Rat "s one strane nisana"...

Post Reply
Luke Perry

#101 Re: Rat "s one strane nisana"...

Post by Luke Perry »

Ahmmed wrote:
Luke Perry wrote:@ahmed Pitaj Dubaru http://www.mycity.co.yu/Blog/Moja-ratna-prica_8.html

Dubara je svoju priču ispričao....Eto, pitam tebe...Ako nije problem.
Cuj eno Dubare pa ga pitajte. Toliko poruka o Dubari a kod njega se samo jedna osoba sa sa-x javila.
shana_majka

#102 Re: Rat "s one strane nisana"...

Post by shana_majka »

.
Last edited by shana_majka on 11/12/2008 04:51, edited 1 time in total.
Luke Perry

#103 Re: Rat "s one strane nisana"...

Post by Luke Perry »

...., kao ni ti....
A luda svijeta
shana_majka

#104 Re: Rat "s one strane nisana"...

Post by shana_majka »

.
Last edited by shana_majka on 11/12/2008 04:52, edited 1 time in total.
Topla voda

#105 Re: Rat "s one strane nisana"...

Post by Topla voda »

pa nedo bog da vam stavim ovdje link..od tipa sa nekog sajta o borbama na zuci..i kad lik opisuje polozaj nasih rovova i njihovu akciju ,a govori o mjestu i vremenu i kako su izveli akciju...a ja gledam i ne mogu da vjerujem...tad nam je linija pala ...prica kako su prilazili,kako su se sakrili iza te i te tacno odredjene kuce,ko je bacio prvu bombu..bilo je nekoliko nasih mrtvih,al tu saznah i imena onih koje smo mi roknuli..vratili smo taj dio poslije sedam dana
zato mi je ovo sega,i lako prihvatljivo...dobar je kakvih ima :)
shana_majka

#106 Re: Rat "s one strane nisana"...

Post by shana_majka »

[
Last edited by shana_majka on 11/12/2008 04:53, edited 1 time in total.
Topla voda

#107 Re: Rat "s one strane nisana"...

Post by Topla voda »

postujem ,al se ne slazem s tobom
one sto su prvi dan popalili kuce,protjerali narod i legli za puskomitraljeze
i ove sto su ostali dvije godine u nasoj vojsci,dezertirali , i zavrsili u americi...

ma nismo mi nikad sami sa sobom rascistili,ko je ko kod nas
Vares City

#108 Re: Rat "s one strane nisana"...

Post by Vares City »

Topla voda wrote:pa nedo bog da vam stavim ovdje link..od tipa sa nekog sajta o borbama na zuci..i kad lik opisuje polozaj nasih rovova i njihovu akciju ,a govori o mjestu i vremenu i kako su izveli akciju...a ja gledam i ne mogu da vjerujem...tad nam je linija pala ...prica kako su prilazili,kako su se sakrili iza te i te tacno odredjene kuce,ko je bacio prvu bombu..bilo je nekoliko nasih mrtvih,al tu saznah i imena onih koje smo mi roknuli..vratili smo taj dio poslije sedam dana
Stavi molim te taj link, bas me zanima,.....ako nije problem
Hvala
shana_majka

#109 Re: Rat "s one strane nisana"...

Post by shana_majka »

.
Last edited by shana_majka on 11/12/2008 04:53, edited 1 time in total.
Topla voda

#110 Re: Rat "s one strane nisana"...

Post by Topla voda »

zakucaste temu bez potrebe.
haj da malo pricamo o njima.
mozel ko skontat covjeka koji je zivio u gradu ,rastao u gradu,isao u osnovnu ,srednju i na faks u gradu...izlazio po gradu,volio po gradu..
..da je pucao po tom gradu??
ja pokusavam da skontam um tih ljudi i zamislim neki grad u svijetu,recimo ...kinshasu...i da su tamo neki ljudi uradili isto sto su ovi...opet ih ne bih mogao shvatiti...
jel moze neko?
exliberal

#111 Re: Rat "s one strane nisana"...

