nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
Moderator: anex
- Neelix
#101 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
a ti mostarac inace na biciklu putujes? 
-
paratrooper
#102 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
ma ne lik to objasnjava iz iskustvaNeelix wrote:a ti mostarac inace na biciklu putujes?
- potpuni stranac
#103 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
a dok preporucuje izgleda da mu se sviđa.paratrooper wrote:ma ne lik to objasnjava iz iskustvaNeelix wrote:a ti mostarac inace na biciklu putujes?
- karanana
#104 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
zna li iko kakav sajt gdje historijski mogu pratiti rast barela? recimo koliko je barel bio prosle godine, prije 3, 5, 10 godina....itd.
- potpuni stranac
#105 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
ma ne vidim praktičnu primjenu podataka koje trazis, bar ne na nasim prostorima, samo ce ti biti više muka.karanana wrote:zna li iko kakav sajt gdje historijski mogu pratiti rast barela? recimo koliko je barel bio prosle godine, prije 3, 5, 10 godina....itd.
- karanana
#106 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
pa hocu da usporedim jeli i amerikance lihvare. vidim da je kod njih galon sad nekih 2,60 dolara pa hocu da vidim jeli i njih pumpe jebu u mozak ko i nas.potpuni stranac wrote:ma ne vidim praktičnu primjenu podataka koje trazis, bar ne na nasim prostorima, samo ce ti biti više muka.karanana wrote:zna li iko kakav sajt gdje historijski mogu pratiti rast barela? recimo koliko je barel bio prosle godine, prije 3, 5, 10 godina....itd.
-
frolac
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#108 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
-
Kralj Tvrtko XXVIII
#109 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
Sramota je sve ovo 
- karanana
#110 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
aha, e ovo je dobar graf da se malo proanalizira dok sjedim na wc solji. thx pici
-
jefferson
#111 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
Ne jebu, konkretno kod mene je galon pao skoro 1,60 za tri sedmice.karanana wrote:pa hocu da usporedim jeli i amerikance lihvare. vidim da je kod njih galon sad nekih 2,60 dolara pa hocu da vidim jeli i njih pumpe jebu u mozak ko i nas.potpuni stranac wrote:ma ne vidim praktičnu primjenu podataka koje trazis, bar ne na nasim prostorima, samo ce ti biti više muka.karanana wrote:zna li iko kakav sajt gdje historijski mogu pratiti rast barela? recimo koliko je barel bio prosle godine, prije 3, 5, 10 godina....itd.
Neki dan je jedna pumpa tri dana za redom po 10 centi skidala gorivo.
Obicno kada se desi pad cijene barela veci od 3 dolara, odmah sutradan padne galon za 5-10 centi, zavisno od pumpe, posto je ovdje slobodno formiranje cjena, i ne do bog da se neko napravi pametan kao u BiH.
To sto oni prodaju suplju narodu, je posljedica politickog vodstva. I naftasi su skontali da mogu prodavat muda za bubrege kao i politicari!
-
kone
#112 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
Pici,mozda su oni pali,ali mi smo jos na vrhu onog grafikona.Cuvaju nas nasi naftasi da ne padnemo,da nam ne bi sta bilo
Vidis kako ljudi paze na nas.Ne znam samo hocemo li mi docekati ikad da benzin padne na 1,50 ili ove cijene u prodavnicama.Jer cini se da je po cijeni ovog barela,benzin kod nas trebao biti oko1,60 KM,a kod nas jos 2,06.KAze vlada da ce u narednim danima izvrsiti pritisak na naftase da nam benzin spuste na 1,90
(razlika u realnoj cijeni i ovoj vladinoj samo 30 pfeninga),a ovi ce samo onako kako oni znaju na mozda nekih 1,95KM,pa da svi(vlada i naftasi) budu zadovoljni.I onda opet mogu svi glasati za ove na vlasti,jer ipak se bore za svoje gradjane i spustili su im cijenu goriva za 10 pfeninga
(a trebali za 40).Izgleda da je jedini izlaz iz svega ovoga oformiti kakvu specijalnu jedinicu koja ce porokati sve ijednog vlasnika benzinske pumpe,sve iz udruzenja naftasa,Brankovica i Desnicu Radivojovica sto svojim izjavama vrijedja pamet ovog naroda.Izgleda da se tu krije kljuc ovog problema.
- nasty_Y0da
#113 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
Kako samo divan graf
nekako mi tacno dodje da je rast cijene dirketno povezan sa dolaskom GWB-a za predsjednika.. a mislim da i svi znamo kako je, i koliko je on povezan sa naftnim lobijem u svijetu.
pozz
pozz
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#114 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
CIJENA NAFTE U PADU UPRKOS SMANjENjU DNEVNE KVOTE PROIZVODNjE
Friday, 24.10.2008.
ImageCijena nafte pala je danas na iznos niži od 64 dolara po barelu za četiri dolara, što je najmanje za posljednjih 16 mjeseci, nakon što su se članice Organizacije zemalja proizvođača i izvoznika nafte /OPEC/ na sastanku u Beču ...
... složile da smanje dnevnu kvotu proizvodnje za 1,5 miliona barela.
U Njujorku cijena svjetle sirove nafte manja je za 3,23 dolara i sada je 64,61 dolar po barelu.
U Londonu cijena sirove nafte "brent" iz Sjevernog mora pala je za 3,41 dolar i sada iznosi 62,51 dolar po barelu.
Saudijski ministar za naftu Ali al Naimi rekao je da se naftni kartel složio da današnja odluka o smanjenju dnevne kvote proizvodnje stupi na snagu 1. novembra.
Međutim, vijest o postupku OPEC-a nije zaustavila pad cijena nafte.
"I ranije je bilo smanjenja dnevne kvote proizvodnje za dva miliona barela. Nisam ubjeđen da će novo smanjenje biti dovoljno da zaustavi pad cijene nafte. Moramo vidjeti šta još OPEK planira da učini do kraja godine", rekao je jedan od analitičara tržišta Rob Lolin.
Zbog pada potražnje za naftom, cijena ovog energenta pala je za više od 50 odsto od rekordnog iznosa od 147 dolara po barelu zabilježenog u julu.
(biznis.ba/Srna)
I sta ono kažu u Brankovicevoj vladi dok se konsolidolišu
Friday, 24.10.2008.
ImageCijena nafte pala je danas na iznos niži od 64 dolara po barelu za četiri dolara, što je najmanje za posljednjih 16 mjeseci, nakon što su se članice Organizacije zemalja proizvođača i izvoznika nafte /OPEC/ na sastanku u Beču ...
... složile da smanje dnevnu kvotu proizvodnje za 1,5 miliona barela.
U Njujorku cijena svjetle sirove nafte manja je za 3,23 dolara i sada je 64,61 dolar po barelu.
U Londonu cijena sirove nafte "brent" iz Sjevernog mora pala je za 3,41 dolar i sada iznosi 62,51 dolar po barelu.
Saudijski ministar za naftu Ali al Naimi rekao je da se naftni kartel složio da današnja odluka o smanjenju dnevne kvote proizvodnje stupi na snagu 1. novembra.
Međutim, vijest o postupku OPEC-a nije zaustavila pad cijena nafte.

