Ma treba se dici, blokirat grad mjesec dana..Jer dok vlasti vide da narodu mogu raditi sto im je volja, bice nam ovako.stochar wrote:hoce haveru, na zalost ce sjediti skrstenih ruku kao i svaki put do sada. ovaj put ce i veliki broj onih koji su pokusavali dici glas protiv ovakve vlasti koja jednoj radikalnoj grupi omogucava da sprovodi vlastite zakone, protiv vlasti koja sebi povecava plate a narodu cijene, protiv korupcije i svega loseg, oni kojima se vecina smijala kad su sa transparentima i megafonima hodali po gradu i upozoravali na sve ovo, i oni ce sjesti jer su vise umorni od svega!Guevara wrote:Znate sta, pun mi je k.....vise tih vehabija po gradu. Sta, hocmo li mi sarajlije dopustiti da nam oni kroje zakone i pravila ponasanja. Vec sam iznio stav o ovom festivalu. ali nije rijec o tome, briga me za taj festival, vjerpovatno se nece ponoviti, ali ono sto me brine jeste da si grupa kretena umislila da ce oni fol nesto po gradu da sprovode neke zakone. HALO SARAJEVO, OTVORI J...... OCI!!!!! sta nam se ovo desava pobogu?!?! Hocemo li svi skrstenih ruku sjediti i pustiti da se nas grad pretvori u primitvnu sredinu( primitivniju nego sad), da se vratimo mozda 200 godina unazad...I nemojte mi poceti s pricom, hajd kad imas muda, haj ti onda kreni prvi protiv tih stvari. Svi lafo cekaju da neko krene pa ce i ostali...Ma hoce k....Mislim da smo na prekretnici necega sto ce Sarajevo obiljeziti kao grad.
i sve ce biti, sto bi rek'o Diplomatz: premalo akcije, previse refrena...
Novi progoni u Sarajevu
- Guevara
#101 Re: Novi progoni u Sarajevu
-
adnan06
#102 Re: Novi progoni u Sarajevu
E, da! Bosna, rahatluk, Bascarsija, multietnicnost, TLN, sarajevsak voda.skojotovski wrote:LSD wrote:Hajd još malo kenjaj o vehabijama...de još malo diži na još veci nivo.pici wrote:Eve me jopet......necu zakuhavat ,samo malo podgrijat...........jel vehabijoljubci i ovi sto skacu po tribinama i vicu "Sudija Pederu" jel mislite da nece radikalizam i do vas doprijeti ???????? Nece al u gujici ,ne mogu da provarim da se nazovi "ljudi" nazovi "vjernici" koji pod okriljem vjere i mjeseca ramazana uzimaju u ruke pravdu i mlate okolo sve sto im izgleda po njihovom ubjedjenju abnormalno.I meni je abnormalno da moram izaci iz stana da bi Nana od sinovog jarana iz skole usla u moj dom i prepisala domaci i da moralo se pogasiti i TV i radio i neznam ni ja sta.Haaalllooooooo ene vam Kralj Fahd dzamija okupljaliste vehabizma i Bujrum isticite svoje frustracije tamo........de recite nekom od njih da idete na tekmu navijati dobili bi šmajzl u glavu iste sekunde.
koliko je ono bitan dogadjaj i koliko je to vas pogodilo ko da je vas rat zadesio...koje sranje od price.
50 vehabija ti je trenutno najveci problem...ne može od njih živjeti,jelde
15 godina su tu oko nas,svaki dan ih vidjamo,i nije se pisalo po forumima ovakve maratonske teme o njima,e onda odnekle iz cista mira i nenajavljeno ukaza (bosanski-IZBI) par lezbejki iz Srbije zatalasa pricu oko queer festivala,ove budale jedva cekaju da uz povike Allahu ekber istjeruju necastivog,svijet jedva ceka da nas popljuje i nazove teheranom,a obici bosanac poput tebe ne zna kako da reaguje,zatecen je...odjednom se poziva na gradjanska prava,odjednom mu je stalo do grada i urbanog,odjednom se sjetio prava pedera i naravno obrnuta konverzija energije u mržnju prema vehabijama...a to što ih dosad nisi mrzio niti razmišljao o njima je trenutno najmanje bitno...trebao ti je samo povod da se upali fitilj.