Post by exliberal »

shana_majka wrote:
Topla voda wrote:pa nedo bog da vam stavim ovdje link..od tipa sa nekog sajta o borbama na zuci..i kad lik opisuje polozaj nasih rovova i njihovu akciju ,a govori o mjestu i vremenu i kako su izveli akciju...a ja gledam i ne mogu da vjerujem...tad nam je linija pala ...prica kako su prilazili,kako su se sakrili iza te i te tacno odredjene kuce,ko je bacio prvu bombu..bilo je nekoliko nasih mrtvih,al tu saznah i imena onih koje smo mi roknuli..vratili smo taj dio poslije sedam dana
Imam vishe poshtovanja za njih, bar su otvoreno i jasno rekli/uradili...i znao sam shta/kao sa njima (pushka njemu, pushka meni) ,pa kako Bog nam da.
Ove shto na hinjaka...ne gumo nikako
sana majka neseri matere ti
mani mi te price....meni su upadali heroji i isto kaoi i ti ...a sto si ostao ovdje?...sta ces ti u gradu?...nije ti tu mjesto...ostao si ovdje da dajes signale i da spijuniras...gdje ti je radio stanica?....
na pocetku rata niko nam nije htjeo dati ni pracke a kamo sta drugo, kad je receno da se organizuju straze rekoh ajmo komsije da organizujemo da nam nedolaze kriminalci i pljackasi...neka netreba ...samo ti sjedi kuci....onda sam skontao da sam ja bio predmet tih straza...kad se zapucalo momacki po zuci, kad su glave pocele da lete onda su se svi demobilisali po stabovima...a nama pozivi ...ajde i vi branite bosnu..mi smo svoje dali....a znas kako su nam donosili pozive?...zalupa tip na vrata ...komsija sandjos...ti otvoris a on te spuca sakom ....i baci poziv na tebe ...i samo kaze nemoj da se nejavis....naravno on nije vidio sata rova..citav rat proveo u vp....njegov rodjak mi polomio rebra u skoli preko puta komunalnog ( stara skola blagoje parovica)..sva vojna policija je bila sandjak......i sta su tad srbi trebali da rade...pa ja neznam ni jednog srbina koji je pucao po srpskoj strani.....bio je samnom jedan tip koji se znao ufatit sarca pa udri...kasnije su skontali da je ispucavao uprazno sanduke municije...i onda mu dali kalasa ...i njemu je iskrivio cijev ...nakraju su ga otjerali na ekonomiju...gdje sam i ja zavrsio na kraju....ko i svi nepodobni.
Znas kad su pale linije na golom brdu taj sandos iz vp je doveden na liniju kao ispomoc i kad je vidio da je skoro cijela jedinica policije dovedena noc ranije izmasakrirana dezertira sa polozaja....naravno mi smo ostali gore....jel mislis da je zaglavio zatvora?....jest al u kurcu....
I sad mi pojednici pocnu o ratu i multikulturi..... :x
Bosanac sa dna kace

#112 Re: Rat "s one strane nisana"...

Post by Bosanac sa dna kace »

evo, stavicu i ovaj link:
http://sokolac.slavicnet.com/sokolac/so ... forum.html
pa kud puklo da puklo...
shana_majka

#113 Re: Rat "s one strane nisana"...

Post by shana_majka »

.
Last edited by shana_majka on 11/12/2008 04:54, edited 1 time in total.
ahuseino

#114 Re: Rat "s one strane nisana"...