"I ranije je bilo smanjenja dnevne kvote proizvodnje za dva miliona barela. Nisam ubjeđen da će novo smanjenje biti dovoljno da zaustavi pad cijene nafte. Moramo vidjeti šta još OPEK planira da učini do kraja godine", rekao je jedan od analitičara tržišta Rob Lolin.
Zbog pada potražnje za naftom, cijena ovog energenta pala je za više od 50 odsto od rekordnog iznosa od 147 dolara po barelu zabilježenog u julu.

(biznis.ba/Srna)
I sta ono kažu u Brankovicevoj vladi dok se konsolidolišu

- scooter21ba
#115 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
koliko su ovi zaliha kupili pola saudijske arabije kupili po cijeni od 145 dolara a do tada kupovali po cisternu izgleda
-
BigGaZgutio
#116 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
Ma to je banda treba ih sve po pumpama objesiti mu+ter im balkansko fasisticku, a mi jos veca stoka pa se ne vozimo gradskim prevozom navikle nam guzice na klimu toplotu kozu sav luksuz i da nas uz to neko kara a nismo ni dupetom mrdnuli ccccc koja smo mi stoka 
-
Hendrix
#117 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
Ma ova država je odavno u k****, šta briga Brankovića što pada nafta ili se diže kada njegova hanuma naručuje torbice od 600 Eura ( lično joj moj prijatelj odnio na vrata, radi u fashion prodavnici ), ovi naftaši su mafija neviđena , rade šta hoće , raja toči za cenera pa očigledno i njih ko Muju iz vica ne pogađa ovo talasanje cijena, i da imamo rafineriju onda bi i oni neku sličnu priču tušili kako cijene ne mogu pasti do 2020. dok se oni skontaju.
-
zonbirile
#118 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
Opet se ponavljam ,ali moram-rumunjski model 1989g za naše političare i poslamike-omotati u bodljikavu žicu i na prvu banderu za noge okačiti.
- mayab
#119 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
Ma to je nazalost tako, dok neki politicar ili njegov blizi ne zaplati glavom ili slicnim, nece ti nista poduzeti da NARODU bude bolje, tj. ono za sta su izabrani da rade

- Skyfox
#120 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
gdje je hifa??Jaguar84 wrote:Jebote cijena litre bezolovnog kod hife 1.98 a kod energopetrola i ostalih 2.06!Kako sad ovo jos mi momak kaze za koji dan ce biti jos jeftinije!Kako li samo oni formiraju cijene da mi je znati?
- Better Man
#121 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
Hifa petrol je na desnoj strani kad se ide od Vogošće prema Sarajevu i koliko mi je poznato vlasnik je Izudin Ahmetlić.Skyfox wrote:gdje je hifa??Jaguar84 wrote:Jebote cijena litre bezolovnog kod hife 1.98 a kod energopetrola i ostalih 2.06!Kako sad ovo jos mi momak kaze za koji dan ce biti jos jeftinije!Kako li samo oni formiraju cijene da mi je znati?
- HAL9000
#122 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
Ja vec par dana sipam na pumpi dizel za 2.05 KM. 
- Bihac_4_ever
#123 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
Hajmo ljudi koliko danas kosta dizel kod vas ? 
-
escobar_
#124 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
Tuzla: 2,23 KM (OMV: 2,24 KM)
Last edited by escobar_ on 27/10/2008 17:38, edited 1 time in total.
- Bihac_4_ever
#125 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
Bihac 2,22escobar_ wrote:2,23 KM
ajmo Tuzla,sarajevo,Mostar,Banjaluka,Travnik...