Dijete iz mješovitog braka

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
JThomas

#101 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by JThomas »

a isti ovi što ga veličaju i slave, u svojoj avliji takve nazivaju "mješancima", "bez identiteta", "frustriranima", itd...evo, tema ti je živi dokaz, ja moram biti ili bošnjak ili srbin ili hrvat, u protivnom "izmišljam nove nacije", a da ne govorim kolika mi politička prava odoše kroz prozor.
maybelline

#102 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by maybelline »

Jos ce to, na zalost, kod nas trajati... daleko smo mi i od svedske i amerike...
ljubav_aha

#103 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by ljubav_aha »

mIRCerka wrote:JA vam fino rekoh
Bolje biti frustrirani mucak nego cistokrvni idiot.

opce poznata je pojava da su djeca i mjesanog braka jesu cesto isfrustirana,jer se ne mogu opredjeliti samo za religiju jednog roditelja,sto se narocito desava u situacijama ako oba roditelja potenciraju,ali pogresnim metodama,znaci izraz "isfrustriani mucak" nije mit,vec stvranost,i cesto djeca iz takvih brakova gdje su roditelji koristili pogresne metode,nisu ih dobro usmjerili zato su postali ateisti ili pripadnici drugih religija,npr. Obama se prvo osjecao kao musliman,zatim etist,a sad kao hricanin,nije bas lako emocionalno lomljenje ma kako cool zvucalo "isfrustrirani mucak"

sredina je takodjer vazna jer danas u BiH je trenutno bolje biti cistokrvni idiot
cistokrvni idiot,pa takvih je danas najvise u politici,a ima ih koji su iz mjesanih brakova upravo uticajem sredine postali cistokrvni idioti
zasto obama nije ostao musliman :?:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#104 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by mIRCerka »

o DZIZS KRAJST....
opce poznata je pojava da su djeca i mjesanog braka jesu cesto isfrustirana,jer se ne mogu opredjeliti samo za religiju jednog roditelja,sto se narocito desava u situacijama ako oba roditelja potenciraju,ali pogresnim metodama,znaci izraz "isfrustriani mucak" nije mit,vec stvranost,i cesto djeca iz takvih brakova gdje su roditelji koristili pogresne metode,nisu ih dobro usmjerili zato su postali ateisti ili pripadnici drugih religija,npr. Obama se prvo osjecao kao musliman,zatim etist,a sad kao hricanin,nije bas lako emocionalno lomljenje ma kako cool zvucalo "isfrustrirani mucak"
Ako je prestao vjerovati u Boga ili je otisao u drugu religiju, mora da je frustriran. Da li je to to sto govoris?
Nidje veze.
Ako vjerujemo u Boga, prihvatimo da je BOG JEDAN i prestanimo se bosti viljuskama u oci oko toga CIJI JE BOG BITNIJI ili ISPRAVNIJI...
Ako ne vjerujemo u Boga, mora da smo genetski osteceni, jer upravo taj MUCAK znaci GENETSKU DEFORMACIJU, prema uvazenom laticu koji je autor tog izraza FRUSTRIRANI MUCAK. I njemu je posveceno ovo sto pise ispod mog avatara.
Frustrirana jesam, ali ne crkvom ili dzamijom, vec usranom situacijom u kojoj zivimo i batrgamo se ko ribe na suhom.
Frustrirana jesam letargijom i ljenoscu "mladih" da SEBI SAMI stvore bolje uslove zivota.
Frustrirana nisam radi bajrama i bozica, jer sam dovoljno bogata da kazem TO JE SVE MOJE!!!
ljubav_aha

#105 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by ljubav_aha »

Gaia wrote:
ljubav_aha wrote:
Gaia wrote:prednosti su mnoge. za pocetak imaju uvid u razlicite kulture i tradicije sto im znatno prosirava horizonte u odnosu na one koje se odgaja uskljucivo u jednom te istom duhu. :wink:
NEtacno :!:
ako nisi u stanju obrazloziti ono sto mislis bar jednom prostoprosirenom recenicom, mogla si kopirati citat sa neta. ha ja! vidim to ti dobro ide. :-D
nisam ni namjeravala obrazloziti :mrgreen:

dijete iz mejsanog braka,kao i dijete iz ne-mijesanog braka moze biti istim stupnjem upoznato sa osnovama drugih religija,prije svega to zavisi od roditelja,kao i sredine

koliko je osoba iz ne-mijesanog braka iz vlastitog interesa otislo u crkvu ili sinagogu tokom praznika,jesam JA,niko mi to nije zabarnio,niti mi brani :)
popajic

