Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post Reply

Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP-a (ne glasaju oni koje SDP nikako ne interesira)

SDP je moj izbor bez obzira na Lagumdziju
79
58%
Glasat cu za SDP kad Lagumdzija ode (sa pozicije predsjednika)
49
36%
Ako Lagumdzija ode necu vise Glasati za SDP
8
6%

Total votes: 136

Amazonka27

#101 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by Amazonka27 »

nigdje.nikog wrote:@komeba, dosadan si s tim nebitnim pitanjem, odgovoreno ti je vec, ali time neces skrenutu paznju sa sustine - nije bitan jedan glas, bitno je 180 000 glasova!
Amazonka27 wrote: NIkad nisam glasala za SDP...iz nekog nemam pojma razloga...
Ljudi on ima fantasticna predavanja. On tako na divan nacin priblizi materiji da ti objasni i onosto drugi profesori nisu uradili kako treba. nije mi jedan od drazih profesora, nego najdrazi.
Sve si ovim rekla, hvala ti.
On je, jednostavno, PROFESOR. Svi drugi mogu biti samo njegovi djaci ili, eventualno asistenti.

KATEDRA je njegova do smrti.

Ma ja, to je taj slucaj, kako se nisam prije sjetio.
nema na cemu, ma sta god da sam ti rekla :? :D
nego, mozes li mi ti objasniti zasto ga narod ne voli?
Mahalac

#102 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by Mahalac »

Da Avaz ulozi samo 5% truda u afirmaciju SDP -a koliko u kompromitovanje istog, SDP bi bio stranka ko SNSD u pc-u.
Nevjerovatna je energija i trud koji ovi ulazu u antiSDP kampanju, nevjerovatna!

Trenutno u ovakvoj konstalaciji snaga nazalost jedino Lagumdzija zavrijedjuje lidersku poziciju SDP-a.
nigdje.nikog

#103 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by nigdje.nikog »

nosara wrote:Jes' mi drago sto mu nista ne mogu...
Ko nece da glasa za SDP nek glasa za koga hoce. Po cijenu da sletimo na 10000 ne treba podlec papanluku.
Mijenjajte u svojoj kuci!
Najbolje ti je ono "kako su sda i hdz promijenili svoje celne ljude". Pa i za njih bi previse bilo da su ih zadrzali...
O blazena gluposti !
Liberalism

#104 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by Liberalism »

paratrooper wrote:
Liberalism wrote: Vezano za SDP i Zlatka, upravo SDP ideologiji najbolje odgovara da na celu ima najboljeg politicara koji ce se u potpunosti zalagati za ciljeve Socijaldemokratije.
po meni je pozitivno sto je istjerao sestoro islamskih ekstremista, ali na zalost taj se trend zaustavio i s tim je i BIH dosla u fazu stagnacije.

Ko je taj drugi politicar koji je tih dana stao u zastitu tih islamskih ekstremista? BiH ministar pravde, BiH ministar ljudskih prava? Ministar odbrane F BiH, ministar unutrasnjih poslova F BiH? Ko, samo reci
paratrooper

#105 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by paratrooper »

nigdje.nikog wrote:zaboravio si napomenuti da je otjerao i 180 000 glupih glasaca !
Potcjenjujes njegove rastjerivacke sposobnosti !
da to tako izgleda , muslimanima vjernicima nije bitno da imaju prosperitetnu zemlju, vec im je prioritet da ta zemlja ostane "tamni vilajet", otprilike kao sto je bila u vrijeme turske.

To znaci ma kakav pozitivan lik da dodje u poziciju da nesto pozitivno uradi , imat ce nepremostivu prepreku u islamskim fundamentalistima i srpsko-hrvatskin nacionalistima.
nigdje.nikog

#106 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by nigdje.nikog »

Amazonka27 wrote: nema na cemu, ma sta god da sam ti rekla :? :D
Ne, ne mogu ti reci, ne znam, nije niti bitno. Znam samo sto ga ja ne volim.
Ali poanta je upravo u tome NAROD GA NE VOLI!
Sta ces, GLUP narod, nije mu dorastao.

Ali dopusti da ja tebe upitam nesto drugo - zasto on ne voli svoju stranku ?!