najmanje 50 ih ima u SAMO JEDNEOM ulazu JEDNE ZGRADE na Mojmilu. razmislite sta ce raditi i koja ce sve prava sebi dati za godinu-dvije. oni iz dana u dan jacaju, sire se, mnoze se nevidenom brzinom...a Sarajevo, Federacija...suti... jeste li zaboravili na pizdarije koje su pravili na parkingu kod Porodilista na Jezeru? jesu li tada pederi i festival bili povod? koliko znam, na parlingu je HETERO, a ne gay ili lezbo varijanta? i tada su bradate spodobe dale sebi za pravo da "ureduju". za godinu-dvije, isto ce raditi u sred Ferhadije...a Sarajevo ce da suti, sutice i Federacija... drzavu ne mogu da spomenem, jer je i nemamo!
jebo me otac ocinji, patriotski, sto ne odoh iz ove selendre na vrijeme!
MA, KURAC OD OVCE!
-
crni bombarder
#103 Re: Novi progoni u Sarajevu
.....ne unosim razdor ali mi molim te reci gdje su osudili? ovo je najkrupniji problem sa kojim se kakva-takva država Bosna i Hercegovina susreće poslije rata a oni šute ili mlako reaguju.ako Sarajevo poklekne gotovo je i s Bosnom i s mirom.ponosna_manjina wrote:Ne treba unositi razdor među ljude i stranke iako ima kalkulacija ali to je primjereno svim političarima. LDS i Naša stranka su dali podršku. SDP kao stranka nije ali su i Lagumdžija i Komšić podržali festival i osudili ekstremiste. Imaju negdje izjave, da ne tražim sada. Zvaničnici SBiH i SDA su isto tako rekli svoje i od njih ne treba previše očekivati. Lijeve, liberalne i demokratske stranke su dale podršku, baš kao i mediji, nevladine organizacije i intelektualci koji se smatraju takvim.crni bombarder wrote:.... pa da, LDS koja je u biti minorna stranka najglasnija i najkonkretnija a ostale stranke mnogo uticajnije samo mlako saopštenje prepuno floskula. gdje su sad Lagumdžija, Komšić koji o svemu imaju stav? na Silajdžića i Tihića ne računam. ljudi koji ovo ne prepoznaju kao ogromnu opasnost po državu će se vrlo brzo kajati što na vrijeme nisu reagovali.....
- piupiu
#104 Re: Novi progoni u Sarajevu
Naprijed, Che! Samo revolucionarno,Ma treba se dici, blokirat grad mjesec dana..Jer dok vlasti vide da narodu mogu raditi sto im je volja, bice nam ovako.
-
adnan06
#105 Re: Novi progoni u Sarajevu
Samo veselo, piupiu, dok i tebe zlo ne zakaci, a onda ti nece biti do smijeha.piupiu wrote:Naprijed, Che! Samo revolucionarno,Ma treba se dici, blokirat grad mjesec dana..Jer dok vlasti vide da narodu mogu raditi sto im je volja, bice nam ovako.![]()
- Guevara
#106 Re: Novi progoni u Sarajevu
...piupiu wrote:Naprijed, Che! Samo revolucionarno,Ma treba se dici, blokirat grad mjesec dana..Jer dok vlasti vide da narodu mogu raditi sto im je volja, bice nam ovako.![]()
smijacu se ja tebi, tj svima nama za koju godinu...jaooo kako ce nam veeeseeeelooo biti...
