ne razmisljam, samo ih zalim.... koliko su ljudi bezlicniCompact wrote:I ja stvarno ne kontam nešto... kako neki imaju vremena i prostora da bi razmišljali o onima kojima smeta nečija seksualna orjentacija? Ja ne mogu da se načudimlolita_xx wrote:svaka castVaso wrote:Potpiso![]()
ja stvarno ne kontam nesto... kako neki imaju vremena i prostora da bi razmisljali i da bi im smetala necija seksualna orjentacija? ja ne mogu da se nacudim
Peticija protiv gay parade u Sarajevu
- lolita_xx
#101 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#102 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu
Samo se ti zezaj sa vehabijama,hoces da ze žik ,hoces da te žikbaxus wrote:vidim, i izvjesni mensurinho je potpisao![]()
odoh da potpisujem, haj vidimo se
evo potpisao: 825. Krushko![]()
- FunkyG
#103 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu
mojoj seki poljubac, prepametna je
ispod nebeskog svoda ima toliko prostora za razlicite ljude. nema potrebe strahovati da ugrozavamo jedni druge dok god imamo obzira jedni prema drugima.[/quote]
Najveci je problem sto mi sebi ne znamo ugoditi,a ne drugim,a tek olajavati druge,eeeeh to je nasem narodu specijalnost,ma boni metite ispred svojih kuca kanite se homosexualaca,najbolja su raja sa njima o svemu pricati,a najmanje o politici i ostalim sra***a
ispod nebeskog svoda ima toliko prostora za razlicite ljude. nema potrebe strahovati da ugrozavamo jedni druge dok god imamo obzira jedni prema drugima.[/quote]
Najveci je problem sto mi sebi ne znamo ugoditi,a ne drugim,a tek olajavati druge,eeeeh to je nasem narodu specijalnost,ma boni metite ispred svojih kuca kanite se homosexualaca,najbolja su raja sa njima o svemu pricati,a najmanje o politici i ostalim sra***a
- ja.neron
#104 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu
Panthera je napisao/la:
ja stvarno neznam sta vi hocete??? sta ? sta ste vi ugrozeni??? hocete poseban status penziju zato sto ste pederi??? ..mjesto u parlamentu???...vrijeme na televiziji da vas djeca gledaju???...sta hocete...na sta ste to vi ponosni???? kome????...ne kontam...u pocetku sam bio indiferentan prema vasoj homolesbo zajednici a sad mi se sve vise gadite i mogu se identificiratri sa onbima koje vas ne podnose...jer ih vi stvarate i vi ste uzrok te mrznje......zbog pompe koju pravite zbog nacina na koji nastupate..zbog filozofije koju namecete...nisu drugi primitivni nego ste vi nametljivi, agresivni i iskljucivi...
i imate jednog aktivnog protivnika vaseg pokreta vise!
ja stvarno neznam sta vi hocete??? sta ? sta ste vi ugrozeni??? hocete poseban status penziju zato sto ste pederi??? ..mjesto u parlamentu???...vrijeme na televiziji da vas djeca gledaju???...sta hocete...na sta ste to vi ponosni???? kome????...ne kontam...u pocetku sam bio indiferentan prema vasoj homolesbo zajednici a sad mi se sve vise gadite i mogu se identificiratri sa onbima koje vas ne podnose...jer ih vi stvarate i vi ste uzrok te mrznje......zbog pompe koju pravite zbog nacina na koji nastupate..zbog filozofije koju namecete...nisu drugi primitivni nego ste vi nametljivi, agresivni i iskljucivi...
-
baxus
#105 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu
moze samo mensurinho da se naljuti-LIBERO- wrote:Samo se ti zezaj sa vehabijama,hoces da ze žik ,hoces da te žikbaxus wrote:vidim, i izvjesni mensurinho je potpisao![]()
odoh da potpisujem, haj vidimo se
evo potpisao: 825. Krushko![]()
Krushko vs mensurinho
ima jos dobrih
820. Lepi
806. Ljevica Radivojevic
818. Dino Pterodaktilovic
770. Joseph Ratzinger
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#106 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu
mojgrad wrote:turban wrote:
Pogodi ko je ko je...
Ovaj tip tj. zena se zove Kelly. Rodjen kao muskarac a sada je transeksualac, za one koji ne znaju promijenio je spol.
