sve je ovo upravo ovako i nikako drugacije..a seljo iz laktase je u panici od istraga i treba mu stalna nestabilnost..medjutim otcjepljenje ne smije izvestisamonikli wrote:Ovo je samo jedan jeftini trik vlasti iz RS-a, suštinska razlika između 1990 i 2008 ili 2010 u tome da
- Dodik nema JNA iz sebe kao što je imao Milošević;
- Dodik nema podršku cjelokupnog srskog naroda u cjelosti od Triglava do Đevđelije;
- Formirana je nova kvazi politička elita i ekonomsko-tajkunski sloj koji neće dozvoliti urušavanje sistema;
- Puno je inostranih firmi sa megalomanskim projektima u BiH;
- Razlika sa Američikim izborima je i ta što NATO kontrolira sve sigurnosne pozicije u BiH i okolini, a biraju se ljudi koji su 90-ih godina bili protiv Srpske agresije, prije svega Barak Obama i John Byden.
- Srbijanski režim je dobrano demontiran u proteklih 5 godina, nema onih koji bi potakli takvu avanturu;
-Dodik nije toliko baš lud da pokrene još jedan egzodus srpskog stanovništva, jer rat je stao koliko se sjećamo pred Banjalukom;
- Jednostavno sada su mnogo drugačija pravila na terenu u odnosu na ona prije 16 godina.
Može skupština RS-a izglasati kakvu hoće rezoluciju o odcjepljenju, ali svi oni Srbi koji žive van RS-a, odnosno u FBiH mogu odmah ponovo pakovati kofere, jer će krenuti val nasilja na svim frontovima, mislim na medije, ekonomiju, a po najmanje na ratni front. Jer ovo je još jedno getoiziranje. Dodik prvenstveno misli na one srbe koji žive u okolici Laktaša, i Banjaluke.
KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!
-
lunci
#101 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#102 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!
Karadžić: Biće Srpska jednog dana naša
09.10.2008. 11:32

Ratni zločinac i nekadašnji prvi čovjek Republike Srpske Radovan Karadžić provodi svoje dane zatvoren u Haškom tribunalu, trudeći se da što manje razmišlja o tome da ga je srpski narod isporučio tom sudu
. Ovo je u razgovoru za jedan srbijanski list potvrdio član tima odbrane Karadžćića, Milivoje Bata Ivanišević.
Na pitanje da li je tačno da tuguje za Republikom Srpskom, za Srbima, Ivanišević kaže da je to potpuno očekivano, kao i da je jednom prilikom čak u tuzi što je godinama udaljen od svog naroda i matice rekao „Biće Srpska jednog dana naša".
(--- NO LINKS ---)
Eve i propali guslar-psihijatrikus progovara iz tamnice mrskoga Haga
Oranje Marka Kraljevića
Vino pije Kraljeviću Marko
Sa staricom Jevrosimom majkom,
A kad su se napojili vina,
Majka Marku stade besjediti:
O moj sinko, Kraljeviću Marko!
Ostani se, sinko, četovanja,
Jer zlo dobra donijeti ne će,
A staroj se dosadilo majci
Sve perući krvave haljine;
Već ti uzmi ralo i volove,
Pak ti ori brda i doline,
Te sij, sinko, šenicu bjelicu,
Te ti rani i mene i sebe.
To je Marko poslušao majku:
On uzima ralo i volove;
Al' ne ore brda i doline,
Već on ore careve drumove;
Otud idu Turci janjičari,
Oni nose tri tovara blaga,
Pa govore Kraljeviću Marku:
More Marko ne ori drumova.:
More Turci ne gaz'te oranja. -
More Marko, ne ori drumova.
More Turci, ne gaz'te oranja.:
A kada se Marku dosadilo,
Diže Marko ralo i volove,
Te on pobi Turke janjičare,
Pak uzima tri tovara blaga,
Odnese ih svojoj staroj majci:
To sam tebe danas izorao.
Poenta ,tri tovara blaga popljackano
09.10.2008. 11:32

Ratni zločinac i nekadašnji prvi čovjek Republike Srpske Radovan Karadžić provodi svoje dane zatvoren u Haškom tribunalu, trudeći se da što manje razmišlja o tome da ga je srpski narod isporučio tom sudu
Na pitanje da li je tačno da tuguje za Republikom Srpskom, za Srbima, Ivanišević kaže da je to potpuno očekivano, kao i da je jednom prilikom čak u tuzi što je godinama udaljen od svog naroda i matice rekao „Biće Srpska jednog dana naša".
