Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Abacija wrote:
Slazem se u jednome ... da smo se krenuli nadigravati sa turcima vjerovatno bi primili vise od 2 komada. Sad bil i dali vise od jednog kojeg smo dali u ovoj malo povucenijoj varijanti...ne bih se usudio kategoricki tvrditi. hipoteticki - da.
Strah da nam je odbrana tanka...ovo sto ti kazes "da smo tarabe"...se barem iz iskustva (dugogodisnjeg) pokazao kao opravdan strah. Jos u epohi vladavine Sliskovica ...mnogima nije bilo jasno (te su iz istog razloga ovdje na forumu djetinjasto proglasavali istoga idiotom) zasto je Sergej Barbarez na mnogim utakmicama morao igrati ...pa ja bih to nazvao po starinski -centarhalfa. U vrijeme dok je Sergej zario i palio njemackom ligom i tresao mreze sviju od Freiburga do Rostocka....on u repki igra zadnjeg covjeka...sad mozda je Blaz bio los selektor, mozda je bio mafijas, mozda je radio za Muniba...ali toliki neznalica u fudbalu ipak nije mogao biti da pomijesa centarfora za centarhalfa....Nakon odlaska Konjica i njegove garniture, mi - ma kako bizarno to izgledalo - moramo stavljati centarfore da izbijaju lopte iz naseg 16-terca kad se izvode recimo korneri ili slobodnjaci iskosa. To je naprosto - tako. Niko ne bi to vise volio od Cire Blazevica da mi u zadnjoj liniji imamo jednog ...R.Coemana, F. Beckenbauera, F. Baresia ...ili barem (kao u Cirinom Dinamu) jednog V. Zajeca. No mi toga - nemamo - i Ciro Blazavic to dobro zna...i nije nesto previse pametan kad to zna ...jer znali su to i Muzurovic i Sliskovic. Odbrana nam jest losa i tu diskusije nema ...i kad onda krenes od toga ...brzo dodjes do dileme kako igrati u gostima protiv nezgodnih ekipa - a odbrana ti losa. Da li pokusati tu losu odbranu pojacati sa nekim od ofanzivnijih igraca? ...ili nonsalirati tu cinjenicu, praviti se kao da u ekipi imas 4 svjetska jebacha u zadnjem redu, i udri u otvoren juris - jer otraga - nema zime. To je po meni stvar ukusa...stvar licnog opredjeljenja ...ne mogu biti toliko licemjeran prema Blazevicu ...jer ja bih , da sam bio na njegovm mjestu ...vjerovatno isto ili slicno postupio. Eto ...ti vjerovatno drugacije razmisljas ...i ti bi vjerovatno napravio drugacije....razliciti smo kao ljudi.
Nije problem sto se branimo i sto smo pojacali odbranu znamo da smo tanki,ali ono sto meni smeta sto nema trke nema presinga na protivnicke igracke,dolaze do 16 bez problema.Mozda sam subjektivan al kad gledasm hrvatsku il srbiju tu je uvijek neko od njihovih igraca kad protivnicki igrac prima loptu.
Druga stvar nema ko da iznese loptu fino kad se odbranimo nego se vecinom svodi na ispucavanje,trazenje dzeke ili izgubimo loptu u nekom pokusaju iznosenja.
Mozda bi se ciri moglo zamjeriti sto nije pokusao promjeniti malo tempo igre,kako neko rece ne moze se niko braniti 90 minuta.A treba biti posten pa reci da je dzeko dao go iz prve prilike koju smo imali i to nije bila izgradjena akcija nego nabacivanje iz slobodnog udarca.
Mikado wrote:U srijedu je samo pobjeda opcija, a sve drugo nas ostavlja bez realnih sansi da se plasiramo na SP 2010.
Evo i rasporeda nakon Armenije:
28.03.09' - Belgija : BiH
01.04.09' - BiH : Belgija
05.09.09' - Armenija : BiH
09.09.09' - BiH : Turska
10.10.09' - Estonija : BiH
14.10.09' - BiH : Spanija
LongDong wrote:Znači Armenija bolja od Estonije, u slobodnom prevodu ništa večeras od sedmice, ma hajd' ja zadovoljan i sa petardom
ja mislim da su losiji, ova fifina rang- lista nista ne govori...eto, mi smo tako nisko, a vjerujem da smo po igrackom kadru barem medju 25 reprezentacija..pa pogledaj samo ko je medju prvih 10, eto..
ma petica im ne gine kako- god
KemooSA wrote:
Kao prvo nisam navijac Zeljeznicara,moze se reci da navijam za Sarajevo iako ne pamtim kad sam zadnji put bio na nekoj utakmici jer me nas klupski fudbal apsolutno ne interesuje.Kao drugo moras se sloziti da je poziv jednom junioru koji nema ni jednu zvanicnu utakmicu u nogama apsolutno neozbiljan da ne kazem smjesan!
