar

#106 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by stochar »

Her Flick wrote:hebi ga mogi su organizovat taj protest i za vrijeme dzume, i onda kazu mal odziv

pa 80% forumasa radi

al et bolje ista nego nista
bice da se salis? ovdje neki ljudi k'o da su prespavali sve od 95. do danas.

organizovali nekoliko mjeseci proteste subotom - kazu 'dje ces subotom, neradni dan'

organizovali radnim danom u podne - kazu 'radi raja'

organizovali radnim danom u 9 ujutro - kazu 'rano, studenti spavaju'

e, pa imam jednu 'novost': kad bi sutra u 13 sati dosli ljudi koji ne rade, koji mogu u to doba izaci, ljudi koji nisu na dzumi, ljudi koji nisu na kursu spanskog ili grckog, ljudi koji nisu bolesni, studenti koji u to vrijeme nisu na predavanju vec landaraju po gradu, ne bi bilo ispod 50.000 ljudi. eh, kad od tih 50.000 pola njih ne bi bilo zainteresirano, ostalo bi ovih 25.000. eh, kad bi se od njih 25.000 pola iznenada razbolilo, a kad bi od ostalih 12.500 ljudi pola iznenada dobilo pos'o, opet bi ostalo oko 6.250 ljudi.

tako, nemojte mi molim vas srati da bi bilo vise ljudi da je protest zakazan u neko drugo vrijeme, jer ni poslovi, ni fakulteti, ni druge obaveze nisu razlog nedolaska ljudi na proteste, vec su to:

- opsta letargija
- nezainteresovanost za bilo sta
- misljenje 'ne mogu ja nista promijeniti'
- misljenje 'to organizuju strani placenici i domaci izdajnici'
- strah
Last edited by stochar on 13/11/2008 11:22, edited 1 time in total.
*mima*

#107 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by *mima* »

Her Flick wrote:hebi ga mogi su organizovat taj protest i za vrijeme dzume, i onda kazu mal odziv

pa 80% forumasa radi

al et bolje ista nego nista

Ja uvijek pitam ......radi li iko ista od likova sa ovog foruma...
Last edited by *mima* on 13/11/2008 11:30, edited 1 time in total.
stochar

#108 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by stochar »

stochar wrote:predlazem ovaj forum da udje u ginisovu knjigu rekorda zbog najbrzeg skretanja s teme!

stvar je sljedeca: imamo hrpu kriminalaca koji organizirano godinama reketare, postavljaju bombe, oruzano se sukobljavaju na javnim mjestima, zastrasuju...

imamo korumpiranu vlast i korumpiran dio policije i tuzilastva.

imamo dio policije i tuzilastva koji se usudjuju suprotstaviti tim grupama, i imamo medije koji se usudjuju podrzati ih.

tim ljudima se na najbrutalnije nacine prijeti, zastrasuje ih se i zivoti su im u opasnosti.

od gradjana se ocekuje samo da izadju na miting podrske i pokazu im da nisu sami.

zar se puno trazi?
mIRCerka

#109 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by mIRCerka »

Stochko, UDGost je davno napisao jednu surovu istinu...dok krv ne padne, narod se ne dize... :(
*mima*

#110 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by *mima* »

mIRCerka wrote:Stochko, UDGost je davno napisao jednu surovu istinu...dok krv ne padne, narod se ne dize... :(

Kakva krv draga mirci?
mIRCerka

#111 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by mIRCerka »

mima wrote:
mIRCerka wrote:Stochko, UDGost je davno napisao jednu surovu istinu...dok krv ne padne, narod se ne dize... :(

Kakva krv draga mirci?
Ljudska krv. Svi ce dati moralnu podrsku i tapsanje po ramenu...ali nece izaci i reci SMANJIMO ORG KRIMINAL...iz svih razloga koje je stochar naveo. I kad se desi neki obracun, kad krv padne, kad NE DAJ BOZE nastave sa likvidacijama nepodobnih novinara, onda ce se mozda tek narod dici...
amrica

#112 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by amrica »

Radim, do 16h svaki dan, i sutra necu doci.