Kakve ovo sad veze ima sa gay-paradom pitam se? Uposte sta koga briga sta ko radi u krevetu?
Mene savrseno ne interesuje ko s kim spava i kakav zivot vodi..
Ne diraj me ne diram te
Ma ja bi ovo hebo pa makar i vanzemaljac bila il bio,vid oka,vid osmjeha
-
zemo_online
#107 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu
ja ne kontam sta je ovde problem.
"ne ucini nekome ono sto ne bi htio da neko ucini tebi."
- FunkyG
#108 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu
Nije rijec o paradi i nije rijec o Sarajevu,vratite se na prvu stranicu i eto vam odgovora,kakve parade nismo u Riu ljudi moji i da jeste sta vas zaboli nece vam u kuci biti kome smeta,odvij tv jace i sjedi uz dnevnik ili sporttest01 wrote:ja ne kontam sta je ovde problem.
-
nihoniho
#109 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu
ovo je upravo ona reakcija koje sae ja bojim otpocetka. i bice sve vise onih koji po svojoj prirodi nisu homofobicni ali koje ce nepotrebno politiziranje i potenciranje problematike ( pod tim podrazumijevam termin ramazana , par dana prije izbora i nicim izazvana medijska ofanziva ) svrstati u red homofobicnih i "netolerantnih".ja.neron wrote:Panthera je napisao/la:
pa neka onda "holandjani " i ostali superprogresivci sa ovog foruma ponavljaju "sta to ima veze"...
- turban
#110 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu
callmethebreeeze wrote:vidi turbana sto se zanima za transsekualce;)
doduse, on je uvijek govorio protiv pedera, ne sjecam se da je ista rekao rekao protiv shemales.![]()
![]()
Pederi su isto ziva bica,ali sam uvjek govorio da je to bolest.
Razumijem da su neki ljudi izritirani peder revolucijom u Bosni.Isto tako treba se znati da pederima nigdje ne sija sunce.Istina je da su pederska prava zakonom zasticena u nekim zapadnim zemljama.No obicni ljudi imaju odbojnost prema istima.Ako bi se ja pitao neka pedera neka marsiraju,samo neka ne masu puno guzicom i neka se plaho ne puderisu.Mogu da nahebu...
- alica.k
#111 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu
e kad bi bogdo ovako potpisivali i ustajali protiv ovih na vlasti, gdje bismo bili sad.
al neka, "pederi" su bitniji.
al neka, "pederi" su bitniji.
-
LjepoticaiZvjer
#112 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu
bas me interesuje da li bi bilo toliko protivnika da je samo parada lezbejki ( golih guzica naravno), mislim i one su nastrane ...
- idiotcide
#113 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu
Oh brother. A taman je onaj drugi thread fino bio zaključan. Drago mi je, doduše, da ljudi na ovom forumu imaju smisla za humor. Ovo je sve fakat presmiješno.
Inače, Sarajevo jest netolerantno, i ne znam šta se svi sad pjene oko toga. Jest. Uvijek je bilo. Nekad, valjda, neće biti. Ali ispade da je važnije da se svi zajedno pretvaramo da nam je grad oh so moderan i napredan i tolerantan i bullshit, umjesto da sami sebi priznamo gdje živimo i počnemo ODMAH radit na tome da to mijenjamo. Queer Fest je, u tom smislu, super stvar, jer ova priča ustvari nije samo o pederima i homofobiji već o nedostatku građanske svijesti in general kod nas. Poslanica u Parlamentu svojim izjavama riskira 6 mjeseci do 5 godina zatvora za homofobnu izjavu. Krivični zakonik tako kaže. Mislim, je l ona uopće svjesna toga? Ili je toliko drčna da se ne boji pravosuđa at all? Ne vjerujem. Ona samo nema građanske svijesti. Ona nema pojma šta zakon kaže. Niti konta zašto to zakon kaže sve i da zna.
I zato treba obrazovati ovu zemlju. A treba nam i gej prajd, pa sve da ti idioti i pokušaju imitirati one četnike i fašiste u Beogradu. Nije to mala skupina radikalnih - to je stvarnost našeg društva.
