chuchumbamayumbe wrote:I ja sam uvijek za novo auto, ali ne tipa skuck'o sam 25 milja i sve cu sada da strovalim na novo auto, a kasnije da jedem kifli od 15kf iz Imareta i da muchkam jogurt. Da imam 150k KM sa strane, ne bi mi bilo mrsko odvojiti 25k KM za novo, ali posto vecina nas nema toiliko para, mislim da je suludo davati pare za nov automobil.
Na stranu to razmisljanje da je novo-novo, jeste da je novo-novo, ali sve je pitanje razuma.
Meni licno, i da imam 25k KM za novo auto, bilo bi zaista nerazumno dati toliko para zbog razloga "da bih bio rahat da se nece pokvariti i ako se pokvari, da je sve pokriveno garancijom."
Opet kazem, ako nov automobil kosta 25k KM , kada izadje iz salona kostace 22k KM, za 3 godine doci ce na 17-18k KM najvise.
Dakle, halalio sam 7-8k KM eto da bih bio rahat 3 godine i da bih imao garanciju?!
A na stranu obavezni servisi.
A ja kupim dobro dobrog polovnjaka od 15k km, starog 5-6 godina, i nema sanse da cu u toku ekspoloatacije na njega skrshiti onoliko koliko vi u startu izgubite za kupovinu novog auta. Koliko ce vas auto kostati nakon 5-6 godina? Hoce li tada biti pokriven garancijom i da li ce se kvariti?!
Mislim, svaka cast na kupovini, uzdravlju ga i rahatluku navozali i guma promijenili, ali gubljenje para na novom autu za mene je ludost.
odlicno receno
Poseban osvrt na boldirano, voziti novo auto na nasim nazovi putevima je zaista ludost ...
Opet ponavljam svako ima pravo na svoj stav ... ja sam postujuci svoj stav uvezao auto staro 6 godina (poslije detaljne analize svih opcija), ocuvano, sa urednom servisnom knjizicom, vec trecu godinu ga vozim, bez ikakvih problema, standardni servisi i to je to ... ne racunam kradju brisaca, ratkapi, antene, lomljenje retrovizora na parkingu od strane idiota ... e sad zamisljam da sam uzeo novo auto to bi jos vise moralo da "boli" kad ti neko izvali retrovizor ili povuce parnicu od 2 metra preko limarije

jbg takva smo vukojebina