- piupiu
#107 Re: Novi progoni u Sarajevu
Vjeruj mi, ja cu ti se prva pridruziti, samo sam se nasmijala kad sam pogledala nick!adnan06 wrote:Samo veselo, piupiu, dok i tebe zlo ne zakaci, a onda ti nece biti do smijeha.piupiu wrote:Naprijed, Che! Samo revolucionarno,Ma treba se dici, blokirat grad mjesec dana..Jer dok vlasti vide da narodu mogu raditi sto im je volja, bice nam ovako.![]()
-
tataratira
#108 Re: Novi progoni u Sarajevu
još malo i počeće pozivi na linč vehabija pa će isti ovi iz NVOova morati da ih brane
meni to liči na sukob interesa
ne znam šta da radimo, da se bijemo ili pljujemo ili tolerišemo...ne kontam taj koncept ljudskih prava bez Golog Otoka
meni to liči na sukob interesa
ne znam šta da radimo, da se bijemo ili pljujemo ili tolerišemo...ne kontam taj koncept ljudskih prava bez Golog Otoka
- valterbranisarajevo
#109 Re: Novi progoni u Sarajevu
Sada kada malo slažem sliku svega ovogao što se dešavalo proteklih dana sjetio sam se jedne užasne stvari. Desila se baš ovdje na forumu. U "gunguli" tema i postova o QUEER festivalu neko, ko "mrzi pedere" je postavio sliku naslaganih leševa, nesrtenih žrtava nekog koncentracionog logora iz II svjetskog rata. Ko može garnatovati da taj i njemu slični nisu tu noć tukli ljude. Kakva strašna poruka...
Ne mogu se više sjetiti, ali u moru članaka koje sam pročitao negdje je bilo napisano da su pored toga što su tukli ljude ti isti i fotografisali posjetioce izložbe, pa prema tome, ako je to istina, postoji mogućnost da će još neko biti identifikovan.Zato apelujem na maksimalnu pažnju i oprez. Ako nađem ovaj članak prepisaću vam taj dio...
Nikada mi tako nešto ranije nije palo na pamet ,ali tu noć sam iskopirao sa stranice Dutsche Welle članak o tzv. "plavoj karti" odnosno programu za useljavanje u EU koji će pokušati progurati Francuska za vrijeme svog predsjedanja....
Na kraju, najbolja definicija svega ovoga je napisana u Oslobođenju prije nekoliko dana: ideološka grupa-pod zaštitom vlasti..
Ne mogu se više sjetiti, ali u moru članaka koje sam pročitao negdje je bilo napisano da su pored toga što su tukli ljude ti isti i fotografisali posjetioce izložbe, pa prema tome, ako je to istina, postoji mogućnost da će još neko biti identifikovan.Zato apelujem na maksimalnu pažnju i oprez. Ako nađem ovaj članak prepisaću vam taj dio...
Nikada mi tako nešto ranije nije palo na pamet ,ali tu noć sam iskopirao sa stranice Dutsche Welle članak o tzv. "plavoj karti" odnosno programu za useljavanje u EU koji će pokušati progurati Francuska za vrijeme svog predsjedanja....
Na kraju, najbolja definicija svega ovoga je napisana u Oslobođenju prije nekoliko dana: ideološka grupa-pod zaštitom vlasti..
- Guevara
#110 Re: Novi progoni u Sarajevu
Guevara wrote:...piupiu wrote:Naprijed, Che! Samo revolucionarno,Ma treba se dici, blokirat grad mjesec dana..Jer dok vlasti vide da narodu mogu raditi sto im je volja, bice nam ovako.![]()
smijacu se ja tebi, tj svima nama za koju godinu...jaooo kako ce nam veeeseeeelooo biti...
I da, ovaj komentar tipican primjer naseg "svjesnog situacije" drustva...