Pa ako ne pratiš premijer ligu, onda ne možeš ni komentarisati igrače iz nje. Za tvoju informaciju Sedin Torlak nije junior Sarajeva, ima 23 godine i prije par mjeseci je došao iz Napretka, a inače matični klub mu je Famos iz Hrasnice. Momka siguno niko ne forsira, da je tako već bi odavno bio standardan u Sarajevu. Selektor ga je pozvao i to je njegova odluka, a i odgovornost, druga je stvar što je momak član Fudbalskog Kluba SARAJEVO i što to odmah paćenicima bode oči.
p.s. Ono što je gore od ove naše loše lige je ova JADNA reprezentacija
Ne bode meni oči Sarajevo, već ovo...
Igrač koji je ponikao u FAMOSU sa 23 godine prelazi iz NAPRETKA u Sarajevo u kojem NIJE STANDARDAN. Mislim, fakat...
KemooSA wrote:
Kao prvo nisam navijac Zeljeznicara,moze se reci da navijam za Sarajevo iako ne pamtim kad sam zadnji put bio na nekoj utakmici jer me nas klupski fudbal apsolutno ne interesuje.Kao drugo moras se sloziti da je poziv jednom junioru koji nema ni jednu zvanicnu utakmicu u nogama apsolutno neozbiljan da ne kazem smjesan!
Pa ako ne pratiš premijer ligu, onda ne možeš ni komentarisati igrače iz nje. Za tvoju informaciju Sedin Torlak nije junior Sarajeva, ima 23 godine i prije par mjeseci je došao iz Napretka, a inače matični klub mu je Famos iz Hrasnice. Momka siguno niko ne forsira, da je tako već bi odavno bio standardan u Sarajevu. Selektor ga je pozvao i to je njegova odluka, a i odgovornost, druga je stvar što je momak član Fudbalskog Kluba SARAJEVO i što to odmah paćenicima bode oči.
p.s. Ono što je gore od ove naše loše lige je ova JADNA reprezentacija
Ne bode meni oči Sarajevo, već ovo...
Igrač koji je ponikao u FAMOSU sa 23 godine prelazi iz NAPRETKA u Sarajevo u kojem NIJE STANDARDAN. Mislim, fakat...
@cyprus i @M-16, ... imate mogucnost upotrebe PP-a, .... tamo ozhezhite, ... postedite nas chata.
@elSaik, .... opet si se pohasio, ...
Tema je fudbalska/nogometna utakmica BiH - Armenija, .... dakle o sastavima, taktici, .... rangu na tablici, sansama i svemu ostalom u sportskom smislu.
Jest da je malo offtopic ali ...@ pape ...vidim ti si opet veceras dezurni ...pa rekoh da ti kazem koju....intervencije ti iz dana u dan bivaju sve bravuroznije i pravovremenije....
Na temu....momci moji mladi ..a i vi sto ste malo zreliji...dajte pomozite ovom ubogom starcu ...budite zlatni kao sto ste bili i u subotu pa zakucajte ovdje nekakav link gdje se moze pogledati utakmica ...nema veze ako prekida ...ili ako se iz pozadine cuju psovke ....samo dajte.
Evo ja ko pitar kažem da sam za Torlaka Rio Ferdinand Ja ne znam šta u njemu vidi bilo ko, jedino ako ti Armenci nsiu nešto iznimno visoki, pa da ima ko skakati?
Momak je visok 190 i kusur, jedva da zna hodati, a kamol i čuvati nekog bržeg igrača. Skok igra mu je jedina dobra strana, ali i tu ima boljih.
TRIVUNOVIĆ?
Jahić? Regoje? Nikolić? Mikelini? Topić? i da ne nabrajam dalje, svi ovi su za mene kvalitetniji i više bih ih volio u Sarajevu nego ovog jablana.
Čuj, Ćiro razmišljao da stavi Vladavića u prvi tim . Pa nemoj razmišljati, nego ga stavi. Muratović se fino ustalio u prvom sastavu, ni kriv ni dužan .
Igramo protiv Armenije kod kuće, formacija 5-3-2. Igraće tri štopera i dva defanzivno-orijentisana veznjaka . Koje li su to taktike .
Zaboravio sam maloprije npomenuti ....moze i radio prenos na internetu ...ako neko zna gdje i koja radio stanica prenosi. Dajte momci nemojte biti na kraj srca....