A ako neko racuna da ce doci "ovi sto mogu" doci, to je ekipa koja je ispijala kafe u Strosi, ni tad im nije bilo na kraj pameti da protestiraju, ne vjerujem ni da ce sada.

Kriticna masa koja se treba dici su malo stariji od studenata, koji vise nemaju sansi otice u amerike, kojima djeca ovdje idu skolu, koji su zavaljeni u kredite i rade za mizerne plate.... i koji su svjesni zasto je to tako ....
*mima*

#113 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by *mima* »

amrica wrote:Radim, do 16h svaki dan, i sutra necu doci.

A ako neko racuna da ce doci "ovi sto mogu" doci, to je ekipa koja je ispijala kafe u Strosi, ni tad im nije bilo na kraj pameti da protestiraju, ne vjerujem ni da ce sada.

Kriticna masa koja se treba dici su malo stariji od studenata, koji vise nemaju sansi otice u amerike, kojima djeca ovdje idu skolu, koji su zavaljeni u kredite i rade za mizerne plate.... i koji su svjesni zasto je to tako ....

:thumbup:
Real Khan

#114 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Real Khan »

I ja radim svaki dan do 17.30h, ali ĆU IPAK DOĆI...jednostavno ću "žrtvovati" jednu pauzu za ručak. To je najmanje što se može žrtvovati.
mIRCerka

#115 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by mIRCerka »

Real Khan wrote:

I ja radim svaki dan do 17.30h, ali ĆU IPAK DOĆI...jednostavno ću "žrtvovati" jednu pauzu za ručak. To je najmanje što se može žrtvovati.
kupicu ti ja sendvic i donijeti..
homo_sapiens

#116 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by homo_sapiens »

Mislim da svi koji su u slicnoj poziciji moraju naci nacin da se pojave sutra ispred Pozorista, pa i po cijeni odbijanja od place.....
Jer, cilj okupljanja je podrska u borbi protiv organiziranog kriminala i kriminalaca koji tlace sve nas, ne samo konkretne zrtve. Izborimo se, pa i na ovaj nacin, okupljanjem, javnom podrskom gradjana Sarajeva, ili protestom zbog nikakvih ucinaka, za sve nas. Da ne cekamo da budemo zrtve, pa da tek onda nadjemo nacin da se okupljamo u radni dan.
Cilj okupljanja i ocekivani rezultati okupljanja su iznad dnevnica ili dnevnih radnih obaveza. Znam sigurno da svi mi mozemo naci slobodnih 60-tak minuta, i mozemo i moramo, i apeliram na sve da se sutra okupimo ispred Pozorista.
*mima*

#117 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by *mima* »

homo_sapiens wrote:

Mislim da svi koji su u slicnoj poziciji moraju naci nacin da se pojave sutra ispred Pozorista, pa i po cijeni odbijanja od place.....
Jer, cilj okupljanja je podrska u borbi protiv organiziranog kriminala i kriminalaca koji tlace sve nas, ne samo konkretne zrtve. Izborimo se, pa i na ovaj nacin, okupljanjem, javnom podrskom gradjana Sarajeva, ili protestom zbog nikakvih ucinaka, za sve nas. Da ne cekamo da budemo zrtve, pa da tek onda nadjemo nacin da se okupljamo u radni dan.
Cilj okupljanja i ocekivani rezultati okupljanja su iznad dnevnica ili dnevnih radnih obaveza. Znam sigurno da svi mi mozemo naci slobodnih 60-tak minuta, i mozemo i moramo, i apeliram na sve da se sutra okupimo ispred Pozorista.

