MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#101 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by dr.gog »

Tužna i tegobna priča o mom bivšem komandantu, ratnome zločincu.Ipak se mnogo češće sjetim svojih drugova koji su poginuli, i na čiji obraz je pala ljaga samim pripadništvom toj jedinici.Ja barem znam da smo bili čistog obraza i pred Bogom i pred rajom, bar ova raja koju znadoh..
Luke Perry

#102 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by Luke Perry »

A ko su ti ljudi iz Bosnae-Zelene Beretke? kako se samo usudjuju :?
nokia6170

#103 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by nokia6170 »

ko ima nek postavi snimak cirkus dzenaze, pardon prekopavanja, da vidimo prve safove i sarajevsku elitu koja je dosla odati pocast sehidu caci.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#104 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by -LIBERO- »

To je ta "nasa"(mislim na cijeli Balkan) dvolicnost i taj "nas" podvojeni moral i podvojeni standardi.

Svi svoje zlocince u zvijezde okivaju,a kritikuju druge sto isto to rade.

Balkane,Balkane,Balkane moj.... :shock: :dance: :run:
Compact

#105 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by Compact »

Ako ovu temu zatvore, otvaram temu "Jusuf Juka Prazina"!!! :D
turban

#106 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by turban »

Compact wrote:Ako ovu temu zatvore, otvaram temu "Jusuf Juka Prazina"!!! :D
stvarno... :roll:
moler

#107 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by moler »

dr.gog wrote:Tužna i tegobna priča o mom bivšem komandantu, ratnome zločincu.Ipak se mnogo češće sjetim svojih drugova koji su poginuli, i na čiji obraz je pala ljaga samim pripadništvom toj jedinici.Ja barem znam da smo bili čistog obraza i pred Bogom i pred rajom, bar ova raja koju znadoh..
sječaš li se Moševačkog i ko poginu tamo? :bih: :bih: :bih:
Vertigo

#108 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by Vertigo »

moler wrote:
dr.gog wrote:Tužna i tegobna priča o mom bivšem komandantu, ratnome zločincu.Ipak se mnogo češće sjetim svojih drugova koji su poginuli, i na čiji obraz je pala ljaga samim pripadništvom toj jedinici.Ja barem znam da smo bili čistog obraza i pred Bogom i pred rajom, bar ova raja koju znadoh..
sječaš li se Moševačkog i ko poginu tamo? :bih: :bih: :bih:
Bitka za Mosevacko brdo bila je 94. i ucestvovalo je puno sarajevskih jedinica.
dlfo

#109 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by dlfo »