...na vrijeme si se izvukla
- Pietje_Bel
#111 Re: Novi progoni u Sarajevu
Te vehabijebivaju minimalno 5 djece a prosjek je ja mislim 6 djece. Znaci ako jedan vehabija dobije 6 djece onda izracunajte za 50 godina koliko ce ih biti. Oni ce u Sarajevu biti bas faktor vazan.skojotovski wrote:LSD wrote:Hajd još malo kenjaj o vehabijama...de još malo diži na još veci nivo.pici wrote:Eve me jopet......necu zakuhavat ,samo malo podgrijat...........jel vehabijoljubci i ovi sto skacu po tribinama i vicu "Sudija Pederu" jel mislite da nece radikalizam i do vas doprijeti ???????? Nece al u gujici ,ne mogu da provarim da se nazovi "ljudi" nazovi "vjernici" koji pod okriljem vjere i mjeseca ramazana uzimaju u ruke pravdu i mlate okolo sve sto im izgleda po njihovom ubjedjenju abnormalno.I meni je abnormalno da moram izaci iz stana da bi Nana od sinovog jarana iz skole usla u moj dom i prepisala domaci i da moralo se pogasiti i TV i radio i neznam ni ja sta.Haaalllooooooo ene vam Kralj Fahd dzamija okupljaliste vehabizma i Bujrum isticite svoje frustracije tamo........de recite nekom od njih da idete na tekmu navijati dobili bi šmajzl u glavu iste sekunde.
koliko je ono bitan dogadjaj i koliko je to vas pogodilo ko da je vas rat zadesio...koje sranje od price.
50 vehabija ti je trenutno najveci problem...ne može od njih živjeti,jelde
15 godina su tu oko nas,svaki dan ih vidjamo,i nije se pisalo po forumima ovakve maratonske teme o njima,e onda odnekle iz cista mira i nenajavljeno ukaza (bosanski-IZBI) par lezbejki iz Srbije zatalasa pricu oko queer festivala,ove budale jedva cekaju da uz povike Allahu ekber istjeruju necastivog,svijet jedva ceka da nas popljuje i nazove teheranom,a obici bosanac poput tebe ne zna kako da reaguje,zatecen je...odjednom se poziva na gradjanska prava,odjednom mu je stalo do grada i urbanog,odjednom se sjetio prava pedera i naravno obrnuta konverzija energije u mržnju prema vehabijama...a to što ih dosad nisi mrzio niti razmišljao o njima je trenutno najmanje bitno...trebao ti je samo povod da se upali fitilj.
najmanje 50 ih ima u SAMO JEDNEOM ulazu JEDNE ZGRADE na Mojmilu. razmislite sta ce raditi i koja ce sve prava sebi dati za godinu-dvije. oni iz dana u dan jacaju, sire se, mnoze se nevidenom brzinom...a Sarajevo, Federacija...suti... jeste li zaboravili na pizdarije koje su pravili na parkingu kod Porodilista na Jezeru? jesu li tada pederi i festival bili povod? koliko znam, na parlingu je HETERO, a ne gay ili lezbo varijanta? i tada su bradate spodobe dale sebi za pravo da "ureduju". za godinu-dvije, isto ce raditi u sred Ferhadije...a Sarajevo ce da suti, sutice i Federacija... drzavu ne mogu da spomenem, jer je i nemamo!
jebo me otac ocinji, patriotski, sto ne odoh iz ove selendre na vrijeme!
-
adnan06
#112 Re: Novi progoni u Sarajevu
Na rukama palim iz ove septicke jame, samo da opet krene, a krenuce, sva je prilika.Guevara wrote:...piupiu wrote:Naprijed, Che! Samo revolucionarno,Ma treba se dici, blokirat grad mjesec dana..Jer dok vlasti vide da narodu mogu raditi sto im je volja, bice nam ovako.![]()
Daj link.valterbranisarajevo wrote:Nikada mi tako nešto ranije nije palo na pamet ,ali tu noć sam iskopirao sa stranice Dutsche Welle članak o tzv. "plavoj karti" odnosno programu za useljavanje u EU koji će pokušati progurati Francuska za vrijeme svog predsjedanja....
- coek
#113 Re: Novi progoni u Sarajevu
Nenormalno je postalo normalno, a normalno nenormalno. Rodila majka propagandu.