Post by ahuseino »

shana_majka wrote:@exliberal, nisam heroj(na zalost mnoge sam ispratio ,nek' je vjecni Rahmet i Pokoj dushama HEROJSKIM :( ), ali.. ako su ti ovi "upadali" u stan , bilo mi je zadovoljstvo :D .
http://www.youtube.com/watch?v=y-0a5qwwn9M
Te price "nije moj rat" (jok eto moj je) a sjedit u podrumu i cekat "oslobodioce" :D nekom drugom pricaj...
Hvala sds-u sto naoruza i opremi "odabrano" stanovnishtvo ,inace...ko zna, mozda bi danas bila "sloboda". :mrgreen:

Sto me pogodi... :thumbup:

Jesil' ti "ovaj" sto pjeva? :-D :-) :-)

Vid' Vikari rucke jebo te... ko ja oko pasa tada... :cry:
exliberal

#115 Re: Rat "s one strane nisana"...

Post by exliberal »

shana_majka wrote:@exliberal, nisam heroj(na zalost mnoge sam ispratio ,nek' je vjecni Rahmet i Pokoj dushama HEROJSKIM :( ), ali.. ako su ti ovi "upadali" u stan , bilo mi je zadovoljstvo :D .
Te price "nije moj rat" (jok eto moj je) a sjedit u podrumu i cekat "oslobodioce" :D nekom drugom pricaj...
Hvala sds-u sto naoruza i opremi "odabrano" stanovnishtvo ,inace...ko zna, mozda bi danas bila "sloboda". :mrgreen:
znaci bilo bi i zadovoljstvo....meni nije bilo i nisam ceko oslobodioce.....nije me niko trebao oslobodit....jer sam bio svoj na svome za razliku od mnogih
"oslobodilaca".....neodgovorimi na demokratsko mobilisanje, neodgovorimi mi na demokratske metode ubjedjivanja....neodgovori mi bjezanije oslobodilaca sa zuci kad je zagustilo , kad je su aerosolne bombe padale....neodgovori mi sto tad oslobodioci nisu bili sa nama na zuci nego su bjezali i skrivali se po gradu a ajte vi izbjeglice iz foce i istocne bosne zajedno sa srbima branite zuc.....idite na nikoline stjene....skacite po treskavici...sve oslobodioci.....sve heroji koji su znali doci na pola sata na zuc pa se onda ispalit i kurcit po gradu, hapsit kao sto je veliki liki heroj caco kupio po gradu bez obzira imas li uniformu ili ne......znci to su tvoji oslobodioci....a kad ti neki srbin napise kako mu je bilo u ratu odmah je cetik....znas kad smo izlazi na treskavicu ( dok smo bili podobni) dodje mi moj saborac meho i kaze sad kad odemo gore ti si muharem....pametan si nemoram ti objasnjavat.....rekoh nema problema ..hvala za brigu.....i sudbina bude da smo tog mehu nosili 5 sati kad je stao na minu...i nosio bih ga jos 5 da je trebalo
ali nebi nijednog od tog tvih oslobodilaca......
eto tako ti prica bivsi srbin pripadnik prve slavne "pravoslavne" koji je prezivio golo brdo, treskavicu....i mnoge druge pizdarije dok su tvoji oslobodioci oslobadjali titovu :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
shana_majka

#116 Re: Rat "s one strane nisana"...

Post by shana_majka »

.
Last edited by shana_majka on 11/12/2008 04:55, edited 1 time in total.
exliberal

#117 Re: Rat "s one strane nisana"...

Post by exliberal »