KENJAC wrote:Prica vam Srbin, Pravoslavac vojnik Armije BiH od pocetka Aprila 1992 g!!!
Period s pocetka rata niti ja niti IKO od Srba iz moje familije a ni iz drustva nije podrzavao Karadzica! Za sve nas je bio kreten koji je uspio da zavede dosta drugih kretena i da radi nesto najodvratnije i naj zivotinjskije sto je mogao da radi insan! Da sam mogao grkljan bi mu zubima presjekao! Fuj! I kao takav otisao sam u Armiju! Zivio sam u centru grada! Kod Vikicevog staba! Zahvaljujuci malo Vikicu malo mojim dobrim komsijama NIKO NIKAD nije prstom dirnuo moje roditelje! Zivilo se kako se zivilo, ni bolje ni gore od ostalih.....
.... a onada... Ah zaboravio sam, licno sam poznavao Juku Prazinu iz osnovne Miljenko Cvitkovic a i poslije smo se pozdravljali jer je stanovao preko puta Druge gimnazije Ognjen Prica! Jednom kad je prolazio Nemanjim iz ata me pozdravio i to je bio znak da sam zasticen ko polarni medvjed! I onda podje Caco da organizuje "odvodjenje na kopanje rovova" Jebi ga.. nemoj tamo ici , kreci se poznatim zonama i cuvaj glavu! Jes , to vazi za mene! Al moji roditelji, moja rodbina (pocetkom rata nas je bilo blize rodbine 22 u Sarajevu) koji su zivjeli od C-Vile do Starog Grada!!! Sta sa njima! Nista, jebi ga nek se paze! Al onda jedan dan dodjem kuci a stari mi kaze "vec dva dana tetak R... nije doso kuci" Sta da vam kazem, sve sam mrtvacnice obisao- nista! Rodjak moj (isto vojnik) je obisao sve gdje se moglo pitat i nista!
Ellem neise nakon 5 dana se pojavio i moj tetak! Mrtav bi bio ljepsi! Bio kod Cace! Komsija ga pozno (komsija se zvao RUSMIR i nikad mu to necu zaboraviti) i spasio od sigurne smrti! Tukla su ga dva "pripadnika 10 brdske" a vidio je licno kad su doveli dvojicu (SRBA-CETNIKA) i vidio je u kakvom su stanju izvedeni iz staba! U sest dijelova! Fuj!
Deset dana poslije toga, moj stari se vracao sa pivare sa dva kanistera vode. Kroz Strosmajerovu kad je prolazio zaustave ga "Cacini" Kad su ga pitale "Dje ces ti stari" on im rece "Kuci sine moram nenu pazit" i prodje ladno! Kad je doso kuci plako je dva dana i nikad vise nije otisao!
Rezultat Cacine oslobodilacke borbe je 22 Srba (ona s pocetka price) manje! Neki su otisli " Kad me vec moraju zajebavat nek me moji zajebavaju" A neki drugi u trece zemlje i jeb'se Bosno! Zadnji sam izasao ja! Decembar 1995! Od tad je Nizza moj rodni grad a Sarajevo je nesto gdje se prave cevapi!
A kad sam vidio dzenazu , sad se ne sjecam koje godine je bila.... FUJ
Uzgred Srdjana, Slavena i Dragana koje je on ubio mucki i kukavicki, sam jako jako dobro poznavao! A i oni su jako jako mrzili Karadzica i njegovu hulju!
Zao mi je prijatelju zbog svega toga.. U ratu se ipak vidjelo ko je ko... Zao mi je .. I bravo za napisani tekst..
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#110 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by Admir_1984 »

Sustina je vec napisana, ali da i ja ponovim da je ovaj zlikovac jedna velika mrlja za grad Sarajevo tokom opsade
Neelix

#111 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by Neelix »

Compact wrote:Ako ovu temu zatvore, otvaram temu "Jusuf Juka Prazina"!!! :D
Juku mi ne diraj, zbog njega i njegovih vukova sam ziv :)
amrica

#112 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by amrica »

No comment

Image

Image
calendula

#113 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by calendula »

Ovdje su spomenuti krokodili , dijete i otac da bi se slikovito dočarala težina nečijih zločina. Mene samo krokodili podsjećaju na čele, cacu i ostale produkte rata, a dijete na golobradu djecu koju je "babo"poslao krokodilima misleći da su svi siti i vezani, ali jedan nije bio...
Samo što "babo" ne posla svoju djecu, već tuđu.
Pospanko

#114 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by Pospanko »

Nema se sta pricati o Caci, caco je ZLOCINAC!

Treba vise paznje posvetiti onima koji misle da je on svjetlo na kraju tunela. Caco je mrtav, ali tuneldzije su jos uvijek medu nama...

Pozdrav svima
Ponekad s'proljeca

#115 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by Ponekad s'proljeca »

Sa Cacom sam isao u istu skolu i u isti razred.
Jos u skolsko vrijeme je po meni pokazivao iste simptome koji ce ga pratiti citav zivot.
Covjek koji je volio da stice ugled ugnjetavanjem slabijih i terorise iste, jednostavno to mu je bila hrana.
Srecom bilo nas je koji smo imali hrabrosti da mu se i suprotstavimo. Kad je dobio zasluzne batine nije mu padalo na pamet da takvog ponovo dira.

Da je bio rodjen u vrijeme srednjeg vijeka ili jos ranije mozda bi bio veliki poglavica. Sve u svemu pokvaren covjek koji je imao respekta samo prema jacima od sebe, ali kojima je uvijek radio o glavi.