Vec je cini taocem njegovog loseg odnosa sa "glupim narodom"!
paratrooper

#107 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by paratrooper »

Liberalism wrote:Ko je taj drugi politicar koji je tih dana stao u zastitu tih islamskih ekstremista? BiH ministar pravde, BiH ministar ljudskih prava? Ministar odbrane F BiH, ministar unutrasnjih poslova F BiH? Ko, samo reci
zasto ih je trebalo zastititi ?
Liberalism

#108 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by Liberalism »

nigdje.nikog wrote:
paratrooper wrote:
Liberalism wrote: Vezano za SDP i Zlatka, upravo SDP ideologiji najbolje odgovara da na celu ima najboljeg politicara koji ce se u potpunosti zalagati za ciljeve Socijaldemokratije.
po meni je pozitivno sto je istjerao sestoro islamskih ekstremista, ali na zalost taj se trend zaustavio i s tim je i BIH dosla u fazu stagnacije.
zaboravio si napomenuti da je otjerao i 180 000 glupih glasaca !

Potcjenjujes njegove rastjerivacke sposobnosti !
I mozes li nam reci gdje je tih 180.000 glasaca? Koliko ja znam u 2006. u odnosu na 2000-tu godinu je bilo svega 5 procenata manji broj glasaca i to uglavnom u RS-u dok je u F BiH broj onih koji su izasli na izbore 2000-te i 2006. gotovo jednak (F BiH 2006: 853.000 glasaca, 2000: 864.000 glasaca).

Sad ako tih 180.000 nije glasalo za SDP vec je glasalo za Harisa Silajdzica npr treba eto kriviti Lagumdziju, jesi to mislio reci?
Liberalism

#109 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by Liberalism »

paratrooper wrote:
Liberalism wrote:Ko je taj drugi politicar koji je tih dana stao u zastitu tih islamskih ekstremista? BiH ministar pravde, BiH ministar ljudskih prava? Ministar odbrane F BiH, ministar unutrasnjih poslova F BiH? Ko, samo reci
zasto ih je trebalo zastititi ?
neznam zasto bi trebalo ili ne, vec govorim ako je Alzirska grupa minus za Zlatka, ko je taj drugi i kakav je njegov stav po tom pitanju pa da iz te perspektive razmotrimo poziciju Zlatka lagumdzije.
Fair Life

#110 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by Fair Life »

Mahalac wrote:Da Avaz ulozi samo 5% truda u afirmaciju SDP -a koliko u kompromitovanje istog, SDP bi bio stranka ko SNSD u pc-u.
Nevjerovatna je energija i trud koji ovi ulazu u antiSDP kampanju, nevjerovatna!

Trenutno u ovakvoj konstalaciji snaga nazalost jedino Lagumdzija zavrijedjuje lidersku poziciju SDP-a.
Moraju... treba ih razumjeti. U slucaju eventualne SDP pobjede slijedi im ona "Vrati koko sto si pozabala".

Nikom' se bolan ne vraca... Pozob'o, jamijo...

Tike tike tacke...
paratrooper

#111 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by paratrooper »

Liberalism wrote:Sad ako tih 180.000 nije glasalo za SDP vec je glasalo za Harisa Silajdzica npr treba eto kriviti Lagumdziju, jesi to mislio reci?

Liberalism , zasto je Zlatko uporan da uvede vise stopa PDV-a ?

meni se cini da on zivi u oblacima , a ne na zemlji. BIH je notorno poznato po veikim prevarama i nepostovanju najjednostavnijih zakona. Uspostavljanje vise stopa PDV znaci samo jos vecu slozenost sistema koji ionako ne funkcionira.
Amazonka27

#112 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by Amazonka27 »

nigdje.nikog wrote:
Amazonka27 wrote: nema na cemu, ma sta god da sam ti rekla :? :D
Ne, ne mogu ti reci, ne znam, nije niti bitno. Znam samo sto ga ja ne volim.
Ali poanta je upravo u tome NAROD GA NE VOLI!
Sta ces, GLUP narod, nije mu dorastao.

Ali dopusti da ja tebe upitam nesto drugo - zasto on ne voli svoju stranku ?!

Vec je cini taocem njegovog loseg odnosa sa "glupim narodom"!
ne mogu ti reci jer sam ne upucena i zamolila sam sve vas koji ste upuceni da mi objasnite, jer ja ga poznajem samo kao profesora i kao takav je odlican. Sjecam se jednom, cini mi se da je bila emisija 60 min. kada se zlatko uzasno protivio uvodjenju PDV-a i rekao da ce cijene abnormalno skociti. Mahao je nekim racunom sa osnovnim namirnicama i rekao da ce ga cuvati i pokazati za neko vrijeme. Svi su mu se smijali...Da nebi ispao u pravu, cijene su bile iste tek onoliko koliko je bilo potrebno da nard zaboravi na mahanje tim racunom...Covjek bio u pravu.