Tebi je valjda jasno da se ovdje govori o osnovnim ljudskim pravima i slobodama? Neotuđivim, koje svako ljudsko biče stiče rođenjem? LGBTIQ populacija konzervativnoj bh. sredini može jedino "olakšati da ih prihvati" tako da se kolektivno iseli u "perverznu" (:roll:) Holandiju ili gdje već. Ne treba društvu "olakšavanje", društvu treba - obrazovanje. Jer, da su ljudi u ovoj zemlji obrazovani i informirani, dosad bismo živjeli u puno naprednijem, bogatijem, zadovoljnijem društvu.nihoniho wrote:e pa upravo o tome govorim kada kazem da je tolerancija "dvosmijerna ulica" . kao sto ,relativno konzervativna, bih sredina treba da izgradi toleranciju prema , u ovom slucaju, gay populaciji, tako i ta gay populacija treba da istoj sredini olaksa da ih prihvati.
to se saigurno nece desiti na ovaj nacin.
A ja mislim da su teorije zavjere samo smokescreen za ljude koji nemaju nijednog jedinog argumenta za svoj stav. Šta'š.nazalost, mislim da je cilj sarajevo prikazati netolerantnim, da bi grupice i pojedinci ostvarili licni interes
Inače, Sarajevo jest netolerantno, i ne znam šta se svi sad pjene oko toga. Jest. Uvijek je bilo. Nekad, valjda, neće biti. Ali ispade da je važnije da se svi zajedno pretvaramo da nam je grad oh so moderan i napredan i tolerantan i bullshit, umjesto da sami sebi priznamo gdje živimo i počnemo ODMAH radit na tome da to mijenjamo. Queer Fest je, u tom smislu, super stvar, jer ova priča ustvari nije samo o pederima i homofobiji već o nedostatku građanske svijesti in general kod nas. Poslanica u Parlamentu svojim izjavama riskira 6 mjeseci do 5 godina zatvora za homofobnu izjavu. Krivični zakonik tako kaže. Mislim, je l ona uopće svjesna toga? Ili je toliko drčna da se ne boji pravosuđa at all? Ne vjerujem. Ona samo nema građanske svijesti. Ona nema pojma šta zakon kaže. Niti konta zašto to zakon kaže sve i da zna.
I zato treba obrazovati ovu zemlju. A treba nam i gej prajd, pa sve da ti idioti i pokušaju imitirati one četnike i fašiste u Beogradu. Nije to mala skupina radikalnih - to je stvarnost našeg društva.
-
ragib
#114 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu
ko kaze da nebi bili prihvaceni, evo ja bi ih prihvatio ali moraju da znaju da musliman moze biti i homoseksualac ako se ne hvali i ima zelju da prestane da to bude, pa makar i ne uspio da savlada tu bolest. Ako se neko hvali i zeli nesto prkosit onda nije dobrodosao.Maya l'Abeille wrote:Bilo bi lijepo kada bi bilo istinito. Medjutim, znamo i ti i ja kakva je realnost.u dzamiju bi itekako dobro dosli njihovi grijesi su izmedju njih i Boga,a nase je da ih primimo kao bracu
- sarajevac071
#115 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu
pederi su mi odvratni gade mi se i imam fizičke manifestacije u vidu muke u želucu i osječaja da ču povratiti
ali mi najviše smetaju agresivne i primitivne reakcije na svaki vid kritike njihove sexualne orijentacije i neukusne medijske kampanje za propagiranje homolezbo i štatijaznamveččega pokreta
na taj način oni stvaraju još veči jaz i slobodno mogu reči mržnju u narodu jer svakoga ko ne prihvata njihov pogled na svijet i realnost predstavljaju kao nazadnog nepismenog glupog i sl.
nisam nikada razmišljao da budem aktivan učesnik u svome protivljenju pederima ali oni me svojim ponašanjem svakoga dana lagano tjeraju da razmišljam o tome ...
ali mi najviše smetaju agresivne i primitivne reakcije na svaki vid kritike njihove sexualne orijentacije i neukusne medijske kampanje za propagiranje homolezbo i štatijaznamveččega pokreta
na taj način oni stvaraju još veči jaz i slobodno mogu reči mržnju u narodu jer svakoga ko ne prihvata njihov pogled na svijet i realnost predstavljaju kao nazadnog nepismenog glupog i sl.
nisam nikada razmišljao da budem aktivan učesnik u svome protivljenju pederima ali oni me svojim ponašanjem svakoga dana lagano tjeraju da razmišljam o tome ...