Kazu da nije bilo Cace Sarajevo bi palo sa te strane Trebevica, ali ja kazem da nije bilo sarajevskih branitelja Sarajevo bi palo.

Najzalosnije je da svi ti koji ga velicaju su u stvari vecinom danasnja mafija kojoj se ne smije jos niko suprotstaviti.

[quote="Vertigo"]Volio bih da mi konacno neko demistifikuje Cacine ratne zasluge.
Sta je cinio da ga je dobar dio Starog Grada smatralo velikim herojem, a naspram komandanta ostalih brigada npr. sa Stupa?
ili, Sta je 10 bb ucinila vise od drugih brigada?

Hvala[/quote]
fastmf

#116 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by fastmf »

fact je da je svojim stavom i filozofijom (svako svoj dio) ucinio da se polozaji utvrde da se stvori maurski komplex odbrane kao i to da su njegovi ljudi na strateški najvažnijem mjestu bezbroj puta zaustavili prodor i na taj nacin dali do znanja da na toj liniji nema prolaza...

100% je bio u pravu za sminkere i kako ih vec neko ovdje nazva podrumase jer gdje je filozofija ja ti dupe cuvam a ti glumis budalu..

svi su kopali bez razlike...

i pjevači rokeri, narodnjaci intelektualci, šira i uža rodbina što alijina što lokalnih ficfirićića...

belaj nastaje onda kad imaš moć i kad sila uzme maha tako valjda i u ovom slučaju stvari su izmakle kontroli.
uz to oni koji su dolazili na liniju i ljubli ga i govorili mu "ti si moje dijete" itd itd shvatiše da im više ne treba jer su ga iskoristili do balčaka za prljavi dio posla i uz to im je još poljuljao autoritet...

morao je biti eliminisan. što zbog gro stvari koje je znao što zbog samovolje... i ko zna čega još...

svi upiru prst u njega a malo ko ustvari zna da su ustvari najveće sranje uradili oni iskomplexirani gadovi oko njega koji tu i tamo još uvijek hodaju ulicama sarajeva...

ko je bez grijeha nek baci kamen prvi

čast mu treba odati za pozrtvovanjei bespostednu mobilizaciju u cilju odbrane grada za zlocine mu presudise oni koji mu ih naredise...
malo progledaj narode pa vidi kako stoka pravi budalu od tebe i sta ti servira a ti gutaš ko papak...

zamislite gdje bi bio alija sad da je Caco imao priliku da progovori u postratnom periodu.

euforija zlocina nema razlike ni na jednoj od strana.

bez pristranosti...

ruzno je govoriti o mrtvima
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#117 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by mIRCerka »

fastmf, po tvojoj logici, ruzno je to sto svako malo neko kaze istinu, a to je da je Milosevic krvnik i zlocinac.
Drugo, ako me sjecanje ne vara, postoje svjedocenja o Cacinim licnim aktivnostima, znaci ne neko pored njega, kao sto ti pises, vec licno sta je on cinio.
Trece, meni je Juka heroj za onaj period u Sarajevu sto je bio, sto ga ne pravda za ono sto je cinio po Hercegovini. Istina jeste da je neko nekome heroj a nekome zlocinac, ali ovdje niko ne glorifikuje nijednog od pomenutih likova.
Stoga, malo razmisli prije nego sto napises jos jedan hvalospjev bilo kome od njih.
fastmf

#118 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by fastmf »

zgembo_sa wrote:To sto je ovaj mentalni bolesnik ubijen samo pokazuje da su Sarajlije i u najtezim trenucima znale da razlikuju dobro od loseg i da su smogli snage da uklone kancerogeno tkivo grada.
o kojim ti sarajlijama pričaš ba ?