Mozda imam pogresno pitanje...pa cu pitati na drugi nacin...
sta je lagumdzija uradio pa ga narod ne voli? (nije ironicno pitanje, fakat nisam upucena)
Liberalism

#113 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by Liberalism »

paratrooper wrote:
Liberalism wrote:Sad ako tih 180.000 nije glasalo za SDP vec je glasalo za Harisa Silajdzica npr treba eto kriviti Lagumdziju, jesi to mislio reci?

Liberalism , zasto je Zlatko uporan da uvede vise stopa PDV-a ?

meni se cini da on zivi u oblacima , a ne na zemlji. BIH je notorno poznato po veikim prevarama i nepostovanju najjednostavnijih zakona. Uspostavljanje vise stopa PDV znaci samo jos vecu slozenost sistema koji ionako ne funkcionira.
Zato sto je to socijalno pravedno?

To sto privatni sektor ne postuje zakon i to sto javna administracija ne radi svoj posao to je druga stvar. Sistem indirektno oporezivanja funkcioniše i mi u protekle dvije godine i osam mjeseci nismo imali niti jedan ozbiljan problem u funkcionisanju sistema indirektnog oporezivanja.

U takvom ambijentu za nekoga ko govori da zastupa ideje socijaldemokratije je potpuno neprihvatljivo postojanje jedne stope PDV-a. Pogovovo ako znamo da sistem socijalne sigurnosti (a ne PDV-a) potpuno ne funkcionise i da su ljudi preposteni sami sebi.
madner

#114 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by madner »

Nazvao je "borce" cetnicima, na onom skupu kad su ga gadjali kamenjem.
Dirno je u Radoncica, isti ima Havaz.
klixober

#115 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by klixober »

@nigdje.nikog , sta mislis zasto Cedomir Jovanovic i LDP u Srbiji dobijaju malo glasova na izborima?

Ponudicu neke opcije:

1.Jer zna narod sta valja
2.Jer je Cedomir Jovanovic sebi prisvojio stranku i svi bi glasali za LDP samo ako bi bio neko drugi predsjednik
3.Zato sto je Cedomir Jovanovic kriminalac,narkoman,izdajnik srpskog naroda
4.Jer je narod izmanipulisan,dezinformisan i (da se ne uvrijede oni normalni ljudi :D ) glup
paratrooper

#116 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by paratrooper »

Liberalism wrote:
Zato sto je to socijalno pravedno?

To sto privatni sektor ne postuje zakon i to sto javna administracija ne radi svoj posao to je druga stvar.
e pa dragi moj prijatelju to nije druga stvar vec je to najvaznija stvar. bez te stvari nema socijalne pravde i s tim nema ni privilegija za socijalno ugrozene.
U takvom ambijentu za nekoga ko govori da zastupa ideje socijaldemokratije je potpuno neprihvatljivo postojanje jedne stope PDV-a.
U vremenu turbulencije se spasava ono sto je najvrijednije , a ne ono sto je najugrozenije. Jednostavno taj novac trba da ide u razvoj a ne da se gubi na kupovini ulja, secera i mekinja.
nigdje.nikog

#117 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by nigdje.nikog »

komeba wrote:@nigdje.nikog , sta mislis zasto Cedomir Jovanovic i LDP u Srbiji dobijaju malo glasova na izborima?
Ponudicu neke opcije:
2.Jer je Cedomir Jovanovic sebi prisvojio stranku i svi bi glasali za LDP samo ako bi bio neko drugi predsjednik
4.Jer je narod izmanipulisan,dezinformisan i (da se ne uvrijede oni normalni ljudi :D ) glup
I sta ti sad ocekujes da ja kazem - Cedo ne valja!
Dajte ljudi, shvatite konacno o cemu se radi.
Radi se o ELEMENTARNOJ ODGOVORNOSTI. SDP je, za razliku od Cedinog LDP, ipak imao solidnu poziciju.
Ta pozicija je zadnjim izborima - ZNACAJNO OSLABLJENA i svi se slazu da je to prvenstveno zbog problema koji je izricito vezan za Lagumdziju!