shana_majka wrote:
exliberal wrote:
znaci bilo bi i zadovoljstvo....meni nije bilo i nisam ceko oslobodioce.....nije me niko trebao oslobodit....jer sam bio svoj na svome za razliku od mnogih
"oslobodilaca".....neodgovorimi na demokratsko mobilisanje, neodgovorimi mi na demokratske metode ubjedjivanja....neodgovori mi bjezanije oslobodilaca sa zuci kad je zagustilo , kad je su aerosolne bombe padale....neodgovori mi sto tad oslobodioci nisu bili sa nama na zuci nego su bjezali i skrivali se po gradu a ajte vi izbjeglice iz foce i istocne bosne zajedno sa srbima branite zuc.....idite na nikoline stjene....skacite po treskavici...sve oslobodioci.....sve heroji koji su znali doci na pola sata na zuc pa se onda ispalit i kurcit po gradu, hapsit kao sto je veliki liki heroj caco kupio po gradu bez obzira imas li uniformu ili ne......znci to su tvoji oslobodioci....a kad ti neki srbin napise kako mu je bilo u ratu odmah je cetik....znas kad smo izlazi na treskavicu ( dok smo bili podobni) dodje mi moj saborac meho i kaze sad kad odemo gore ti si muharem....pametan si nemoram ti objasnjavat.....rekoh nema problema ..hvala za brigu.....i sudbina bude da smo tog mehu nosili 5 sati kad je stao na minu...i nosio bih ga jos 5 da je trebalo
ali nebi nijednog od tog tvih oslobodilaca......
eto tako ti prica bivsi srbin pripadnik prve slavne "pravoslavne" koji je prezivio golo brdo, treskavicu....i mnoge druge pizdarije dok su tvoji oslobodioci oslobadjali titovu :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Nisi valjda s' prackom ish'o na Zuc :? :D
Meho, pozdravi "muharema" :-D (ako imash internet) i price nek ostavi za guslarsko sijelo..
Josh jedan od "ugrozenih" shto kupi price sa interneta i prepricava u prvom licu jednine.... :D
Neshto ne shtima u tvom pisanju :-) ...de malo koriguj ova dva posta...pa idemo ponovo...

P.S. Za razliku, uporedi kako/shta pishe @kenjac :dance: (ne valja ti nick jarane :-D ) i moj odgovor osjeti se razlika, dovoljan je mali detalj...tvoja prica "zaudara"
Objasni mi sta se to nepoklapa pa da ti deteljnije objasnim.....ako si citao obadva posta mislim a ne samo preletio.....mozda ti neodgovara da neko ko nje bosnjak a prezivio je cijeli rat u sarajevu moze nesto da kaze protiv armije i nekih njenih heroja.....eno teme o caci ...vidi se koliko je zreo duh u sarajevu kad psihopatu kao sto je caco bio slave i dan danas...ajde shana mozes ti to bolje....
jel treba da ti kazem po kojim sam rovovima skakao po zuci pa da ti bude jasnije.....jel treba da ti opisem kako su i gdje su poginuli vikicevi na golom brdu, samo reci ....kako smo bjezali od unprofora na igmanu dok smo izlazili na treskavicu......izgleda da si ti shana majka bio sa tim "herojima" pa operisao po gradu cim ih toliko branis.....
shana_majka

#118 Re: Rat "s one strane nisana"...

Post by shana_majka »

.
Last edited by shana_majka on 11/12/2008 04:56, edited 1 time in total.
kv99

#119 Re: Rat "s one strane nisana"...

Post by kv99 »