(--- NO LINKS ---)
Eve i propali guslar-psihijatrikus progovara iz tamnice mrskoga Haga
Oranje Marka Kraljevića
Vino pije Kraljeviću Marko
Sa staricom Jevrosimom majkom,
A kad su se napojili vina,
Majka Marku stade besjediti:
O moj sinko, Kraljeviću Marko!
Ostani se, sinko, četovanja,
Jer zlo dobra donijeti ne će,
A staroj se dosadilo majci
Sve perući krvave haljine;
Već ti uzmi ralo i volove,
Pak ti ori brda i doline,
Te sij, sinko, šenicu bjelicu,
Te ti rani i mene i sebe.
To je Marko poslušao majku:
On uzima ralo i volove;
Al' ne ore brda i doline,
Već on ore careve drumove;
Otud idu Turci janjičari,
Oni nose tri tovara blaga,
Pa govore Kraljeviću Marku:
More Marko ne ori drumova.:
More Turci ne gaz'te oranja. -
More Marko, ne ori drumova.
More Turci, ne gaz'te oranja.:
A kada se Marku dosadilo,
Diže Marko ralo i volove,
Te on pobi Turke janjičare,
Odnese ih svojoj staroj majci:
To sam tebe danas izorao.
Poenta ,tri tovara blaga popljackano
-
behavac
#103 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!
Pazi to su emocija i to ne mozes vezati za zakon i pravo.nokia6170 wrote:nije zakonom obavezno navijati ni za koga, ali ovdje se postavlja pitanje sta bi se desilo da na utakmicu u banja luku (grad u bosni i hercegovini) na stadion borca (kluba iz bosne i hercegovine) dodje 50 autobusa iz cijele bosne i hercegovine da navijaju upravo za svoju drzavu bosnu i hercegovinu?behavac wrote:
A sto se tice reprezentacije tu jesi u pravu, al nije po zakonu obavezno navijeti za reprezentaciju i mislim da se tu ne gleda postovanje drzave.
A i te utakmice se rjetko igraju van glavnog grada.
I ne trazi Republika Srpska da Bosnajci brane njene interese, te interese ce brzaniti sami gradjani RS-a, al ne dozvoljava da je ugrozavaju.
RS jos ima nekih problema sli to se sve moze ispraviti.
A ne vidim zasto bi buduca desavanja kao ulazak BIH-a u EU bio protiv RS-a, pa RS se za to i zalaze.
mislis da bi vlasti rs-a to dozvolili ili bi gledali desavanja naroda iz 2001. godine iz banja luke i ubistvo murata badica?
niko ne tjera ovdje nikog da voli bosnu i hercegovinu, ali rs tjera svoje gradjane da mrze bosnu i hercegovinu i da mrze sve one koji vole bosnu i hercegovinu sto za posljedicu ima nasilje koje je vise puta demonstrirano. e to je problem moj druze.
nemoj se moj behavac praviti fin kad svi znamo kakva je situacija u republici srpskoj....administrati8vna jedinica stvorena nazalost najgorim krsenjima medj. prava i na najstrasnijim zlocinima i mentalno egzistira na tim principa uvjerena da je to OK, odnosno da nije OK, al sluzi vise cilju.
vama na cast i obraz ide sto je definirate kao "volju naroda".
p.s. u banja luku kad bi neko dosao i povikao "ovo je bosna" sigurno ne bi bio docekan kao neko ko bi u mostaru ili sarajevu povikao "ovo je federacija".
Mogle bi vlasti RS to da dozvole bez problema al pitanje je kako bi narod reagovao.
Sto se mene licno tice najbolje bi bilo u tom slucaju da uopste ne reaguje, tj da oni koji hoce odu gledati a koji nece da ne idu al realno bojim se da bi bilo incidenata.
I ne bih se slozio da RS tjera gradjana da mrze BIH.
Oni su svakako vise manje ravnodusni prema njoj.
A sto se tice tog vikanja opet ja ne bi nikom branio da vise sta god hoce al mozda bi se nasao neko kome bi to smetalo al i toga ima svagdje.
To ti je kao da u Sarajevo il sad na Kosovu vices ovo je Srbija, uvijek se nadje budala koja te moze udariti.