Nisu nas problemi ni pederi, ni vehabije vec cetnici. Mile Ronhil se sad raduje kad gleda kakvim se glupostima bavimo.
Nisu nas problemi ni pederi, ni vehabije vec cetnici. Mile Ronhil se sad raduje kad gleda kakvim se glupostima bavimo.
Last edited by coek on 27/09/2008 15:21, edited 1 time in total.
- piupiu
#114 Re: Novi progoni u Sarajevu
Samo veselo, piupiu, dok i tebe zlo ne zakaci, a onda ti nece biti do smijeha.
... i jos da dodam, moju familiju vec zakacilo, i to ozbiljno, ali nije se dalo da se dize frka, ono, po sarajevski ... 'ma, neka, ba, pusti, mi cemo se skloniti ...' a radilo se o prijetnjama smrcu ... toliko ... za sve ove vesele "Ramazanlije" sto ih brane na konto 'timing-a' ... i jos da dodam za onog LSD-ija, ako se slucajno pojavi ... ja sam sociolog, stvarno, po zanimanju, pa cu rado s njim malo popricati o socijalnoj psihologiji i kako se siri fasizam (ako je zaboravio devedeste ili iz njih nista nije naucio, a to je bilo taaaaako nedavno) ...
-
Tisina
#115 Re: Novi progoni u Sarajevu
tataratira wrote:još malo i počeće pozivi na linč vehabija pa će isti ovi iz NVOova morati da ih brane
meni to liči na sukob interesa![]()
Cijenu tolerancije sam zamalo, ni kriva ni duzna, platila glavom?
hoce li biti formalna ceremonija sahrane ovog grada?ili mu niko ni na sahranu nece doci?
-
adnan06
#116 Re: Novi progoni u Sarajevu
Da, normalno je udariti po drugacijim od tebe. Oduvijek bilo. '92., kao i '40., kao i milion drugih puta u istoriji.coek wrote:Nenormalno je postalo normalno, a normalno nenormalno. Rodila majka propagandu.
- travar
#117 Re: Novi progoni u Sarajevu
Narod mora srati o nečemu, a ovaj mjesec vehabije su na redu!coek wrote:Nenormalno je postalo normalno, a normalno nenormalno. Rodila majka propagandu.
- Guevara
-
Tisina
#119 Re: Novi progoni u Sarajevu
Nisu ovo gluposti, malo je falilo da moji "sugradjani" dovrse on sto je Karadzic poceo 92. Tad je bio problem sto sam muslimanka, a sad cu stradat jer nisam dovoljno muslimanka...coek wrote:Nenormalno je postalo normalno, a normalno nenormalno. Rodila majka propagandu.
princip je isti...sve su ostalo nijanse...
- govnar.smrti
#120 Re: Novi progoni u Sarajevu
Sjecanja radi, zadnji put kad su organizovane bande nasilnika isle po Sarajevu, tukle i prijetile kome hoce je bilo kad su cetnici usli na Grbavicu 92'
- Guevara
#121 Re: Novi progoni u Sarajevu
De ne kaki travar, pokazali su svoje, prva prilika i pokazali su onako kakvi jesu. A bice jos situacija, samo polako, tek je pocelo, a gdje ce se zavrsiti....Hmmm...travar wrote:Narod mora srati o nečemu, a ovaj mjesec vehabije su na redu!coek wrote:Nenormalno je postalo normalno, a normalno nenormalno. Rodila majka propagandu.
-
delightful
#122 Re: Novi progoni u Sarajevu
pietje, hajde jos jednom postavi tu sliku, pa da se pozdravimo.
- valterbranisarajevo
- Olympus C170
- Pietje_Bel
#125 Re: Novi progoni u Sarajevu
Izvinite ali zasto ne smije ova slika?delightful wrote:pietje, hajde jos jednom postavi tu sliku, pa da se pozdravimo.
Nije provokacija nego stvarno ne razumijem.
hvala