E pa jebemumater, u svakom slicnom "trzisnom debaklu" se postavlja pitanje odgovornosti, a ne pljuvanje trzista i njegovih kriterija.
Sta mislite da ce se dizajner proizvoda koji nema prođu na trzistu izvuci pricom - ne znaju kupci sta valja, niti imaju ukusa!
klixober

#118 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by klixober »

nigdje.nikog wrote:
komeba wrote:@nigdje.nikog , sta mislis zasto Cedomir Jovanovic i LDP u Srbiji dobijaju malo glasova na izborima?
Ponudicu neke opcije:
I sta ti sad ocekujes da ja kazem - Cedo ne valja!
Dajte ljudi, shvatite konacno o cemu se radi.
Radi se o ELEMENTARNOJ ODGOVORNOSTI. SDP je, za razliku od Cedinog LDP, ipak imao solidnu poziciju.
Ta pozicija je zadnjim izborima - ZNACAJNO OSLABLJENA i svi se slazu da je to prvenstveno zbog problema koji je izricito vezan za Lagumdziju!

E pa jebemumater, u svakom slicnom "trzisnom debaklu" se postavlja pitanje odgovornosti, a ne pljuvanje trzista i njegovih kriterija.
Sta mislite da ce se dizajner proizvoda koji nema prođu na trzistu izvuci pricom - ne znaju kupci sta valja, niti imaju ukusa!
SDP je imao produ u Avazu dok nije dirnuo u osinje gnijezdo - ratnoprofitersku bagru i soviniste,ciji je predvodnik Radoncic i Avaz.Danas ko god dode na celo SDP-a isto ce biti jer je SDP jedina stranka koja trazi zakon o ilegalno stecenoj imovini.
Ista je situacija sa LDP-om u Srbiji.Da Sveti Sava vaskrsne i postane predsjednik LDP-a,oni nece doci na vlast jer su najvise rasprostranjena misljenja 1-3 u opcijama koje sam ponudio.
nezavisni

#119 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by nezavisni »

Uf sta se sve ovdje moze procitati.
Kao prvo za Alzirce je kriv Lagumdzija i to ni 100 Avaza ni 100 Bakira H. ne mogu promijeniti.
Drugo, ne znam zasto neki spominju muslimanske vjernike. Je li mozda problem ako je neko vjernik? A sta je sa ljudima koji nisu vjernici, a ne vole Lagumdziju?? Bespotrebno mijesanje vjere!
Ako neko misli da ce SDP donijeti prosperitet samo zato sto se zove SDP, u velikoj je zabludi! Navescu jedan primjer: 2000. je SDP pobijedio u Tuzlanskom kantonu. To kakav su oni 'tamni vilajet' tamo napravili za te dvije godine, tesko ce se uskoro ponoviti.
Dalje, u duelu Terzic-Lagumdzija oko PDV-a, Lagumdzija je izasao porazen. Nije se dogodilo ono sto je on tvrdio.
Upravu su oni koji kazu da Lagumdzija nije jedini problem SDP-a, ali... ako ekipa redovno gubi, valjda je prvi na udaru trener.

@Liberalism
Ne znam ko bi bio najbolje rjesenje umjesto Lagumdzije. Oni sto ih je okupio oko sebe sigurno ne (a mislim na Becirevica, Masica, Beslagica...). Ako bih ja odlucivao, moj favorit bi bio Mirza Kusljugic.
nikad_izvini

#120 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by nikad_izvini »

nezavisni wrote:
@nikad_izvini
Ono za SNSD si izvadio iz konteksta, mogao si se potruditi i procitati o cemu sam pisao, mozda bi shvatio.
Uspio si zakljuciti da sam neupucen.
Uspio si pretpostaviti da sam babin sin i profiter.
Smatras da je Avaz kriv za neuspjeh SDP-a.
Smatras da bi SDP rijesio vecinu nasih problema.

Djelujes mi kao neko ko olako donosi zakljucke.
Nisam, snsd NIJE SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA.Tačka.
Čim si to napisao, neupućen si.
Činiš mi se kao da veze nemaš sa realnošću.
Lijepo sam obrazložio razlog SDP-ovog neuspjeha.Ako Avaz može da uvede čovjeka koji spada u TOP 10 krivaca za naše stradanje, bez ikakvih problema, bez da izgubi kredibilitet, ništa me ne čudi.I narod jeste retardiran.I to sam ti lijepo obrazložio.Al si to elegantno preskočio :skoljka:
Znam da vladajući nisu riješili apsolutno ništa.