-
behavac
#104 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!
Fino covjek rekao da ne gaze oranje.pici wrote: More Turci, ne gaz'te oranja.:
hhhh
lol:)
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#105 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!
Slazem se u mnogo cemu ali ovdje si malo pretjerao. Ako me sjecanje ne vara zar u Sarajevu nije ubijeno 12000 ljudi. Ako to ne zoves gledanje genocida u oci. Osim toga u Sarajevu su 1992 jurisali na barikade dok su u podrinju jos uvijek vjerovali da ce uh JNA zastiti. I ja sam Krajisnik ali ocekivao bih daleko vecu reakciju u Sarajevu nego sto neki tumace.Frankyee wrote: Jedino one snage koje su jednom gledale Genocidu u oci, kao na primjer u Krajini, Istocnoj Bosni, Posavini, i koje su dozivjele izdaju od svih pa i rodjene brace Bosnjaka, bi pokusale nesto da urade. Posto je sva politicka moc u rukama politicara iz Sarajeva ti pokusaji bi propali uprkos zrtvama i pozrtvovanju pojedinaca i naroda is gornje navedenih krajeva.
[b]Haris Silajdzic = Fikret Abdic[/b]
-
lunci
#106 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!
lunci wrote:sve je ovo upravo ovako i nikako drugacije..a seljo iz laktasa je u panici od istraga i treba mu stalna nestabilnost..medjutim otcjepljenje ne smije izvestisamonikli wrote:Ovo je samo jedan jeftini trik vlasti iz RS-a, suštinska razlika između 1990 i 2008 ili 2010 u tome da
- Dodik nema JNA iz sebe kao što je imao Milošević;
- Dodik nema podršku cjelokupnog srskog naroda u cjelosti od Triglava do Đevđelije;
- Formirana je nova kvazi politička elita i ekonomsko-tajkunski sloj koji neće dozvoliti urušavanje sistema;
- Puno je inostranih firmi sa megalomanskim projektima u BiH;
- Razlika sa Američikim izborima je i ta što NATO kontrolira sve sigurnosne pozicije u BiH i okolini, a biraju se ljudi koji su 90-ih godina bili protiv Srpske agresije, prije svega Barak Obama i John Byden.
- Srbijanski režim je dobrano demontiran u proteklih 5 godina, nema onih koji bi potakli takvu avanturu;
-Dodik nije toliko baš lud da pokrene još jedan egzodus srpskog stanovništva, jer rat je stao koliko se sjećamo pred Banjalukom;
- Jednostavno sada su mnogo drugačija pravila na terenu u odnosu na ona prije 16 godina.
Može skupština RS-a izglasati kakvu hoće rezoluciju o odcjepljenju, ali svi oni Srbi koji žive van RS-a, odnosno u FBiH mogu odmah ponovo pakovati kofere, jer će krenuti val nasilja na svim frontovima, mislim na medije, ekonomiju, a po najmanje na ratni front. Jer ovo je još jedno getoiziranje. Dodik prvenstveno misli na one srbe koji žive u okolici Laktaša, i Banjaluke.
- zecko_kupuz
#107 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!
Pa stvarno ljudi, svako malo "kukumačete"
. "Kraj BiH, kraj BiH..." - uvijek iste žalopojke. Vratite se malo u realnost. Upravo uz takve komentare Bosni i Hercegovini nema napretka. Hoćemo li biti konstruktivni, ili ćemo samo sjediti kući i plakiti
.
-
behavac
#108 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!
To i ja kazem!zecko_kupuz wrote:Pa stvarno ljudi, svako malo "kukumačete". "Kraj BiH, kraj BiH..." - uvijek iste žalopojke. Vratite se malo u realnost. Upravo uz takve komentare Bosni i Hercegovini nema napretka. Hoćemo li biti konstruktivni, ili ćemo samo sjediti kući i plakiti
.
Ajmo nesto konstruktivno...
- Prpa.ba
#109 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!
Slazem se. Vrijeme je za nabavku stotinjak oklopnih vozila, tenkova, kao i za podebljavanje helikopterske flote. Obavezno stapanje kantonalnih u Federalni MUP radi lakse pripreme za sukob, takodjer i priprema mobilizacijskih listazecko_kupuz wrote:Hoćemo li biti konstruktivni, ili ćemo samo sjediti kući i plakiti.
-
grki
#110 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!