#106 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by popajic »

@ljubav aha

opce poznata je pojava da su djeca i mjesanog braka jesu cesto isfrustirana,jer se ne mogu opredjeliti samo za religiju jednog roditelja,sto se narocito desava u situacijama ako oba roditelja potenciraju,ali pogresnim metodama,znaci izraz "isfrustriani mucak" nije mit,vec stvranost,i cesto djeca iz takvih brakova gdje su roditelji koristili pogresne metode...
:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Jos od Laticevih "bisera" nisam nesto ovako ogavno procitao.
I jos tvrdnja da je to-opste poznata pojava !!! Kako da nije,posebno medju generacijom odgojenom "ispravnim" metodama !
:run:
ljubav_aha

#107 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by ljubav_aha »

mIRCerka wrote:o DZIZS KRAJST....

Ako je prestao vjerovati u Boga ili je otisao u drugu religiju, mora da je frustriran. Da li je to to sto govoris? NE
Nidje veze.
Ako vjerujemo u Boga, prihvatimo da je BOG JEDAN i prestanimo se bosti viljuskama u oci oko toga CIJI JE BOG BITNIJI ili ISPRAVNIJI...
jeste Bog jedan,to svi znaju,u pitanju je sujeta,i drugi faktori,ne samo religija
Ako ne vjerujemo u Boga, mora da smo genetski osteceni, jer upravo taj MUCAK znaci GENETSKU DEFORMACIJU, prema uvazenom laticu koji je autor tog izraza FRUSTRIRANI MUCAK. I njemu je posveceno ovo sto pise ispod mog avatara.
Frustrirana jesam, ali ne crkvom ili dzamijom, vec usranom situacijom u kojoj zivimo i batrgamo se ko ribe na suhom.
Frustrirana jesam letargijom i ljenoscu "mladih" da SEBI SAMI stvore bolje uslove zivota.
Frustrirana nisam radi bajrama i bozica, jer sam dovoljno bogata da kazem TO JE SVE MOJE!!!
frustirani macak jer ne vjeruje u Boga radi postojanja defektinvog koda :!: geneza i religija :!: nije uopce smijesno,pa makar zvucalo kao filozofski vic
ljubav_aha

#108 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by ljubav_aha »

popajic wrote:
@ljubav aha

opce poznata je pojava da su djeca i mjesanog braka jesu cesto isfrustirana,jer se ne mogu opredjeliti samo za religiju jednog roditelja,sto se narocito desava u situacijama ako oba roditelja potenciraju,ali pogresnim metodama,znaci izraz "isfrustriani mucak" nije mit,vec stvranost,i cesto djeca iz takvih brakova gdje su roditelji koristili pogresne metode...
I jos tvrdnja da je to-opste poznata pojava !!! Kako da nije,posebno medju generacijom odgojenom "ispravnim" metodama !
popajic,smanji tenzije,kad ne razumijes sto sam napisala

znam djecu gdje im je otac muliman,mati je pripadnica druge religije,i dijete nije nikad ucilo o majcinoj relgiji
takodjer,zene koje su udane osobama koje nisu muslimani se nisu previse trudile objasniti djetetu svoju religiju
ovakvi slucjajevi su se naravno uvijek desavali pod pritiskom porodica
naravno,ovako nesto nije opravadno,ali takvi slucajevi postoje
ljubav_aha

#109 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by ljubav_aha »

sredina je vrlo vazna,jer ona cesto diktira nacin razmisljanja roditelja :!:
Gaia

#110 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by Gaia »

ljubav_aha wrote:frustirani macak jer ne vjeruje u Boga radi postojanja defektinvog koda :!: geneza i religija :!: nije uopce smijesno,pa makar zvucalo kao filozofski vic
jesi li ti uopce svijesna nakaradnosti svojih izjava i koliko ljudi njima vrijedjas?
ocito da nisi i jos bi da pricas o "ispravnim" metodama odgajanja!
upravo oni koji se bave takvim trazmisljanjima i bolesnom logikom su oni koji su nas i doveli u situaciju u kojoj se sada nalazimo.
Image
maybelline