Sorry......ali ja ne kontam........Sta moraju? Pa nije se kriminal pojavio u ponedjeljak kad je Bakir objavio snimke...............
shuriken

#118 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by shuriken »

nije od ponedjeljka
ali nije nikad bila tolika prisutnost mafije u mainstream medijima
pa time i svjesnost gradjana o problemu
i ogorcenost

jel trebamo biti ogorceni medju svoja 4 zida?
ili se gradjani trebaju artikulirati i organizirati?
Banksy

#119 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Banksy »

Prije godinu dana, kad je sve ovo s Gašijem krenulo, Bakir H. nazvao je Olega Čavku, glavnog tužitelja u ovom slučaju, 'korumpiranim i problematičnim', a Gašiju, koji je tada bio u bjekstvu, dao prostor u večernjem Dnevniku da se pere do mile volje i pljuje po tom istom Čavki.

Skidam kapu Edinu Vranju, on je istinski heroj. I svim policajcima i istražiteljima koji se svakodnevno bore protiv kriminala i mafije i rizikuju tako svoje živote i živote svojih najbližih.
Bulk3

#120 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Bulk3 »

Ima li NEKO DA POSTAVI link na kojem se moze pregledati taj razgovor sa 60 minuta....
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
*mima*

#121 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by *mima* »

shuriken wrote:nije od ponedjeljka
i ogorcenost

Kako nije bilo? Uvijek je bilo.....ali se pojedinci sad kao nesta uzrujali jer je Bakir objavio snimke........
uvjek dobar gost

#122 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by uvjek dobar gost »

..... Kako ne možemo skontati nikako poentu, kako od drveta jednog ne vidimo šumu...

Radi se možda o prelomnom trenu u kojem se ova zemlaj skupa sa svima nama nalazi... ukoliko je recimo neko volio Taju il Majku ovog grada pa zbog toga nije dolazio na proteste ja to razumijem i to jeste demokratija, no sada je ulog naša sigurnost, budućnost budućih generacija, sada su mnogo veće stvari na tasu... a mi, mi palamudimo i gledamo usko na stvari.. vodimo se sujetama i animozitetima..
Pa jasno je kao dan da je organizirani kriminal prisutan od početka agresije... jasno je da su pipci njegovi u politici u svemu oko nas.. i sada kad bi sistem trebao da se obračuna sa svim tim.. mi ... šutimo.. mi ne puštamo habera.. već palamudimo o nedostatku vremena.. o ovome ili onome...
Ja sam recimo sutra na terenu i daću sve od sebe da dođem na protest, poraniti ću ujutro i potruditi se da se vratim u grad na protest jer želim kao pojedinac da dam podršku onima koji su se drznuli učiniti nešto.... osjećam potrebu za tim...

Živili
zlatiborka

#123 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by zlatiborka »

mima wrote:
zlatiborka wrote:
Po cemu je Delalic Celo bio intelektualno jaci od ostalog olosa? Bas me zanima. Meni su svi oni isti, govno je govno, samo svako drugcije smrdi..... :x

Pa ljudi moji, odakle ovim kriminalcima ovolika moc, odakle? Ko im to dozvoljava i zasto. I dokle ce oni biti tako mocni i harati Sarajevom... :x

I ti draga imas komentar kao dijete :-D ....u stvari pitanje.......Cuj ko im dozvoljava?

Vlast koju mi biramo iz godine u godinu.
Ma naravno da znam ko im dozvoljava, vec da su mnogi iz vlasti u talu sa mafijom, zato sam i postavila "glupo" pitanje..... :x :x

Mima, no sikiriki, nisam ja dijete i vidim sta se desava, ustvari vidimo svi.....ali..... :run:
teAMICA

#124 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by teAMICA »

mima wrote:
i ogorcenost

Kako nije bilo? Uvijek je bilo.....ali se pojedinci sad kao nesta uzrujali jer je Bakir objavio snimke........

"Kad su odvodili Jevreje nisam reagovao...
Kad su došli i odveli mi komšije, šutio sam...
Kad su došli meni na vrata... nije više nikog bilo da me brani..."

Iako radim doći ću...
shuriken

#125 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by shuriken »

mima wrote:
i ogorcenost

ima i takvih koji se sad nesto ibrete
ali nikad nije bilo toliko objava na tu temu
a treba ih jos i vise
i zato je skup potreban

sta ti predlazes?
Post Reply