..i šta sa tim?Prpa.ba wrote:Slazem se. Vrijeme je za nabavku stotinjak oklopnih vozila, tenkova, kao i za podebljavanje helikopterske flote. Obavezno stapanje kantonalnih u Federalni MUP radi lakse pripreme za sukob, takodjer i priprema mobilizacijskih listazecko_kupuz wrote:Hoćemo li biti konstruktivni, ili ćemo samo sjediti kući i plakiti.
- nokia6170
#111 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!
behavac wrote:Pazi to su emocija i to ne mozes vezati za zakon i pravo.nokia6170 wrote:nije zakonom obavezno navijati ni za koga, ali ovdje se postavlja pitanje sta bi se desilo da na utakmicu u banja luku (grad u bosni i hercegovini) na stadion borca (kluba iz bosne i hercegovine) dodje 50 autobusa iz cijele bosne i hercegovine da navijaju upravo za svoju drzavu bosnu i hercegovinu?behavac wrote:
A sto se tice reprezentacije tu jesi u pravu, al nije po zakonu obavezno navijeti za reprezentaciju i mislim da se tu ne gleda postovanje drzave.
A i te utakmice se rjetko igraju van glavnog grada.
I ne trazi Republika Srpska da Bosnajci brane njene interese, te interese ce brzaniti sami gradjani RS-a, al ne dozvoljava da je ugrozavaju.
RS jos ima nekih problema sli to se sve moze ispraviti.
A ne vidim zasto bi buduca desavanja kao ulazak BIH-a u EU bio protiv RS-a, pa RS se za to i zalaze.
mislis da bi vlasti rs-a to dozvolili ili bi gledali desavanja naroda iz 2001. godine iz banja luke i ubistvo murata badica?
niko ne tjera ovdje nikog da voli bosnu i hercegovinu, ali rs tjera svoje gradjane da mrze bosnu i hercegovinu i da mrze sve one koji vole bosnu i hercegovinu sto za posljedicu ima nasilje koje je vise puta demonstrirano. e to je problem moj druze.
nemoj se moj behavac praviti fin kad svi znamo kakva je situacija u republici srpskoj....administrati8vna jedinica stvorena nazalost najgorim krsenjima medj. prava i na najstrasnijim zlocinima i mentalno egzistira na tim principa uvjerena da je to OK, odnosno da nije OK, al sluzi vise cilju.
vama na cast i obraz ide sto je definirate kao "volju naroda".
p.s. u banja luku kad bi neko dosao i povikao "ovo je bosna" sigurno ne bi bio docekan kao neko ko bi u mostaru ili sarajevu povikao "ovo je federacija".
Mogle bi vlasti RS to da dozvole bez problema al pitanje je kako bi narod reagovao.
Sto se mene licno tice najbolje bi bilo u tom slucaju da uopste ne reaguje, tj da oni koji hoce odu gledati a koji nece da ne idu al realno bojim se da bi bilo incidenata.
I ne bih se slozio da RS tjera gradjana da mrze BIH.
Oni su svakako vise manje ravnodusni prema njoj.
A sto se tice tog vikanja opet ja ne bi nikom branio da vise sta god hoce al mozda bi se nasao neko kome bi to smetalo al i toga ima svagdje.
To ti je kao da u Sarajevo il sad na Kosovu vices ovo je Srbija, uvijek se nadje budala koja te moze udariti.
naravno da nije isto vikati u banjoj luci ovo je Bosna, i vikati u sarajevu ovo je Srbija....pogresno povlacenje paralele..jer banja luka jeste u bosni, dok sarajevo nije u srbiji niti ce ikada biti. prvo je cinjenica, a drugo je fantazija.
e sad je druga stvar sto vi cinjenicu i istinu vidite kao provokaciju potvrditi javno naglas nesto.
dakle nemojte se praviti fini i humani u rs-u jer ste itekako nabijeni bijesom i krvolocnoscu fasizma i netrpeljivosti samo zato sto bi neko konstatovao ono sto jeste, a nikako nesto sto bi neko zelio da bude. sjeti se samo 2001. godine i ponasanja tadasnjih vlasti koje su vise nego huslale narod da izadje na ulice i napravi belaj, koji je i na kraju zavrsio smrcu...osjecali ste se tada isto kao i 1992. godine, mocno kao da vam niko nista ne moze..jer je to sveta srpska zemlja.