#111 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by maybelline »

ljubav_aha wrote:
popajic wrote:
@ljubav aha

znam djecu gdje im je otac muliman,mati je pripadnica druge religije,i dijete nije nikad ucilo o majcinoj relgiji
takodjer,zene koje su udane osobama koje nisu muslimani se nisu previse trudile objasniti djetetu svoju religiju
Ok, postoji i to, ali postoje i ljudi kojima jednostavno religija nije na prvom mjestu u zivotu...Ako jednom roditelju religija predstavlja nesto vise, a drugom ne, zasto ne bi taj drugi (naravno pod uslovom da se drugi roditelj slaze) roditelj dijete naucio nesto vise o svojoj religiji? Shvatam da je kod nas to jos uvijek bauk i pomisliti i da je jako malo takvih slucajeva, ali poznajem neke ljude koji tako razmisljaju....
munevera44

#112 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by munevera44 »

Ko je Latić. Nikad čula za za njega. Šta je po zanimanju, odakle je, gdje radi šta radi čime se bavi. Imal ko njegovu biografiju. O čem piše
Pasiflora

#113 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by Pasiflora »

ljubav_aha wrote:
popajic wrote:
@ljubav aha

Ma pojma ti nemas. Djeca znaju jako puno jer zive u takvom okruzenju.
Ako su roditelji ateisti, naravno da djecu ne obrazuju u pravcu bilo koje vjere, odnosno ako su vjernici i djeca su upoznata sa obje vjere, obicajima isl. Pa nisu porodica samo roditelji. Gdje su nane, bake, amidje, stricevi...
Ali donosenje bilo kakvih zakljucaka na osnovu neznam ni ja cega, samo potvrdjuje ono sto ja mislim - nisu frustrirana djeca iz mjesanih brakova vec oni koji se ne mogu pomiriti sa cinjenicom da su takva djeca puuuuuuuno kvalitetnija od njih. :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
maybelline

#114 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by maybelline »

vesna55 wrote:Ko je Latić. Nikad čula za za njega. Šta je po zanimanju, odakle je, gdje radi šta radi čime se bavi. Imal ko njegovu biografiju. O čem piše

I ja se pitam to isto, ko je taj lik??? :?
munevera44

#115 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by munevera44 »

Evo provrtila po netu ima nekoliko osoba sa ti prezimenom pa vas molim da mi pojasnite o kojoj osobi Latić je riječ. Hvala
uozo

#116 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by uozo »

[quote="ljubav_aha"

sredina je takodjer vazna jer danas u BiH je trenutno bolje biti cistokrvni idiot
cistokrvni idiot,pa takvih je danas najvise u politici,a ima ih koji su iz mjesanih brakova upravo uticajem sredine postali cistokrvni idioti
zasto obama nije ostao musliman :?:[/quote]

To da je tp opstepoznata
pojava je dokazano vec 1935. Evo dokaza i seme sta i kako se smije mjesati da bi se dobila cistokrvna djeca.
Image

Povraca mi se kol'ko sam isfrustiran
ali latentnim fasizmom koji se pojavljuje na ovom forumu. :roll:
A kad spomenu Obamu vec. Jasta covjek je tol'ko isfrustriran da je posto najmocniji covjek na svijetu. :shock:
Last edited by uozo on 13/11/2008 18:18, edited 1 time in total.
ljubav_aha

#117 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by ljubav_aha »

sitno wrote:Ma pojma ti nemas. Djeca znaju jako puno jer zive u takvom okruzenju.
Ako su roditelji ateisti, naravno da djecu ne obrazuju u pravcu bilo koje vjere, odnosno ako su vjernici i djeca su upoznata sa obje vjere, obicajima isl. Pa nisu porodica samo roditelji. Gdje su nane, bake, amidje, stricevi...
Ali donosenje bilo kakvih zakljucaka na osnovu neznam ni ja cega, samo potvrdjuje ono sto ja mislim - nisu frustrirana djeca iz mjesanih brakova vec oni koji se ne mogu pomiriti sa cinjenicom da su takva djeca puuuuuuuno kvalitetnija od njih. :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
sitno,puno je vazan pristup relgiijama koji se razvija cijeli zivot,znaci,ako nisi dijete iz mijesanog braka,naucit ces s obziorm sto ti roditeji nude ,kao i sredina,i prije svega,znaci,d apotvrdim,licni interes prema relgijama se njeguje cijeli zivot,a ne samo u doba djetinjstva :!: znaci takav "kvalitet"koji opisujes je vrlo relativan :!: nivo tolerancije i razumjevanja se ne razvija samo u mijesanim brakovima :!:
munevera44

#118 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by munevera44 »

vesna55 wrote:Evo provrtila po netu ima nekoliko osoba sa ti prezimenom pa vas molim da mi pojasnite o kojoj osobi Latić je riječ. Hvala
maybelline

#119 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by maybelline »