O aliji?

on nije sarajlija paša moj
u najtežim trenucima lave sarajlije nisu izlazile na svijetlo dana od papanijade koja je sve iskoristila što je mogla ...
fastmf

#119 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by fastmf »

mIRCerka wrote:fastmf, po tvojoj logici, ruzno je to sto svako malo neko kaze istinu, a to je da je Milosevic krvnik i zlocinac.
Drugo, ako me sjecanje ne vara, postoje svjedocenja o Cacinim licnim aktivnostima, znaci ne neko pored njega, kao sto ti pises, vec licno sta je on cinio.
Trece, meni je Juka heroj za onaj period u Sarajevu sto je bio, sto ga ne pravda za ono sto je cinio po Hercegovini. Istina jeste da je neko nekome heroj a nekome zlocinac, ali ovdje niko ne glorifikuje nijednog od pomenutih likova.
Stoga, malo razmisli prije nego sto napises jos jedan hvalospjev bilo kome od njih.
nema tu nikakvog hvalospjeva nikome od njih...

samo fact krinka i režija

istinu treba reci i nije to ruzno nego je zalosno sto niko ama bas niko i neprica istinu vec se sve vrti oko nekog scenarija. postoje svjedocenja razna o raznim aktivnostima raznih likova.... pa ih niko ne pominje osim ako su politicki podobna
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#120 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by mIRCerka »

fastmf wrote:
mIRCerka wrote:fastmf, po tvojoj logici, ruzno je to sto svako malo neko kaze istinu, a to je da je Milosevic krvnik i zlocinac.
nema tu nikakvog hvalospjeva nikome od njih...

samo fact krinka i režija

istinu treba reci i nije to ruzno nego je zalosno sto niko ama bas niko i neprica istinu vec se sve vrti oko nekog scenarija. postoje svjedocenja razna o raznim aktivnostima raznih likova.... pa ih niko ne pominje osim ako su politicki podobna
to stoji. Ja sam to govorila i za Abu Hamzu. Dok je nekome valjao, nisu ga dirali. Sad kad je iskoristen, sad ga se rjesavaju ovako, kad vec ne mogu da ga likvidiraju "jer se opirao hapsenju".
Ali iz tvog posta vidim da je po tebi Caco licno cistih ruku.
svi upiru prst u njega a malo ko ustvari zna da su ustvari najveće sranje uradili oni iskomplexirani gadovi oko njega koji tu i tamo još uvijek hodaju ulicama sarajeva...
I jos jednom, zivi ili mrtvi, njihovi aferimi moraju izaci na vidjelo.
Pospanko

#121 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by Pospanko »

fastmf wrote:
zgembo_sa wrote:To sto je ovaj mentalni bolesnik ubijen samo pokazuje da su Sarajlije i u najtezim trenucima znale da razlikuju dobro od loseg i da su smogli snage da uklone kancerogeno tkivo grada.
o kojim ti sarajlijama pričaš ba ?

O aliji?

on nije sarajlija paša moj
u najtežim trenucima lave sarajlije nisu izlazile na svijetlo dana od papanijade koja je sve iskoristila što je mogla ...
Svasta bih ti napisao ali ne mogu ti priustiti to zadovoljstvo... budi mi pozdravljen i snivaj svoj sarajevski san.
maksumx

#122 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by maksumx »

fact je da je svojim stavom i filozofijom (svako svoj dio) ucinio da se polozaji utvrde da se stvori maurski komplex odbrane kao i to da su njegovi ljudi na strateški najvažnijem mjestu bezbroj puta zaustavili prodor i na taj nacin dali do znanja da na toj liniji nema prolaza...

100% je bio u pravu za sminkere i kako ih vec neko ovdje nazva podrumase jer gdje je filozofija ja ti dupe cuvam a ti glumis budalu..

i pjevači rokeri, narodnjaci intelektualci, šira i uža rodbina što alijina što lokalnih ficfirićića...

belaj nastaje onda kad imaš moć i kad sila uzme maha tako valjda i u ovom slučaju stvari su izmakle kontroli.
uz to oni koji su dolazili na liniju i ljubli ga i govorili mu "ti si moje dijete" itd itd shvatiše da im više ne treba jer su ga iskoristili do balčaka za prljavi dio posla i uz to im je još poljuljao autoritet...

morao je biti eliminisan. što zbog gro stvari koje je znao što zbog samovolje... i ko zna čega još...