i upravo je takav mentalni sklop posljedica ispiranja mozga od strane vlasti republike srpske...za pocetak mozda da upitate ostala dva konstitutivna naroda te republike srpske sta misle o samom nazivu republike srpske i da li ih taj jednonacionalni naziv entiteta, koji pripada trima narodima podjednako, vrijedja.
republika srpska u 2008. godine nije isti sto i rs 1995. godine kada je bila definisana kao drzava iskljucivo srpskog naroda...ona to vise nije i bilo bi krajnje vrijeme da malo okrenite tockic u svojoj glavi i za pocetak pocnete primjenjivati svoj vlastiti ustav...al ustav rs iz 2008. godine, a ne ustav rs-a 1993. godine...u pogledu nosioca suvereniteta i vlasnistva nad tim dijelom bosne i hercegovine.
vi, nazalost, u rs-u jos zivite u 1993. godine u svojim glavama.
Last edited by nokia6170 on 10/10/2008 20:13, edited 1 time in total.
-
maxell_sarajevo
#112 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!
Ja poslije 1992 godine ovim domacim SRBIMA I HRVATIMA, a Bogami i onim preko granice vise nevjerujem.Sva sreca imam ocevu uniformu sa ljljanima i sto je jos bitnije naucio sam ih gledati preko nisana
- nokia6170
#113 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!
behavac wrote:
Pazi to su emocija i to ne mozes vezati za zakon i pravo.
narod reaguje kako mu kaze vlast, a ako reaguje onako kako mu ne kaze vlast, onda imate veliki problem da kontrolisete sigurnost i kontrolu od strane organa republike srpske.
naravno svi znamo da u rs-u nista, al bas nista ne moze da se desi bez odobrenja vlasti republike srpske pa prema tome i sam belaj i kontrola belaja. previse je rs jednopartijski sistem i centralizovan da ista moze izmaci tek tako kontroli vlastima rs-a....ako i izmakne, onda je izmaklo jer je trebalo izmaci.
jadni ste mi vi svi tamo kad jebenu utakmicu ne mozete organizovati, vec bi dolazak navijaca vlastite drzave bosne i hercegovine na utakmicu proglasili kao pokusaj rusenja republike srpske i provokaciju, jer su pazi sad ovo:
ljudi-bosanskohercegovacki gradjani i drzavljani dosli da navijaju za svoju reprezentaciju u svom bosanskohercegovackom gradu.
vi imate problem sa najosnovnijim geografskim cinjenicama.
Pazi to su emocija i to ne mozes vezati za zakon i pravo.
narod reaguje kako mu kaze vlast, a ako reaguje onako kako mu ne kaze vlast, onda imate veliki problem da kontrolisete sigurnost i kontrolu od strane organa republike srpske.
naravno svi znamo da u rs-u nista, al bas nista ne moze da se desi bez odobrenja vlasti republike srpske pa prema tome i sam belaj i kontrola belaja. previse je rs jednopartijski sistem i centralizovan da ista moze izmaci tek tako kontroli vlastima rs-a....ako i izmakne, onda je izmaklo jer je trebalo izmaci.
jadni ste mi vi svi tamo kad jebenu utakmicu ne mozete organizovati, vec bi dolazak navijaca vlastite drzave bosne i hercegovine na utakmicu proglasili kao pokusaj rusenja republike srpske i provokaciju, jer su pazi sad ovo:
ljudi-bosanskohercegovacki gradjani i drzavljani dosli da navijaju za svoju reprezentaciju u svom bosanskohercegovackom gradu.
-
Agic Nurija
#114 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!
nokia6170 wrote:behavac wrote:
Apsolutno si u pravu što se tiče zemljopisa, kojeg na žalost i sam postavljaš u naučnu fantastiku:
Nikada i nigdje nije postojalo ništa "bosanskohecegovačko" ni na ovom na na onom svijetu! Ima jedna stara evropska zemlja, to jeste njen ostatak u granicama berlinskokongresne, austrougarske, srpskohrvatske, turskomuslimanske behacije, a ta zemlja se od postanka do dana danšnjih zvala BOSNA!
Ako ima BOSNE, trebalo bi da bude i BOSANSKOG NARODA da je voli, njeguje i brani, ali.....