Moja Vesna, izgleda da su ljudi prezauzeti da nam pojasne neke stvari :lol:
munevera44

#120 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by munevera44 »

maybelline wrote:Moja Vesna, izgleda da su ljudi prezauzeti da nam pojasne neke stvari :lol:
Našla sam ja tog prezimena po netu samo neznam kojeg su na ovom forumu spominjali.
Imal iko da znaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Pasiflora

#121 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by Pasiflora »

[quote="ljubav_aha"
sitno,puno je vazan pristup relgiijama koji se razvija cijeli zivot,znaci,ako nisi dijete iz mijesanog braka,naucit ces s obziorm sto ti roditeji nude ,kao i sredina,i prije svega,znaci,d apotvrdim,licni interes prema relgijama se njeguje cijeli zivot,a ne samo u doba djetinjstva :!: znaci takav "kvalitet"koji opisujes je vrlo relativan :!: nivo tolerancije i razumjevanja se ne razvija samo u mijesanim brakovima :!:[/quote]

Samo da pojasnim - moj nick je bio, u vrijeme kada sam se prijavila, vremenska (a ne gabaritna) odrednica :D
Zadnih 20-tak godina odgajam dvojicu jako kvalitetnih momaka i strasno sam ponosna njihovom kulturom, znanjem, izgledom i vjeruj mi: niti malo nikada u svome zivotu nisu bili frustrirani bilo cime.
Nikada im nije palo na pamet da nekom cestitaju Bajram ili Bozic sa - "Sretan praznik". :P
Ima jos puno stvari koje bih ti mogla napisati o njima i njihovim prijateljima, ali nema smisla, ti to ne mozes shvatiti.
I jos nesto - ne manje vazno: meni je potpuno svejedno hoce li im se zene zvati Ana i Marija ili Lejla i Aida.
Mozes li ti reci da je tebi svejedno (ovo pod uslovom da imas djecu - ako nemas nema potrebe da na ovo odgovaras)?
Dioda

#122 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by Dioda »

vesna55 wrote:
maybelline wrote:Moja Vesna, izgleda da su ljudi prezauzeti da nam pojasne neke stvari :lol:
Našla sam ja tog prezimena po netu samo neznam kojeg su na ovom forumu spominjali.
Imal iko da znaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Rijec je o Dzemaludinu Laticu,koji se "bavio",nakaradno,tamtikom "djeca iz mjesovitih brakova".Po njemu,frustrirani,nenormalni i svasta nesto.Eto :D
munevera44

#123 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by munevera44 »

http://www.bhdani.com/arhiva/157/vlah157.htm
Ko pročita sve mu jasn o ko dan. A jojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

Pročitala: totalno ignoriranje. Ako još koju kažem odo ja u "banoviće".

A privatne poruke su zakon hvala ti forumašice.
ljubav_aha

#124 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by ljubav_aha »

sitno wrote:Samo da pojasnim - moj nick je bio, u vrijeme kada sam se prijavila, vremenska (a ne gabaritna) odrednica :D
Zadnih 20-tak godina odgajam dvojicu jako kvalitetnih momaka i strasno sam ponosna njihovom kulturom, znanjem, izgledom i vjeruj mi: niti malo nikada u svome zivotu nisu bili frustrirani bilo cime.
Nikada im nije palo na pamet da nekom cestitaju Bajram ili Bozic sa - "Sretan praznik". :P
Ima jos puno stvari koje bih ti mogla napisati o njima i njihovim prijateljima, ali nema smisla, ti to ne mozes shvatiti.
I jos nesto - ne manje vazno: meni je potpuno svejedno hoce li im se zene zvati Ana i Marija ili Lejla i Aida.
Mozes li ti reci da je tebi svejedno (ovo pod uslovom da imas djecu - ako nemas nema potrebe da na ovo odgovaras)?
sitno,zar je zaista tebi tesko razmujeti sto sam napisala :?:
plus,vrlo je nelogicno,s obzirom sto sam vec napisala,da pretostavljas kako te ne mogu razumjeti :!:
naravno da mi je svejdeno,pa zar to stvarno nisi zakljucila :)
Pasiflora

#125 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by Pasiflora »

ljubav_aha wrote:sitno,zar je zaista tebi tesko razmujeti sto sam napisala :?:
plus,vrlo je nelogicno,s obzirom sto sam vec napisala,da pretostavljas kako te ne mogu razumjeti :!:
naravno da mi je svejdeno,pa zar to stvarno nisi zakljucila :)
Znaci ipak peace :-)
Post Reply