- koma
#116 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu
Pa, sudeci po tvom postu ti i jesi nepismen, a stavovi ti jesu nazadni.sarajevac071 wrote:pederi su mi odvratni gade mi se i imam fizičke manifestacije u vidu muke u želucu i osječaja da ču povratiti
Da li ti predstavljas primjer klasicnog kvazi-tolerantnog homofoba, to ne bih tvrdio.. Garant vas ima i da niste nepismeni
- uvjek dobar gost
#117 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu
Ukoliko ta parada znači zabranu okupljanja više od dva političara na jednom mjestu potpisujem , ukoliko znači slanje uvažene Amile Alikadić - Husović na dodatno osnovno obrazovanje... potpisujem.. ukoliko znači da će se mnogi političari vezati za bandere ove hladne potpisujem.... jel to to il sam fulio temu...?
-
*mima*
#118 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu
Compact wrote:Iako je peticija naslovljena protiv gej parade, misli se na "Queer festival" tokom mjeseca ramazana! Ja ovo ne organiziram, već postavljam link na kojem se može dati glas protiv festivala!
http://www.petitiononline.com/stpgfest/petition.html
Kako vas vise nije stid.......sta vam smetaju pederi....a i te parade nece ni bit niti je planirana. Bolje vam je da izadjete na izbore a ne da po cijeli dan sjedite za kompom i zaprdjujete. Sve vam smeta.....a ne micete se od kompa.
-
Yamahalac
#119 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu
jesi, ona sta bi ste zeljeli je na drugom mjestuuvjek dobar gost wrote:Ukoliko ta parada znači zabranu okupljanja više od dva političara na jednom mjestu potpisujem , ukoliko znači slanje uvažene Amile Alikadić - Husović na dodatno osnovno obrazovanje... potpisujem.. ukoliko znači da će se mnogi političari vezati za bandere ove hladne potpisujem.... jel to to il sam fulio temu...?
- uvjek dobar gost
#120 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu
.. Izvinjenje.. i povlačenje iz diskusije... jer mislim da ima prečih stvari koje treba zabraniti il ukinuti čak...Yamahalac wrote:jesi, ona sta bi ste zeljeli je na drugom mjestuuvjek dobar gost wrote:Ukoliko ta parada znači zabranu okupljanja više od dva političara na jednom mjestu potpisujem , ukoliko znači slanje uvažene Amile Alikadić - Husović na dodatno osnovno obrazovanje... potpisujem.. ukoliko znači da će se mnogi političari vezati za bandere ove hladne potpisujem.... jel to to il sam fulio temu...?
- ja.neron
#121 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu
mima wrote:Compact wrote:Iako je peticija naslovljena protiv gej parade, misli se na "Queer festival" tokom mjeseca ramazana! Ja ovo ne organiziram, već postavljam link na kojem se može dati glas protiv festivala!
http://www.petitiononline.com/stpgfest/petition.html
Kako vas vise nije stid.......sta vam smetaju pederi....a i te parade nece ni bit niti je planirana. Bolje vam je da izadjete na izbore a ne da po cijeli dan sjedite za kompom i zaprdjujete. Sve vam smeta.....a ne micete se od kompa.
-
luciferino
#122 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu
Koji cirkus.
I sta cete s ovim uraditi? Konkretno?1161. Rodney Trotter
1113. Doktor Djidjimilovic
1112. Stojanka Majka Knezopoljka
1032. MUDŽAHEDIN (sa vama nismo braćo četnici)
1021. Četnici-Ravna gora(sa vama smo braćo turci)
968. U New Orleans-u je na par dana prije Hurricane Katrina bila planirana gay parade, pa im je Allah dz. poslao Katrinu da ih poplavi
944. Supak Meraklija
923. Pozdrav fameliji More li nešto od Sabana
916. Mister Musculo
833. Violeta Ubruscic
832. Violeta Tariguz
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#123 Re: Peticija protiv gay parade u Sarajevu
Mima, u pravu si.
Tema lock.
Sljedeca QFest tema koja se otvori, ban je automaCki.
Tema lock.
Sljedeca QFest tema koja se otvori, ban je automaCki.