Od 1878 do danas u BOSNI vegetira, politički rečeno, ljudska amorfna masa - "behacijski narod" nad kojim danonočno bdiju bulumente nomadskih hajduka, bizantskih varalica, bosanskih poturica, papskih ulizica i ostalih bjelosvjetskih avanturista i uhoda...
Slijedeći rat na bosanskim državnim prostorima če se voditi u ime obnove samostalne bosanske države i u spostavljanja suvereniteta i legimiteta bosanskog naroda na njegovoj historijskoj državnoj i etničkoj teritoriji.
Smrt svim bosanskim neprijateljima!
Živio bosanski narod!
-
Umjetnik a
#115 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!
DobroJutroKolumbo wrote:Bojim se da ćemo taj scenario pocetka-kraja BiH gledati na datum izbora u SAD! Ovih dana je pocela sa radom ista ona propaganda , koja je pocela pred rat 1992. godine! I ako dolazi do takvog scenarija , veoma je izgledno da ce poceti i RAT! Ja koji sam veliki protivnik teze , da bi moglo doci do takvih desavanja , jednostavno prema vec vidjenom scenariju , mislim da ce se i ostvariti moje slutnje , molim Boga da se to ne desi!
Ako ce se vec to desiti , nek nam kazu , sta nas ceka! Ako ce biti rata , dajte nam oruzje podijelite , da nebi opet bili glineni golubovi!
jesi i ti normalan
- Prpa.ba
#116 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!
grki wrote:..i šta sa tim?
"dejstvovati" i "razvlaciti pamet njihovu" u slucaju belaja
-
grki
#117 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!
..ja "muda"Prpa.ba wrote:grki wrote:..i šta sa tim?
"dejstvovati" i "razvlaciti pamet njihovu" u slucaju belaja
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#118 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!
nije negobehavac wrote:Fino covjek rekao da ne gaze oranje.pici wrote: More Turci, ne gaz'te oranja.:
hhhh
lol:)
Marko je razbojnik
- Mahalac
#119 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!
Svi argumenti ovog svijeta nece pomoci u promjeni fasistickog razmisljanja vecine srpskog naroda u BiH.
Nevjerovatno je da se ne zeli ustuknuti ni u onim najosnovnijim ociglednim stvarima i pokazati mrvu dobre volje...
Meni je to stvarno nevjerovatno..kakvi su to mentalni sklopovi
Istorija a i svakodnevnica pokazuje da njihov genetski kod jednostavno ne poznaje korektan suzivot s drugim narodima, a na kraju kad se svi razidju ili kad sve otjeraju onda ce se sami izmedju sebe potuci.
Nevjerovatno je da se ne zeli ustuknuti ni u onim najosnovnijim ociglednim stvarima i pokazati mrvu dobre volje...
Meni je to stvarno nevjerovatno..kakvi su to mentalni sklopovi
Istorija a i svakodnevnica pokazuje da njihov genetski kod jednostavno ne poznaje korektan suzivot s drugim narodima, a na kraju kad se svi razidju ili kad sve otjeraju onda ce se sami izmedju sebe potuci.
Last edited by Mahalac on 10/10/2008 22:11, edited 1 time in total.
- osa
#120 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!
s obzirom na povijesne državne i etničke teritorije, hoćete li vratiti bihać hrvatskoj, on naime nikad nije bio u bosni, već je okupiran od strane turaka.Agic Nurija wrote:nokia6170 wrote:behavac wrote:
Apsolutno si u pravu što se tiče zemljopisa, kojeg na žalost i sam postavljaš u naučnu fantastiku:
Nikada i nigdje nije postojalo ništa "bosanskohecegovačko" ni na ovom na na onom svijetu! Ima jedna stara evropska zemlja, to jeste njen ostatak u granicama berlinskokongresne, austrougarske, srpskohrvatske, turskomuslimanske behacije, a ta zemlja se od postanka do dana danšnjih zvala BOSNA!
Ako ima BOSNE, trebalo bi da bude i BOSANSKOG NARODA da je voli, njeguje i brani, ali.....
Od 1878 do danas u BOSNI vegetira, politički rečeno, ljudska amorfna masa - "behacijski narod" nad kojim danonočno bdiju bulumente nomadskih hajduka, bizantskih varalica, bosanskih poturica, papskih ulizica i ostalih bjelosvjetskih avanturista i uhoda...