exliberal wrote:
shana_majka wrote:
Imam vishe poshtovanja za njih, bar su otvoreno i jasno rekli/uradili...i znao sam shta/kao sa njima (pushka njemu, pushka meni) ,pa kako Bog nam da.
Ove shto na hinjaka...ne gumo nikako
sana majka neseri matere ti
mani mi te price....meni su upadali heroji i isto kaoi i ti ...a sto si ostao ovdje?...sta ces ti u gradu?...nije ti tu mjesto...ostao si ovdje da dajes signale i da spijuniras...gdje ti je radio stanica?....
na pocetku rata niko nam nije htjeo dati ni pracke a kamo sta drugo, kad je receno da se organizuju straze rekoh ajmo komsije da organizujemo da nam nedolaze kriminalci i pljackasi...neka netreba ...samo ti sjedi kuci....onda sam skontao da sam ja bio predmet tih straza...kad se zapucalo momacki po zuci, kad su glave pocele da lete onda su se svi demobilisali po stabovima...a nama pozivi ...ajde i vi branite bosnu..mi smo svoje dali....a znas kako su nam donosili pozive?...zalupa tip na vrata ...komsija sandjos...ti otvoris a on te spuca sakom ....i baci poziv na tebe ...i samo kaze nemoj da se nejavis....naravno on nije vidio sata rova..citav rat proveo u vp....njegov rodjak mi polomio rebra u skoli preko puta komunalnog ( stara skola blagoje parovica)..sva vojna policija je bila sandjak......i sta su tad srbi trebali da rade...pa ja neznam ni jednog srbina koji je pucao po srpskoj strani.....bio je samnom jedan tip koji se znao ufatit sarca pa udri...kasnije su skontali da je ispucavao uprazno sanduke municije...i onda mu dali kalasa ...i njemu je iskrivio cijev ...nakraju su ga otjerali na ekonomiju...gdje sam i ja zavrsio na kraju....ko i svi nepodobni.
Znas kad su pale linije na golom brdu taj sandos iz vp je doveden na liniju kao ispomoc i kad je vidio da je skoro cijela jedinica policije dovedena noc ranije izmasakrirana dezertira sa polozaja....naravno mi smo ostali gore....jel mislis da je zaglavio zatvora?....jest al u kurcu....
I sad mi pojednici pocnu o ratu i multikulturi..... :x

Znaci namjerno je bezveze trosio municiju kad je svaki metak bio zlata vrijedan i kad se jedino mogao unijeti preko /ispod piste i jos mu to nije bilo dovoljno pa je i pusku onesposobio tj vrsio je namjerno sabotazu vojne opreme na prvoj liniji...i cudis se sto je proglasen za "nepodobnog" i poslije svega toga kad su nekoliko puta otkrili da sabotira opremu zavrsi na ekonomiji...njega je trebalo streljati a ne dati mu da kopa krompire a ti se zahvali njemu i ostalim "Dubarama" zbog cega si i ti proglasen nepodobnim. Cetnici nisu birali ko je ko kad su gadzali redove za vodu ali ti ne znas ni jednog srbina koji je pucao na cetnike ? Da si bio na brdima oko Beograda i Uzica tada bi te mogao razumjeti i imati suosjecanja prema tebi i ostalima ali kad kazes da si bio u Sarajevu , isao na Treskavicu i jos se pitas sta su "srbi trebali da rade "... :?
Last edited by kv99 on 30/10/2008 21:10, edited 1 time in total.
Cholina_Lokica

#120 Re: Rat "s one strane nisana"...

Post by Cholina_Lokica »

exliberal wrote:Svidjalo vam se ili ne tako je bilo..biti srbin u sarajevu tokom rata nije nimalo bilo jednostavno....
....citajuci ove postove pokvari mi se raspolozenje.....fuj...sjetih se rata ..i kad mi sad heroji kazu da bi trebalo ratovat....uf dabogda :x :x :x
ne znam je li to do mene ili sta vec.... ali kad je tako tesko bilo srbima u sarajevu, kako moj dio familije koji su srbi, nikad nisu ni jednu ruznu rijec dobili upucenu na njihov racun... citav rat svi bili tu i sve najnormalnije prolazilo kao i svima ostalima
shana_majka

#121 Re: Rat "s one strane nisana"...

Post by shana_majka »

[
Last edited by shana_majka on 11/12/2008 04:56, edited 1 time in total.
exliberal

#122 Re: Rat "s one strane nisana"...

Post by exliberal »

shana_majka wrote:
shana_majka wrote:treba, pocni...
"Muhareme" :-D shta je rec !? :D
Prva "akcija" a tebe nema...mora da su te Vikicevi "zavalili" :P
Poshto ti je zadatak da prikupish koju informaciju :mrgreen: ,("kupio" sam pricu ;-) ) sad' cu da ofiram nekog (a ti dalje shiri)...
Odgovorno tvrdim da je raskin muha (nick @muha_sa) jedan od najvecih ratnih profitera. U ratu je "hajrov'o" preko 20 kanistera za vodu (praznih) i rezervnu gumu za biciklo..sram ga bilo :evil:
@topla voda (josh pod istragom) vjerovatno 5-6 vreca drva sa Zuci...