Ja ostajem pri svojim tvrdnjama.Jal si babin sin jal si avanzovo u ratu jal ne živiš u BiH.Ne vidim četvrto moguće objašnjenje ;-)
Amazonka27

#121 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by Amazonka27 »

evo zato ja svoj glas nedam nikome. Svi me kulturno preskacete a niko mi ne moze odgovoriti na najjednostavnije pitanje koje za posljedicu ima da zlatko nije omiljen u narodu. Ovo se zove zavadi pa vladaj i ovaj sistem sam davno shvatila. Mene ne interesuju neka obecanja pa da glasam za onog ko ljepse laze. Interesuju me ljudi koji su sposobni uraditi nesto, a za to mora imati dokaz da zna tako nesto raditi. Sve dok je stanje ovako kako jeste...prebacivanje krivice na drugog...ja ne zelim da budem dio te masine za mljevenje mesa i da ucestvujem u namjestanju fotelja nekome ko ce mi sutra biti neprijatelj No1.
nezavisni

#122 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by nezavisni »

nikad_izvini wrote:
nezavisni wrote:
@nikad_izvini
Ono za SNSD si izvadio iz konteksta, mogao si se potruditi i procitati o cemu sam pisao, mozda bi shvatio.
Uspio si zakljuciti da sam neupucen.
Uspio si pretpostaviti da sam babin sin i profiter.
Smatras da je Avaz kriv za neuspjeh SDP-a.
Smatras da bi SDP rijesio vecinu nasih problema.

Djelujes mi kao neko ko olako donosi zakljucke.
Nisam, snsd NIJE SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA.Tačka.
Čim si to napisao, neupućen si.
Činiš mi se kao da veze nemaš sa realnošću.
Lijepo sam obrazložio razlog SDP-ovog neuspjeha.Ako Avaz može da uvede čovjeka koji spada u TOP 10 krivaca za naše stradanje, bez ikakvih problema, bez da izgubi kredibilitet, ništa me ne čudi.I narod jeste retardiran.I to sam ti lijepo obrazložio.Al si to elegantno preskočio :skoljka:
Znam da vladajući nisu riješili apsolutno ništa.

Ja ostajem pri svojim tvrdnjama.Jal si babin sin jal si avanzovo u ratu jal ne živiš u BiH.Ne vidim četvrto moguće objašnjenje ;-)
A ja sam sve svoje stavove obrazlozio u svojim postovima. Ako ti je problem da citas - ok. Ako ti je problem da zakljucujes - ok. Ako mislis da sam babin sin, a ne znas ni koliko godina imam - ok. Imas pravo na svoje misljenje, kao i ja na svoje.
nikad_izvini

#123 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by nikad_izvini »

Vozdra raja wrote:To je moja stvar gdje zivim! Ali gdje god da sam, s Bosnom sam, ovako ili onako!
:skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka:

Nije.Ako ne živiš u BiH, kako ti možeš znati šta se dešava u BiH bolje od nas koji živimo.Odakle ti obraz da kakiš po Bakiru i SDP-u :?:

Opet pitam: gdje ti živiš ;-) Čisto da vidim s kim imam posla.Ja živim u Sarajevu cijelo vrijeme ;-)
nikad_izvini

#124 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by nikad_izvini »

Amazonka27 wrote:evo zato ja svoj glas nedam nikome. Svi me kulturno preskacete a niko mi ne moze odgovoriti na najjednostavnije pitanje koje za posljedicu ima da zlatko nije omiljen u narodu. Ovo se zove zavadi pa vladaj i ovaj sistem sam davno shvatila. Mene ne interesuju neka obecanja pa da glasam za onog ko ljepse laze. Interesuju me ljudi koji su sposobni uraditi nesto, a za to mora imati dokaz da zna tako nesto raditi. Sve dok je stanje ovako kako jeste...prebacivanje krivice na drugog...ja ne zelim da budem dio te masine za mljevenje mesa i da ucestvujem u namjestanju fotelja nekome ko ce mi sutra biti neprijatelj No1.
Daješ glas vladajućim ako ne glasaš ;-)

Ako je cenzus(banalizujem sada) 50.000 glasova na 100% izlaznosti za ulazak u Parlament.I ako ne izađe 50% stanovništva cenzus je 25.000.Desnica je najvjernije i najkonstantnije biračko tijelo.Jel ti sad jasno za koga si glasala ;-)
paratrooper

#125 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by paratrooper »

Amazonka27 wrote:sta je lagumdzija uradio pa ga narod ne voli? (nije ironicno pitanje, fakat nisam upucena)
pa kad pitas , moras pitat i svog profesora,

zasto je miloradu dodiku tepao sa "mica" ?

i zbog cega je lobirao za milorada i SNSD kod medjunarodne zajednice ?
Post Reply