Slijedeći rat na bosanskim državnim prostorima če se voditi u ime obnove samostalne bosanske države i u spostavljanja suvereniteta i legimiteta bosanskog naroda na njegovoj historijskoj državnoj i etničkoj teritoriji.
Smrt svim bosanskim neprijateljima!
Živio bosanski narod!
-
VjecitiStudent
#121 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!
osa wrote: s obzirom na povijesne državne i etničke teritorije, hoćete li vratiti bihać hrvatskoj, on naime nikad nije bio u bosni, već je okupiran od strane turaka.
Kojoj Hrvatskoj? Onoj sto je bila pod Austrijom hiljadu godina?
- osa
#122 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!
pod austrijom ili turskom u čemu je razlika.VjecitiStudent wrote:osa wrote: s obzirom na povijesne državne i etničke teritorije, hoćete li vratiti bihać hrvatskoj, on naime nikad nije bio u bosni, već je okupiran od strane turaka.![]()
![]()
![]()
-
BKrajina
#123 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!
Svi znamo da Dodik i ostali politicari u RS rade godinama veoma slozno, zajednicki na otcjepljenju i uvjeren sam da cak imaju i tim eksperata koji svakodnevno analiziraju zakone, ustav, politicku situaciju, odnose u svijetu i EU, itd i rade na raspirivanju mrznje, ne samo izmedju RS i Federacije vec i unutar same Federacije, izmedju Hrvata i Bosnjaka, izmedju samih Hrvata i samih Bosnjaka. Svi smo svjedoci izjava Dodika o trecem entitetu, neslaganja izmedju stranaka i politicara u Federciji koji su bili dojucerasnji saveznici. Mora se priznati da ih je Dodo majstorski zavadio, ali ne samo njih vec i Evropske i svjetske lidere. Sad, politicari u RS cekaju POGODAN momenat da ostvare dugogodisnji san i sada je pitanje da li je ova politicka i ekonomska kriza upravo taj pogodan momenat za tako nesto.
Snage u BIH koji zele zajednicki zivot i ocuvanje BIH bi morali shvatiti zakon akcije i reakcije i trebale bi se udruziti u koaliciju, napraviti plan i dugogodisnju politicku platformu da bi se onemogucilo bilo kakvo komadanje nase drzave i to predociti evropskim i svjetskim snagama. Cak sta vise, BIH bi trebala iskoristiti Srpsku inicijativu za preispitivanje Medjunarodnog zakona za proglasenje nezavisnosti drzava, ili je cak sva ova "frka" oko osamostaljenja RS bas namjerno pokrenuta kao vjetar u ledja Srbiji?
Snage u BIH koji zele zajednicki zivot i ocuvanje BIH bi morali shvatiti zakon akcije i reakcije i trebale bi se udruziti u koaliciju, napraviti plan i dugogodisnju politicku platformu da bi se onemogucilo bilo kakvo komadanje nase drzave i to predociti evropskim i svjetskim snagama. Cak sta vise, BIH bi trebala iskoristiti Srpsku inicijativu za preispitivanje Medjunarodnog zakona za proglasenje nezavisnosti drzava, ili je cak sva ova "frka" oko osamostaljenja RS bas namjerno pokrenuta kao vjetar u ledja Srbiji?
Last edited by BKrajina on 10/10/2008 22:23, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#124 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!
Nazad u skolu i prouci malo dio o srednjevjekovnim drzavama.osa wrote:pod austrijom ili turskom u čemu je razlika.VjecitiStudent wrote:osa wrote: s obzirom na povijesne državne i etničke teritorije, hoćete li vratiti bihać hrvatskoj, on naime nikad nije bio u bosni, već je okupiran od strane turaka.![]()
![]()
![]()
Ako bi se granice povlacile po nekakvom suludom istorijskom pravu, svi bi mi danas bili Rimljani.
- osa
#125 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!
quote="osa"]
pod austrijom ili turskom u čemu je razlika.[/quote]VjecitiStudent wrote:osa wrote: s obzirom na povijesne državne i etničke teritorije, hoćete li vratiti bihać hrvatskoj, on naime nikad nije bio u bosni, već je okupiran od strane turaka.![]()
![]()
![]()
Nazad u skolu i prouci malo dio o srednjevjekovnim drzavama.
Ako bi se granice povlacile po nekakvom suludom istorijskom pravu, svi bi mi danas bili Rimljani.[/quote]
nije bio moj prijedlog nego nurijin, moja je šega na prijedlog.[