Nije shana "pao" ni na jadovanove ublehe, pa nece ni na tvoje i tebi slicnim.
Svim LJUDIMA bilo je teshko za vrijeme agresije na Sarajevo bez obzira na "predznak". KOD SHANE NIJE BILO DRUGE PODJELE OSIM NA LJUDE I NE LJUDE !!!
Tako bilo...tako i ostalo. Neshto se "rastuzim" kad citam ono shto si napis'o, toliko istine...nemam rijeci. Jednostavno-da. ne mogu vjerovat :P

P.S. sjetih se onog @saviola, sve fino, poshteno..., na kraju se sam izofir'o da je bio na "shpici" sa sijacem...
Svaka slicnost sa gore pomenutim je (ne)namjerna... :mrgreen:
nisam razgulio nego nemam zivaca da se raspravljam
ja sam napisao ono sto se meni desavalo, kako sam prezivio rat a sad sto mnogi od vas nemogu da priznaju da je tako bilo....do vas je...
neko spomenu onog tipa sto je pucao ko manijak ( nismo mu jednom jebali mater ali ne zbog trosenja municije nego sto bi navukao artljeriju na rovove...)...jeste pucao je ...kad god bi ga pitali sto on je govorio rat je bolje ja na njih nego oni na mene....i jeste ispucavao sta god da su mu dali.....i jeste zavrsio na ekonomiji kao i ja i drugi nepodobni.
Shana mani mi te price djelilo se na ljude i neljude....nije istina i to sam znas. Dijelilo se po imenu i prezimenu.....znas kao sto spomenu jedan momak ranije dodje direktiva da nemogu da budu dva ili nedaj boze tri srbina na rovu....daj mobilizaciju nedostaje bosnjaka....ajde ako je iko bio u prvoj motorizovanoj moze to da potvrdi....kad su nas postrojili pred 3 izlazak na treskavicu i sehovic izadje i kaze srbi nek istupe....vi neidete....a moji saborci jebu mater...ne sto mi neidemo nego sto oni idu...ops i to je laz....ma da moj Shana sve je laz....laz je da su mi roknuli dva clana familije....roknuti od "heroja".....jednog nismo nikad ni nasli...covjek penzioner bio....ma ni to nije istina....
a sad mozes opet da uskocis sa malo sarkazma i da dalje tvrdis da nije tako bilo.....do vas je ako hocete da normalno da pricamo...ako ste za podjebavanja....onda se cujemo neki drugi put
Kraljevna_Twain

#123 Re: Rat "s one strane nisana"...

Post by Kraljevna_Twain »

shana_majka wrote:
P.S. sjetih se onog @saviola, sve fino, poshteno..., na kraju se sam izofir'o da je bio na "shpici" sa sijacem...
i ko zna koliko je ovakvih bilo/i postoji :skoljka:
shana_majka

#124 Re: Rat "s one strane nisana"...

Post by shana_majka »

[
Last edited by shana_majka on 11/12/2008 04:48, edited 1 time in total.
IZVANZEMALJAC

#125 Re: Rat "s one strane nisana"...

Post by IZVANZEMALJAC »

Momak iz Srebrenice mi pričo kako su ga poslje rata ljepo dočekali bivše komšije. Usred grada mu je jedan ..... rekao da mu je žao što nisu i njega zaklali.
Ima puno priča o dobrim ljudima koji su pomagali u ratu ili su ga izbjegavali samo mi se čini da jih nema puno. Da jih ima nebi danas imali republiku šumsku i ponovne pokušaje stvaranja H-Bosne. Ova zemlja se i dan danas razara al ne više granatama. Zanima me zašto se sada na jave ti ljudi nemaju više pušku na čelu.ako nemogu javno mogu anonimno da nešto kažu, urade.
Post Reply