čast mu treba odati za pozrtvovanjei bespostednu mobilizaciju u cilju odbrane grada za zlocine mu presudise oni koji mu ih naredise...
malo progledaj narode pa vidi kako stoka pravi budalu od tebe i sta ti servira a ti gutaš ko papak...

ovo je sve tacno 1000%

danas cacin brat i porodica žive ispodprosjecnim životom i haman za kifle nemaju...
Nije caco iznosio magacine 92 godine kao Puška,ćelo I, ćelo II, i znase sve koi još...
Neka je vodio na kopanja, tako i treba...što nije odveo nekoga ko je bio u nekoj jedinici....
Vodio je podrumaše i smradove koji su se krili a drugi su im guzove branili...
Sada isti ti podrumaši drže firme i .ebu ljude da rade za pet glava....(moderno robovlasnistvo)
Jeste napravio sranja,ali puno toga je i njemu namontirano i isprovocirano da uradi...
ponuđena je lažna prića o caci i ljudi su je prihvatili...
hiljadu puta ponovljena laž postaje istina...

o
Ponekad s'proljeca

#123 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by Ponekad s'proljeca »

Ja tebe care razumijem, ali Caco koliko god bio pozitivan na pocetku rata uprskao je sve na kraju.

Ja mislim da su svi ti hrabri i zajebani borci ostali u zivotu , Alija nikada nebi potpisao Deyton.

Ja koliko se sjecam, sam Caco je porucio Aliji kada je isao na prve razgovore ako potpise sta neka se ne vraca u Sarajevo.

Ja sam Cacu poznavao od djetinjstva, on je takva osba bio i u ratu je docekao svoje vrijeme da ispolji sve svoje negativnosti.

Da je bio mudriji mogao je danas uzivati sa generalskom penzijom.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#124 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by grunt »

maksumx wrote:fact je da je svojim stavom i filozofijom (svako svoj dio) ucinio da se polozaji utvrde da se stvori maurski komplex odbrane kao i to da su njegovi ljudi na strateški najvažnijem mjestu bezbroj puta zaustavili prodor i na taj nacin dali do znanja da na toj liniji nema prolaza...

ovo je sve tacno 1000%

danas cacin brat i porodica žive ispodprosjecnim životom i haman za kifle nemaju...
Nije caco iznosio magacine 92 godine kao Puška,ćelo I, ćelo II, i znase sve koi još...
Neka je vodio na kopanja, tako i treba...što nije odveo nekoga ko je bio u nekoj jedinici....
Vodio je podrumaše i smradove koji su se krili a drugi su im guzove branili...
Sada isti ti podrumaši drže firme i .ebu ljude da rade za pet glava....(moderno robovlasnistvo)
Jeste napravio sranja,ali puno toga je i njemu namontirano i isprovocirano da uradi...
ponuđena je lažna prića o caci i ljudi su je prihvatili...
hiljadu puta ponovljena laž postaje istina...

o
Nisi ni ti nista bolji onda od zlocinca cace kada ovako podrzavas sve sto je on radio,aferim!
maksumx

#125 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by maksumx »

JESTE UPRSKAO JE 100%
URADIO JE PUNO DOBROG ZA OVAJ GRAD ALI SE NAKRAJU POSRAO NA SVE TO...
ALI..
IPAK NETREBA GA OLAJAVATI...
DAJTE ŠTA PAMETNIJE DA KOMENTARIŠEMO....
DA SKINEMO GLAVE LOPOVIMA I BANDITIMA KOJI SADA HARAJU, DA SE POZABAVIMO SADAŠNJIM PROBLEMIMA...
OD TOGA ŠTA JE NEKADA BILO NEMA KORISTI SADA RAZGLABATI I MUDROVATI...
IMAMO SVI MI TOLIKO PROBLEMA DANAS KOJE MORAMO RJEŠAVATI A NE PALAMUDITI O CACI...
pRLJAVI PROFESORI NA FAKSOVIMA,LOPOVI POLITIĆARI ,LOPOVI I ROBOVLASNICI POSLODAVCI,KORUMPIRANOST NA SVAKOM KORAKU...ITD...ITD..
Locked